Reklama

Reklama

Do malé finské vesnice poblíž jezera přijíždí Julie (Krista Kosonen) se svým synem Nikem (Viljami Nojonen), aby tu provedla průzkum mezi zdejšími obyvateli ohledně připravované stavby elektrárny a následného narušení zdejšího ekosystému. Julii nepomáhá ani to, že je zdejší rodačkou. Setkává se většinou s odmítavým postojem k záchraně přírody kolem jezera. Krom toho se stává svědkem tajemných událostí, které podporují zdejší strašidelnou báchorku o ženě z jezera. Julie se snaží před zlem, ukrytým v jezeře ochránit jak sebe, tak svého syna Nika. Před pradávným odkazem však není úniku a hladina temného jezera ukáže i tajemství z jejího vlastního života (Beastmaster4)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný thriller, který se snaží být mysteriózní, ale nakonec jde jen o pěkně zpackanou rodinnou tragédii. Film snad kromě sympatické a celkem snažící se Kristy Kosonen nemá co nabídnout. Doporučil bych ho pouze v případě, že opravdu nemáte jiný film po ruce a nudíte se tak, že vám je jedno, na co budete zrovna koukat. Jsou desítky lepších thrillerů s lepší zápletkou i pointou. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý mysteriózní thriller od finských filmařů, který dokáže diváka zaujmout, i když ve své podstatě ničím mimořádný ani originální není. Malebná je legenda o vodním duchovi, kterých musí být v okolí vyhlášených finských jezer celá řada, a samozřejmě samotný jazyk, kterým se ve filmu, pochopitelně v originále, mluví. Finština je prostě náádherná řeč a krásně se to poslouchá, byť teda našinec nemá tucha, o čem se hovoří. :-) Samotný film pak kombinuje motivy z několika obdobných snímků a samotné finální vyvrcholení tak není moc překvapivé, a to i přesto, že se filmaři snaží diváka mystifikovat snad v každém záběru. Celkově proto zůstanu u průměrného hodnocení, byť bych se na to časem ještě jednou s chutí podíval. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá projekce Bio Oka NASLEPO. Začátek filmu a i samotné projekce byl slibný. Film vypadal celkem strašpytelně a zároveň projekce probíhala bez problémů. Po půl hodině jsem se začal modlit k ukončení tohoto strašného utrpení. NUDA NUDA, ŠEĎ ŠEĎ.. Lidé v sále se začínali v dramatických scénách smát a poměrně hlasitě bavit. Ale to stále nebylo to NEJLEPŠÍ. Asi deset minut před koncem filmu, když se blížilo rozuzlení této nudy, vypadla promítačka a film začal od znovu.. lidé začali tleskat, že je konec.. jenomže ti mučitelé se rozhodli, že nám konec filmu neodpustí.. "naštěstí" film přetočili až moc a my jsme tudíž přišli o zápletku a nevíme jak to vlastně dopadlo!.. Rozhodně chci tuto blbinu vidět znovu, ale pak už NIKDY VÍC, NIKDY VÍC. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Fíni si teraz u mňa polepšili, kvalitný mysteriózny thriller s nádychom hororu. Je založený na starej duchárskej, mytologickej báchorke, v ktorej musel mlynár obetovať svojho prvorodeného syna duchovi jazera, a ten mu na oplátku zabezpečil blahobyt. Matka, ktorá kedysi vyrastala v malom mestečku pri jazere, sa doňho po rokoch vracia spolu so svojim synom, aby zachránila jazero, no po odhalení tragickej minulosti sa jej syn ocitá v nebezpečenstve. Film ťaží predovšetkým z peknej atmosféry podporovanej pomalou hudbou a zaujímavého príbehu. Zapadnutá dedinka, jazero, okolo neho všadeprítomná hmla, duch... jednoducho sa na to dobre pozeralo. A to aj napriek nesympatickej hlavnej hrdinke a malému počtu ľakačiek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHRAŇ TOHO CHLAPCE, AŤ TI HO NEVEMOU“..... /// řekla finská babička, která dlouho nepromluvila (a pak zase ztichla a jestli neumřela, mlčí dodnes..). (V Čechách by jsme řekli – nechoď dcero na jezero, vodníkovi stojí .... – soráč, mý básnický střevo by potřebovalo utopit).... ale zpátky do domečku. U jezera. Věřte – nevěřte, voda si tady dělá co chce! Tak třeba strašidelně ucpe umejvadlo. Dalo by se dokonce říct, že v tom domě straší! Mamča přišla vo červenej notes, ze stropu kape (kap...kap..kap...) (voda, vole, VODA!!!) a zmizel pes (neřeknu!). Prej drama!? Thriller? Hovno! Horror je to a basta! O lidový povídačce, která není moc uvěřitelná. Taková mokrá a lehce strašidelná pohádka, která na konci kapku ,,zahapruje“, ale jistě potěší všechny sběratele ,,poudaček“ ze světa vodních přízraků. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám panickou hrůzu z vody. 2.) Bydlím u jezera a chtěl bych bejt bohatej (děti mě vytáčej – nejvíc mě sere prvorozenej syn). 3.) Jsem prvorozenej syn, bydlíme u jezera a fotr furt vykládá něco vo tom, že bude bohatej... 4.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Mezi natáčecí lokality patří finská města Joensuu, Lieksa a Outokumpu. (Cheeker)

Reklama

Reklama