Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Historické filmy mám rád, začátek mě velice zaujal, bohužel poté to na mě bylo už moc sci-fi. Příběh byl dobrý a gradoval. Sice trošku jednoduchý, ale Damon to zachraňoval. Zlatý průměr. 60% ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání... přitom námět úplná jahodalahoda... a takhle to zahodit... špatný scénář... nepropracované postavy... velká čínská zeď, o kterou vlastně pořádně ani nešlo... nic se na ní nedělo... byla prostě a jednoduše podkopána a to i včetně její morálky heh. Zbytečné nerozvinuté postavy... Kostýmy skvělé, po vizuální stránce film také nekulhá, ale prostě tohle je taková nuda... Oberyn Martell ve vedlejší roli taky prkenný... jediná postava která hrála byla ta Matta Damona, ale na to že to byla hlavní postava s kouzelným lukem... tak to také nic moc. a ještě k tomu 104 min... :D tohle je prostě nepovedená rychlokvaška na kterou se budu snažit zase asi zapomenout a to pro dobro všech zúčastněných. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Nejenže mi vadí spojení Velké Čínské zdi s digitální selankou, která se s blížícím se závěrem stupňuje, ale mám problém i s některými nelogičnostmi a hloupoučkými dialogy, které z diváka dělají úplného idiota... ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Proč vidět? Pouze kvůli efektům a propracovaným zrůdám z hor. Jinak je člověku blbě z nudy. Ti rýpavější odhadů Mattův příjem z tvrdého čínského komunisticko-kapitalismu. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Na jedno zkouknutí dobré. Ale když o tom začne člověk trochu víc rozmýšlet, tak to nebyla zase taková pecka. Čekala jsem mnohem víc. Scénář byl takový povrchní. Většina byla vyloženě bitka a počítačové orgie. Komparzistů potřebovali asi opravdu hodně a peněz až běda, ale i tak mi to přišlo nějak "omezené". Možná tím, že se většina filmu odehrává jen na Velké čínské zdi a "velkomonstrozní konec" v jakémsi jiném počítačovém městě. Film nezachrání ani Damon, protože jeden profláknutý obličej neutáhne celou takovou předigitalizovanou asijskou nicneříkající zpatlaninu. Podruhé to vidět nepotřebuji a obávám se, že moje paměť bude v případě tohoto filmu velice krátkodobá. ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Celkově by se dalo říct prostě další fantasy blbost, ačkoli ten mix západního a východního světa vysloveně vybízel k tomu, že to skončí právě jako konina, nebo něco hodně zajímavého. Vypíchnout plusy i mínusy by znamenalo dodat, že Velká zeď je... nevyvážená. Vizuálně krásné, pěkné efekty, neuvěřitelný cit pro detail u kostýmů, na druhou stranu strašně mi v tom zapadla hudba, která na to, že si ji připsal Ramin Djawadi, dopadla až podivuhodně jako "generická epic fantasy" - dalo se z toho vytřískat mnohem víc, aby to ladilo s těmi šílenými barvami. Cením, že tam nebyla spousta klišé, která jsem tam čekala, ale prostě tomu něco scházelo. Po čínském způsobu jsou všechny postavy víceméně podle šablonky, ale ta lyrická vážnost není prostě u takových CGI příšerek možná na 100 %. Kromě těch barev v tom není žádné koření, díky kterému bych si na filmu do tří let vzpomněla při doporučování, ale odsýpalo to svižně a i se slabším scénářem je to fajn zabití večera, pokud nemáte na práci něco lepšího (což v oddělení fantasy poslední dobou stejně není). ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Trošku bláznivé fantasy z čínskej produkcie, kde sa to hemží príšerami rôzneho druhu. Takisto prekvapivo obsadený Matt Damon nie je takou hrôzou ako by sa mohlo zdať. Na jedno pozretie ale fajn ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Dva Evropané v divadelně opulentním "megafilmu" zachraňují silnou sofistikovanou čínskou armádu v kosmo-fantasy brněních jednotně neposkvrněných barev. Jak se sem ti zelení hnusové z Ostrova lebek dostali? Žádné napětí, žádné emoce. Vysvětlovat lidu, který uměl postavit i největší lodě, co je to velryba...? Chachááá - Jízda Na Řetězu!!! Chachááá - Let V Lampionu!!! ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů: Dvě věže po čínsku. Vcelku to jde, ale to jak tam ta 40 kilová Číňanka drží na 2 prstech vyžranýho Matta Daemona, to mě fakt rozesmálo. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduché, místy až blbé, ale i tak jsem se bavil. Vizuální stránka je slušná, davové scény Číňani umějí a akce také ušla. Koukal jsem se v den, kdy mi nebylo dobře, takže jsem potřeboval vypnout a jen se nechat bavit. A tenhle účel Velká zeď splnila. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Matt Damon v roli žoldáka, který přijel do Číny, aby zde poznal tajemství střelného prachu. Padne však do zajetí mohutné armády, bránící obrovskou zeď před útoky nebezpečných monster... Příběhově vcelku prázdné a bez nápadu, avšak vizuální podívaná je to velmi hezká a strhující, takže u mne jasné tři hvězdičky. 60 %. ()

mansonn 

všechny recenze uživatele

Ach jaj...... Takze Legolass doputuje k Cinskemu muru, kde chce ukoristit recept na pusny prach. Vsetci padnu na zadok pred jeho strelbou z luku.Na mur utocia zvieratka postavy vacsich hafanov a ako v independance day ich riadi kralovna a bez nej su nahrati........co nedaju logikou daju poctom. Nelogickostou je cely film prespikovany.... skacu dolu na lanach a nabodavaju utociace zvieratka na kopie a umieraju pri tom a to maju vybusniny v zalohe, ktore nepouziju ihned :-) tie scenny kde dokazuje nas Legolas svoju odvahu su tak hlupe a vyumelkovane az som mal nutkanie si otvorit flasu s alkoholom aby som to ustal. Tu jednu hviezdu dostanu za hmmmmm dumam, tak co bolo naprd najskor - efekty, dialogy,dej,naslednost deja, odflaknuty zaver..... hmmm tak jednu hviezdu dostanu za farebne uniformy, to ked som videl som sa ozaj nasmial :-) a stena co sa nadvyhne a vykuknu tam velke noze a krajaju lezuce bestie heheh ()

Libb 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tolika negativním komentářům. Pokud nemám IQ < 60, tak hned po shlédnutí upoutávky musím vědět, co se od toho filmu dá čekat a co mně chce nabídnout. Tohle má být oddychovka se skvělým visuálem, a to bylo splněno na 110%. Mně třeba velice vyhovovalo, že se tvůrci obešli bez detailních záběrů na vyhřezlé vnitřnosti apod. Jasně, děj je - no vlastně ani moc není. Zápletka je nesmyslná, ale hned na začátku je jasně řečeno, že tohle je jen jedna z pověstí o velké čínské zdi - tak co? Já nechal mozek na parkovišti a film si vychutnal. Relax, 8/10 ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

jednorázové fantazy, ktoré si zrejme veľkú slávu neužije. Nie je to ničím výnimočné a príbeh Vás ničím neprekvapí. Je to skrátka fantazy, ktoré sa spolieha na akciu a vyzuál a farebnosť. Pre fanúšika tohto žánru je priemerný film ale zas úplna tragédia to nie je aj vďaka Damonovi. Je tam akcia humor aj náznak romantiky. Neškodný film na oddychovú návštevu kina. ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, jak zde někteří tvrdí. Je hlavně potřeba na tento film jít jak to říct, s prázdnou hlavou. Nic, ale opravdu nic nečekat. Peníze, které do tohoto filmu byly vloženy, a že jich nebylo málo netuším kam přesně zmizely. Co se totiž týče grafického zpracování, opravdu to dobré není. I scénář si někdo vycucal z písmenkové polívky a nacpal ho hromadou klišé, kdy amíci a vlastně celý svět působí proti čínské armádě poněkud vesnicky. Co se mi na druhou stranu líbí je skvělá hudba Ramina Djawadiho a více než povedená barevnost celého filmu. Když k tomu jako muž připočtete více, než pohlednou hlavní ženskou hrdinku výsledek není taky špatný. Film uběhne víc než rychle, jelikož mluvení je, jak už bylo řečeno spíš vedlejší a vyplňuje nám ty malé chvilky mezi bitvami. Jako jednohubka do kina určitě doporučuju. Určitě to však není film, na který budete po několika týdnech s otevřenou pusou vzpomínat. 55% ()

spider74 

všechny recenze uživatele

Matt Damon se musel buď hodně nudit, nebo dostal honorář který se neodmítá. Jinak si fakt nedokážu vysvětlit proč na tohle proboha kývnul. Neskutečně slaboučký příběh, dialogy snad nestojí za to ani rozebírat a tak velká spousta nelogičnosti, že se mě na to ptal i můj 10-ti letý syn, kvůli kterému jsem to absolvoval. Z jedné strany Evropa, uprostřed zeď a na druhé straně říše a hlavní město. Takže logicky příšery nabíhali ze strany Evropy i když ve filmu bylo řečeno, že Evropu a zbytek světa zeď právě chrání. Další věc, zeď dlouhá tisíce kilometrů, ale příšery útočí pouze jedním údolím v jednom proudu, uniformy jsou pořád nablýskané jako kdyby sjeli zrovna z linky a snad se na nich neudrží ani zrnko prachu, navíc působí hrozně lacině a možná, že by se na nich našel i ten nápis made in China. Největší katastrofa je však přehrávání všech asijských herců a jeich gestikulace a štěkání místo řeči. Hned se mi vybavili 80-kové létající kung fu filmy. A když už se chtěli v příběhu ohánět reálnou Velkou Ćínskou zdí tak tam rozhodně neměli stavět mrakodrap s továrnou uvnitř, když její skutečná výška je 6-10 metrů a šířka na nahoře sotva na jeden malý vůz. Takže pokud preferujete asijské filmy, chcete úplně vypnout mozek a máte rádi Matta tak ano-- ostatním to mohu doporučit jen na vlastní nebezpečí. Za Matta a za krásnou Tian Jing jedna a jedna hvězda. ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama