Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Diskuze

hooorus

hooorus (hodnocení, recenze)

Nechapu ten hejt...jasny, neni to zadny veledilo, ale za me peknych 65%. 

Jinak Cinani maji takovy zvyk, do sveho filmu prizvat nejaky ten Xicht z ameriky. Tady to dopadlo o hodne lip nez Kracejici steroid v horicim panelaku, nebo chudak (ted uz vime ze v te dobe nemocny) Bruce v filmu o letadylcich...

clara.bow

clara.bow (hodnocení, recenze)

Rozhodně to stojí za zkouknutí, skvělá výprava a kostýmy, známí herci a samotná čínská zeď má své tajemno, takže za mě 4* a bez natírání a nenávistných řečí o Čině...s tím u filmů, potažmo kultuře nedebatuji, protože jedno je jasné mají spousty skvělých umělců a spotrovců, potažmo je to země, které Amerika ráda poskytne filmovací prostory a odborníky. MHCB

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

Pozri si Great wall Behind the scenes a tam je dosť vidno a aj to tam bolo niekoľkokrát povedané že je to Čínsky film.

Uživatel Krnac smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Ty jsi vůbec nic nepochopil..  takže znova, TOHLE...

NENATOČILI AMERIČÁNI. 8) Daimon tam hraje jen jako vskuvka Marca polla... Jak jsem to pochopil ja, akorat víc ledabile ale, za to moderně vložená postava... 8)

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Projeď si plakáty - je tam přes 20 plakátů s anglickým nápisem The Great Wall a když si rozklikneš názvy, máš tam The Great Wall dokonce 4x.

K ostatnímu se vyjadřovat nebudu, protože je mi jasný, že trollíš a jestli ne, tak jsi hloupej a v tom případě by to mělo ještě menší smysl. :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Krnac

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Beckett51

Tak to je dost divný pač tu není anglickej nazev ani zmínkou.. režije You Zang... Myslim že to bohatě stačí... Se podívat na režiséra a většinu herců.

Film se natáčel v číně, z čínskými herci... V čínským studiu z čínskými kulisami... Většinu peněz do toho taky dala čína... Tak tu nechytrač laskavě jo? +_-

 

Tohle nejsou dračí Války... Tohle byla Válka z draky... 

Ryze čínská záležizost... 

na příspěvěk reagoval Beckett51

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Příběh vymysleli/adaptovali američani, scénář psali američani, většina produkce spadá pod američany (Thomas Tull, Charles Roven, Jon Jashni, Peter Loehr), stejně tak jako velká část post-produkce, hlavní roli hraje američan, ....

Zkus si nejdříve něco zjistit :)  

na příspěvěk reagoval Prometheus69

roning85

roning85 (hodnocení, recenze)

shuster

Ludia su ovplyvneny americkymi mediami co cakas. Pre vacsinu 98% neexsituje nic ine len USA. Namiesto mozgu maju USA. Inac sa to neda povedat.

na příspěvěk reagoval Beckett51

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Typicky cinsky standard, trosku lepsie. Vytknut mozem len tu slabsiu grafiku CGI na urovni lepsej hry na PS4. Inac celkom fajn. Mrzia ma, standardne, akurat tie jebnute komentare filmohonicov na csfd. Sebehorsia americka picovina je tu ospevovana, ale ked nieco podobe zrobi cinan uz je to zle... Podla mna dobra akcna fantasy oddychovka. Ovela lepsie jak prijebani Avengeri alebo zasrani Strazcovia galaxie. A bavilo ma to viac ako Hellboy 2019. Navyse to ma standardnu minutaz a nie je to troj hodinova nudna roztahana kravina.

na příspěvěk reagoval roning85, Beckett51

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Naprosto fantastická podívaná ve 3D.

Málo takových filmů.

Pokud se to někomu nelíbí, nemá na takový žánr koukat a radši si pustit něco napsaného nebo natočeného od ožralého prasete Havla a neotravovat tady u takových filmů.

Dr.Halir

Dr.Halir (hodnocení, recenze)

DareDeVill

Zase další pacient se ozval. Je vtipné, že to napíše člověk, co sdílí sračky od DJ Wich. Tito lidé by přece vůbec neměli mít právo se jakkoli vyjadřovat na internetu.

na příspěvěk reagoval runner85

DareDeVill

DareDeVill (hodnocení, recenze)

ten kto da tomuto braku viac ako jednu hviezdu by nemal mat pravo hodnotit na csfd. 

 

dafoe a damon uz vic klesnut ani nemohli. 

 

stupidna digitalna infatnilna sracka, 

na příspěvěk reagoval Dr.Halir

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Darren

Darren (hodnocení, recenze)

Ví někdo něco víc o tom, jak velký byl podíl české UPP na digitálních tricích? Podle prezentace z jejich stránek zdá se celkem velký, zato podle imdb zase spíš menší až mizivý. V seznamu tvůrců jsem objevil dohromady tři jména lidí z UPP, ale možná že na těch důležitých funkcích, to nevím jistě. Triky teda ne že by se mi nějak zvlášť líbily :)

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Kodousek

To ale není historický film, nýbrž fantasy. U Hanebných panchartů si taky nikdo nestěžoval na to, že.... však víme co.

Kodousek

Kodousek (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Mě strašně zaujalo, že objevení Ameriky bylo někdy 1492 a film je zasazen očividně do mnohem dřívější doby. Nesedí mi historicky jak mohli nazývat Damona a spol. Američany, když ještě nebyla objevena to za prvé a za druhé v době, kdy byla objevena Amerika přeci již dávno střelný prach znali .. že by tam tvůrci měli takovouhle historickou hrubku jako vrata ???

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Sabje

Je to cokoliv, jenom ne slátanina. Naopak to má docela přímočarý děj. Pojem slátanina je úplně o něčem jiném.

Uživatel Marius smazal svůj příspěvek.

Uživatel Marius smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama