Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších romantickým komedií. Bezchybně natočené mistrovské dílo, kde se najde něco pro každého. Trocha humoru, sympatické postavy, láska a i hodně nadpřirozena což je vlastně předností filmu. 90% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Další hřebíček do rakve pro toho pomalu se rodícího cynika ve mně. Richard Curtis pořád umí! Tak tedy všichni povinně na About Time, minimálně do konce roku nejlepší dramedy široko daleko! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Krásy života pořád dokola. Sympatické, nevtíravé ve své podstatě strašně civilní. Rachel McAdams roztomilá, Gleeson dobře roztržitý. Celý snímek si pro sebe krade táta Bill Nighy a kdykoliv se objeví je to strašně fajn. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně je to zvláštní, ale snad nikdy jsem nezažila chvíli, kdy bych chtěla zalézt do šatníku, zatnout pěsti a vrátit se zpátky v čase, abych něco napravila. Přitom chyby jsem v životě určitě nasekala.. narozdíl od hlavního hrdiny Tima beru ale život takový jaký je a jsem víceméně zastáncem pokusů a omylů, chybami se člověk přece učí :) Nebylo mi tedy úplně sympatické, jakým způsobem Tim řešil všechny trable. Někdy opravdu úplně zbytečně. Na druhou stranu z hlediska příběhu se ono cestování v čase mohlo využít lépe;čekala jsem, že příběh postupně vygraduje podobně jako u Time traveler's wife, ale ono šlo spíše o film, ze kterého se máte poučit a mít ke konci příjemný pocit, takže Timova schopnost nesehrála takovou dramatickou roli, jak mohla. Mimochodem jen po přečtení námětu jsem měla pocit, že si ze mě někdo střílí - Cestování v čase, Rachel McAdams? Neskutečně to zavánělo již zmíněným TTW a po shlédnutí musím říct, že jsem si téměř jistá, že se autor inspiroval. Příběh sice nehrál na tak dramatickou notu, ale kromě jiného zachycuje podobně delší časový úsek. Někdy jsem měla až dejavu. I tak se mi ale film líbil, Bill Nighy měl zase jednou výbornou roli, nenudila jsem se ani minutu a naučila jsem se, že si musím užívat každé chvilky a ocenit každou maličkost. :) Pět hvězdiček nedám, protože je mi přeci jen trnem v oku ta podobnost se Zakletým v čase. (A taky tak trochu protestuju proti rozdílu v procentech, proč mám pocit, že je to jen proto, že About time je britská záležitost?) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ten film snad musel vznikat za účasti Evropského fondu pro podporu demografického růstu. Jako reklama na rodinné štěstí funguje perfektně. V nejlepším slova smyslu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že když už koukám na anglickou romantickou komedii, je u toho Bill Nighy, toho chlápka mám vážně rád. Je až s podivem, že na to, jak moc mi nesedla Láska Nebeská, se nyní Richard Curtis trefil do černého. Tam totiž bylo až moc příběhů a postav, kdežto v About Time sledujeme příběh, kupodivu sympatického, typického anglického mladíka v podání, pro mě, neznámého Domhalla Gleesona, který však má štěstí v tom smyslu, že mužští potomci v jeho rodině umí cestovat časem do minulosti. On toho tedy samozřejmě maximálně využívá aby sbalil pohodovou Rachel McAdams, aby následně došel k rozhřešení. Přestože se jedná o obyčejnou plitkou satiru, nejspíše na samotný Curtisův život, tak snad i z toho důvodu to působí tak líbivě a neuměle, že mě to na konci celkem zasáhlo. A když se něco takového filmu povede, už to prostě něco znamená...95% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně peckoidní biják, kde je mraky vypointovaných dialogů, suprový timing scén, láska co nezevšední a správné životní cesty za každé situace. To už samo o sobě je trochu scifi a to tam ani nemusí být cestovnání časem. Ale (nejen) Rachel McAdams je proste neskutečná. Není možné odolat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

About Time má mé velké sympatie - jak směrem k hercům (hlavně mladý Gleeson si tady oficiálně dupl o hvězdnou pozvánku do Hollywoodu), tak ke Curtisově veskrze optimistickému vnímání světa a s mou nově se rodící filozofií souznícího poselství, které film předkládá. Reakce k tomuhle filmu mi navíc běžěla jak přes kopírák od té k Lásce nebeské - upřímná spokojenost, zředěná tím, že mi ve filmu chyběl konflikt, přerůstající v spokojenost nadšenou, plynoucí z pochopení toho, co tím chtěl básník říct. Jen nás v té své pozitivitě pořádně vyráchejte, mistře Curtisi. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

V naprosto jedinečné Lásce nebeské jsme byli svědky metody pokusů a omylů. Tam to vyšlo, tam nikoliv, tam to skončilo s otazníkem. Lásky čas na to jde vyčuraněji. Což může být i na škodu. Příjemně plynoucí romantika z britských ostrovů (vážně miluju ten jazyk) ale dorazila i tentokrát. Jen se přidal fantaskní prvek cestování v čase. Což v rodině elegantního (a opět naprosto spolehlivého) Billa Nighyho u mužského pohlaví prostě tak nějak jde. Funguje to naprosto přirozeně a roztomile, i když samozřejmě někoho může naštvat, že tu někdo opravuje sám sebe, své zlomové životní scény i své přehmaty (rozepínáním podprsenky to jen začíná). Na druhou stranu nepodvádí v sázení, nepáchá trestnou činnost. V případě režiséra a scenáristy Richarda Curtise to je prostě osudově příjemné oživení. Výsledek je spontánní, vtipný, chytrý, milý i originální (potěšila kupříkladu návštěva restaurace pro nevidomé nebo sestříhané rozlučky v metru). Potěší to navíc o to víc, když víme, jak kvalita v daném žánru schází. Curtisův humor naštěstí není primitivní, nelže, neklame, i když se chce nejednou zalíbit. O tom žádná. Odpustíme mu také to, že jeho svět tentokrát zapomíná na skutečně bolavé momenty a nepřináší ani hořké otázky. Čelí jen „nějakým“ rozhodnutím, která se stejně obratem vyřeší. A tím řešením upozorní na nelogičnosti, které v druhé polovině snímku přeci jen přicházejí. Škoda je také v případě toho, že romantická linka se „vyřeší“ už v půlce filmu, a pak se jen šourá kupříkladu okolo vztahově „problematické“ sestry. Ale jsou to jen malé skvrnky. My se totiž chceme hlavně bavit a dojímat. Domhnall Gleeson, nejstarší syn slavného irského herce Brendana Gleesona (Statečné srdce, V Bruggách), je neokoukaný, oddaný své roli a na plátně předvádí neskutečnou živelnost. Svou postavu s lehkostí přivedl k životu a film překvapivě dokáže utáhnout. Samozřejmě i díky dalším ostrovním tvářím a jedné Kanaďance s roztomilým obličejem Rachel McAdams. Nighy je excelentní, dramatik Toma Hollandera jakbysmet, sklerotický strýc si také urve svých pár minut slávy. Díky za ně. Po dobrých třech letech je dám. Přijít to muselo. Sice s přivřenýma očima, ale za pět hvězd!! PS: Soundtrack už mám!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Absolútne súhlasím s cynickým názorom Civala, ktorý tú idylku slušne vystihol (Hezká pohádka o neexistující harmonické rodině...). A hoci sa práve na idylky pozerám s veľkými pochybnosťami a skepticky odfrkávam (špeciálne v tomto filme je idylka všade naokolo, brr), tak aj mňa si nová Curtisovka získala. Doprdele, je to sladké ako tri kilá cukru... ale dostalo ma to. Šit. (Hoci na moju srdcovku Love Actually to nemá, tá zostane na špici.) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná romantická komédia o chlapcovi menom Tim, ktorý sa v deň svojich 21. narodením dozvedá fakt, že všetci členovia rodiny mužského pohlavia disponujú darom o ktorom sa iným ani len nesníva. Stačí sa uzavrieť v tmavej miestnosti, zovrieť päste, a môže cestovať časom. Napriek tomu, že túžby ľudí sú rôzne, Tim baží len po jednej veci - láske. Ale čo ak spraví niečo, čo naruší slučku času? Milý, oddychový snímok, ktorý nijak neurazí a svoje hodnotenie si plne zaslúži. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nápad s cestováním časem mi nepřipadal zrovna dvakrát dobře a logicky využitý (takový Zakletý v čase si s ním pohrál lépe, mám-li srovnávat v rámci romantického žánru) a stopáž byla příliš dlouhá, takže jsem se ke konci už neubránil nudě. Třetí film režírovaný Richardem Curtisem je tedy z mého pohledu "jen" příjemná podívaná se sympatickými herci a jedním skvělým (pochopitelně Bill Nighy), s líbivým soundtrackem a s pár opravdu vtipnými scénami. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, bavila jsem se. Skvělé herecké obsazení, Domhnalla Gleesona si nejde neoblíbit, je to takový ten typický hrdina od vedle, se kterým byste rádi zašli na pivo. Richard Curtis má dar vytvořit kouzelnou atmosféru, při které mu zbaštíte naprosto vše a hrdinům máte tendenci závidět (jak ráda bych se, se svou rodinou každý den scházela na čaj a jen si užívala chvilky, že jsme všichni spolu). Ve filmu mi něco chybělo a to něco byla jedna věta, nebo scéna, která by mi dokázala, že Lásky čas není "pouze" odpočinkovým filmem, ale skrývá i něco hlubšího, stále jsem na Ten moment čekala a tentokrát se nedostavil. Lásky čas je tak "pouze" krásným oddechovým filmem, u kterého se zasmějete, možná i ta slza ukápne a určitě ho budete chtít vidět někdy znovu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fell-good film roku. Je až k nevíře s jakou lehkostí a grácií nám Richard Curtis servíruje další romanci plnou svižných dialogů a vtipně švihlých postav. Rejpalové by sice možná nějaký ten časový paradox najít mohli a mohou namítat, že příběh je vlastně strašně jednoduchý. Na to ale Curtis nikdy moc nehrál, obzvláště když umí tradiční přísady zkombinovat jako málokdo a ještě k tomu přidat originální nápady díky cestování v čase. Mladý Gleeson navíc hodně překvapil, Bill Nighy si svou roli totálně užívá a do Rachel McAdams se zde musí zamilovat snad každý. Prostě výtečná romance, která možná není úplně dokonalá, ale díky své nezaměnitelné atmosféře a opět výbornému soundtracku budete mít po většinu stopáže obrovský úsměv od ucha k uchu. A o kterém romantickém filmu z poslední doby tohle můžete napsat, že? Ale kapesníky si vemte každopádně taky. 90% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil a bylo to správné. Krásná romantika nadlehčená prvky komedie a jelikož se to vyhnulo klasické kyčovité zápletce, je mé hodnocení jednoznačné. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

A kurva zapomněl jsem ohodnotit tenhle shit. Naštěstí tak právě učinil jeden z mých oblíbenců a připomněl mi to. Asi jsem to zapomněl ohodnotit páč jsem na to koukal docela vylitej a do druhýho dne jsem zapomněl, že jsem to vlastně vůbec viděl, ale to je fuk i to je jeden z důkazů, že to stalo za píču. Ne sorry když se někomu líbí tak v poho. Já si na podobný přeslazený výplachy nepotrpím. Kurva přemejšlím proč jsem se na to vlastně díval a jsem zvědavej kolik milovníku romantiky mě za tenhle koment sežere, ale co už nadělám...0% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kvituji s povděkem, že snímek divákovi nenasazuje růžové brýle. Užil jsem si zejména první polovinu, ve druhé se dostavil pocit nekonzistentního vyprávění, a hňácání dějové struktury páté přes deváté. Slzičky nicméně byly, prostě "vánoční" film jako vyšitý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o cestovaní v čase a donedávna som netušil, že táto romantická komédia s tým má niečo spoločné. Romantická linka vo filme funguje dobre, nesmelý mladík Tim je taký večný smoliar, ale šťastie sa na neho nakoniec usmeje. Nepochybujte, je to romantická komédia. Ok, romantika a takmer všetko ostatné podľa šablóny, tak v čom je táto romantická komédia iná? Nepochybne tou kombináciou s cestovaním v čase, ale hlavne pre skvele vykreslený vzťah otec a syn. To sa už bežne nevidí, aby tak dokonale zafungovala chémia medzi hercami, jednoducho to vyšlo. Bill Nighy u mňa nikdy nebodoval, ale toto mu sadlo dokonale a v tejto roli si ho budem navždy pamätať. určite aj kvôli krásnej piesni, ktorú som doteraz nepoznal Jimmy Fontana -Il Mondo , nádhera. Veľmi príjemný oddychový film, s dojímavým záverom. Dojímavý určite pre nás, ktorí tajne snívame, že sa aspoň na krátku chvíľu stretneme s nebohým otcom a prehodíme pár slov... 80%. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Lásku nebeskou s tímto počinem prosím nesrovnávat! Filmy spolu nemají za mák nic společného, mimo Curtise, pochopitelně... Lásky čas je křehkým štěstím ležícím ve snech mnohých z nás. Takové to nadějné a vláčné doufání v ryzí lásku a životní harmonii potácející se kolem rodinného krbu. Naprosto okouzlující Rachel McAdams nelze nemilovat! Palec nahoru za skloubení jednoho velkého klišé, kterým je láska jako taková, a britského humoru, který nebyl tak sarkastický a kyselý, ale naopak odlehčený a naprosto nenásilný. Na konci se můžete zkrátka usmívat a plesat "Jak milé!". ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama