Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 312)

POMO 

všechny recenze uživatele

Milý film, ale všetko sme to už niekde videli. A pokiaľ ste so svojím životom spokojní, respektive si uvedomujete že každé na prvý pohľad zlé životné rozhodnutie vás časom dovedie k ešte väčšiemu šťastiu, nemá vám moc čo povedať. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač se vás Ryčrd opět všemožně snaží pohladit po šulínku, či aby nedošlo ke genderové diskriminaci, konejšivě poplácat po rybě, zanedlouho zjistíte, že má z toho urputného psaní pěkně mozolnatou dlaň a není už to zdaleka tak příjemné jako Láska nebeská. Asi tak v polovině jej navíc přistihnete, že vám z toho genitálu zkouší vymodelovat panenku s porcelánovou hlavou, troubícího jelena či jiné kýčovité zvěrstvo. Je z toho prvoplánový, patetický hnus s charmem venezuelské telenovely, vtipný asi jako rozžvýkaný chleba, s mimořádně odpudivou ústřední dvojicí neohrabaných idiotů. Hospodyňky tomu sice zase uslzeně nasázely plné palby, ale u ostatních nechápu, jak to může poměr devadesát šest ku čtyřem dostat do červených čísel. No, mýdlo už tu radši nikdy nezvedám! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka o neexistující harmonické rodině s neexistujícím dokonalým vztahem otec a syn a neexistující bezstarostnou láskou, která nemá během let jediného kazu... a ještě si ji užívají s unfér výhodou, že smí obechcávat osud. Takže ano, zábavný, milý a opojný doják, ale toho cukru je tam přeci jen moc. Trochu opiát. 7/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Není nad setkání s přáteli po letech, aneb když jsem si přečetl sedm let starý komentář od Nathalie, skoro se mi nechtělo psát můj vlastní:) Lásky Čas je ukázkou jisté ruky pana Curtise, ale když pominu jak mu hapruje to cestování časem (mělo to přece jít jen dozadu, ne?), mám svoje výhrady proti "poselství" filmu, respektive některým jeho aspektům. Na druhou stranu, mám velkou slabost pro Billa Nighyho, pro Rachel McAdams (ačkoliv když zvládla fejkovat chemii s Ryanem Goslingem po celý Zápisník Jedné Lásky, jak jsem se před pár dny dočetl, co je jisté?:D), a pro Domhnalla Gleesona (když tedy nehraje padoucha ve Star Wars...:)), takže se mi skoro daří skočit na návnadu silných rodinných hodnot a nevnímat to, jak je oslabuje možnost kdykoliv se vrátit a opravit nejen jakoukoliv chybu, ale i starou dobrou zlomyslnost;), a jak je hrdinovo závěrečné poznání banální. Naproti tomu rodičovství fungovalo úžasně - ale nemá to co dělat s mým vlastním otcovstvím. Chcete důkaz? Správně bych měl být stoprocentně dokonalý vzorek cílové skupiny, protože shodou okolností dnes, v den, kdy jsem Lásky Čas viděl, by měl můj děda narozeniny, za necelé dva týdny to bude dva roky, co zemřel, a - tomu už se skoro nedá uvěřit - moje nejsilnější vzpomínka na něj je, jak mě učil házet žabky. Přesto moje výhrady trvají. Ale jinak... i v ostatních rolích parádní obsazení, parádní humor (od vztahového přes Gleesonovy trapasy až po Hollanderův cynismus), úžasná hudba (jen tu verzi How Long Will I Love You od Ellie Goulding by měli zakázat...), a jak by řekla jistá decentní dáma, "doják jak kráva":D Kasaštyk to byl řádný, ale už jsem zkrátka měl pocit, že je to víc řemeslo než něco nadčasového (yes, pun intended;)). Kdybych viděl méně filmů podobného ražení, a méně toho zažil, možná bych pěl ódy na to, jak mi Lásky Čas změnil život, jako to dělají mnozí lidé na Youtube u "té správné verze" How Long Will I Love You. Takhle váhám mezi 70 a 80%. Ale když si vybavím perličku jako že v situaci, kdy hrdina potřebuje napravit následky svého dobrého skutku v podobě neseznámení se se ženou svého života, a v podkresu začne hrát The Cure (neboli lék:)), bude to 80%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Sám Richard Curtis to řekl. Nepamatuju se, kdy jsem naposledy viděl snímek, v mnohém tak obyčejný a zároveň tak vyjímečný. Směr vyprávění je neodhadnutelný a ten, kdo by chtěl na film aplikovat sci-fi pravidla, se šeredně splete, vždyť je to jen metafora napravování sebe sama a potřeby něčeho, co člověka převyšuje a zároveň mu naznačí, co ve svém životě může nebo nemůže ovlivnit. Richard Curtis to řekl sám, prý už nebude režírovat. Ale pokud vím, psát se chystá dál. Pokud bude i nadále tvořit takovéhle příběhy o zásadních věcech, vůbec to nevadí. Smekám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to celé neslo v duchu romantické sci-fi komedie, v níž by se hlavní hrdina stále dokola vracel časem, "aby ji dostal" - jak to vypadá v první půhodině, bavilo by mě About Time asi mnohem víc. Takhle je to tak trochu monotónní a extrémně bezkonfliktní pohádka, která se nesnaží o nic víc než být příjemná. Můj šálek čaje to tedy není, ale jisté feel-good kouzlo Curtisově novince upřít nemůžu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak málo stáčí, aby člověk odcházel z kina šťastnej a ani pořádně nevěděl proč. Humor, láska, originalita ( super konec ), výborný herecký výkony (Rachel definitivně miluju ), ale hlavně obrovský pozitivní náboj, kterým film střílí do každýho diváka v kině. "Vem si jeden den ve svým životě, nejdřív ho prožij běžně jako vždy a pak ten samej den prožij ještě jednou a všímej si každýho detailu....", absolutně nejlepší scéna celýho výbornýho filmu. Lidi, fakt zvědněte prdel a zkuste tenhle biják dát , myslím si, že v týhle době něco podobnýho všichni moc potřebujeme. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych k tomu mohl mít asi tak desítku výhrad, za které bych to mohl shodit až do průměrných čísel, jenže co naplat, jeden z těch filmů, kdy jsou vám logické lapsy a dějová vykonstruovanost putna, protože vás berou dialogy odposlouchané ze života a romantická linie vypulírovaná bez vady a kazu k úplné dokonalosti, takže už jenom poskakujete radostí u osobních highlightů typu výběr ženských šatů, a když dojde i na smuteční průvod v černém, nadzvednete brýle, abyste otřeli slzu v oku bez toho, aniž byste se cítili blbě; Curtis je firma na zážitky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že Richard Curtis točí super filmy, které jsou pozitivně naladěné a mají v sobě řadu myšlenek, za které stojí bojovat. Lásky čas mi byl doporučován ze všech stran a jelikož mám Rachel McAdams rád, dlouho jsem si říkal, že bych se na něj měl podívat. No a můžu Vám říct, že takovou radost ze života jsem po shlédnutí filmu dlouho neměl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $15,322,921Tržby Celosvetovo $89,309,178Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,234,841 Tržby za predaj DVD v USA $11,072,937║ Príjemný osviežujúci film, ktorý má dobrú myšlienku, ktorú po celý čas režisér krásne formuje. Príbeh s úsmevnými scénami, slušnými hereckými výkonmi, aj keď tie anglické hrdzavé ksychti fakt moc nemusím. Už sa teším ako zas budú toto kopírovať američania. /90%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Lásky není nikdy dost a i když zvolil božský Richard trošku problematičtější sci-fi rámec, v jednotlivostech spolehlivě funguje a hladí po romantické duši. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak. Z toho psy prznícího, děti zneužívajícího, bezdomovce bijícího, důchodce okrádajícího, stohy podpalujícího, spropitné nedávajicího, odpad netřídícího, hygienu nedodržujícího, okenu popíjejícího a perník obědvajícího sebestředného cynického hovada, se na dvě hodiny stal pookřálý zasněný mladík s úsměvem na rtech, slinama na bradě a tendencí vrátit tomu slepému beznohému nebožákovi s harmonikou před kinem, zpět do kastlíku tu stokorunu na invalidní vozík. S přítelkyní jsme z kina odcházeli nadšení a tak nějak více šťastnější. Dokonce jsem ji mršku v parku na chvíli i pustil z vodítka a přemýšlel nad sladkými slovy, které doma napíšu k tomuto příjemnému filmu. Se slovy "láska, naděje, porozumění, oddanost, věrnost, časový paradox" jsem otevřel profil filmu a vyskočil tam na mě skutečně erudovaný výblitek cenami ověnčeného polyhistora Civala, který si stěžuje, že tam bylo moc cukru! Moc cukru! On jde na ROMANTICKÝ film a stěžuje si na to, že byl příliš ROMANTICKÝ! Naštěstí pro něj jsem zjistil, že podobných existencí, které šly na romantickou komedii a čekaly nejspíš pytle s uřezanýma hlavama, vyvražďování německých prostitutek nebo grupáč s ovcema, je tu povíreco. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

este ze existuju taketo krasne rozpravky, ktoré nas na chvilu vytrhnu z nasich tragickych, spackanych, stereotypnych a nudnych zivotov. :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po skončení jsem měl neodolatelnou chuť odběhnout na tmavé místo, zatnout pěsti, vrátit se v čase před projekci a užít si to znovu. Což vzhledem k tomu, že mi to přišlo přeci jen zbytečně dlouhé a ne příliš soudržné, je myslím samo o sobě nejlépe vypovídající. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to nevyvážené. Část, kdy pomocí cestování v čase balil Rachel McAdams byla dobrá, ale poté už to bylo o ničem. Nestalo se tam nic, co by mě zajímalo, nebo o co bych se bál. Vlastně tam to cestování časem bylo hodně nevyužité, i bylo naznačeno, že to vlastně není potřeba...no není no. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TIME, DRAHÝ SYNU. JE TO ZKRÁTKA TAK, ŽE MUŽI V NAŠÍ RODINĚ... BUDE TO ZNÍT ZVLÁŠTNĚ. PŘIPRAV SE, ŽE TO BUDE DIVNÉ A STRAŠIDELNÉ. MÁME RODINNÉ TAJEMSTVÍ. A TO TAJEMSTVÍ SPOČÍVÁ V TOM, ŽE MUŽI V NAŠÍ RODINĚ UMĚJÍ...CESTOVAT V ČASE.“… /// A vod toho dne šel život jako po másle. Ženský mi padaly k nohám – vlastně ne, zamilovat se nikoho žádným cestováním v čase nedonutíte… (ale časem uhnat ženskou … to by šlo…), plno romantiky, vobčas i povedenej ftip. A k tomu to cestování…jako naprostá kravina! Vlastně ne – díky tomu zjistíme, že se dá žít i bez toho (teď se kurva omlouvám všem, který to nevěděli…fakt soráč za spoiler!). I když já bych spíš upřednostňoval tu romantiku každýho vobyčejnýho dne. Možná, že vo to nakonec šlo víc, než vo celý cestování časem, který na rozdíl vod dějový nesourodosti a neúměrný dýlky, tady nebylo největší slabinou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád bych to napoprvý nezvoral! 2.) Umím cestovat časem a rád bych vošukal Rachel McAdams. 3.) Thx za titule ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

ANO: Odzbrojující rodinné hodnoty. Nádherné a chytré curtisovské trademarky. Báječný soundtrack. Stará dobrá Anglie. NE: Cestování časem jako vyčuraná korektura sebe sama a manipulace s lidmi kolem sebe. Copak k lásce stačí vlézt do skříně a projít si zkouškou znovu, protože už znám správnou odpověď? Metoda pokusů a omylů v Lásce nebeské mi je bližší. I když to není na první dobrou... a někdy to skončí monumentálním trapasem. 70% ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama