Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

jeany23 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo celkem milé překvapení. Určitě je to mnohem koukatelnější, než adorovaní Avengers a podobné zhovadilosti. Jasně, tohle je svým způsobem taky taková blbůstka, ale má to krásný vizuál a výpravu, spoustu barviček, cool bojové scény, triky celkem v cajku, děj rychle odsýpá...Plus příjemná stopáž a přímočarý děj. Logika občas pokulhává, ale což...Zkrátka bezva jednohubka. ()

MoziMedve 

všechny recenze uživatele

Je to strašně pitomé ale co hůř, šíleně nudné. Rádoby historizující fantasy bych zkousnul když by to byla sranda ale ten film se bere příliš vážně, o to víc ty nesmysly bijou do očí. Když mám hradby a projektily tak je zcela logické, že budu s oštěpem bungee jumpovat do chřtánu nepřítele místo abych ty oštěpy prostě hodil a ušetřil tím životy vlastních vojáků... Podobných hovadin je tam mraky. Jedna hvězda, protože se filmu asi lze posmívat když před tím vypijete lahev konzumního lihu... ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe dostali za tenhle film pořádně zaplaceno, protože v životopisu se s ním určitě chlubit nebudou. Už mohu napsat, že film je klasicky čínská bombastická akce s obřími stavbami, davy vojáků a příšer a přehnaným množstvím trikových scén. Vlastně jsem měl místy dojem, že nic než trikové scény tam snad ani není. Takže nic proti, pokud si chcete užít desítky minut počítačových scén, kde se perou vojáci s příšerami se zelenou krví. Občas se do toho obuje Matt Damon a Pedro Pascal, kteří příšeru laxně skolí jedním šípem, i když před tím sežrala jednotku po zuby ozbrojených vojáků. Každý číňan je samozřejmě hrdina, který bez váhání položí život za svou jednotku a pro vlast a každý generál je mistr patetických projevů. No nic, mám to za sebou. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch případů, kdy epično a vizuál absolutně převládá před vším ostatním..takže ačkoliv vůbec netušim o co tam doprdele šlo (hádám že příšery zlý, lidi se bránit, jinak umřít) tak je třeba konstatovat, že bitvy byli výborný a opravdu se na to hezky koukalo. :-) ()

babuška 

všechny recenze uživatele

sebeobětování se v každém okamžiku, šikmý frndy skáčou na krvelačný mimoně a páč jsou vychovaný ve cti, tak zhebnou, výpravná pohádka s tupejma dialogama a dámonem kterej vleze všude, pasqale taky nic moc, ale bestie jsou dobře udělaný a nej je ta bubenická šou, ale přesto všechno a litry krve to nějak nesedí, takže dám 2*/30% ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   Tento fantasy film lze popsat jako celkem konvenční a neinovativní, nepřináší na plátna nic zcela unikátního. Hlavní zápletka byla již mnohokrát využita v jiných filmech, často i s větším úspěchem než v případě "The Great Wall". Matta Damona mám osobně velmi rád, avšak musím se upřímně přiznat, že tato role pro něj nebyla nejvhodnější a nejlepší. Jedním z pozitivních aspektů filmu byla menší role Pedra Pascala, který se v poslední době stal mým oblíbeným hercem (TLoU fanoušci budou vědět proč). V neposlední řadě, hodnocení tří hvězdiček zachránila postava Commandera Lin (Tian Jing). Její působivá přítomnost a krásná tvář na obrazovce přidala filmu na atraktivitě a v každé scéně, kde se objevila, zvýšila můj zájem o děj. |5/10| ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Velká čínská omalovánka. Není to tak špatné, jak se tady někteří snaží tvářit. Efekty jsou fajn a bojové sekvence taky nepatří k tomu nejhoršímu. K naštvání je asi hlavně to, že se ve filmu mluví převážně čínsky a tak není rozumět. Příběhově trošku nuda, dá se říct, že se tam nic neděje a celé je to prostě podle stokrát obehrané šablony, i když pár nečekaných momentů se taky najde. Ale tak já tušil co čekat a to jsem taky dostal, takže spokojený. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super válečný velkofilm... Opravdu působivá podívaná... Toto v Číně umí a dokáží natočit jen tam... Příběh zajímavý a děj fajn... Řežba stojí za to... Na tento je radost se podívat! ()

LikamCz 

všechny recenze uživatele

Tuctový film na který stejně za chvilku zapomenete, a přitom je to docela škoda.. Dle mě je hlavní problém nedokreslené charaktery a slabší příběh dohromady je to průměr --2/5-- ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Recept: Vezměte 2kg Jurského parku, 3kg Pána prstenů, 500g Šíleného Maxe, 2t čínského folklóru a národní hrdosti, důkladně promíchejte a nechte vykynout. Mezitím si prachama řádně promaštěte formu, do ní kydněte vykynutou hmotu a strčte to na 94 minut do rozehřáté trouby. Na kolik? To je jedno, protože z toho dortu pejska a kočičky vás bříško bude bolet tak jako tak. Velkolepá sračka. Když si přečtu ta jména, co se na tom podílela, nezbývá mi než kroutit hlavou. Prostě Čína se vším všudy. Čínské auto nebrat, ještě hodně dlouho... ()

Smudlikxxx 

všechny recenze uživatele

Obdivuji sám sebe, že jsem se dodíval do konce. Nebýt Damona, je to další šuplíkový činský velebrak, kde se stupidní děj snaží zacelit tisíci lampiony, vojáky ve všech možných barvách a naprosto idiotskou záchranou vzletem balóny, kdy jsem se snažil nepohoršit kinosál svým výbuchem smíchu. Jednu hvězdu dávám za tu námahu a peníze, co to nějakého blázna muselo stát. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tak moc dát víc než 3*, ale to nejde, protože si to film nezaslouží. Mám rád čínskou tvorbu ale to neznamená, že budu konzumovat vše made in China. Je to stejné jako třeba u telefonu. Číňan může udělat na pohled krásnou a levnější kopii iPhonu, ale nikdy bych jí nekoupil, protože uvnitř ta kvalita nebude. Zde jsme se dočkali z veliké části kopie úžasného filmu Dvě věže z trilogie Pán prstenů, jen na to byly naroubovány čínské aspekty jako zeď, lampiony a struktury velení armády. Je to ale slabší kopie, přitom chvílemi se ukazuje typický Yimou a jeho hra s barvami, která skutečně potěší, ale když děj je slabý, tak to triky samotné nezachrání. Solidní průměr, který si chtěl hrát na víc. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Neviděl bych to tak černě jak to vidí někteří. jde vidět , že je to popkornový nenáročný film (něco jak Bohové Egypta minulý rok) Plusem je to, že se to hned ze začátku rozjede a není tam nějak moc vaty. Ve filmu jsou zhruba 4 bitvy z nichž ta první je nejlepší jak po trikové tak po bojové stránce z ostatních jsou tam jen náznaky a ta poslední je hodně nevyužitá (každopádně jde vidět, že ty prachy padly na úrodnou půdu). 80 procent P.s. doufám, že paní Spáčilová někdy natočí film nejlépe 5hvězdičkový co získá 5 oskarů (režisérka, herci,hudba,herci a vizuální efekty) evidentně má komplexy, že musí vše hejtovat. ()

Hyenodhon 

všechny recenze uživatele

Film jako dělaný pro příznivce akčně-fantasy-velkofilmů. Nehledat více - morální poselství, spletitý příběh, nenadálé zvraty- a budete nad míru spokojeni. Výhodou je, že vlastně se pořád bojuje s netvory, když ne, tak se na boj připravuje. Moc se nekecá, morální dilema je předvídatelné. Scény útoků ještěrek a boje z barevně odlišenými vojáky jsou kaledoiskopem fantazijních nápadů východního technických nápadů, jen likvidace závěrečného bosse se mohla pojmout trochu nápaditěji. ()

BioBoid 

všechny recenze uživatele

Dobře, přišel jsem, vybral jsem, šel jsem. Čekal jsem něco jinýho, ale OK, fantasy OK, jdeme na to. Sakra, to prostě nemělo nic navíc. Nic, proč bych ten film měl doporučit. Možná pěkná číňanka. Nevím, možná by to 3D zvedlo, ale z mýho pohledu je to povrchní nic moc na efekty tuctová záležitost. ()

krajec_svk 

všechny recenze uživatele

Kedze sa jedna o jednu z legiend o mure tak musim povedat ze sa mi tento film velmi pacil, efekty boli dobre a urcite ide u mna o film ktory si vzdy rad pozriem znova ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama