Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

ghoston 

všechny recenze uživatele

Na to jaký to je blábol, tak se na to dalo koukat. Hlavně díky Pedrovi. Film je přístupný do 12let. P.S. ten film mi svým internacionalistickým přístupem připomíná film Hologram pro krále - odkazování na "já jsem jiný, ty jsi jiný, přese všechno si můžeme rozumět, ale chce to důvěru nebo čas, atd.", neříkám, že je to špatně, ale vládnoucí Prediktor tím asi něco sleduje :-), tak bacha! Spíše je to důsledek koprodukcí. ()

tulrika 

všechny recenze uživatele

Když nastupovalo čínská armáda, zářila barvou jako gay vlajka. Zvlášť se mi líbil oddíl žen z Čínského národního cirkusu, co metaly salta do armády nepřátelských dinoještěrů. Výprava byla nádherná a některé scény opravdu krásné. Ooo, tolik lampionů!!! Pak jsem už viděla jen hromadu výbuchů, balonový útok, nepravděpodobnou "romantickou" zápletku, hláškujícího Pedra a několik příkladů herecké sebevraždy. Dávám jednu hvězdu, protože jsem se alespoň od srdce zasmála. A taky jsem to neviděla střízlivá - díky bohu. ()

Nortizop 

všechny recenze uživatele

Příběh jak z továrny na cliché. Člověk by čekal, že když děj je tak na pytel, tak o to lepší efekty a ten zbytek bude, ano kostýmy i některé akční scény šly, ale ta žena, která je záhadným způsobem ve středověku v armádě a neméně překvapivě si hraje na drsňáka, si dovolí létat jako v Tygr a drak při "strašně napínavém závěru, kdy hrdinové (jak jinak než dohromady) uštědří smrtelnou ránu nepříteli, jež ukončí válku, na jak jinak než na třetí pokus :( ...opravdu zklamání ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Co vedlo Matta hrat v takovem cinskem patetickem blockbusteru nevim. Ocividne prachy, ideologicka velkorysost, byt soucasti druhe strany, cert vi. Kazdopadne je to nalestena bida a nejvic vam asi bude vrtat hlavou, jaky smysl mely ty bungee jumpingove zenstiny, ktere mely za ukol zabijet v dopadu ty potvory. Efekt mizivy a fyzikalne nesmyslny... ()

Martin.Proko 

všechny recenze uživatele

Barevné a výpravné béčko z říše akčních fantasy... ...záběry, ozvučení , CGI dobré, ale příběh je děs. Film samotný asi sází na tom, že je určen pro Činske publikum jako angažovaný film. Možná tam staví jakousi národní sounáležitost. Metaforu na Čína vs svět , ale to není relevantní téma pro zbytek světa... ....Kdyby ten film byl jen míň než 60minutové anime bylo by to možná OKa takhle to je véééééélká nuda. ()

Mysterix 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se při hodnocení řídíte destrukcemi amerických scénářů a subjektivním snižování jednotlivých postav. Právě naopak, snímek se neopírá o klasický americký scénář, jinak by měl o půl hodiny delší metráž vycpanou americkými hluchými kliše typickými pro tento genre. Účel filmu byl splněn, fantasy svižná zábava bez nudných minut a nepotřeby řešení psycho výpadů některých osob, slabší chvíle v podobě finále postavy W.Dafoea lze přejít. Film o sobě nemluví jako o blockbusteru, není to jeho role. Připomínky toho, čemu svět Číně historicky vděčí, jsou vtipným doplňkem, který tomuto genre nevadi. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Legenda o Velké čínské zdi? Proč ne. Však legendy takhle vypadají, akce nechybí, není to sice žádný trhák, ale na 4* stačí, nenudil jsem se, je to taková pohádka, ale to snad legendy jsou ne? ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem horší film! Za mě je to docela dobré zpracování filmu i když trochu přitažené za vlasy. Mě se film líbil a dávám mu 60%. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Velkolepá přehlídka barev a různých nesmyslů, které vás dokonale pobaví... Zejména tehdy, když od filmu - tak jako já - neočekáváte žádné hluboké psychologické drama, ale jen úžasnou magořinu, která vás dokonale vytrhne ze stereotypu všedního dne.... ()

Ronnie92 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fantasy o legendě (vůbec jsem o ní nevěděl a po tomto filmu ani nechci), ale žádné velkolepé bitvy se zde nekonají. Líbily se mi kostýmy, ty barvičky byly pěkné a jediná lepší akce byla chvilku po začátku filmu. A když jsem čekal, až to přijde znovu a ve velkém, nic se nekonalo. Pedro Pascal a Willem Dafoe zde mají až nedůležitou úlohu. Divím se, že na takové postavy kývli. Damon se snaží táhnout a Jing má hezká očka, ale to je asi tak všechno. ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Ako povedal známy americký komik Jimmy Kimmel na oskaroch 2017, Matt Damon odmietol rolu v oskarovom filme Manchester by the sea (ktorý mimochodom produkoval) a prenechal ju Caseymu Affleckovi, ktorý za ňu dostal Oskara a vymenil ho za "pony tale movie" (film, kde mal na hlave chvost z poníka). Veru lákanie čínskych bubákov bolo určite veľké a tučné. Chápem, že Matt mal byť ťahákom filmu pre medzinárodný trh, hlavne pre USwood. Ale tam nič čo je overseas neberú vážne....ani európske filmy, ani Bolywood ani Chinawood. Naspäť k filmu: film bol v pohode, pozerateľný. Efekty, dej v pohode. Keby to bol len čínsky film tak super. Ale ten Matt sa tam akosi nehodil. Mám ho rád, ale toto bolo šliapnutie vedľa. Preto dávam priemer. PS: Čína sa nám vyťahuje nielen do veľkoleposti, ale aj do krásy. ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Achjo, tak tohle je teda pěknej propadák, větší sračku jsem dlouho neviděl. Jeden by řek: "Teda, to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost!" ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce povedené, především barevné uniformy tomu dost napomáhaly (ačkoliv místy to působilo až kýčovitým dojmem), trikově také dobré, příběh víceméně standard. Lehounce lepší 3*. ()

BretaKiller odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, že v tomhle hraje zrovna Dejmon Mett. Něco takového bych nevymyslel ani já, když se ožeru jak doga a zhulím asi 10 kg marihuany. Na to se snad ani nešlo dívat. Je to katastrofa nad katastrofami. NEKOUKATELNÉ ani pod dávkou sedativ ;) ()

Declen 

všechny recenze uživatele

Číňané jako elfové, proč ne, hlavně o té okatý velitelce a jejich smyslných rtech se mi bude zdát ještě dlouho. Ani to nenudilo, chvílemi debilní, ale zas tolik neznásilňovali gravitaci jako jinde. Zklamal mě vizuál, na to, že Yimou Zhang natočil dle mého vizuálně nejkrásnější film všech dob - Hero, tak tady je to naprosto bez nápadu. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Matt Damon, Pedro Pascal, Dafoe a pekná Tian Jing v boji proti nejakým zeleným príšerám, ktorých pôvod je vysvetlený naozaj bizarne. Čo chválim, sú súboje a choreografia, na ktorú sa naozaj dobre pozeralo a pri ktorej som neraz spravil ,,o" a aj kvôli ktorej pridávam tú tretiu hviezdičku. Nič viac, ako oddychovka na nedeľňajší večer, platiť za to v kine by som nechcel. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

..tak som si to pozrel opakovane ..a ..bavilo ako po prvý krát.....neviem na čo si tu stažujete ,alebo hráte..väčším s.ačkám dávate lepšie hodnotenia...vizuálne parádne.. príbeh dobrý ..oddychovka fajná... ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama