Reklama

Reklama

Alf - Série 2 (1987) (série)


Alfovy výjimečné Vánoce: část 1. (S02E12)

(epizoda)
  • USA ALF's Special Christmas: Part 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Do Vánoc zbývá jen pár hodin a rodina Tannerových (otec Willie, matka Kate, děti Lynn a Brian) spolu s mimozemšťanem Alfem, který u nich už nějakou dobu žije, přijíždějí do lesní chaty oslavit a užít si Vánoce. Tato chata patří panu Foleyovi. Willie, který zde trávil v dětském věku Vánoce se svými rodiči, si přeje, aby jeho manželka a děti poznaly úchvatnou atmosféru zdejších Vánoc a měly stejně krásné vzpomínky jako má on. Ještě před začátkem štědrovečerní noci se zde zastaví majitel chaty pan Foley, aby popřál rodině Tannerových veselé Vánoce a dal jim svůj dárek, přičemž se zmíní o tom, že ještě jede do nemocnice, kam veze nemocným dětem hračky. To zaujme Alfa, který to zpovzdálí zaslechne a tajně vleze do auta s tím, že z hraček v autě vybere vánoční dárky pro svou lidskou rodinu, jenže než stihne vybrat dárky, vůz se rozjede a Alf tak nechtěně míří do nemocnice, kde o štědrovečerní noci udělá radost malé umírající holčičce, pomůže s porodem dítěte a po cestě z nemocnice také zachrání jeden lidský život. Díky téhle noci Alf pozná pravý smysl a význam Vánoc a uvědomí si, jak malicherné jsou problémy, které musí řešit on v porovnání s těmi opravdovými lidskými tragédiemi. (freddy)

(více)

Recenze (14)

freddy 

všechny recenze uživatele

Oblíbený chlupatý mimozemšťan Alf je už druhým rokem na nucené návštěvě naší planety a stále nepochopil, o co o Vánocích jde a v čem je vůbec krása a kouzlo Vánoc. V tomto vánočním speciálním dílu oblíbeného seriálu Alf zjistí, o co jde o Vánocích především a jak malicherné jsou jeho problémy v porovnání s lidmi, kteří jsou nevyléčitelně nemocní nebo kteří ztratili milovanou osobu a nechtějí již nadále žít. Tento 50minutový film je k mému velkému překvapení velmi málo komediální, ale o to více vážný a dojemný a nestydím se přiznat, že jsem měl slzy na krajíčku. Zkrátka tentokrát to tvůrci rozehráli zcela na vážnou notu a se seriálem to má společné tak maximálně ústřední herce (nechybí zde samozřejmě Alfova lidská rodina), ale to je tak všechno, dokonce se tento film ani neodehrává u Tannerů doma. A právě tím, jak se tento příběh odlišuje od seriálu a že mě šokoval svou vážností, si mě tenhle film získal. A co mě překvapilo ještě víc je fakt, že tenhle film se dočkal své české premiéry až v roce 2012, a to díky stanici Prima Family. A Prima příjemně překvapila především tím, že ač od dabingu první série Alfa uběhlo 18 let, tak přesto sehnala tři původní ústřední dabéry, a tak jsme mohli znovu slyšet pány Satoranského a Jiráka a paní Konvalinkovou, kterak se po dlouhých letech vrátili k dabingu kultovních postav ze seriálu Alf. A rozdíl 18 let, který mezi oběma dabingy uplynul, nebyl na poslech nijak příliš patrný, zkrátka staré dobré hlasy doplněné hlasy novými, i to je důvod spolu s důvody výše uvedenými, proč tenhle speciální díl hodnotím pěti hvězdami. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ALF jako seriál je skutečně špičkový, to se nebojím říct. Proto mě dost zaujalo mé zjištění o tomto vánočním speciálu. A byl to povedený speciál. Délka byla dostačující, vtip dostatek a dramatu bylo také dost. Opravdu nádherný vánoční příběh a s Alfem ještě o něco víc. Tohle bych na Vánoce uvítal každý rok. Je to příjemné rodinné pokoukání, vtipné a dojemné zároveň. A pro mě neodmyslitelná součást seriálu, která mě velmi mile překvapila. Té umírající holčičky mi bylo líto a občas mi bylo fakt do breku. Za mě tedy 80%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám tohoto mazaného mimozemšťana celkem rád, ale tento vánoční příběh považuji za značně nepovedený. Jednak jsem se při něm takřka nezasmál, ale hlavně mi příliš nevoní, když vánoční atmosféru rodinného krbu nahrazuje umírající holčička a čerstvě ovdovělý černý Santa. Tolik deprese bych čekal od dramat, kterým se svědomitě vyhýbám a nikoli od příběhu chlupatého pošuka, který mě má bavit svým nechápavým pohledem na lidský svět. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle speciál radši neměl vzniknout. Na sitcom o mimozemšťanovi vyvádějícím neplechu je až neuvěřitelně depresivní - ani ty nejsacharínovější záležitosti si nedovolily jít tak daleko. Vlastně už ani nejde mluvit o komedii, a nezachrání to ani pár opravdu legračních míst v čele s porodem, ani lepší technické vybavení (reálné lokace, filmový pás, apod.). ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde o vánoční speciál seriálu a nevím, proč je zde rozdělen na dva díly - já to viděl vcelku. Jinak až do pročtení komentářů jsem netušil, že tento speciál při premiérovém uvedení seriálu na ČT nebyl vůbec uveden, jen mi bylo divné, že jsem ho nikdy neviděl. Nechápu některá nízká hodnocení - ano, je to nestandardní díl a tentokrát žádná moc řachanda, ale takový je prostě život - i o vánocích. Mimochodem, z krátkého titulku na konci lze vyčíst, že postava nemocné holčičky byla inspirována skutečnou nemocnou dívkou, která zemřela ve stejném roce, kdy byl speciál natočen. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o speciální dvoudíl odpovídající 12. a 13. dílu druhé série původního seriálu Alf (od r. 1986). (Dreamiest)

Reklama

Reklama