Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi slabé a blbé. Matt Damon je kokot. Nemám ho rád. Tenhle film je o ničem. Nemá to šťávu, nemá to grády ani atmosféru. Ústřední duo by se taky mohlo snažit o hodně víc. Jen pár hlášek od Oberyna fakt nestačí ... You raped her, you murdered her !!! You raped her, you murdered her !!! You raped her, you murdered her !!! - to je z jiného počinu, z kterého? ... - neřeknu ! ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Náhodou to nebylo tak špatný, je to béčko až do morku kosti, pokud to beru jako pohádku tak klidně přidám i o hvězdu víc. Výprava skvělá, vizuál je skvost, příšerky by chtěly samozřejmě ještě doladit ale jinak jsem poměrně spokojen, mimoto počet příšerek s.r.o byl teda fenomenalni, ideální pokud příjdete z práce a chcete u něčeho vypnout. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Damone, neštvi mě! Nevím, jestli pořád platí embargo na sprostý slova, jinak bych napsala "neser". Ale, dost sprosťáren a prikročím ku komentáru - nebojte budu psát česky, ne jako onehdá, se člověk snaží, a pak to stejně nikdo nečte. Jako tady ten film. Snažili, snažili, smraďochové......soráč, to je zase odjinud. No, takže, Čínská zeď je náramně úchvatná. Stavěli ji tááák dááávno a tááák dlouho. A tahle jedna z teorií o tom, jak jí stavěli proti velkým, uslintaným, zeleným, šupinatým, lidožroutským a neustále se k "lepšímu" vyvíjejícím fretečkám, je moc zajímavá. Méně zajímavá je jaksi přepočítačovaná a přeštrikovaná - pardon, přetrikovaná - základna celého příběhu, který se nám rozplizává v zelených ocasatých mlhách, za nimiž pořvává královna, opět ne nepodobná nám již několika známým obludkám, jako je například Vetřelec, nebo Godzilka. Líbilo se mi: svolávání k boji velikými ohni a synchronizovanými bubny. A měla jsem takový divný dojem, že snad to všechno bylo natočeno jen kvůli těm bubnům. Ale (pozor, bojler) - budete překvapeni, jakého neotřelého způsobu zvolili generálové k vyhlazení zelených freteček. Každopádně platí, že na každého "vetřelce" platí jiný bacil. Je třeba ho najít a pak už jen vhodit do kráteru. Jestliže Vám můj dnešní koment připadá malinko nesrozumitelný, nezoufejte, podívejte se za Zeď, totiž na Zeď a pochopíte. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Chroupu si ty velký potvoráky,i si zapřemejšlim,proč ta zeď vlastně je takhle krutě vysoká,trochu divný,nema problema.A pak dva frajeři zdrhnou,maj před sebou asi tak 1000 mil a jeden cíl a círka po dvaceti kilákách ten jeden toho druhýho podělá a veme mu kramle.Tak to je už big fantasy i na mně. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Je to strašně kýčovitě barevná CGI splácanina, která však po celou dobu baví, ačkoliv často neúmyslně. Líbili se mi herci, jejich výkony, a hlavně soundtrack filmu. Všehovšudy velmi slušný počin. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Asi pujdu proti vetsine, ale mne se to libilo. Hlavne kvuli akci, ktera byla o dost prehlednejsi, nez byva v dnesni dobe zvykem. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Číňané zachrastili zlaťáky, zaplatili si pár hollywoodských herců a stvořili CGI adoraci na Velkou čínskou zeď a její strážce. Co na to říct. Snad jen to, že by možná filmu víc prospělo ušetřit za Matta Damona a spol., a dát trochu víc peněz programátorům, protože místy ty počítačové efekty vypadaly jak ze hry na Playstation 2. Ale když už nic, tak aspoň příběhově se jedná o takové průměrné akční béčko. Celkově mi však "Čang čeng" přijde jako zbytečný film. 2/5 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

M. Damon ako ochranca veľkého Čínskeho múru. Základy príbehu neprekvapia (všetko sme už videli). Efekty a bojové scény sú lepší nadpriemer. Malá a nevýrazná rola pre W. Dafoe. Keď si to vyberiete na piatkový večer ku popcornu, tak to pravdepodobne nebudete ľutovať. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi od začátku přišel jednoduše VELKOLEPÝ a snad každý další detail ve výpravě nebo v kostýmech mě uchvátil. K tomu mám moc ráda Damona, Pascala i Dafoea, takže mi tenhle film přišel boží, i když příběh nebyl nic extra originálního a dechberoucího. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No myslim,ze si to zasluzi aj vyssie hodnotenie,vyborne akcne fantasy o boji proti priseram,ktore daju poriadne zabrat,vizualne sa mi to pacilo,aj dejovo,aj ked Matta Damona velmi nemusim a cinsky mur je nadherna stavba...:-) ()

greenlord 

všechny recenze uživatele

deni nelogicke, postavy neverohodne az absurdni (hlavne damon), monstra divna, jedinej kdo to jakz takz ustal byl pascal. suma sumarum slatanina vsech a vseho dohromady. hodne slabe 2. ()

septic 

všechny recenze uživatele

čekal jsem, jestli mě to nechystne kvůli těm příšerám (absurdní přeplesky mi nevadí) , ale je to celkem ptákovina a navíc jsem to měl okořeněno člověkem, který dělal pro moji verzi titulky a neví, že namísto "si" existuje i nějaké "jsi" ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Čínský blockbuster s několika hollywoodskými herci, který byl vyroben a dodán na čínský trh a o něco později distribuován i na americkém trhu, kde toho moc nevydělal, protože podobná látka Američany míjí obloukem. Nejde o nikterak špatný film, jde o typickou fantasy rubačku s Mattem Damonem, pro kterého to byl první film v roce 2017. Jak měl Universal úspěšné menší projekty z kraje roku 2017 (Split, Dog’s Purpose, Get Out), tak Great Wall byl trochu provar, nicméně menší fiasko, než se od filmu očekávalo. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Odjeli do Číny získat střelný prach a zažijí něco, o čem se jim ani nesnilo. Fantasy příběh odehrávající se tentokrát v čínské provincii, který viditelně nemálo čerpá z úspěšné vize filmové trilogie 'Pán prstenu' (2001-03). Přesněji řečeno, dějství bitvy o Helmův žleb. Protože se tentokrát příběh odehrává právě v Číně, během dynastie Song (960-1278), máme tu tedy přirozeně jejich slavnou čínskou zeď. Že sloužila k obraně země víme, ale už nevíme před kým. Legenda praví, že každých 60. let vyrůstají mytické mimozemské příšery, které Čínu začnou ohrožovat. A ta doba je právě tu. A žádný strach. Je jich opravdu hodně. Co se týče příběhu, je to vůbec nějaký? Prostě se tu bojuje s nějakými potvorami a to je v podstatě všechno. Tvůrci však tentokrát měli rozum a ponechali snímku klasickou hodinu a půl stopáže. Jelikož je snímek více zaměřen na efektové bitvy, prostor pro pocity, strategii, střet kultur, atd. je jen okrajová záležitost. Naopak, kdyby se tomu dalo více prostoru, hodně by tím trpělo dějové tempo. Fanoušci velkolepých čínských válečných historických velkofilmů si mohou přijít na své. Výprava, kostýmy, CGI efekty, to všechno je tu doslova pastvou pro oči. Snímek není ničím jiným než popcornovou záležitostí, který svůj účel po divácké stránce splňuje. Je dostatečně dobrodružný, válečný a fantasy a nikterak nenudí. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně divný. Jakýsi nezdařilý fantasy s vyhajpovanou bojovou taktikou. Jaksi jsem furt myslel na tu hrůzu Dračí doupě (2000) Což byla ostuda fantasy žánru. No a tohle se k tomu může směle přidat. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Uf.. myslim, ze jediny, kdo by jeste radsi zapomnel, ze ten film existuje, je Damon. Ale money talks a holt jednou za cas je asi lehky kyvnout na balik penez, kdyz Vam ho cpou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asi bych si i vystačil s nesmrtelnou hláškou z legendárních Pelíšků: „Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková blbost, co?“ My dáme peníze, vy nějakou hvězdu, uděláme na počítači nějaký ještěrky a budeme se s nimi přes hodinu a půl řezat. Tak jestli takto funguje čínsko-americké přátelství, tak děkuji, už jsem jedl. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Yimou Zhang, který kdysi sypal jeden skvělý martial arts snímek za druhým natočil megasračku, která je brutálně pompézní, přepálená, ale úplně o ničem. ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama