Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

nudlis 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrnej "akční" film s pár "hvězdama", velkou trikovou výpravou a ubohou zápletkou. Na sobotní odpoledně dobrý, ale v kině ztráta času a vyhozený peníze. ()

Dumaru 

všechny recenze uživatele

Tí ktorí nevideli Veľký čínsky múr si väčšinou myslia že sa jedná o historický film, ono je to ale rozprávočka o tom, ako dvaja kamaráti putujú aby získali čierny prach (rozumej pušný) a bojujú so všetkým, čo ich napadne. Cestou narazia na príšerky a keď si vezmú ako dôkazový materiál odseknutú labu, ochrancovia Číny a čínskeho múru ich nechajú nažive aby sa vysporiadali spoločne s týmito votrelcami. Na nedeľné popoludnie je tento film fajn, najviac ma zaujali efekty a techniky boja číňanov, bohužiaľ dobre nakopnutý začiatok začal postupne stagnovať a nezachránil to ani Matt Damon. Filmu dávam za nápad hodnotenie 6/10,,, ()

johnysd 

všechny recenze uživatele

Ucházející, odpočinkový popcorn. Je to barevné, je to velkolepé je to hezké. Přesně to co od takového filmu kde hraje hlavní roli Velká čínská zeď a hromada zelených příšerek čekáme. Scénář je děravý jak ementál, ale bavilo mě to. Nehledejte žádné umění, tohle je prostě braková odechovka. Nic víc, nic níň. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Nevidím to až tak černě jako většina ostatních. Zkrátka se jedná o klasický Čínský blockbuster, který je trochu říznutý západní filmařinou. Kdo má rád Čínskou tvorbu, asi nebude vyloženě nadšen, ale ani zklamaný. Osobně si myslím, že by filmu slušela větší hloubka, drsnější vizuál a pravděpodobně i alespoň hodina navíc. Tady vše až moc rychle utíká a všechny postavy postrádají větší pohled na jejich charakter. Zamrzí nevyužití Eddieho Penga a Hanyu Zhanga, kteří by měli mít větší prostor. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Dějově to tedy žádná pecka to tedy není.... ale geniálně opravdu velkolepě natočeno. Neviděl jsem před tím žadný trailer, takže mě překvapilo že se bojovalo proti šílené plejádě příšer a ne proti hordám normálních smrtelníků. I tak to za ztrátu času naprosto nepovažuji. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

UPP se za ty řvoucí digitální triky může stydět a vyznavači této parodie dostali, co si zaslouží. Honorář pro hollywoodské hvězdy se musel nebes dotýkat, jinak netuším, proč v tom hráli. Alespoň že to nebylo úplně urážející a pár scén při již dávno vypnutém mozku pobavilo. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Jedna velká blbost... co si budeme povídat (příšery, útok na Peking, let balónem atd.) ale na rozdíl od ostatních takových filmů které se ještě táhnou jak smrad, tak tady bylo dost akce a bylo to příjemně koukatelné... ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Velká čínská zeď je jednoduše velmi drahá bitka s monstry za účasti několika západních hvězd (M. Damon, P. Pascal a W. Dafoe) a pár set číňanů. Pokud nebudeme brát v potaz scénář, který je místy poměrně hloupý (viz. scéna mytí nádobí s brnění a tak dále), tak tu máme celkem velkolepou bitvů s velmi slušnými triky a efekty. Jako popcornová oddechovka proč ne? ()

rinnovka 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom "jak dva chudí chasníci/loupežníci/poutníci/žoldnéři pomohli porazit příšery, lačnící po krvi, a za to krasavici a půl království (ne)dostali. Kdo očekává cokoli jinýho, bude nejspíš zklamaný. Já se ráda občas rozplácnu v kině do sedačky, vypnu půl mozku a kochám se hezkýma hercema, dunící hudbou a vizuálním koktejlem. Happy end nakonec, netřeba přemýšlet nad myšlenkou filmu. Jo, bavilo mě to. Jestli to máš podobně, bude tě to bavit taky. ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Mozek sice trochu zakrněl, ale vizuálně je to hostina. Taková ta žranice, kdy jednomu tečou z koutků tučné, spokojené bystřiny maskaru a úžasných mechanických výmyslů. Démon působí sice trochu prkenně, ale co...dá se to v pohodě konzumovat. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak určitá dynamika filmu skutečně nechybí, ale v případě nepřátel v podobě nějakých kreatur film spadá hlouběji do fantasy žánru. A vzhledem k Velké čínské zdi by si film spíše zasloužil ten pravý nefalšovaný historický nádech například pohledem na útrapy okolo Velké čínské zdi jako nucení otroků, aby to postavili, boje a další historická fakta. Ale protože z toho udělali fantasy, je to, i když koukatelný, průměr. ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Zeď je bohužel o ničem (předpokládám ale, že v Asii příběh osloví diváky daleko lépe). Damon a zbylí dva zápaďané museli dostat asi slušné částky, že na něco podobného kývli. CGčka je hodně a je spíš průměrné. Ale celkově to je koukatelné ()

hesonic 

všechny recenze uživatele

Některé negativní komentáře zde jsou zarážející. Film je parádní. Asijské visuální pojetí ohromuje. Kdo strávil v exotické Asií nějaký čas, rád si tu pestrou kulturu, barevnou, slunečnou přírodu a propracovanou architekturu připomene. Film logicky a detailně vykresluje mnohé historické prvky ohledně technologií, strategií, bojů, důvodů. Pohled na čínskou disciplínu a nadhled je zobrazen věrně, až z toho mrazí. Náročné choreografie, které dokázali ve filmu předvést berou dech – u nás v Evropě nepředstavitelné. Osobně na filmu vidím jen jedno „negativum“. Je dělaný pro kina s vysokým rozlišením plátna - 4K, což je v Asií běžná technologie. My zaostáváme – naše chyba. Když si tento film někdo pustí doma na menším než 2 metorvém monitoru, a nemá ani BlueRay, nedivím se, že přišel o pořádnou porci zážitku. Osobně mě film nadchl více než Warcraft a jiné fantasy z posledních 5-10 let.. ()

Tom_17 

všechny recenze uživatele

No ... jak tohle ohodnotit. Těšil jsem se na pořádná monstra, ale dostal jsem jen hloupé obludy co nejsou moc chytrý a místo nohou vzali oči na ramena. To, že Matt Damon je neuvěřitelný střelec a za každé příležitosti se právě do oka trefí to je jiná písnička. Přiznávám, že příběh nebyl zlý - Čínská zeď jako ochrana před monstrózními nájezdníky - je vcelku dobrý. Jen mi vadí některé typy obran co tvůrci vymysleli. Jeřábí útok naprosto postrádá smysl. Nebudu to moc dlouho popisovat - za ochránce královny a pěkně barevný brnění dávám - 1 * ()

Colomba666 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych napsala pouze: "Takovou pičovinu jsem už dlouho neviděla", ale to by nebylo ono. Původně jsem si myslela, že půjde o historicko-akční film, tak že teda si to pustím... Když na mne vykoukly ty zubaté bůh-ví-co, tak jsem začala mít pochyby... Jediné pozitivum je fakt, že jsem nešla na premiéru, protože bych jim asi prohodila po půl hodině flašku skrz plátno... to se nedalo! 1* za... za co vlastně... asi za ty "efekty"... už nikdy více, ukládám na dno šuplíku. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Vezmu Aliens, LOTR a haldu Číňanů a zmixuju to :) Natočeno skvěle, délka akorát a hlavně, konečně natočená asijská legenda kde banda ichtylů nelétá vzduchem, nekopou se do dršek a po 15ti minutách jim naskočí jedna modřina. Pokud takový odpad jako Tygr a drak dostává tak vysoká hodnocení a tváří se jako vážně natočená legenda, tahle oddychovka je proti tomu velkofilm zasloužící si 10*. Skvělá akce, zvuk, zábava. ()

Stamba 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem si pustil, když jsem potřeboval jen relaxovat a neměl jsem chuť na nic složitějšího. A přesně pro tohle byl přesně vhodný. Nemůžu hodnotit úplně kladně. Je to opravdu je taková odpočinkovka. Digitální efekty na dnešní dobu byly již podprůměrné. Herecké výkony takové nějaké prkenné. Na čínském trhu to bude mít asi větší úspěch. I tak ale rozhodně nepatří mezi nejhorší filmy co jsem viděl a má blíž k průměru, tak hodnotím za tři. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Dnes už fantasy žáner nevie poriadne zaujať. Občas sa nájde nejaký ten film, ktorý bol spracovaný podľa úspešnej knižnej série (Harry Potter), ale inak sa viacej uplatnia v súčasnosti iné druhy filmov. Keby Veľký čínsky múr vznikol pár rokov po ukončení Pána prsteňov, diváci by ho prijali oveľa lepšie. Takto si film užijú len tí, ktorým nevadí nudný príbeh, nulová charakterizácia postáv a kopec digitálnych efektov. Odhadujem, že vďaka tomuto filmu si Yimou Zhang splnil detský sen, rovnako ako to dnes robí Michael Bay. ()

Evee04 odpad!

všechny recenze uživatele

Ta najväčšia sračka akú som tento rok videl!Som neskutočne rád,že som vtedy neišiel do kina lebo by som umrel.Na chvílu zatracujem Matta Damona! _____3% ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama