Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastická podívaná ve 3D. Málo takových filmů. Zdejší ubožáky, kteří tomu dávají míň než 3 hvězdičky můžu jen a jen politovat. Běžte se podívat na Hořící keř nebo na něco od ožralce Havla, já se radši mrknu desetkrát na Velkou čínskou zeď. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Celkem vyvedený vizuál a koukatelné akční sekvence, jediné co na nich bylo špatně je to, že byly jen 2, takže nečekejte nějakou mega bitvu o proražení zdi. Kromě těchto scén a úseků mě film prostě nevzal a nebavil. Příběh byl hodně jednoduchý a jednoduše se nejedná o promyšlený děj. Navíc tam byla spousta nelogických momentů, což tento film ještě víc zhoršuje. Ani Matt Damon, který byl hlavním faktorem, proč jsem se na tento film podíval, nijak neoslnil. Ve finále se tedy podle mě jedná o celkem slabý průměr a vzhledem k mým očekáváním se to prostě nijak extra nevyvedlo. 45% ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Rozhodne podarený čínsky film s pár nečínskymi hercami. Akcia na stene fajn, v meste už slabá ale dala sa, efekty sú občas slabšie ale na potvorách sú odvedené poctivo. Damon fajn, Pascal skvelý, Defoe hnusný zákerák a čínska posádka výborná. Ale 5* dať nemôžem, predsa len som čakal veľkolepejšie finále. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Velké čínská zeď, k čemu vlastně sloužila? Jeden náhled nabízí Yimou Zhang ve svém filmu. Matt Damon v roli žoldáka, který hledá střelný prach, při zatčení se stane svědkem obrany zdi před útokem monster, která pravidelně přichází. Takový průměr, ničím moc nepřekvapí, na druhou stranu ani zase tak moc nezklame. ()

Jeyninka 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale bliji už z toho, že tomu dávám jednu hvězdičku. Efektově, výpravově i kamera…to je snad na odpad. Kdyby Matt Damon zůstal u pěstování rajčat ze sraček na Marsu, udělal by líp. Na Velkou čínskou zeď jsem se těšila, protože trailer byl dobře sestřihaný, klasika. Ale takové zklamání? Po 20 minutách filmu jsem si na Wikipedii hledala info o této historické stavbě a film běžel tak nějak mimo mě. Velké zklamání. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Až na tři přehnané fyzické kousky a dva zásadní dějové nesmysly mazácké asijské fantasy, kde se třepalo gumové kopí snad jen jednou! ()

Hans.Gruber 

všechny recenze uživatele

bože to byla sračka. Nebejt Jasona Bourna, tak by byli žluťáci v píči. Jedinej důvod proč jsem to dokoukal byl, abych zjistil jestli Agent Peňa dokáže propašovat černý šňupendo do kolumbie. (spoiler- stejně se mu to nepovede) ()

Uhlijo 

všechny recenze uživatele

Matt Damon a Pedro Pascal, režisér zas něco zpackal. Klišé spoustu vždy a všude, hodně oblud běhat bude. Královna je život všech, zabijem ji ve třech dnech. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Spojenie čínskej legendy, natočenej za hollywoodske peniaze, pod režijnou taktovkou kedysi vynikajúceho režiséra prináša pomerne zaujímavý, ale dosť nevyvážený film. Po vizuálnej stránke pôsobí film veľmi atraktívne, hlavne pri bojových scénach je evidentné, že sa tu nešetrilo. Vynikajúca kamera a kvalitné špeciálne efekty dodávajú akčných sekvenciám pôsobivý ráz a rozhodne sa je na čo pozerať. S ostatnými aspektami vo filme je to už o poznanie horšie. Hlavne scenáristická omáčka okolo osudov trojice západných hercov je nutné zlo. Nikdy by som nepovedal, že mi v nejakom filme bude vadiť Matt Damon, ale tu bol v podstate navyše. A to je jeho výkon z trojice zúčastnených asi najmenej otravný. Pascal predvádza veľmi slabý výkon a Dafoe mi pripadá, akoby sa naschvál snažil vyzerať čo najhlúpejšie. Keď sa na medzi sebou kántria armády ľudí a netvorov film ako tak funguje. Ale ako náhle sa riešia iné dejové odbočky, prostoduché dialógy a silené vtipy, výsledok je o poznanie horší. 55%. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Číňani si asi myslí, že když udělají akčňák s příšerama a přibalí tam Matta Damona, že to bude stačit. 40% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

I když Žluťáky nemám v lásce, tak musím uznat, že to není vůbec špatné. Působí to opravdu monumentálně, ale možná až trošku přehnaně. Třeba brnění vojáků působí už jako kýč nebo co tam proSi Ťin-pchinga dělaly horkovzdušné balóny? Prostě si tímto něco kompenzovali. Jestli to, že Čínu zatím nikdo nebere jako velmoc nebo to, že mají všichni malé pindíky, tak to opravdu nevím. Dolarů nebo Yuanů nebo Yangů z toho ale museli západní herci vytřískat bohatě. 3* ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Ja som čakala seriózny historický film a vyšlo z toho čistokrvné fantasy. Úvodná bitka v štýle Helmova uzlabina z druhého LOTR. Film nemá veľké ambície, je to proste rubacka s digitálnymi priserami, moc sa nekeca, sama akcia od začiatku do konca. Neviem ako sa Willem Defoe ocitol vo vedľajšej úlohe v takomto filme. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Takové filmy vznikají tak, že vezmete slavnou stavbu, najdete k ní poutavou legendu a tu pak přetavíte ve film plný digitálních triků a efektů. Ať žije 21. století. Režisér Yimou Zhang je známý svými historickými snímky, nejslavnější je asi Klan létajících dýk. Tady si pomohl slavnými americkými herci a scénáristy a velkofilm byl na světě. Však Carlo Bernard a Doug Miro dělali před tímto snímkem Prince z Persie. A Tony Gilroy má zase s Mattem Damonem velké zkušenosti. Jedna hvězdička je za dobré herecké výkony a za bojové efekty. Bojové scény na zdi jsou vcelku povedené. Taky je nutno uznat, že si tvůrci zcela necucali z prstu, ale šli po jedné z legend. A čínské legendy jsou...no legendární. O stavbě a vzniku Čínské zdi se tak nedozví divák nic, ale za to na ni útočí dávné příšery bůhví odkud. První útok mi připomínal hodně poslední film Pána Prstenů: Návrat krále a jeho bojové scény u zdi. Jinak tento film ale asi rychle zapadne a nemá cenu jej sledovat víckrát. Vždyť je vše dopředu jasné. Nakonec hrdinové vyhrají, ti dva se do sebe zakoukají a zlo bude poraženo. Jde jen o to jak a za kolik minut stopáže. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem se u filmu nenudil, ačkoli je to naprostá kravina. Brouci z hvězdné pěchoty útočí na zeď již 2000 let, vždy se šedesátiletou pauzou. Proč? Každý útok jsou chytřejší a chytřejší. Nyní nijak závratnou taktiku nepředvedli, takže před pár pokusy, museli být naprosto neschopní. Takže lidé museli být také pěkně mimo. Bojová taktika lidí nulová. Skočíme z hradeb a vyměníme život vojáka za život jednoho brouka. Máme střelný prach, ale raději jej moc nevyužijeme. Logicky naprostá slátanina i rámci žánru. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Je až podivuhodné, jak správně režisér tenhle film natočil, poskládal a celkově dal dohromady. Z principu věci je to ovšem hrozná blbost. ()

Sadaam 

všechny recenze uživatele

Jako fantasy špatný. Jinak vůbec nevim, proč to někdo natočil... Chudáci Damon a spol., že se tomu upsali. Ale účty se sami nezaplatí! Hvězda navíc za Pedra. Jinak krapet ztráta času. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé prepojenie boja a fantasy príšer, pričom napriek (ako pozerám) slabým hodnoteniam musím povedať, že som si kino užil. Vtipné repliky sú príjemným bonusom, no a hudba bola tiež na úrovni. Tí, ktorí chodia do kina kvôli "efektom", si, nazdávam sa, taktiež prídu na svoje. Takže 5/5, prečo nie. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Od filmu som nič nečakal a aj som skoro nič nedostal. Film ktorý má skvelý koncept a ten koncept sa dal naozaj využiť lepšie, ma dosť sklamal a som toho názoru že takýto film nemusel mať ani premieru v kine u nás. Príšery vyzerali ako keby pes pokúruje žabu a tým sa narodí dieťa, tomu následne date si šnupnúť dve možno tri lajny pika a ejha príšera je stvorená. Od královnej tých bastardou som čakal viac a dostal som sklamanie, však vyzerala tak isto zle ako tý malí sráči. Dej filmu bol slabý a mal veľa hluchých miest a to bol hlavný dôvod toho že som sa do deju nezažral až tak. Jedine kedy ma tento počin bavil bolo iba pri bojoch ktoré boli naozaj dobré ale prečo ich tu bolo tak málo?! Nechápem prečo radšej tento film nezaložili viac na bojoch na múre než na zbytočných kecoch okolo všetkého? To vážne nepochopim. A záverečný suboj bolo akože čo? V kine som pozeral ako debil na to že to zakončili tak na hovno a hlavne s minimom akcie. Plus nechápem načo tu bolo tolko scien toho teplého korejca ktorý tu robil domácu šmadlenu namieto bojovníka. Zbytočne vela scien v ktorých tento ,,talent,, nič nerobil a tie scény boli zbytočné. Keď už povdali hlášku pri ňom keď umýval riad ,,ja viem čo chce,, som si v hlave povedal buď umreť alebo umývačku riadu. Strašne som polemizoval či dať odpad alebo najviac 2* a rozhodl som sa pre tie 2* a to za súboje na múre a prekrásnu kameru pri súbojoch a záberoch na múr a okolie. Inak je to zbytočný film ktorý mi prišiel dosť odflaknutý a zbytočný! Tento film zaraďujem do kategórie stačilo raz a už viac nepotrebujem. Dúfam že v kine uvidim tento rok lepšie filmy než toto! ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama