Reklama

Reklama

Newyorská romance

  • Česko Love Song (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobije svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (423)

boshke 

všechny recenze uživatele

Strašně nezáživný film. Umíral jsem už jenom kvůli Keiře (která mne pak ještě čekala večer v Enigmě!), ale tu bych asi ještě principiálně snést mohl (spíš ne). Rufallo, který mně vždy spíše nevadil než vadil, mne svým opileckým producentem sral možná ještě víc. Zlatá milá Gretta mi byla šumák, stejně jako co se stane s ní nebo s kteroukoli kolem ní se motajících postav. Naprosto zbytečná věc... 30% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak trošku sladkobolný kýč, kterým se bráním zuby nehty tenhle film pojmenovat. Tak trošku pohádka, na kterou se mi moc fajn koukalo. Tak trošku průvodce po New Yorku, který v tomhle směru rozhodně nezklame. A především skvělá, hudební ukázka, kterou jsem včera spolkl ve všech směrech. Ocenil bych také tři hlavní herce, kde mě osobně překvapil hlavně Adam, který kromě výborné muziky předvedl solidní výkon, tak proto ho snad ještě možná v nějakém tom filmu uvidíme. Hlavně za jeho poslední vystoupení dneska pálím za čtyři. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Každý film je doplnený hudbou, či spievanými skladbami, no tu je to postavené ozaj na vysokej úrovni. Tvorcovia využili potenciál dvoch efektívnych a silných predností, ktoré dokážu filmu vdýchnuť nezvyčajnosť. Neľahký osud dvoch ľudí pôsobí nenútené, napriek tomu s úplnou ľahkosťou pôsobí na emócie, ktoré neúnavne strieda energia prúdiaca z tónov rozohraných piesni. Potom sa Vám chce raz smútiť, či plakať a raz tešiť sa a tancovať. Aj keď role hercov nie sú až tak náročné M. Ruffalo a K.Knightley zapadli do deja veľmi dobre a v duchu jednoduchosti dokázali vo mne vyčariť záujem. Najlepšou scénou sa každopádne stal moment, keď prvý krát mladá Gretta vystúpila v bare a stroskotaný producent dokázal rozhýbať ostatné hudobné nástroje. Za mňa zaslúžených 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když vezmete lepší herce, nemusíte zákonitě natočit lepší film. John Carney zkouší navázat na úspěch Once, ale tentokrát jakoby to mělo nějakou slabší dynamiku. Prostě se tříhvězdičkový film skokem změní na pětihvězdičkový, když začne hudební pasáž, a pak zase klesne zpátky (70%). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Očarujúca Knightley, Ruffalo vie zúfalcov hrať veľmi presvedčivo, výborne im sekundovali ostatní herci a speváci a samozrejme NY. U mňa láska na prvý pohľad ... a ku tomu všetkému parádny Jaguár a neskutočný soundtrack ... https://www.youtube.com/watch?v=GyiQtznyCGU .. kostýmerke palec hore! Skrátka pohľadenie na srdci. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych rád pěl chválu na ten zvukový doprovod filmu, který je brilantně zpracovaný, proplétá dějovou linii velice příhodným způsobem a další pozitivum jsou dobře zasazené retrospektivní prvky. Slabší je dějová linie, kde je film bez ambicí, nehraje si na neskutečnou epickou bombu, ale mlhavé navázání vztahu (love/friends?) dvou hrdinů a celkově takový ten milý děj byl až moc bez napětí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ONCE hudobne funkčné, vzťahovo uveriteľné a dokonca sa mi páčila aj tá zľahka nahodená pointa. Napriek tomu, že patrím k obhajcom kvalít filmov ako HUDBA A TEXT, tu musím priznať, že Love song pôsobí omnoho skutočnejšie... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívne ladený hudobný film, ktorý síce nechytí za srdce, ale zanechá dobrý pocit. Neprináša väčšiu drámu, hoci potenciál tam bol, najmä vo vzťahu Knightley - Levine vytriasť niečo viac. Okrem hereckých tu máme aj reálne spevácke hviezdy a dokonca keď sa človek pozrie na dnešnú Haille Steinfeld, tak pochopí, ako veľa robí make up. Tu nemala žiadny a tak brežnevovské obočie a prasačí rypák dosť vystupovali. A keď jej dnes dajú omietku, tak bažia po nej milióny mužov. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Od režiséra snímku ONCE Johna Carneya,kde namiesto DUBLINU s duom Hansard a Irglová sa premiestňujem do N.Y.CITY,kde sú sympatickí Ruffalo a Knightley+ľubozvučná HUDBA,a tak síce počin nedosahuje pocitu predošlého Once,ale aj tak som nadmieru spokojný,výborný hudobný dramaticko-komediálny film,ktorý pozrieť nebude stratou času... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Love Song má civilní Keiru, ležéra Ruffala, atmosférický New York, pošlapané city, vcelku poslouchatelné songy, pár neotřelých nápadů a poloviční happyend. Ale taky příšerné kostýmy, nanicovaté vedlejší postavy a zase ten poloviční happyend... A ještě k tomu se tak úzkostlivě vyhýbá všem klišé, až jde téměř proti svému žánru... Přesto slušně pozeratelné (čeština mi momentálně nenabízí výstižnější ekvivalent). ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Rikitiky má v komentáři, ve kterém Begin Again zdrbala, dost pravdy (viz na konci). Za mě přesto 70%. Mark Ruffalo je můj oblíbený herec i když jen stojí a drbe si vousy, Keira Knightley se ještě neokoukala. Příjemné songy (hlavně úvodní v baru, ve kterém si posluchač uvědomuje, nakolik je mu blízký). Geniální scéna, když nástroje začnou samy hrát. Pohoda (a líbilo se mi, že to vlastně není romance). Skousl jsem i, když se objeví rozdvojka pro sluchátka, kterou kdosi strká do mobilu a přitom je to ypsilon na velké jacky - takže by člověk se standardními sluchátky potřeboval tři redukce (neříkejte, že je Mark Ruffalo nosí po kapsách). ■ Rikitikin komentář: http://www.csfd.cz/film/312317-love-song/komentare/?comment=9803289 Má zatraceně pravdu s tím metrem :). ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Civilní, malý, příjemný film. Ruffalo úžasný tak, že i všichni kolem hráli uvolněně a bylo to prostě fajn. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velmi inteligentní, příjemný a svěží hudební kousek. Navíc Ruffalo mě konečně přesvědčil, že není jako herec k zahození. Pro mě velmi příjemné překvapení s fajn neamerickým koncem, které klepe na bránu 5 hvězd. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Love song není překvapivě klasický romantický snímek, jak by název mohl napovídat. Jde tu totiž především o lásku k hudbě (nebudu Vás lakovat, bez běžné lásky by se scénář též neobešel:-)), což zas není takovým překvapením, když bereme v potaz, že režisérem je John Carney. Herecky a hudebně je film opravdu povedený a k tomu z celého snímku sálá neuvěřitelně pozitivní nálada. Za mě tedy slabších 5 hvězd a je to z mého pohledu i o dost lepší než Once. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Možno miliónkrát obohratý príbeh, ale veď o čom inom život väčšiny ľudí vlastne je? ...O tom istom, len vždy trochu inak. Tu je to "inak" veľmi fajn a vďaka viacerým momentom a krásnej hudbe zanecháva veľmi príjemný pocit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Americký "Once revival", v ktorom je jediná skutočne "true" scéna (keď Dan a Gretta počúvajú spoločne muzičku počas tripu po meste). Ostatné mi prišlo "fake as a wedding cake", ešte aj tá synchronizácia bola povrchná (všimnite si, že bubeník sa ani raz netrafí do hudby:)) Budem za frfloša, ale: hudba ma nabavila, Keira je tá najiritujúcejšia herečka široko ďaleko, všetky tie rodinné klišé, atď atď. Skrátka idem proti prúdu, napáčilo sa..:) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naivní a cukrkandlově laděný snímek, který se honosí pěknou hudební stránkou a sympatickým hereckým obsazením, a který se perfektně hodí na takové to odpolední či večerní odreagování. Místy to bylo dramatické, ale stejně ve výsledku zvítězily ty světlé momenty, takže to byl opravdu film vyzařující pozitivní energii. Zkrátka hezky natočený a zahraný film na zpříjemnění volného času, který potěší jak zrak tak sluch. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ono je skvelý nápad už len ísť robiť hudbu do ulíc a vnímať skrz tú hudbu zároveň okolie. Čiže by to zdanlivo nepotrebovalo ani zlomené srdce, pečeň tvrdú ako nerezová ploskačka, pubertálnu dcéru a pop star s pubertálnym publikom. Ale práve toto robí film filmom, možno nie veľmi originálnym, ale to sme ešte len pri počiatočnej zápletke. Ďalší priebeh je už riadne svojský. Urobiť totiž z hviezdy, akou je Keira Knightley, "holku od vedľa", a z New Yorku domáce štúdio, aby to celé pôsobilo svojpomocne a prirodzene, je schopnosť, aká sa často nevidí. Keira tu má len rozkošný smiech, neznesiteľnú ľahkosť bytia ukrytú v puzdre na gitaru a talent, ktorý jej veríte. A Ruffalo to ostatné. Okrem teda genia loci, ten je erárny. ()

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama