Reklama

Reklama

Tajemství Titaniku

(TV film)
  • Česko Tajemství Titaniku - 100 let od tragédie (více)

Obsahy(1)

National Geographic vám exkluzivně přináší nejslavnější podmořskou expedici století. Po letech pátrání a výzkumu, Dr. Robert Ballard se svým týmem z Oceánografického institutu ve Woods Hole, objevil místo poledního odpočinku Titaniku - lodi s nešťastným osudem – téměř dvě a půl míle pod hladinou ledového Atlantiku. Vyzbrojeni důmyslným vybavením, včetně miniponorky Alvina a množství dálkově ovládaných kamer, Dr. Ballard a jeho tým se stali prvními lidmi, kteří viděli a fotografovali Titanik od jeho potopení před více než 70 lety. Nyní vám přinášíme bechderoucí záběry z této výpravy stejně jako poutavý příběh objevení Titaniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Základní dokument, který detailně popisuje objevení nejslavnější lodi světa týmem amerických oceánografů v čele s Robertem Ballardem. V té době bylo možné poprvé spatřit skutečný stav Titanicu, z jehož někdejšího lesku nezbylo téměř nic, jak vypovídá řada unikátních záběrů, nasnímaných kamerovým robotem. Zároveň se tu potvrdila teorie rozlomení lodi na dvě části už při potopení. Celek nasbíraných faktů dodnes slouží jako oficiální verze děsivé tragédie, od níž letos uplynulo již sto let. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Titanic mě od mala fascinoval... ano přiznávám se, můj zájem o něj vzrostl částečně i díky Jamesu Cameronovi :-). Vzhledem k tomuto dokumentu nemám téměř žádné námitky. Nové informace, podmanivé až skoro dojemné záběry na odpočívající legendu činí z této velmi zajímavé expedice něco, na co se podívám vícekrát. Ale ta hudba.. kriste pane. Craig Safan mi trochu pohnojil zážitek! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Vlastně není řečeno nic nového. Jen omývání starých informací stále dokola. Pro nováčky zajímající se o tuto loď to určitě nějaký přínos má, já si však všímám nekompletních informací, pomíjení některých faktů či chybně vydedukovaných informací, které tehdy Robert Ballard s jeho týmem vyřkli. 60% Spíše doporučuji jinačí, kvalitativně lepší dokumenty, než tento. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument obsahuje poměrně velké množství autentických dokumentů, které lemují životní objev doktora Ballarda - objevitele trosek Titaniku. Většina dokumentu zachycuje jeho objev a zkoumání Titaniku. Dokument, který musí nadšence do Titaniku nadchnout. Český komentář tradičně skvělý Alfred Strejček. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto senzační dokument. Ne snad že by přinesl nějaké nové informace (ale i přes své stáří přece jen nějaké), ale ty podmořské záběry byly naprosto úchvatné. Ty dobové záběry byly příjemným zpestřením dokumentu a scény o tom, jak našly vrak byly taky zajímavé. Silueta vraku je neskutečně magická a ty záběry z něj budou pořád úchvatné. Osud té lodi mě nikdy nepřestane dojímat. Já nemám výhrad. 100%. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Tajemství Titaniku mě velice zajímá a v tomhle dokumentu je vše potřebné, co náruživý fanoušek tohoto potopeného gigantu potřebuje vědět. 80% ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nádherně zahalené tajemství historického mezníku. Všichni o něm víme a to snad jen hlavně v důsledku ještě slavnějšího filmu Titanik z mého dětství. Líbili se mi ponorky a ty tajemné snímky lodě, která se podepsala v našich dějinách v hloubi moře. Neustále mnoho lidí spekuluje na co narazila. Podle mě jasně narazila na led a to nic nezmění. Zajímavostí pro mě bylo, že majitel společnosti Titanik byl vlivný a vlivný americký průmyslník, magnát a hlava obrovského finančního impéria až do dnešních dnů. J.P.Morgan. Tedy člověk, který odvrátil několik krizí, možná i takovou jaká probíhá v současné době tím, že nechal spojit několik firem a to prosím hlavně na základě své vysoce oslavované, obdivované osobnosti. Děj filmu na lodi je dokumentární a pro opravdové fanatiky se jistě musí stát velkým filmem. Pro mě je to však věc, kde musím udržovat pozornost. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Excelentný dokument o historicky najväčšej lodi sveta, o úžasnom TITANICU. Dr. Ballard a jeho tím boli a sú fakt frajeri, ktrorí majú u mňa za túto prácu veľké uznanie. Podstata dokumentu je niekoľko násobný 3000 metrový ponor na miniponorke Alvin a následné použitie robota Jasona, ktorý po prvý raz v histórii natočí nádherné zábery Titaniku. Na konci expedície Dr. Ballard zanechá na palube lodi pamiatkovú dosku na počesť zosnulých. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Tento dokument přináší mimo jiné mnoho nových informací, které v jiných dokumentech nezazněly. Dokument se převážně zabývá prvním objevení vraku po jeho potopení, po 74 letech. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Dokument o první úspěšné expedici k vraku Titanicu zároveň smíšený se zkutečnými záběry z lodi ode dne 10 dubna 1912. Dookument vás seznámí, jak to vypadalo s hledáním potopeného Titanicu, poukáže vám pár záběru na vrak lodi a vyprávěč řekne ještě pár zajímavostí, ale to je vše. Tento dokument mi stačí vidět jednou. Už jsem viděl i lepší dokumenty o mé oblíbené lodi. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečně dlouhá stopáž, ale rozhodně zajímavý dokument o objevu Titanicu od jeho potopení. Hodnocení: 60 % ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Působivý dokument, možná až příliš krátký. Shrnutí průběhu stavby a potopení Titanicu ke stoletému výročí tragédie, velmi zajímavé podmořské i dobové záběry. Pár věcí, které jsem ještě nevěděla se tam našly :) ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Zřejmě vůbec první dokument se záběry potopeného Titaniku. Nechá nás nahlédnout nejen do útrob lodi, ale i do atmosféry při jeho objevování. Co se týká informací, není v dokumentu v dnešních souvislostech už nic překvapivého. O Titaniku se dozvídáme informace, které jsou v současnosti považováný už jen za jakýsi základ pro ty, kdo se o legendární parník zajímají. Člověk si také uvědomí, jak moc se za čtvrt století posunuly technologie. Ale právě za tu pionýrskou atmosféru čerstvého objevení dávám hvězdičku navíc. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Takový, jak to říct...hodně nenáročný dokument s málo informacemi. Jako lehké nastínění dobré, ale čekala bych mnohem víc... ()

blinkman 

všechny recenze uživatele

Asi si nikto pri písaní doterajších komentárov neuvedomil, že dokument, ktorý ČT odvysielala pod názvom Tajemství Titaniku - 100 let od tragedie (rok vydanie nie je 2011) je dokument od NG Tajemství Titanicu z roku 1986, ktorý kedysi dávno vyšiel u nás aj na VHS, neskôr od MagicBoxu na DVD. Je teda samozrejmé, že žiadne nové informácie o lodi nedostane, keďže sa jedná o 26 starý dokument. V dobe svojho vzniku si ale zaslúži jednoznačne 5/5. ()

Reklama

Reklama