Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

january 

všechny recenze uživatele

Tento film v podstatě nebyl o cestování v čase. Tento film byl.... ehm... vlastně o ničem. Jenže to by taky nebyl ten největší problém. Filmy o ničem můžou být neskutečně poutavé a s výpovědní hodnotou (Ztraceno v překladu např.). Přirovnala bych to k dvouhodinovému sledování homevidea člověka, kterého neznáte a kterému se nepřihodilo za život lautr nic zajímavého (jop, to, že cestoval v čase totiž doopravdy vůbec zajímavé nebylo a nepřidalo to filmu žádný děj, akci nebo pointu navíc). A co mělo být moudro hlavního hrdiny (samozřejmě až po té, co si všechno vyřešil návraty do minulosti)? Přece to, že cestování v čase vůbec nepotřebujeme a máme si užívat každého dne a jeho prchavých okamžiků. Ty jo, díky fakt, kámo. Hlubokomyslné. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

"JE TO TITANIC DIVADELNÍCH PREMIÉR. JEN TO NIKDO NEPŘEŽIL. ANI ŽENY, ANI DĚTI, ANI KATE WINSLET, VŠICHNI MRTVÍ." První půlka filmu nádhera, úplná pastva pro oči. Bezvadnej nápad, skvělý zápletky. Jenže pak se to přehoupne, vy se kouknete na čas a zjistíte, že ještě zbývá hodina..jako vážně? Poté se to začne tedy očekávaně naaaatahovat a vařit z vody, kdesi cosi a nadšení taje jak sníh na sluníčku. Furt čekáte totiž, že se něco pokazí (ne nějak zlomyslně, ale protože to je prostě život) a ono jaksi...nic. To neustálý lítání sem a tam zůstane bez průšvihu. Takže to je na děj celkem zbytečná půlka. Mohli to osekat a bylo by to perfektní. Občas mi tam ty jeho vracečky a zpátečky logicky neseděly, ale tady, vzhledem k žánru, asi nemá cenu se v tom rejpat. Rachel je boží. BOŽÍ! Tahne to celý na bedrech, protože Domhnall je sice taky výbornej herec, ale přesně tak pro tu první půlku. Vidět ho s dítětem v náručím mi prostě úplně tlouklo na mozkový buňky. Na rozdíl od Rachel má obličej, postavu i chování na přesně vymezené věkové spektrum a dál se to prostě nehne, ani kdyby se přebarvil ze zrzáče. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Curtis tento žáner ovláda dokonale! Domhnall a Rachel omladli o desať rokov a vualá máme tu naj romantickú za posledné desaťročie...Vyzdvihol by som herecký výkon Billa Nighyho! 87%. ()

senoritar 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Mám opravdu moc ráda tyto britské komedie (Lásku nebeskou nikdy nevynechám). Herci jsou naproto fantastičtí a přirození. Domhnall Gleeson je jeden z nejlepších herců mladé generace a určitě nás v budoucnosti ještě mockrát překvapí, tady se jeho výkonu nedá naprosto nic vytknout. Bill Nigty v nezvykle citlivé rovině bezchybný. Rachel McAdams příliš nemusím, ale tady se mi líbila. Rozhodně jsem tento film neviděla naposledy, naopak se k němu určitě zase brzy vrátím. ()

kickassgirl 

všechny recenze uživatele

tak toto som necakala, film, ktory ma na zaciatku totalne nudil, v zavere som zirala so stiahnutym srdcom. A to nie som ziadna fanynka notebooku a podobnych sraciek. toto ma dostalo. uzasne vykreslene postavy a podchytene vyborne zvolenou hudbou. "niektore dni chceme prezit len raz" ()

Saturday... 

všechny recenze uživatele

Ach, a moje srdce znova zaplesalo ... Pokud se cítíte na dně nebo bez náboje do života, pusťte si tenhle film. Nebudete litovat. Tenhle film není jenom filmem, je i lékem. POZOR na vedlejší účinky: SILNĚ NÁVYKOVÝ! ()

rybinin 

všechny recenze uživatele

Za mě průměr, těšil jsem se na to, protože Curtisovy komedie mám fakt rád, láska nebeská je myslím nejlepší jeho film. Ale při tomto srování About Time pokulhává poměrně dost. Láska je nabytá super scénama a hlavně zajímavým vrstevnatým příběhem ukončeným mnoha pointama. Tady v tom filmu se v podstatě za celou dobu neděje téměř nic. Celou dobu jsem čekal, kdy dojde k nějaké konfrontaci s tou jeho první láskou, že to zkusí změnit atd. A ono nic. Jediný zajímavý moment byla ta změna jeho dítěte. Pak už se nestalo téměř nic zajímavého, loučení s otcem fajn, ale jinak to prostě nemá žádný konec. Žádné vyústění. Pro mě trošku zklamání, málo nápadů. I tak jsem si to ale tak nějak užil a jsem rád, že jsem to viděl. Nedávno jsem viděl poprvé Notting Hill a měl jsem problém podobného ražení. Řídký děj, vtipu taky po málu. Nevím, snad Curtis napíše někdy zase něco opravdu nadupaného. V tomhle jsem si paradoxně třeba více užil americké Prázdniny, které děje taky moc nemají, ale zase mají aspoň zajímavé situace a humor. V Lásky čas humoru právě moc nebylo. ()

Mastegl 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem dlouho odkládal, protože spojení komedie+romantický+scifi ve mně vzbuzovalo pocit velkého průšvihu plné šílených a trapných situací a vraceček v čase. Omyl! Ten film je skvělý! Tak strašně příjemný, roztomilý, krásný, nádherně jsem si jeho dvě hodiny užil. Někomu zde příjde, že ve filmu vlastně o nic nejde, že nemá žádné vyústění. Mě naopak přišel děj skvělý, zkrátka příjemný děj o životě "normálního kluka v normální rodině", co chce žít hezký život (a postupně si uvědomuje, co to vlastně znamená) a sem tam k tomu využije rodovou "superschopnost". Prostředí filmu je také krásné, hudba skvěle podkresluje děj, herci jsou příjemní a pro mě i příjemně neokoukaní, což se mi do takto civilního děje hodilo. Asi jedna z nejlepších "romantických komedií", jakou jsem kdy viděl. ()

PANKY71 

všechny recenze uživatele

na film mě nalákalo to, že se hlavní postava umí přemísťovat v čase...... no, mohlo se z toho vytěžit i víc. A hlavní poslání filmu? UŽÍVEJTE SI ŽIVOT TAK JAK JE berte ho minutu po minutě hlavně s lidmi, které máte rádi, nic vám jej totiž nevrátí. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Kdo proboha stvořil tu otřesnou alternativu anglického názvu? Chápu, že se překlad hledal těžko, ale zrovna Lásky čas mi přijde jako kýč, který se k tomuhle filmu prostě nehodí. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Nevadí, ak je to romantika zľahka korenená sci-fi, a sci-fi zložka je nepodstatná. Problémom je samotná podstatná zložka - drama / romantický. Nevydržatelne natiahnutá stopáž. Pseudointeligentné hlášky. Absurdné pravidlá ktorých jediným účelom je urobiť z toho doják. Za komediálne prvky jednej z vedľajších postáv dve *. ()

Majulenkaa 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho těšila a nezklamal mě. Je to taková krásná a nenáročná komedie o tom, co se stane, když máte možnost vracet se v čase. ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Pro me je to obycejna romantarna. Sice neni trapna, ale ani me nicim nenadchla. Videt jednou stacilo a dalsi den clovek proste nevi, co videl.. ()

pallok 

všechny recenze uživatele

Krásna oddychovka, trošku dlhá ale nie nudná s dobrým hudobným podmazom. Téma, ktorá nie je ničím novým, neopozeraná herečka, trochu sexu a ťahám 5*! ()

Tomoso18 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborný romantický film s hlbokou myšlienkou zhrnutou do jednoduchého poselstva "carpe diem"... Podobne ako Love actually, aj tento film si vás získa skvelým hereckým obsadením /Bill Nighy je výborný/ a originálními dialógmi. mnoho ľudí ho považuje za akési nadviazanie na love actually, ale třeba uznať, že tento film v sebe nesie omnoho menej komediálních prvkov a slzy skor vyhrknú zo smtku ako zo smiechu. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Fungují pouze některé scény, ale příběh celkově nedostatečně. Herci jsou vesměs fajn, i když představitelka Mary Rachel McAdams mi připadá nevhodně starší než hlavní hrdina, který se o ni uchází. Ale to by byla drobmnost, horší je, že vrchol romantické komedie je uprostřed filmu a ne na konci a časové paradoxy nefungují ani v rámci příběhu filmu natož obecně, tam to Curtis krutě nedomyslel a působí to rušivě. Asi jeho nejslabší film, za 65%. ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

Britové mají tenhle žánr prostě v krvi! A i když do něj zamíchají trošku sci-fi, pořád je to krásné, zábavné a romantické až na půdu. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama