Reklama

Reklama

Dragon Age: Blood Mage no seisen

  • Japonsko ドラゴンエイジ -ブラッドメイジの聖戦- (více)

Obsahy(1)

Rytířka Oltáře Cassandra se poté, co je Krvavými mágy zavražděn její přítel a mentor, rytíř Byron, vydává na strastiplnou a nebezpečnou misi, jejímž cílem je záchrana země Orlais. S pomocí Galyana, mága kruhu, se snaží najít malou efí dívku Avexis, kterou chtějí Krvaví mágové využít ke zničení Oltáře, čímž by byla nastolena absolutní moc mágů nad celým světem. Vše je zkomplikováno tím, že mezi rytíři a členy Oltáře jsou zrádci, kteří jsou spolčeni s Krvavým mágem Frenicem. Dokáží Cassandra a Galyan včas zachránit Avexis a tím odvrátit zkázu Oltáře? (Stanislaus)

(více)

Recenze (39)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný animovaný fantasy film. Má obstojný príbeh o najlepšej rytierke, lovkyni drakov, ktorá je vernou bojovníčkou svojmu kráľovstvu, ale raz, keď je aj kvôli jej chybe unesené dôležité dievča schopné ovládať drakov skupinou krvavých mágov, ktorí majú v pláne zvrhnúť vládu, spojí sa s mágom z inej skupiny a spolu urobia všetko preto, aby zvrhnutiu zabránili, ale stojí proti nim aj viacero zradcov z kráľovstva. Spracovanie nie je zlé, ale ani ma výraznejšie nezaujalo. Ťažko sa mi niečo takéto hodnotí, s univerzom hry Dragon age nemám vôbec žiadnu skúsenosť a ani takéto fantasy zápletky moc nemusím, ale dá sa na to pozerať, síce tretia štvrtina filmu pôsobí až príliš nezaujímavo, ale zvyšok filmu je na pomery žánru celkom slušný, nenudí to a pár vecí aj zaujme. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom vydarená. Skôr uprednostňujem iný typ akcie, ale aj tu sa je rozhodne na čo pozerať, súboje s mečmi pôsobia dosť dynamicky, sú zaberané zo zaujímavých uhlov a aj celkom krvavé, zaujalo ma aj celé finále s drakmi s pár skvelými momentmi, hlavne zrážka drakov je podaná perfektne, v akcii tu nemám väčších výhrad. Čo sa týka postáv, tu som skôr sklamaný, chválim hlavnú hrdinku, tá je výborná po všetkých stránkach, tieto japonské hrdinky snáď nikdy neomrzia, celkom slušných je aj pár výrazných postáv medzi rytiermi, prípadne na najvyšších miestach vo vláde, ale inak ma vôbec nezaujímali, či už hlavný záporák alebo aj pomocník hlavnej hrdinky. Vizuálna stránka je perfektná, patrí medzi to najlepšie, čo sa v tomto žánri dá vôbec vidieť, perfektný vizuál, pár zaujímavých lokácií a kulís, dobre zvládnuté sú aj postavy, tu nemám čo vytknúť. Nemám rád tento typ fantasy, ale zase mám veľmi rád animované japonské filmy a hlavne s týmto typom vizuálu, takže som si nemohol nechať ujsť ani tento film a dopadol aj približne tak, ako som očakával. Celá tá fantasy zápletka a univerzum ma moc nezaujímalo, ale vizuál, akcia a hlavná hrdinka dopadli veľmi dobre, takže pozretie určite neľutujem. Ale je mi jasné, že fanúšikovia hernej predlohy to ocenia viac. 58% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Není to tak napínavé jako hra, také hra je podstatně delší, ovšem filmu nechybí zajímavá příběhová linka, zajímavé charaktery, magie, akce, meče, brnění, draci, prostě to co má mít správná fantasy. Fandové hry si můžou hvezdičku přičíst. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nehrál počítačovou hru, takže byl tento film pro mě velkou neznámou. Ve výsledku jde o příběhové průměrné fantasy s neokoukanou animací, která sice nebyla vždy stoprocentní, nicméně vzhled draků se mi velice líbil. Občas mě celkem štvala postava Cassandry, ale zažil jsem i mnohem protivnější animované charaktery. Zkrátka devadesátiminutová oddychovka, která neurazí, ale ani nepřekvapí - příběh plyne, člověk se nenudí, ale nic hlubšího to v něm nenechá. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jako zarytý fanoušek DA jsem si nemohla nechat ujít příběh z prostředí ne tak známého Orlais. Cassandra se jistojistě objeví, jako jedna z hlavních postav v DA 3 a už teď se nemohu dočkat, jak se bude její charakter vyvíjet dál. Anime jsem vyloženě nevítala s otevřenou náručí, ale v tomto případě mám dojem, že filmu nikterak neuškodilo. Palec nahoru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Člověk musí počítat s hodně levnou animací, ale jinak se na to nekouká špatně. Stylizací je to více do původního temného a řádně krvavého Dragon Age než do třetího barevného Inquisition, čemuž odpovídá třeba i samotné Orlais, které je v herním pokračování daleko více stylizované do období renesance, kdežto tady až dystopicky sterilní. Příběhově se to zaměřuje přesně na to náboženské mambo jambo inspirované křesťanstvím, které moc nemusím ani na herní předloze. Samé Andraste a Maker sem, Chantry a Divine tam. Naštěstí je tu i dostatek akce a draci oproti tomu zbytku vypadají parádně. Cassandra mi tu přišla dokonce sympatičtější než v herním pokračování - no nebudu zapírat, že pravděpodobně proto, že tvůrci jaksi zapomněli, v jakém universu jsou, že to není Final Fantasy, a navlékli ji do takového outfitu, aby si divák mohl do mrtě užít všechny ty dramatické nájezdy na odhalená stehna a proklatě krátkou sukni hmpfňmň. Za ty sekance do slabin to za to ale zřejmě stálo. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Podle mě velmi povedený animák odehrávající se ve světě herní série Dragon Age. Animace je místy podobná filmům Dantes Inferno, nebo Dead Space Downfall a místy je taková jiná spíš do 3D. Příběh filmu je o Hledačce Cassandře, která je obviněna ze zrady proti svému řádu zvanému Chantra. Pronásledovaná Cassandra se snaží spolu s mágem Kruhu Regalyanem odhalit tajemství zrady, které vede do vedoucích pozic řádu, a poté zabránit velkému krveprolití, které plánují zrádci spolčení s krvavými mágy zla. Mě se animák hodně líbil a dávám mu 85% :) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že hlavní hrdinka, sic v těžké zbroji, zřejmě bude velmi dobře cvičeným rytířem Jedi, tak nemám co vytknout. Bál jsem se animace, tak je ale dobrá, místy dokonce skvělá (draci a jiná havěť), příběh neoslní, ale je protkán výbornými souboji(ruce a hlavy létají, krev cáka) ve správném poměru. Potěšilo i to, že stylizací se film zasekl někde mezi prvním a druhým dílem Dragon Age (bál jsem se, že to bude kompletně DA2 stylizace, která je upřímně nic moc). Někoho snad akorát možná zklame, že se ve filmu podíváme na místa, o kterým se ve hře jenom mluvilo a o místech, které jsme navštívili ve hře se zase mluví pouze zde. Lepší 4*. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice svižné, protknuté onou správnou fantasy atmosférou, jen ta animace pro mě není to pravé ořechové. Jinak ale spokojenost na všech frontách. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý fantasy snímok. Akcia je výborná. Príšery sú ultimátne. Postavy sympatické. Film ukazúje, že ak chceme vizuálne orgie netreba siahať len Transformeroch. Atmosféra ma tiež chytila. Architektúra kulís na jednotku. Proste film obsahuje veľmi veľa kladov. A záverčná pesnička je úplne brutálna. Čo už je horšie. Postavy sa občas chovajú hlúpo. Ich sila je neodhadnuteľná, lebo tvorcovia si ich pripispôsobujú ako chcú. To ma sralo najviac. Mám pocit, že dialógy som už všetky do jedného niekde počul. Po príbehovej stránke nie sú teda ani stopy po orginalite. Dokonca aj niektoré akčné scény využívajú až príliš zabehané schémy. Jedna vec je zvláštna. Väčšinou mi vadí ázijská mentalita na ázijských filmoch. Prekvapivo toto mi prišlo na Japoncov, až príliš Americké a čo budiž pripísať k slabinám. Každopádne chcem podobných vecí viac a koniec naznačil, že sa možno aj dočkám. Celý film v skratke obsahuje veľmi veľa kladov, ale aj veľa negatív, ktoré ale dobrý dojem neprebili v mojom prípade. 75% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Dawn of the Seeker je film zasazený do Thedasu, tedy světa Dragon Age a celkem logicky cítí potřebu pár věcí vysvětlit, aby měl co říct i divákovi, který se ve světě Dragon Age vyskytuje poprvé. A dělá to dost nešťastně skrz celkem obsáhlý monolog vypravěče na začátku. Teda, jestli má film takovouhle potřebu vnutit nám expozici tímhle způsobem, to dopadne špatně, řekl jsem si. Pak jsem si však vzpomněl, jak začínají Origins, takže by bylo asi zbrklé soudit jen ze začátku. Díky Stvořiteli, že jsem to neudělal, protože ačkoli to notnou chvíli trvá, film se rozjede a je ke koukání. Určitou roli v tom hraje i animace, která asi nemusí sednout všem, ale já jí zbožňoval hned po několika prvních minutách. Velká škoda proto je, že většina lokací je vizuálně naprosto nezajímavá. Postavy také dvakrát neoslní. Příběh drží pohromadě, ale samozřejmě nejde o nic revolučního. Pro fanouška Dragon Age tedy nad filmem visí otázka jediná: jak si snímek vede jako Cassandřin film? Věru, nic moc. Je to jednoduše povídání z jedné kapitoly v jejím životě, ale postavě jako takové mnoho nepřidává. Skoro naopak. Jen to její konstantně stažený obočí je přítomno (taky jedinej poznávací rys, když je tolik střihlá anime estetikou). Když porovnám se snímkem Paragon Lost, tak ten se mi líbil mnohem víc právě z toho důvodu, že dal Jamesovi novou hloubku. Tudíž je tenhle film technicky celkem hezky zpracovaný a diváka nemusí nudit, pokud ale divák odpustí, že příběh a scénář jsou záležitostí naprostého průměru. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Bohové! Tragedie tragedií, kterou naštěstí ČSFD ve svém jako vždy marném vyhledávači ani nechce pořádně vyhledat, takže nejkratší cesta byla přes "podobné" u Dragon Age: Redemption (které samo o sobě, i když je hrané, webseriovité a laciné, je mnohem lepší a výstižnější). Dragon Age: Dawn of the Seeker je slabý kýčovitý blábol, naprosto přímočarý, s prapodivně nesympatickou animací. Někdo kdo prohlásí, že "Vizuálna stránka je perfektná, patrí medzi to najlepšie, čo sa v tomto žánri dá vôbec vidieť", pravděpodobně z "tohoto žánru" (neurčitě nedefinovaného), viděl právě jen tohle. Samotná ironie provedení je taková, že celý snímek je jednoduchý jak pro prvňáky, stejně tak líbivý, vlastně bych si myslel že to natočili pro děti, nebýt toho kontrastního násilí a "strašidelnosti" (v uvozovkách, protože pro děti pravděpodobně děsivé, ale jen co se přehoupnou do druhého stupně, tak nad tím nehnou tváří jako Stewart-ová ve Stmívání (nebo v podstatě kdekoli jinde)). Mám anime rád, a nejen anime ale animaci obecně, pohádky, kde jaké kýčoviny mě nadchnou, ale Dawn of the Seeker mě naprosto urazil hned na dvou úrovních - jako diváka a jako nadšeného fanouška herní předlohy. Je to prostě hnusná stupidita urážející atmosféru a kouzlo své předlohy tak, že bych je navzájem dál už raději nespojoval. Nejdřív jsem se polekal, když jsem viděl ten zástup spokojených komentářů. Naštěstí jsem ale mezi všemi těmi lidmi, co pravděpodobně Dawn of the Seeker viděli po návratu z nějaké jistě zábavné akce, kde následkem specifické intoxikace utrpěli dočasnou poruchu krátkodobé paměti a vizuálních vjemů, takové (Seti, maciii,...), kteří mi navrátili víru v dobrý vkus. Co bych řekl na závěr. Dvě hvězdičky dávám ze soucitu, asi jako když postižené dítě pochválíte za něco, co by bylo mizerným výkonem i pro dítě poloviny jeho věku. A jinak z momentů, co se mi na Dawn of the Seeker líbily,... ne, bohužel žádné takové nebyly. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Skvělé, opravdu skvělé. Jsem fanda jak hry Dragon Age tak studia BioWare. A musím říct že BioWare opět boduje. Na animace jsem si sice musel chvíly zvykat, ale po 20 minutách jsem je miloval. Ústřední duo je sympatické (Cassandra je klasická holka do nepohody :). Akce krásně krvavá, a příběh je dobře podaný. Měl jsem v plánu dát ***** ale finále bylo trochu zklamáním, takže zůstanu na krásný 85%/. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Dragon Age jsem nikdy nehrál, ale tohle byla slabota. Podivný mix klasické a počítačové animace vypadal lacině (spousta dnešních herních inter je vzhledově daleko lepší) a celkově nestál za moc, což se projevovalo zejména u postav, které byly vážně hnusné (jestli se jednalo a nějaký stylistický záměr, tak ten se vážně nepovedl). Příběh nic moc nevynahrazoval, jelikož se jednalo o tuctovou průhlednou záležitost, jež je dnes k vidění v každém druhém béčkovém rpg. Pokud se neřadíte mezi skalní fanoušky hry, tak nemá cenu s Dawn of the Seeker ztrácet čas, protože vám nic zajímavého nenabídne. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké, veľmi slabučké. Nepomohlo tomu ani to, že je to akože zo sveta Dragon Age. Kde sú časy veľkofilmov s myšlienkou ála Vexille alebo Appleseed? ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Film pro fanoušky hry Dragon Age (ostatní nebudou zřejmě chápat některé věci a budou je jen považovat za hloupost scénáristy). Svižné, perfektně odkazující na hru a animace mi sedla. "The righteous stand before the darkness, and the Maker shall guide their hand!" ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Až na poměrně pěkně zachycený společensko-kulturní rozměr světa Dragon Age a místy působivé animace (například Pride Demon na konci) celkově dost mizerná fantasy. Příběh i postavy jsou silně schématické a dějoví aktéři často jednají i mluví naprosto nesmyslně a hloupě. Mě osobně také velmi iritovaly anime tropy navrstvené kolem hlavní hrdinky, jako její schopnost provádět nadlidské akrobatické kousky i v těžkém brnění, s přehledem přemáhat nestvůry, které by měly být schopné klestit armády a ničit města, a také její tendence vyrážet do bitvy bezvýhradně s odhalenými stehny. Celkově tedy Dawn of the Seeker možná potěší skalní fandy Dragon Age nebo teenagerského anime, ale málokoho jiného. 45% ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Doba nám pokročila, animace je mnohem dokonalejší, než v Appleseedu, v Dragon Age se najednou hopsá jako ve Star Wars a hlavní hrdina nakonec holku nedostal. Propojení se světem Dragon Age je taky dost mizerné, jako samostatný film je to čistý průměr, 3*. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho obyčejného konce, dám snad i ty čtyři *. Je to pro fan klub a je to opravdu dobré. Hlavně ti draci se mi líbili. Je to i vtipné - hlavně vztah mezi Cassandrou a Regalyenem. Jestli Bioware udělá další film, s chutí ho uvítám. Dragon Age I. je dokonalost po dějové stránce, po soubojové už tolik ne - Dragon Age II. je totální propad, nuda a šeď žánru RPG, ale tímto počinem si u mě vysloužili kluci z Bioware pár dalších kladných bodů navíc. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Místy propracovaná (postavy, město/interiéry), místy zase odfláknutá animace (pozadí) - převážně odfláknutá. Děj je dobře zasazen do světa DA. Kdyby to mělo tu animaci o větší kus propracovanější a děj by byl ještě kapičku dospělejší (cákající krev z toho nedělá dospělárnu), byla by to pro fandy DA světa povinnost, takhle se to snad i dá bez výčitek svědomí přeskočit. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, bez znalosti her Dragon Age to funguje, ale člověk si nevychutná všechny souvislosti. Já DA:O a DA2 hrál, takže jsem si chtěl rozšířit obzory, a moc se to nepovedlo. Samotný příběh je neskutečně triviální a z propracovaného herního světa se tu neukáže skoro nic, natož něco nového, co se nedalo vyhledat v Kodexech ve hrách. A korunu tomu nasadili japonští tvůrci. Neodpustili si frenetickou akci (Metat salta v těžké plátové zbroji? Srsly?), objevily se tu i náznaky technologie a jen jsem čekal, jakým způsobem tam dostanou válečné roboty, aby to bylo komplet. Sečteno podtrženo, ztracený čas - do světa DA to nic nového ani zajímavého nepřináší a až budu chtít vidět japonský animáč, nedám si Dragon Age. ()

Reklama

Reklama