Reklama

Reklama

Světová ekonomika je na pokraji kolapsu. Nezaměstnanost dosáhla hodnoty čtyřiadvaceti procent. Ceny ropy se vyšplhaly na dvaačtyřicet dolarů za galon. Geniální tvůrčí mozky, od umělců až po průmyslníky, i nadále záhadně mizí neznámo kam. Dagny Taggartová, viceprezidentka zodpovědná za operace společnosti Taggart Transcontinental, odhalí možné řešení postupující energetické krize. V ruinách kdysi produktivní továrny nalezne opuštěný prototyp revolučního motoru, který by zdánlivě mohl zachránit celý svět. Motor je ale nefunkční a nezbyl nikdo, kdo by mohl rozluštit jeho tajemství. A někdo se dívá. Nastává závod s časem ve snaze najít konstruktéra přístroje dřív, než se motor světa zastaví nadobro. Kdo je John Galt? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mix akčního filmu, politického thrilleru, scifi, katastrofického filmu a televizní inscenace nabízí podivný příběh o konci demokracie v USA. 1) Je to ukecané, chvílemi nesmyslně nelogické a především dost nudné. Inu, zajímavý námět sám o sobě nestačí. 2) Alisa Zinovjevna Rozenbaumová z rodiny petrohradské židovské buržoasie v 21 letech emigrovala do USA (1926), kde o 31 let později publikovala svou nejznámější práci Atlas Shrugged - vášnivou obhajobu kapitalismu z pozic tzv. objektivismu, vlastního filosofického konceptu světa. Nechť si ctěný čtenář vygůglí, co mu třeba. Za sebe mohu říci, že jsem knihu nečetl a po dvou dílech filmu vím, že ani nepřečtu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Už prvnímu dílu jsem přidal dvě hvězdičky za námět, ale dvojku nespasil ani on. Pokračování filmové adaptace eposu Ayn Rand pořád doplácí na stejný problém, nedostatek financí. Herci byli vyměněni, a to vesměs za horší, efekty a obraz působí ještě laciněji, a tipl bych si že i scenárista dostal za svou práci zaplaceno méně. Je škoda že se v Americe nenajde někdo, kdo by byl ochotný vložit své peníze do tohoto projektu. Autorku by tato neochota milodarů asi potěšila, jenže bez nich film upadl do hlubokého podprůměru a jeho poselství zasáhne málokoho. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Filmové pokračování zpracování románu Ayn Rand dopadlo přesně tak jako komerční úspěch prvního dílu - fiaskem. Jiný režisér, jiní herci, podstatně menší rozpočet, zcela jiné pojetí - a ve všech ohledech o třídu horší než v první části. Tady se už opravdu nedá čeho chytnout. Nejen že je iritující samotné objektivistické pojetí morálky, přestože proniklo do filmu pouze v mírnější podobě, ale i ten film samotný je hrozně plochým thrillerem bez zajímavosti a audiovizualního šmrncu dílu prvního. Nevím přesně, kdo stojí za celým projektem, ale pustit s vážnou tváří do světa toto "dílo" jako pokračování poměrně slušné první části celkem odpovídá nekritičnosti fanatických stoupenců Ayn Rand, kteří jsou pověstní kultovním uctíváním své naprosto-neomylné-a-dokonalé-duchovní vůdkyně. Toto už je fakt skoro nekoukatelné... __ Mimochodem: Frázi "Who is John Galt" považuju za jediný literárně zajímavý prvek celého jedenáct set stránkového románu a i tento prvek dokázali tvůrci tohoto filmu dokonale zmršit a jeho sílu zlikvidovat. Takto snad ani nemá smysl se o závěrečnou část trilogie vůbec pokoušet (jestli na ni vůbec tvůrci seženou peníze :-) ). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kniha Ayn Rand, o které jsem se již hodně rozpovídal v souvislosti se snímkem "Atlas Shrugged: Part I", který je prvním dílem dnes recenzovaného filmu, je v Americe něco jako národní poklad. I když mi knihu neznáme, můžeme se s ní seznámit alespoň díky této filmové sérii, která by měla dojít svého ukončení v roce 2014. Možná trochu proti mojí vůli mě film zaujal natolik, že jsem si zajistil i kopii knihy. Vzhledem k tomu, že v češtině není, musel jsem se obrátit na anglické zdroje, což většinou není problém, protože v angličtině seženete prostě všechno. "Atlas Shrugged" začíná následující větou: "Who is John Galt?" Zásadní otázka, která začíná pořádně hýbat dějem právě ve druhém dílu série. Jméno se objevuje již na konci filmu "Atlas Shrugged: Part I", ale právě tady je tajemství tím zásadním, na co se bude soustředit vaše pozornost, co vás donutí se dívat dál a čekat, co přijde. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/atlas-shrugged-ii-strike-2012-30.html ()

Lvísrdce 

všechny recenze uživatele

Logická konzistence filmu se vymkla. Hlavní hrdina udělá veřejně vzpouru na soudu, kde se odmítne podřídit zákonu. Kupodivu ho pustí, zjevně podle logiky "do vězení se zavírají jen ti, co suhlasí s tím být zavřeni". Vzápětí ho donutí se podřítit výhružkou, že zveřejní pár fotografií, jak se drží s kamarádkou za ruce. Parní lokomotivy nemohou jezdit tunelem (kouř naplní vagony pro cestující). Když je vlak armádní special, tak se nesmí zastavit i kdyby to mělo znamenat srážku vlaků..... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na cenu Zlatá malina v kategoriích nejhorší scénář a nejhorší režie. (Novalinda)

Reklama

Reklama