Reklama

Reklama

Světová ekonomika je na pokraji kolapsu. Nezaměstnanost dosáhla hodnoty čtyřiadvaceti procent. Ceny ropy se vyšplhaly na dvaačtyřicet dolarů za galon. Geniální tvůrčí mozky, od umělců až po průmyslníky, i nadále záhadně mizí neznámo kam. Dagny Taggartová, viceprezidentka zodpovědná za operace společnosti Taggart Transcontinental, odhalí možné řešení postupující energetické krize. V ruinách kdysi produktivní továrny nalezne opuštěný prototyp revolučního motoru, který by zdánlivě mohl zachránit celý svět. Motor je ale nefunkční a nezbyl nikdo, kdo by mohl rozluštit jeho tajemství. A někdo se dívá. Nastává závod s časem ve snaze najít konstruktéra přístroje dřív, než se motor světa zastaví nadobro. Kdo je John Galt? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

hujerita 

všechny recenze uživatele

Väčšia kokotina ako jednotka a tie WTF momenty sú na zabitie. Do televízie fajn na plátno nie. A ten debil ktorý preobsadil hlavné úlohy tomu by som dal krompáč do ruky a nie robiť pri filme. Samozrejme že herci v jednotke boli o nejaký ten kúsok lepší: Teraz som im moc to ich konanie a rozpoloženie dajako nežral. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Výměna herců a vlastně celého týmu je jen škoda. Na druhou stranu je vidět, že problémy se vznikem těchto adaptací odpovídá situaci na trhu a vlastně i objektivismu, kapitalismu a vůbec celému tomuto problému. přestože kniha je dobrá a pěkná, a první část i ve filmovém zpracování slušná, toto je špatné. Ne tak, jak by někteří socialisté a levičáci asi chtěli, ale dost špatné na to, aby to obstálo na volném trhu a vlastně je to dobře. Kapitalismus a liberalismus jako vítěz. A pozn.. k titulkům. Ve chvíli, kdy novomanželka Cherryl vytkne Dagny, že ona je odteď v rodině Taggart novou paní (žijící pochopitelně v bláhové lži svého bratra), Dagny jí odpoví nikoli "Já jsem muž" ale "To je v pořádku, já jsem jejím pánem." - to dává teprv této větě smysl. Čtěte raději knihu, na filmy se dívejte shovívavě. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kniha Ayn Rand, o které jsem se již hodně rozpovídal v souvislosti se snímkem "Atlas Shrugged: Part I", který je prvním dílem dnes recenzovaného filmu, je v Americe něco jako národní poklad. I když mi knihu neznáme, můžeme se s ní seznámit alespoň díky této filmové sérii, která by měla dojít svého ukončení v roce 2014. Možná trochu proti mojí vůli mě film zaujal natolik, že jsem si zajistil i kopii knihy. Vzhledem k tomu, že v češtině není, musel jsem se obrátit na anglické zdroje, což většinou není problém, protože v angličtině seženete prostě všechno. "Atlas Shrugged" začíná následující větou: "Who is John Galt?" Zásadní otázka, která začíná pořádně hýbat dějem právě ve druhém dílu série. Jméno se objevuje již na konci filmu "Atlas Shrugged: Part I", ale právě tady je tajemství tím zásadním, na co se bude soustředit vaše pozornost, co vás donutí se dívat dál a čekat, co přijde. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/atlas-shrugged-ii-strike-2012-30.html ()

Lvísrdce 

všechny recenze uživatele

Logická konzistence filmu se vymkla. Hlavní hrdina udělá veřejně vzpouru na soudu, kde se odmítne podřídit zákonu. Kupodivu ho pustí, zjevně podle logiky "do vězení se zavírají jen ti, co suhlasí s tím být zavřeni". Vzápětí ho donutí se podřítit výhružkou, že zveřejní pár fotografií, jak se drží s kamarádkou za ruce. Parní lokomotivy nemohou jezdit tunelem (kouř naplní vagony pro cestující). Když je vlak armádní special, tak se nesmí zastavit i kdyby to mělo znamenat srážku vlaků..... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Protože jsem druhý díl viděl v těsné návaznosti, značné zklamání. Jiní tvůrci, jiné herecké obsazení (podoba s původním obsazením někdy pokulhává), které se projevuje i na charakterovém vykreslení postav jež ztvárňují. Nevím, jestli budu mít odvahu podívat se na třetí dí, avizovaný na červenec 2014...(ale kaylin má asi pravdu) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na cenu Zlatá malina v kategoriích nejhorší scénář a nejhorší režie. (Novalinda)

Reklama

Reklama