Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 312)

newmant 

všechny recenze uživatele

Krásný film, jenž ani chvilku nenudí . Své vysoké hodnocení si rozhodně zaslouží. A konečně vím , co stále dělá ten náš prcek ve skříni. O:-). Díky. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Příběh, který si vůbec na nic nehrál. Byl prostě o lásce, byl krásný a usměvavý... Žádné velké drama, jen si tak poklidně plynul a hlavně, udělal mi velkou radost. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

OK, tak si máme užívat každého dne, jako by byl náš poslední, protože brzo umřeme a bude po nás hovno. Hodněkrát a lehko řečeno, těžko uděláno. Curtis to do nás navíc musí vtlouct polopatě s pomocí voice-overu a vysvětlit nám to jako blbečkům. Navíc hlavní hrdina v některých situacích jedná jako dement a těžko mít sympatie k někomu, kdo nepochopí, že když na první setkání se svou láskou nepůjde, tak ji prostě nepotká. Ale bez podobných blboberliček by film měl jenom hodina a půl a to by asi bylo na škodu nebo co. Každopádně po dvaceti minutách jsem to chtěl vzdát a nakonec přišel konec a celkem mi to uteklo, takže feel-good (a must-be-better-in-my-life) prácička dobře odvedena, navíc je tam pořád stejnej a pořád stejně dobrej Bill Nighy a body navíc, že jsem pořád, nakrmen hollywoodským romantický blivajzem, čekal čekatelnou zápletku a ta nepřišla a tím mě film převezl. Komentář není moc výstižnej ani stručnej, čekal bych, že přijdu o bod - jeden...můj....jedinej. ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, která by v reálném životě nemohla fungovat (nemám na mysli časové cestování, což (zatím) taky nejde), kdyby hlavní hrdinové nebyli na nějakých mňamózních drogách. Pak taky nechápu, jak se mohla z většiny mega sympatických postav stát po polovině taková banda křupanů. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen kvůli scéně ve tmě v restauraci zkraje filmu.. ale taky kvůli Billu Nighymu.. a potom ještě.. Ale teď honem honem do skříně a zatnout pěsti! Nebo ne? ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem nad dvěma věcmi - 1. jestli dát čtyři, anebo pět... Nakonec dávám pět hvězd a důvodem je ta druhá věc, nad kterou jsem uvažoval - film má dost chyb (které tady nechci vypisovat), ale má stokrát víc věcí nádherných, skvělých, pravdivých a životně důležitých... 2. jestli tady všechny ty věci vyjmenovat, anebo ne... a rozhodl jsem se, že ne. Protože mnoho z nich je pro mě tak osobně důležitých, že by vám to stejně nic neřeklo a já bych se tady akorát zbytečně citově vylíval. Je to prostě Curtis ve skvělé formě. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Tvůrci About Time zapomněli vyhodit kopírák. Zřetelně ukradené nápady, aneb cestování časem a pozměňování minulosti ve výprodeji. Blížíme se mému bodu naštvanosti chlapci. Nechci být pokrytec, v dnešní době se kopíruje všemi směry a mnohdy se jedná o naprosto přirozený nekonfliktní proces, jenže když to bije do očí, zrychlí se mi tep. Scénář celkově jde s postupem času od desíti k pěti. Degraduje až do křečovité pasáže, plné vynucování emocí. Umělé, nepřirozené, zbytečné. Moje nenávist k žánru drama roste a roste. About Time je vzorovým příkladem toho co nesnáším. Umírající tatínek fňuk, fňuk. I v oblasti emocí kladu důraz na kreativitu a odsuzuju stupiditu. Pardon. Světlou stránkou zůstává nakonec jen mimořádný ženský! herecký výkon Rachel McAdams. 6/10 ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Prvních přibližně 80 minut je příjemných a ač je námět jaký je a doufal bych ve více pokusů a úsměvných situací, tak se to všechno daří a věřím, že se každý u sledování musí usmívat. Jsou chvíle, kdy si přejete, aby hlavní hrdina zkoušel dál sbalit svoji "první lásku" a opravdu CHCETE více scén jako například ta s prvním sexem doma u Mary. Bohužel tomu tak není a ke konci se z toho stává zpomalené, rádoby umělecky střižené drama, které nás má snad dojmout. Ale ne, minutový záběr na dětskou ponožku nebo na to jak jede vlak, smutné pohledy a já nevím co ještě mě opravdu nedojal. Spíš naopak, vzalo mi to ten pěkný zážitek z filmu, ten úsměv a já si přál, ať už je proboha konec... Jak lehké je závěrem pokazit celý zážitek z filmu... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie a strašne pohodový film.Nato že to nieje komédia som sa aj celkom zasmial.Herci sympatický a soundtrack bol skvelý.Hudba vo filme tak isto zvolená super.Hlavná myšlienka filmu krásna.Ani som si nevšimol a tie 2 hodiny ubehli strašne rýchlo.Pár nudných vecí tam bolo ale to mi vôbec nevadí. Pretože ako celok to držalo po kope. Hlavnému hrdinovi strašne závidím mať tak takú schopnosť.Viem že som to písal ale musím ešte raz soundtrack a hudba vo filme sú nezabudnutelné. ()

Ceda 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou tématiky cestování časem bývá mnohdy to, že se tam napacká spoustu logických a faktických chyb, nicméně tohle ještě překousněme. Musím uznat, pár pěkných momentů, jako třeba ta scéna ve tmě v kavárně, tam byly. Nicméně, aby celý film byl zakončen myšlenkou typu užívat si každou chvíli života, která je snad stejně stará jako umění samo, je vážně nic moc... na můj vkus... ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Po Lásce nebeské, ze které trčela multikulti agitka jak vidle z kupky sena, si u mě Richard Curtis poněkud napravil reputaci, protože tentokrát stejný žánr uchopil jiným způsobem. Ač to tak zpočátku nevypadalo, vznikl milý a místy až dojemný film s obsahovým přesahem, na který se každý jen trochu romanticky založený divák rád podívá znovu. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis má očividně problém s přílišnou délkou svých filmů, přílišnou doslovností svých filmů a zbytečnou melodramatičností na jejich konci. Jinak fajn a Margot Robbie bych vyměnil za Rachel Mcadams než bys řekl švec. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Takový milý nenásilný film, co potěší, zahřeje na duši a pobaví. Už dlouho jsem u filmu neměla takhle příjemný pocit. Přesto, že je to úplně mimo mísu mého zájmu, tak se mi to opravdu moc líbilo a dokážu si představit, že za pár let to bude ve vánočním čase stálice mezi Láskou nebeskou a Pretty woman:-) ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený masterpiece, není to křečovité, rozjívené, něco to sděluje a hlavně je to sakra dobře zahrané. Zase se opakuju, ale Britové jsou špica. ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele

Trošku to připomíná film "Na Hromnice o den více" - ten je ale podle mě o dost lepší, zatímco Hromnice jsou spíše romantická KOMEDIE tak Lásky čas je více ROMANTICKÁ komedie, jestli víte, co tím myslím :-). Je to trochu melodramatická, rádoby hluboká, ale celkem fajn slaďárna, co jednou za čas neuškodí... 60% ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama