Reklama

Reklama

Newyorská romance

  • Česko Love Song (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobije svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (423)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice hezký hudební snímek. Já podobné filmy až tolik nemusím, ale tenhle se opravdu povedl. Mark Ruffalo zahrál svou roli výborně a Keira v roli talentované zpěvačky taktéž fantastická. A umí opravdu hezky zpívat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jednoduchým vzorcem by se dal film popsat takto: nudná scéna + ucajdaná písnička + ubulená scéna + další trapný popík ..atd. až k = příšerně natahovaný konec. _____Film si hraje na nezávislost, čemuž vcelku obratně podřidil i kameru snímající ve zvláštních úhlech a záběrech, ale děj je proklatě poplatný mainstreamu a hlavně je tupý. ____ Už setkání ošuntělého producenta a začínající písničkářky v baru ukáže, že něco není v pořádku. Zaprvé není důvod, kromě toho, že je Keira hezká, proč by si jí někdo v tom baru všiml. Zpívá průměrně, hraje odrhovačku bez nápadu a slova písně jsou stupidní. Tehdy nastoupí jediný nápad celého filmu, kdy si producent (bůhví proč okouzlený tou příšernou produkcí) představuje hudební aranžmá hrané kapelou neviditelných hudebníků, kteří by vystoupení písničkářky vyšperkovali. Tahle představa vede až k tomu, že neviditelný orchestr přehluší zpěv i kytru písničkářky - což je jedině dobře a svědčí to o tom, že producent za zenitem má přece jenom nějaký hudební vkus. ____ Dál už to jede jen z kopce. Problémy s prosazením se neznámé hudebnice se vyřeší jako mávnutím kouzelného proutku a přestože ona i producent jsou finančně zcela na dně, není pro ně problém produkovat desku v ulicích New Yorku, zaplatit hudebníky, auta, jídlo, návštěvy restaurací, nákupy atd... Hlavně natáčení písničky v metru mě pobavilo - zvuk projíždějícíh vlaků určitě dodá půvab i té nejblbější melodii, protože ji prostě přeřve. Písničky jsou nadále trapné i v rámci popíku a příběh vlastně ani žádný není. ______ Tohle si nezaslouží skončit ani v papírové krabici při výprodeji v hudebninách. /17. 7. 14., komentář č. 5 100/ ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Na první i poslední pohled je Begin Again ten druh krásného a strašně příjemného filmu, který vás skvěle naladí a řekne vám, že být jiný je skvělé a nejlepší. Je v něm hodně nápadů, které i fungují, a které jsou vidět. Zároveň si uvědomíte, že to opravdu točí TEN člověk, který dělal Once. Několikrát se totiž nevyhnete téměř identickým scénám a když se to tak vezme kolem a kolem, celkový příběh je taky dost podobný. Tady se ale bohužel objevuje první úskalí. Carney se pokusil nasadit stejný outsiderský princip na světově známé herce a namísto dokumentárně laděné kamery vzal kameru vizuálně čistě filmovou a zřejmě aby ještě něco z toho feelingu Once zachránil, rozhodl se, že bude každých pár minut otravovat diváka s jump cuty. Druhý otazník se snáší nad dramaturgií příběhu. Především začátek je neustálé přeskakování z příběhu na příběh, během kterého jsem ale stačil vždycky zapomenout na postavu předchozí a vlastně jsem se musel pořád dokola znovu chytat. Celkově na mě pak příběh působil moc neučesaně, jakoby bez ucelené formy. A v té formě je prostě problém celkově. Ve formě vizuální a dramatické. Ale je to opravdu strašně milé. 6/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nadšení, naivity a čistoty předešlého režisérova počinu Once to sice nedosahuje, ale jak chcete kritizovat něco, kde se na vás skoro po celou dobu kouzelně usmívá to éterické stvoření, co si říká Keira Knightley, do toho hrají moc příjemné pésničky, to vše navíc v ulicích třetího nejkrásnějšího města na světě. O to spíš, když nad světem muzikantů slintáte blahem a užíváte si tak každou scénu, kde se hudba tvoří, nahrává, anebo kde se o hudbě jen povídá. Navíc správně vztyčený prostředníček všem těm nahrávacím a vydavatelským korporacím, které fenomén internet víceméně položil. Zkrátka film pro všechny, kdo poslouchají hudbu srdcem, anebo si to aspoň myslí. (Těším se na Prague Album :-). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Taková milá, rychle odsejpající reklama na The Voice. (A Lost Stars se sice povedla, ale tolikrát zaznít fakt nemusela.) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl film, který by prodal New York lépe než tenhle. Pro dobré a oblíbené záběry si ho do filmu nacpe kde jaký filmař, ale tady je naprosto skvěle využit bez ukazování těch nejznámějších monumentů. Všechny ty obyčejné ulice mají svoje kouzlo a nemusí do každého záběru cpát Manhattan a sochu Svobody. Tím se dostávám k atmosféře filmu, jen je neuvěřitelně autentická a příjemná a je důvodem, proč dávám čtyři hvězdičky. Nebyl jsem spokojen s dějem, ono ho moc není, ale přišlo mi to dost nudné, sice příjemně nudné, ale nudné. Haha. Pokud ale sečtu plusy a mínusy, zaslouží si to tu čtyřku a tři ne. Herci jsou také na jedničku. Keiru i Adama z Maroon 5 mám velmi rád. No, trochu jsem měl strach z Marka Ruffala a Hailee Steinfeld, kteří mi jsou velmi často ve filmech nesympatičtí a nezařadil bych je mezi herce, jejichž tvorbu vyhledávám. Tady mě ale přesvědčili, že možná dělám chybu, protože jsem je viděl trochu jinak, než dříve, takže bylo možná zbytečné, je tak hodně zatracovat. A ty písničky. To je tak nádherný soundtrack, že to nemá cenu komentovat. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Určitě to není zbytečný film, protože hudebních snímků je v porovnání s některými žánry pořád jako šafránu, ale já jsem se u něj vnitřně nesmírně nudil. Počítal jsem čas, aby se to dějově sunulo rychleji. Scénaristicky mi to připadlo tuze šedivé a moje sympatie-antipatie tentokrát jednoznačně převážily pro druhou možnost, moc nemusím Levina, Morrowa už vůbec ne a Ruffalo mi připadnul jako jedna z nejotravnějších postav vůbec. A písnička mě nechytla za srdce asi ani jedna, nanejvýš paradoxně ta poslední v Levinově podání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedený romantický film stojící na hudebním podloží potažmo i na dění v hudebním businessu. Begin Again je přímo prodchnut skvělými hereckými výkony v čele s Markem Ruffalem a Keirou Knightley z nichž u každého záběru cítíte radost a pohodu. Celý film navíc rámují úžasné rytmické písničky, které dodávají filmu pohodovou a neotřelou atmosféru. Begin Again je rozhodně filmem, který byste si neměli nechat ujít. Ať už kvůli hercům či hudbě ale hlavně kvůli tomu, že dokáže vykouzlit úsměv na tváři téměř každého diváka. Na závěr musím dodat, že Keira Knightley zpívá vážně krásně. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Příběh je jednoduchý, ale výsledek je v rámci možností přesto poměrně dobrý. Prostě milá oddechovka, nic víc, nic míň. Snímek by možná vyzněl lépe, kdyby to byla více komedie (k tomu mu ale chybělo více vtipu) nebo drama (tam by zase byl potřeba asi nápaditější scénář). Přesto hezké herecké výkony, příjemná hudba a pěkné prostředí. 3,5*. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě bohužel zklamal. Titulní píseň byla sice hezká, ale dějově mi to vůbec nesedlo. Hodně jsem se nudila. Myslím, že herecky se k sobě Keira a Mark vůbec nehodili. 45%. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct od pocitu, že je Keira herecky lehce afektovaná. Její mimika a úsměvy nepůsobí přirozeně. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nebudem vám tu mazať med okolo huby. Je to nadhodnotené. Ale keď som sa na to pozeral nemohol som odolať. Skrátka nemohol. Krásne piesne nesúce sa zábermi New Yorku, za aké by sa nemusel hanbiť ani samotný Woody Allen. Knightley už dlho nebola takáto roztomilá a Mark Ruffalo si strihol ďalšiu nezávislú úlohu, ktorá mu sadla ako riť na šerbeľ. Nemám veľmi čo napísať. Je to celé plné superlatívov. Ide to hlavou proti celému mainstreamu a pritom do neho tak nezvyčajne zapadá. Film obsahuje množstvo pekných detailov a momentov, ale netlačí na pílu. Snaží sa byť plný nádeje, správnych rozhodnutí a radosti zo života. Naozaj skvelá vec. A jedno z najväčších prekvapení tohto roku. Soundtrack povinnosťou. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

hrozně příjemná záležitost, v níž se prostřednictvím pohodové muziky protnou osudy dvou lidí v ne úplně růžové životní situaci.. jde přesně o ten typ filmu, po kterém se hodí sáhnout, pokud si chcete spravit náladu - zkrátka fajn oddychovka.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o ludoch s ktorymi nemam nic spolocne a ani mat nechcem. A to som sa tak tesil, ze Keiru Knightley uvidim konecne v nejakom dobrom filme. Tak musim cakat dalej. 4/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nehraj si na Jerryho Maguirra !!" ;) Jako vždy výborný Mark Ruffalo jako rozzlobený básník už nechytá zelený odstín a Keiru Knightley obsadili do té nejméně pravděpodobné role, když si tahle herecká ozdůbka už vyzkoušela snad téměř vše.. Bláznivý Irčan John Carney totiž upgradoval, rozuměj postavil na hlavu, svoje Once, a mě to překvapivě hodně bavilo, zvlášť ty dialogy odkazující se na filmovou klasiku, všem režijním kiksům navzdory.. Carney nakonec nebude až tak velký tragéd..;) Tenhle Love song má svou vnitřní sílu i spoustu zajímavých nápadů, když se zrovna pomocí banalit či soundtracku, který je však sám o sobě velmi povedený, nepokouší sdělit nějakou hlubší myšlenku.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Konečně hudební film, který se trefil do mého hudebního vkusu. Přestože Keiru Knightley nikterak nemusím, tady mi vůbec nevadila a společně s Markem Ruffalem tvořila zajímavé ústřední duo. K tomu krásné prostředí New York City civilně nasnímané skoro až dokumentární kamerou, svižné a místy i viditelně improvizované dialogy. Je to romantika jak blázen a přesto není hlavním tématem filmu láska dvou lidí - alespoň ne tématem ústředním - což působí prostě svěže. Nebudu si však nic nalhávat. I přímo ve filmu bylo trefně poznamenáno, že i naprosto všední věc je díky dobře zvolené hudbě krásná a jedinečná. Je tedy i Begin Again jedinečný film? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabná panenka pěkné písničky píše, pacholkem podvedena posmutněle pláče, plánuje prchnout. Propuštěný producent popíjí, panenku potkává, pečlivě poslouchá, představy promítá. Přemlouvá panenku, prosí. Poté po partě pátrají, přiberou parťáky, parádní projekt pohromadě produkují a pozornost přitáhnou. Posledním počinem překvápko pro publikum připraví. Pozitivní pocitovka plná pohody. Potlesk. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Vyměklá uslzená mrdka. Šablonovitý, rádoby nezávislý blábol přecpaný teploušským popíkem, z kterého syslům vybuchují makovičky. Hérectvo je přesto docela fajn. Zejména pak pan Ruffalo, jehož jediný problém je jeho agent, který mu už roky dohazuje role v tendenčních kundovinách podobného rázu. Co víc říct? Snad jen, že tahle hudba líže prdele menstruujícím dvacítkám a že jestli její sračkovitost dokáže přenést přes srdce kdokoli jiný, tak ho podezřívám z dlouholetého vztahu se strýčkem ketaminem, který ho naučil hledat v každém hovně zlatou žílu. ()

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama