Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Asi nerozumiem veľmi britskému humoru, lebo akýkoľvek film britskej produkcie som videl, tak som sa takmer pri každom dosť nudil. Začiatok úplne fádny a nezaujímavý, potom sa to trochu rozbehlo a malo to aj peknú a milú myšlienku, avšak nedostalo ma to nejakou svojou výnimočnosťou alebo epikou, ktorý by mal naozaj dobrý film mať. Zachránila to Rachel McAdams, ktorej nikdy neviem odolať. 70 % ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Na oko sa zdal nudný ale prekvapil my po všetkých stránkach. Čakala som nudný romanťák o láske a bla bla bla. Chémia medzi hercami je prirodzená a aj prostredie v ktorom je je celkom crazy. Určite si ho pozriem viackrát. ()

Mates97 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se, jestli tomu dát 3 nebo 4 hvězdičky. Jelikož to byl pěkný nápad, tak jsem dala 4, ale něco mi tam chybělo, nevím jestli to bylo tím, že se vrátil v čase, měl nové dítě, a najednou bylo zpět to staré, i když mu taťka říkal, že když se vrátí před narození, bude to jiné dítě. To jsem trošku nepobrala. Myšlenka byla pěkná a pak i takové ty motivační řeči na konci. Je pravda, že bychom si měli život užívat naplno a každý den prožít jako by byl poslední, ale on by taky neměl tak skvělý život, kdyby necestoval časem... což je ta absurdita.. nevím, prostě to, že on tam říká něco o tom, jak má úžasný život a podobné věci, a že nepotřebuje cestovat časem, ale kde by bez toho byl. Nikde, páč když uděláte něco špatně nemůžete se jen tak vrátit v čase. To už nejde. ()

Ydiot 

všechny recenze uživatele

Mám rád žánrovky. A dobrá romantická komedie má tempo, humor, jsou v ní chvíle dojemné i nezbytné chvíle životních pravd. Nezatěžuje se s tím, aby dokonale postihla život v jeho detailech (a jen vůl to po ní žádá), naopak, dává důraz na to, co je v něm nejsilnější (nebo by mělo být). A je to, sakra, v pořádku, neboť správná romantická komedie žánr ctí. Tahle ho navíc trochu přesahuje díky fantastickému prvku vracení se v čase. Nedozvíte se tu nic nového, nic, co byste nevěděli, ale jednak jsou věci, co neškodí si zopakovat, jednak je radost koukat se na to, jakým způsobem se tak děje. A mimochodem, Civale, dokonalý vztah otec a syn (alespoň takový, jaký je zobrazován ve filmu), existuje. ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Lásku nebeskou jsem aspoň nemusel brát vážně, ale když obsahem tohoto fimu je, že to nejdůležitější, co člověk v jednadvaceti letech potřebuje, je holka, pokud možno hezká, chytrá, hodná a lačná po sexu, tak je prostě něco špatně. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Krásny film, plný lásky, nie len tej medzi mužom a ženou, ale lásky k rodičom, deťom či súrodencom. Začiatok sa síce vliekol a nebol až tak lákavý, neskôr som sa však už od filmu nemohla odlepiť a na konci som vyhodila hŕbku zasoplených vreckoviek. Plus bod za výkon môjho obľúbenca zo Surrey Billa Nighy-a, ktorého iným ako fantastickým prívlastkom nepočastujem. ()

L3NKA 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem v den povalečský hledala film romantický, pak jsem se strefila. Nicméně to, že budu na konci tohoto skvostu bulet jako malé dítě, jsem opravdu nečekala. Za mě rozhodně 6*, protože to bulení nebylo z deprese, ale z dojetí. ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Upravujem komentár, nemá to cenu. Na tri-štyri krát mi stekali slzy prúdom. Druhý krát som to videl, uvidíme ako to bude na tretí krát. Bill Nighy geniálny výkon!! 100% ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Lásky čas je soubor obrázků a myšlenek, který nejdřív roztomile cintá o tom, kolikrát je možné něco pokazit, než to uděláte správně. Během dvou hodin se z něj ale stane nádherná, hluboká etuda na téma "carpe diem" . K tomuto dojmu značně přispívá i fakt, že v posledních patnácti minutách filmu dostaly mé slzné váčky řádně zabrat. Působivě, dojemně a citlivě natočené pojednání o tom, že život není radno nechávat si proklouznout mezi prsty. Tleskám, klaním se a jdu si pro nový kapesník. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Prekrásny film, ktorý vystihuje úplne jednoduchú podstatu nevšedno-všedného života.... šťastie sa skutočne skrýva v maličkostiach, v momentoch bežného dňa. Veď život uplynie tak rýchlo, tak sa snažme tešiť sa z neho ako sa len dá a posielať tú radosť aj okolo seba...... a samozrejme nájsť niekoho, s kým bude aj bežný deň dobrodružstvo a zábava. Niekoho s kým sa cítime skvele aj v rutine, keď nič extra nerobíme, i keď je výzva niekoho takého nájsť..... proste krásny film, v ktorom mi vôbec nevadili niektoré nelogickosti.... nielen preto, že mám slabosť pre Rachel.... ale tie dialógy su jednoducho skvele napísané... 🙂 ()

Blackadder 

všechny recenze uživatele

Curtis ve své nejlepší a nejčistší podobě! A jde to i bez Granta, Atkinsona,... ;-). (Scéna stolní tenis s tatínkem je pro mne něco, co člověk dává jen těžko.) ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

About Time je výborná romantická komedie s originálním námětem a velmi příjemným obsazením. Možná to mohlo být kratší, ke konci už jsem se trochu těšil na titulky, ale jako celek film nemá chybu. Účast Margot Robbie samozřejmě potěšila, ale aplaus si zaslouží hlavně kouzelná Rachel McAdams. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Ten film má dvě ostře oddělené části. Ta první je zábavná a plodí hlášku za hláškou. V té druhé se najednou děj zastaví a stane se z toho plytká, nudná, nezáživná romance. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Lásky čas je príjemný romantický film s nádychom fantasy. Fajn sa na neho pozerá, pekne odsýpa. Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že mal vo mne asi vyvolať väčšie emócie, ako vyvolal. Lepšie povedané, pozrel som si, pousmial, trochu dojal a koniec. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis vie ako nás romantikou hlavne pobaviť. Jeho filmy väčšinou neobsahujú klasické klišé, avšak v tomto filme ich bolo viac ako dosť. Po pravde ani s hercami som nebol extra spokojný. Rachel McAdams mi síce až tak nevadila, avšak Gleesona fakt moc nemusím. Samozrejme tým najlepším hercom bol skvelý Nighy. Avšak dej okolo jeho smrti bol tak deprimujúci, že mi k predchádzajúcej časti filmu so skvelými vtipnými scénami vôbec nesadol. Tak do polovice je Lásky čas skvelá komédia s prvkami fantasy, avšak od polovice je to čistý patos, ktorý nasilu tlačí na city. Neviem či Curtisovi pred týmto filmom niekto blízky zomrel, ale mám taký pocit, akoby sa týmto filmom s niekým lúčil. Navyše rodinka a deti mi taktiež k tomuto príbehu moc nesadli. Skrátka skvelá britská komédia sa tak v polovici zmenila sa Hollywoodsky brak, s tradičnou rodinkou. Škoda, mohlo to byť fakt vrcholne zábavné a taktiež milé. Takto je to len milé. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama