Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Zdravím všechny fans. Právě jsem rázným avšak velmi dbalým způsobem ohodnotil Lásky čas a přichází komentáře čas a s ním můj virtuální hlas ludu. Pokud Tě to tedy nebaví tak zavři hubu. Jdu cukrovat s tímto filmem na bázi sexuálně-dramatické. Jsem cukrátko. Tento film jsem navštívil s lurvičkou v biografu a zahřál mi srdce. Je to tedy film srdcezahřející. Mé hodnocení je na tenké hraně mezi 4mi a 5ti hvězdami, avšak kvůli krásným písním, slovům, jež ve mě hoří jako oheň v duši čertově a líbeznému závěru se přikláním k těm pěti. Richard Curtis je pánko a doufám, že nás ještě za svého působení na zemi obšťastní velkým rantlíkem plným báječných komedií s doušky dramatu a romantičky. Na závěr musím položit odkaz na krásný cover Ellie Goulding, který hrál v přenádherné scéně v podchodě. <3 http://www.youtube.com/watch?v=aSgU0gNL2Ac. P.S.: Protože jsem zde neřekl ani jedno sprosté slovo, tak nemohu si pomoct ale musím dodat KURVA to je hezké. Tím myslím jak film tak i zde vloženou píseň. ()

dresi 

všechny recenze uživatele

Opojná iluze dokonalosti naplněná tunou romantických klišé. Curtis je ale jeden z těch, kteří to dokážou podat naprosto neodolatelným a uvěřitelným způsobem. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Žádná zbytečná přemíra dramatických scén a prvoplánových úmrtí, které „přispívají k dramatizaci děje“, ale příjemně jednoduchý a upřímný příběh. Rachel je s každou další sfouknutou narozeninovou svíčkou krásnější a krásnější. Čas možná dožene každého, ale někteří z nás se mu dokážou postavit s grácií a pochopením nevyhnutelnosti, což ostatně neplatí jenom pro Rachel, ale i pro skvělého Billa Nighyho. Někdy prostě stačí k natočení dobrého filmu sympatičtí herci a dobrý příběh a to vše pod taktovkou mistra romantického žánru. Zvedám klobouk. Nejmilejší překvapení minulého roku. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Lásky čas je nejen dojemný, ale i chytrý a promyšlený. Některé pasáže na mě působily více, jiné méně, ale důležité bylo, že celou dobu jsem udržel pozornost, ačkoliv šlo o slaďák, až z toho někoho rozbolí zuby. Velmi sympatická byla McAdams a i Gleeson přispěl k celkovému pozitivnímu vyznění a příjemné atmosféře. To samé by se dalo napsat i v případě Nighyho, který už ale nedostal tolik prostoru. Fajn bylo i slyšet Nicka Cavea. Téma cestování v čase bude vždy nahrávat nesmyslům a otazníkům, důležité však je, aby nebily do očí, což se povedlo. 70 % Oblíbená část- přirovnání k Titaniku ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Příjemní herci, milá atmosféra, očekávaná pointa, celkem dobře napsané. Plno humoru a vtipných vsuvek, jen to mohlo být dotaženější a ne tak moc melodramatické. Richard Curtis umí i líp, ale i tak si 80 procent zaslouží....a epizodní cameo roličky taky stojí za to. ()

Dawon 

všechny recenze uživatele

Co se na první pohled tváří jako další z nekonečné řady romantických komedií nás ve skutečnosti trošku klame tělem. Ačkoliv to tak úplně nevypadá, tak se zde nejedná o další Hollywoodskou slaďárnu, ze které ještě dva dny bolí zuby. Příběh o životní lásce je tady totiž tak trošku na druhé koleji a prim hraje učebnicově krásný vztah otce se synem. Což je taky trochu důvod, proč by se mohlo zdát, že se v druhé polovině filmu až tak moc neděje, protože dle konvencí dnešní červené knihovny mohly s klidem po 50 minutkách naskočit konečné titulky. Příjemná atmosféra ale z filmu sálá dál i při tom, když sledujeme zdánlivě všední vztah dvou mladých milenců. Všední sice možná není to správné slovo, vzhledem ke špetce sci-fi, která se do tohohle mixu přimíchala, ovšem Butterfly effect zde nečekejme, cestování časem není ústřední motiv který máchá dějem ze strany na stranu. Je to jen taková berlička, která nám pomáhá nahlédnout do života jedné trošku zvláštní rodiny. No a řekněme si upřímně, nápad s barem, kde je dokonalá tma a kde si svůj "úlovek" vybíráte zcela oproštěni od fyzické stránky člověka, je opravdu pohlazením toho kousku duše v nás, který pláče pokaždé, když Simbovi umře ve Lvím králi tatínek. Představa, že by takhle člověk potkal matku svých dětí je vážně docela kouzelná :-) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Moc milý a pěkný film! :) Vlastně se dá říct nejlepší feel good film poslední doby, avšak Curtisovo Love Actually bylo přece jen lepší a považuji ho za jakýsi milník romantických a feel good filmů. Avšak About Time má taky hodně do sebe a celé je to vlastně hezké, v dnešní době se originální romantika cení dvojnásob, 4 hvězdy. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Tak toto je film – prerušovač. Počujete ? milovníci mysterióznych, katastrofických, scifi krvavých kopačiek. A psychodrám, skúste to raz prerušiť takýmto dielkom . Film mal milý príbeh postavený na jednej „zvláštnej“ vlastnosti – vracania sa v čase. Touto témou sa už uberalo mnoho filmov ale tento je jeden z tých vydarenejších. Naviac tam hrajú milí a pekní herci (herečky) a je to obohatené prvkami anglického humoru („bývam tu s vašou dcérou , ale orálne nesexujeme“ ) a patetické vety ako „život si nevyberáš, nech si ktokoľvek, pozri na Ježiša a ako dopadol“ tomu filmu na kráse neubrali. A keď som v podzemke videl hrať hit posledných mesiacov bol som už rozhodnutý dať filmu 5 b. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4* .. Krásný pohodový příběh, žádné akční scénky ani velké napětí, celý film je nesen v poklidu, což mi výjimečně vůbec nevadí :)) .. Rachel McAdams byla dokonalá jako vždy...Skvělá podívaná... ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil jen na zahnání nudy, takže jsem od něj ani nic moc nečekal. No a nakonec se mi dostalo úžasného překvapení! Jako první bych měl asi pochválit děj, protože promyšlenější romantický film jsem zatím myslím ani neviděl. Vzít takový "neobyčejní" romantický vztah a ještě ho spojit s cestování v čase zní šíleně, ale About Time by bez toho nebyl tak krásně vyjímečný. Žádné extra sci-fi od filmu nečekejte, ale i přesto je tu cestování v čase skvěle zpracováno. Dále bych chtěl pochválit herce. Neviděl jsem tu moc známých tváří a poznal jsem vlastně téměř minimum z hereckého obsazení, ale to je nakonec možná jen dobře. Nemyslel jsem na perfektně hrající herce, ale na reálné postavy, které prožívají svůj vlastní příběh. Každý herec jako by dal filmu část sebe sama a tvořil pro film důležitou část, bez které by nemohl vzniknout. Hudba se do filmu perfektně hodila a já nemůžu dát po konci filmu nic jiného než pět hvězdiček! ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme někdy chtěli něco vrátit zpátky nebo na něco naopak zapomenout. Richard Curtis si to tak trošku splnil alespoň na plátně...Postavy jsou vymodelovány z živé hlíny a působí zajímavě i lidsky. Podivíni zase utkví v paměti některými výjevy a příběh, to je prostě tak trochu jiné hraní s pohádkovými motivy...Ovšem jak už to tak bývá, život se musí žít naplno a se vším všudy...i když máte moc žonglovat s časoprostorem a závěrečné poselství posunuje vše jinam... ()

reky 

všechny recenze uživatele

Curtis je borec a tyhle romanťárny mu žeru i s navijákem, i když je jinak příliš nevyhledávám. Herci jsou skvělí, vtipy taktéž (soudě i dle vysmátého kinosálu) a celkově je film v téhle podzimní šedi moc příjemným pokoukáním. ()

markyz. 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné klyšé, krásná spokojená rodina bez jediných hádek a špatných časů, protože se dají prožít znova, ale na Rachel se tak krásně kouká, že to neni ani možný. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Žij každodenní život, jako každý jiný. Nenásilná a milá romantická komedie ze života. Dějově nezůstává na místě, má to tempo a provede nás větší části života hlavních hrdinů. Tím pádem nepřicházíme o veselé i smutné momenty. Dá se říct, že to stojí na principu cestování časem, ale zároveň se zde vůbec nezneužívá na nesmyslné věci jako čísla do loterie a soustředí se na to podstatné. Bill Nighy si to neskutečně dává, rozhodně jeho nejlepší role, v jaké jsem ho mohl spatřit. Domhnall Gleeson se do té role hodil, jen jako herce ho moc nemám rád. Na můj vkus tam bylo taky docela dost zrzků. No a hezká hudba kolem dokola, na to se nesmí zapomenout :-) ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Příjemná, milá, vtipná ( nijak neurážejícím a neagresivním způsobem ) komedie s nádhernou Rachel a Gleesonem, kterého vůbec neznám a přesto jsem si říkal odkud ho znám. Znám ho, ale neznám úplně jeho. Ano je pekelně podobný božskému Freemanovi. A také nemohu zapomenout na hvězdu britské kinematografie Billa Nighyho. Pár nepřesností v tom létání časem tam bylo, ale to je vám jedno, poněvadž se výborně bavíte. Pro mne jeden z nejlepších romantických filmů. 85% ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nemám moc romantické filmy v lásce , protože jsou příliš naivní , ale tento až tak nebyl a navíc asi jako první romantický film zahrnoval prvky sci-fi , které byly naprosto báječné bez nich by to nebylo ani ono , byl by to jen romantický film . ( 2.2.14/MAC ) ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Film ze kterého sála pohoda, láska a ponaučení ...berte všechno tak jak příjde. Moc hezké a mám po tom moc hezký pocit na srdci! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis opět dokazuje, že Láska nebeská je jenom jedna, a že to vlastně byla ohromná náhoda, že se mu to povedlo, protože on je režisér průměrných filmů. About time je navíc podprůměrný film, který asi vznikl díky zdánlivě "famóznímu" nápadu cestování v čase. Po prvních relativně slušných dvaceti minutách následuje cesta do Londýna a zmatek a nuda. Timovy zážitky mne ani nezačaly zajímat a celý film pro mne skončil, když začal balit tu otylou blondýnu z prázdnin a tu pěknou sympatickou Rachel McAdams odsouval stranou. Debil...30% ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama