Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 9

Recenze (581)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš. Levná pracovní síla, kradení nápadů a patentů ve světě, přísný dozor komunistické strany atd... to je mix substancí díky kterému se ČLR stala ekonomickým tygrem. A zatímco by nejeden stát měl být před tygrem na pozoru, leze k němu do klece a servilně ho drbe za uchem. To se týká i filmu a tak vznikají takovéto bizardnosti. Nevím jestli Damon a Dafoe neměli doma na složenky, každopádně odjeli do daleké Asie chytat s Číňany na Velkou zeď Pokémony. Uvidíme vše, šípový útok, ohnivý útok, jestřábí útok, dokonce útok střelným prachem. Nebude chybět ani jiskření mezi Damonem a šikmookou Tian Jing samotnou generálkou všech modrých i červených. Čína totiž brání celý svět před obrovským nebezpečím a měli bychom jí být vděční. Nakonec ale musí stejně pomoci Amík aby hlavní Žlababa dostala co proto. No a jestli mrtvé Pokémony začali jíst (zesnulý princ Philip prý jednou v Číně utrousil, že Číňan sežere vše co má nohy pokud to není židle) nedivím se, že tu máme coronu. Pche kdepak netopýři nebo luskouni... ! Dávám za jeden šíp a honem pryč od tohoto Čína / USA / Hongkong / Austrálie / Kanada - filmařského přátelství ! * ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PODCENILI JSME JEJICH INTELIGENCI.“… /// Pohádka pro děti do 15ti let, ve který Čínani bojujou s vetřelci, ale i kdyby jich bylo vo milión víc, bez Matta by dokázali hovno. Dalo by se na to „normálně“ koukat. Ovšem to by příběh nesměl bejt jednoduchá píčovina, spolíhající na vomalovánky, hafo CGI (nebejvá většinou na škodu, ale tady z toho má cákat majestátnost – Čínská samozřejmě) a (ucházejícího) Damona. Navíc je to uvěřitelný jak proslov Kalouska (Mirka). Amíci velkolepě doprasili dalšího fajn režiséra. A podcenili naši inteligenci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju digitální bordel. 2.) U zdi mám zelený svině. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako Vikingové křížení s Princem z Persie a snad i Johnem Carterem nebo Třemi mušketýry od P. W. Andersona, příběh je nesmírně nablblý, leccos je digitální a každý druhý záběr je zpomalený, herci jsou takřka zbyteční... A přesto to je docela zábavný film s několika efektními scénami, který mi svým zvláštním způsobem připomněl ta kouzelná béčka, k nimž dělal triky Ray Harryhausen. Určitě bych nebyl tak přísný. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Matt Damon celkem neúspěšně paroduje Legolase v tomto nelogickém, místy i vizuálně odpudivém filmu, který zaujme leda tak otázkou, kam tedy režisér těch 150 milionů proboha investoval. Téměř nikde tato částka není vidět, jelikož CGI příšery po většinu času vytváří souvislou zelenou lajnu, příběh pravděpodobně psal jakýsi "štamgast" místního opiového doupěte a chemie mezi herci je téměř nulová. Film tedy funguje pouze ve chvílích, kdy nám Zeď ukazuje všechna svá vylepšení a zbraně. A to je dámy a pánové, vzhledem k obřímu rozpočtu a citelnému potenciálu látky, vážně zoufale málo. PS: Pořád mi vrtá hlavou, proč se Matt Damon upsal něčemu takovému. Jistě, hypotéka se platit musí, ale jde to přece i s kapkou sebeúcty! „There's only one. Kill the Queen. Kill the Queen, or we all die.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

K Velké čínské zdi se váže několik legend. Pro středoevropana je zřejmě jedno, zda měla takovou nebo onakou roli, zvlášť když ví, že z režisérského ostrůvku vše řídí zkušený Zhang Yimou. Toho máme spojeného třeba s poetickým Hrdinou, tady ovšem tušíme, že půjde o obyčejnou dobrodružnou řežbu. Navrch hodně digitální. Nic víc, nic míň. Nyní na legendární zeď narazili dva žoldáci, jeden má pro zaoceánského diváka zatraceně profláklou tvář, záhy jsou zajati těmi, kteří zeď střeží, aby se přidali na čínskou stranu před dotírajícími monstry. Zdá se, že pro různé „strany“ natáčí i režisér, protože jde o štědrou koprodukci. Možná se mu z toho trochu rozklepala kolena, ač jsou některé scény skutečně dechberoucí a kostýmy nebo hudba jsou na jedničku, neubráníme se místy pitomým dialogům, kecům o smyslu života, představením všech vznešených klišé a několika dlouhých pohledů do očí v platonické rovině. Naštěstí je to celé poměrně krátké, takže na další nadávky už tak nějak nezbývá čas. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme je zobrazené použitie teplovzdušných balónov. Prvá písomná zmienka o ich použití však pochádza z Francúzska, konkrétne z roku 1783, čo je takmer 700 rokov po období, v ktorom sa odohráva dej filmu. (MikaelSVK)
  • Matt Damon (William) a jeho rodina strávili takmer pol roka v Číne kvôli natáčaniu. (belinko)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama