Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Recenze (144)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale fujky :-D Jestli se mi něco absolutně fyzicky hnusí, tak to, když lidé dělají dobrovolně divné věci se svým tělem. Takže v tomto ohledu jsem si při sledování American Mary opravdu "užil". Jinak je to velmi povedený nezávislácký kousek, po pro mě nesnesitelném grindhousu Dead Hooker in a Trunk velký krok vpřed. Byť o absolutním nadšení hovořit nemůžu (po festivalových ohlasech jsem čekal ještě trochu větší pecku), zklamaný nejsem. Je to osobitá, smutná, zvrácená a proklatě dobře natočená věc. Každopádně určitě ji zhlédnu ještě minimálně jednou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BĚHEM CEST JSEM POTKALA TAKOVOU DÍVKU JAKO JÁ. ALE TA NEDOKÁZALA NAJÍT NIKOHO, KDO BY JÍ DOKONČIL. CHCI SI VÁS NAJMOUT….“ /// Mary je ve stavu čekání na zázrak. Zbejvá ji už tak akorát provozovat studentskej servis. Ale jelikož je to holka šikovná, dostává šanci uplatnit to, co se ve škole učí… Holky Soskovic natočily překvapivou pohodovku! Mary je nejen celkem sexy, ale ta její práce má i něco do sebe, příběh neprudí a vodsejpá. Něco uříznout, tady zašít…, umělkyně, která když rozbalí to svoje nádobíčko, umí bejt zároveň děsivá i krásně úchylná. Film není ani tak napínavej, jako zajímavej. Ty 4* flákám za zvláštnost a taky proto, že to klidně dám znova. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem společnosti pro úpravu těl. 2.) Baví mě, když se na kozy a na ,,pussy“ kreslí fixou (Nebo když se řez vede tudy). 3.) Vedu si seznam nejzajímavějších zákroků (co třeba ten humus s jazykem?). 4.) Nejsou mi trapný tyhle trapný fóry. 5.) Thx za titule ,,kelb“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi to o štipku lepšie ako sračkoidný Excision, ale to najmä preto, lebo na hlavnú hrdinku sa dalo aspoň pozerať, lebo tie operácie aspoň na malý okamžik upútali moju pozornosť, a lebo to nebol taký šialený psychologický zmätok, takže sa mi aspoň ako tak darilo pri tom vydržať. Ináč nič pre mňa (čo mi bolo jasné už po pár minútach), zase jeden uspávací žvást, ktorý vo mne nezanechal absolútne žiadny dojem a pri ktorom som sa od začiatku do konca prenudil. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Moje vzrůstající tendence nacházet romanťyku v jednoznačně neromanťyckých záležitostech mě nepřestává znepokojovat. Vejlet do L.A. je kánon. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Technická stránka filmu je bezvadná, Herci jsou úžasní, scénař je velmi dobře napsaný, příběh je velice originální, a vše ve filmu má své místo! Viděl jsem stovky hororů, ale žádný nebyl znepokojivý jako tenhle, protože tenhle film ukazuje současné dění ve světě! Není to fantasy , je to Krutá Realita! Je odporné si vůbec představit, že ve světě jsou lidé, kteří by si něco takového nechali udělat! Něco málo k Filmu: Mary je Štabajzna jak Mrak! Ale spokojený přesto nejsem, jelikož veškeré záběry byly mimo záběr a atmosféra mě nepohltila tím správným směrem, ale zajímavéj Počin to rozhodně je! . ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Také veci sa v Budapešti nedejú.“ Doktorský hororový pod-žáner nie je môj obľúbený, ale American Mary bola celkom v pohode. Je tu viacero nechutných scén (čo je pre niekoho plus a pre niekoho mínus), ale tiež celistvá, ponurá atmosféra a fajn ústredná herečka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky zajímavé, obrazově působivé, ale tak nějak méně bizarní, než jsem čekal. I do hororu to má celkem daleko, mnohem blíž má American Mary k poctivému psycho-dramatu. Když se přes tohle povznesete, odměnou vám bude nevšední zážitek. Obzvlášť některé ty chirurgické zákroky jsou vyloženě odporný. Za mě silná trojka. P.S: Z tý pihatý holky z vlkodlačí série Ginger Snaps se stala docela dobrá šťáva! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přerod nevinné studenky v maniaka je sice naprosto nepřesvědčivý, ale psychologická hloubka je to poslední, co bych potřeboval. Výhodou Americké Mary je, že docela dlouho netušíte, k čemu vlastně směřuje. Škoda, že samotné násilí není explicitnější, skvěle by to pasovalo k odpudivým výsledkům plastik. Rovněž finále mohlo být vypointovanější. 3 a 1/2 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vyskočila by som aj na 4ku, ale po full roku napnutého očakávania, prišlo mierne (!) sklamanie. Nečakala som až také " papundeklové " spracovanie , no je to jednoznačné OK. ( koment upravím - ak nezabudnem ). OK to ale je a vo filmových bažinách z poslednej doby - hell yes. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mary je nadaná študentka medicíny, ktorá sa pre nedostatok peňazí rozhodne zamestnať v miestnom strip klube, kde sa náhodou dostane k tomu, aby predviedla aj svoje chirurgické zručnosti. Namiesto vyzliekania sa tak nakoniec stane undergroundovou lekárskou pomocníčkou a zároveň začne praktikovať aj nezvyklé telové úpravy, vďaka čomu si získa širokú klientelu podivínov. Soska Sisters vo svojom ďalšom horore upustili od grindhouse podania a pokúsili sa o niečo seriózne, aj keď stále bizarné. Čo však zo začiatku pripomína napr. nedávny "Excision", sa zakrátko stočí smerom k artovému body hororu, ktorý je síce pôsobivý, no aj tak sa podľa môjho názoru nerozbehol až tak (nadoraz), ako by mohol. Nevadí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, který není ani tak hororem, jako spíše bravurním thrillerem, s dokonalou Katharine Isabelle v hlavní roli. Předtím jsem ji viděla v Hannibalovi v roli Margot Verger, a ve 3. sérii a po American Mary, jsem jí už začala věnovat nejvyšší pozornost. Zajímavých, herecky schopných tmavovlásek není v hororovém žánru nikdy dost. A myslím, že Katharine patří mezi ty nejvýraznější. Kromě toho, že je netuctově krásná, dokázala vnést do své postavy tu potřebnou dávku démoničnosti, temnoty, smyslnosti a inteligence. "Bloody Mary", která jakoby vzdáleně hledala inspiraci v tragických postavách Carrie a May, je nadaná studentka, jíž se jednoho dne naskytne příležitost, jak přijít poměrně snadno k penězům. Tato chvíle se stane bodem obratu, kdy se jí od základů změní život. I ostatním. Mary je totiž výjimečně talentovaná dívka, která však své chirurgické schopnosti zaměří poněkud odlišným směrem. Směrem, který nejvíce dokáží ocenit lidé, kteří mají daleko do obyčejnosti a průměrnosti. Člověk si řekne, že někteří z nich jsou opravdu "nemocní." Všechny však spojuje jasná vize a mnohdy až posedlost po vlastní představě "dokonalého těla." A Mary se stane jejich královnou. Proč dělat "obyčejnou" chirurgii, když toto povolání skýtá mnohem větší a originálnější obzory... Už v momentě, kdy je Mary pozvána na večírek a pak se jí "to" stane, je jasný moment, kdy se rozhodne pro krutou a bolestivou pomstu. Líbí se mi, že American Mary není jen bezduchou krvavou řežbou, plnou nudných, plochých postav. Snímek má zajímavou a realistickou myšlenku a skvělé zpracování, kde jde především o příběh, vývoj hlavní postavy a ne jen nějaké cákání, řezání a křičení. Pro někoho zvrácené, pro jiného nápadité a originální, i když zvrácené:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Hej, chci vidět aspoň nějaký posraný kozy!“ křikne po „striptýzu“ tanečnice jedna z jalových postav téhle podivné látky. Když už nic jiného, dávám mu za pravdu. Po placu se neprohání jen banda pošahanců, co chce vypadat jak panenka Barbie, ale i nejprve chudá, pak ponížená a nakonec chladnokrevná Katharine Isabelle, která brigádničí s těmi, kteří vyžadují divné věci se svým tělem. Těch koz se nakonec dočkáme, ale pohled je to stejně nelákavý, jak nelákavě zvrácená je celá tahle (leč poměrně osobitá) záležitost. Když Mary chodící v jehlách a často se promenádující v podvazcích rozbalí svoje chirurgické nádobíčko, z placu je cítit takový sexy úchylný opar – když se tu ale zkouší brnkat na hlubší notu, moc to nepochodí, i když asi leckdo bude mezi řádky hledat různé výklady. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mary je nádejná študentka medicíny. Nakoľko má finančné problémy, navštívi erotický salón kde si chce v tejto ťažkej situácii privyrobiť. To k akej "zákazke, zákazkám" sa v tomto podniku dostane, prekvapí aj ju samotnú. Najsilnejšou stránkou tohoto filmu, jednoznačne dejová os a príbeh. Avšak o žiadne "fujky, fujky", ako to tu čítam, sa nejedná. Kamera je takmer pri každom sľubnom, začínajúcom sa zábere na gore "včas" odvrátená, takže divák si rozhodne deku pred oči dávať nemusí. To čo mne pri tomto filme chýbalo, je pocit napätia, ktorý by takýto žáner proste mal ponúknuť. Silné tri hviezdy pre film, ktorý ozaj má hlavu aj pätu - 65%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[DC, Sydney] Obdivuhodný pokrok, po semi-amatérskom "DHIAT", kde sa na to išlo zhurta a intuitívne, prichádza rozvážnejšia a s ohľadom na predošlý počin rafinovaná "AM" a klope na dvere profi ligy, bez srandy...aj s ňou. Nastali zmeny a "Twisted Twins" oficiálne dospeli a komu sa to nepáči, ať si zajde na hřbitov, že jo. Začal by som od výborného obsadenia, ktorému vojvodí finančne švorc sexi študentka medicíny Mary (Katharine Isabelle) a jej dočasne spriaznená duša, zazobaný podivín-dobrák "Betty Boop" Beatrice (Tristan Risk). Okrem ich pôsobivých prednesov v ktorých vládne polaritný mix nonšalantne-extrovertných mimík, pozornosť upútava aj ich výživné pripútanie ku genderovej sebaistote a nešetrné zhodenie sociálnej obmedzenosti. Ruku k dielu takisto prikladá hlavný kameraman Brian Pearson spolu s maskérmi, kostymérmi, aranžérmi, ktorý spoločne odviedli kus poctivej roboty, plastiková maskara T.R. nepotrebuje obsiahlejší komentár, decentné nanášanie farebnej palety na objekty čoby predloženie druhého plánu (červená, zelená, čierna) zrenice rozšíri a tiesnivé poriešenie mizanscény je vo vzájomnej harmónií s dramaturgickou výstavbou, všetko zachytené v perspektívnej kompozícií. Kto by v tom chcel hľadať niečo kravaťácky odmerané prudko narazí…na naivitu a nepravdepodobnosť, kto sa zas rád rochní v neodôvodnene rozliatych kalužiach krvi či roztrhaných vnúrnostiach sa skôr unudí, než sa nad niečim zamyslí. "American (Bloody) Mary" je na viacero spôsobov vyložiteľný, výbojný a frajersky ukočírovaný body-horror ala odmocnina Cronenberga za mlada v ktorom niet núdze o fyzicko-psychické pnutie, nežoviálne, do čierna ladené hlody a všakovaké vibrácie. Niekomu sa môže zdať, že štylizácia prevyšuje razanciu a pointa je zbytočne mlžená, ale toto nie je snímok zameriavajúci sa na priame zhnusenie/strašenie či iba vážne allebo iba ľahkomyseľné postihnutie látky, ide o film pohrávajúci…sa s očakávaním, náladami, katarziou. A možno Vás pri sledovaní prepadne podobná otázka: "ako sa vlastne staviame, resp. (ne)akceptujeme prahové, lifestylové alternatívy? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Cítím se jako Mengele...jsou to dvojčata, ne?" Temné chirurgické drama jak od Cronenberga. V určitých chvílích bych uvítal více bizarnosti, na druhou stranu potěšil závěr filmu, čímž dávám hvězdu navíc. I když se film točí okolo přetváření lidských těl a nejroztodivnějších operací, mnoho jich divák nespatří. A pižlání prsní bradavky předvedl daleko lépe Fulci ve svém Rozparovači z New Yorku... Ač film není příliš napínavý, poměrně rychle uteče. Základní motiv pomsty je obalen krátkými epizodami ze života extravagantní královny skalpelu, co s medicínou sice sekla, ale na těla nezanevřela. Jistě se vybaví celá plejáda filmů s podobnými motivy (Taxidermia, Lidská stonožka, Excision, Antiviral aj.). Jakmile jsem uviděl namaskovanou P.Lindenbergovou (Ruby), hned se mi před očima objevil P.Burns (Dead or Alive) a během filmu jsem měl neodbytný pocit, že se každou chvíli někde vynoří M.Manson...K.Isabelleová je vskutku šťabajzna! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, tak niečo podobného som už dávno nevidel - ak vôbec. Príbeh mimoriadne zaujímavý a originálny, všetko odsýpa ako má, ale.. je tam nejaké to ale. Snímok mi prišiel akýsi prázdny, bez ducha a mnohé scény boli navyše riadne nadbytočné (Billyho zamilovanie do Mary a jeho trápne pokusy dostať ju). Avšak na Katharine Isabelle by som sa dokázal pozerať donekonečna a aj keď rozrezáva ľudí, stále je sexy. Tá čierna jej skrátka pasuje. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naše sestra vlkodlak dorostla do rajcovních mini a dala se nám na študija medicíny. Bohužel už i v Americe študák tvrdý chleba má, je teda potřeba se občas poohlídnout po nějakým tom přivýdělku. Co by tak mohl mladý perspektivní chirurg dělat? Určitě spoustu věcí, ale největší terno je prý ujetým pracháčům devastovat na přání jejich těla nebo občas testnout i nějaký to mučení po sklepech mafošů. Je to další z ujetých snímků, který ale nezachází až tak moc za hranice dívatelnosti, proto si podle mě zaslouží čtyři hvězdy, i když připouštím, že jednotlivá hodnocení budou záležet na hranici znechutitelnosti jednotlivých uživatelů. Je to prostě o magorech... 80% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Přes slibný námět málo úchylné a absence detailnějších záběrů dosti zamrzí, avšak stále je to docela příjemný film. Btw. doceňuji práci s rukama páně chirurga, jakož i jeho zoufalý nářek posléze. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani horor ani dráma, v tomto smere snímok zastal tak na polceste, krimi dráma a thriller však mierne prevažujú. Režisérky mali dobrý zámer, žiaľ jeho realizácia trošku zaostala. Najväčším pozitívom tu je postava hlavnej hrdinky, ktorej sa tá chladná bezcitnosť dala veriť, avšak jej samotná premena z dobrej a zapálenej študentky medicíny už rozhodne nie. To bolo riadne pritiahnuté za vlasy, a to už nehovorím o nedostatočných a emotívne priemerných dôvodoch. V tomto smere to chcelo ešte nejaký nápad, ešte v jej osobnej dráme nejak pritvrdiť. Na druhú stranu, aspoň sa tu divák dozvie o najnovších trendoch lekárskej zmeny tiel, od rozdvojených jazykov, cez rohy na hlave, premeny na barbie bábiky až po rôzne amputácie. Ani pomsta nebola zlá, poviem vám, nechcel by som byť na mieste toho chudáka. Škoda, že tu nebolo žiadne poriadne gore, tu sa to vyslovene pýtalo a pritvrdil by som aj na atmosfére. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je docela povedená, čím ale kouká divák déle,tak zjišťuje, že se začíná nudit. A konec je vyloženě slabej. Škoda.:-( Takhle jen 55% ()

Reklama

Reklama