Reklama

Reklama

V den svých osmnáctých narozenin Johnny Petrie zdědí farmu v Maine a dozví se, že je adoptovaný. Farma byla dlouhých osmnáct let opuštěná, protože jeho biologická rodina zemřela rukou jeho otce, místního faráře. Johnny touží po novém životě, a tak opustí domov a začne znovu ve své staronové usedlosti. Jenže když se začne nořit do minulosti, odhalí děsivé podrobnosti o otcových pochybných praktikách. V příšerném zjevení se také dozví, že jeho návrat oživil desítky let staré síly uvězněné v domě a uvedl do pohybu srdcervoucí finále rituálu, který si už vyžádal životy celé jeho rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Bohužel Colin Theys nedokázal z tohoto filmu vymáčknout to, co by potřeboval. Ať už to beru od vedení herců, navození atmosféry či po jednotlivé scény. Potenciál slušného hororu snímek totiž má. Úvodních deset minut je dobrých a možná by to obstálo i jako samostatný krátký film, leč by člověk moc nevěděl o co jde, ale to by se dalo pořešit. Nemám větší připomínky ani k dalšímu ději, ikdyž je stokrát okoukaný, protože každou chvilku snímek odhaluje nové a nové skutečnosti o případu a udržuje si tak divákovu pozornost. Jinými slovy, víceméně pořád se tam něco děje a v jistém pohledu je děj i zajímavý. Bohužel to ale vyznívá díky provedení hrozně ploše, nenápaditě a bez atmosféry. Jedno nelogické, či nereálné, chování postav střídá druhou a to hlavně v poslední půl hodince filmu a značně to kazí divákovi zážitek. Přitom toto spojení duchařského a trochu zombie filmu by s vypilovanějším scénářem a režií mohlo opravdu býti dobrým hororem/thrillerem u kterého se sice bát člověk nebude, ale pocit napětí by se jistě dostavil. K tomu by i napomáhal dobrý hudební doprovod a moc hezká symbolika vránou. Takto ale snímek je bohužel až nezajímavý a vím skoro jistě, že při konverzaci na téma "horory které jsem viděl" si na něj asi nevzpomenu. Škoda, potenciál to mělo. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nechcem kecať do režisérskej práce, ale Colin Theys svoju robotu trošičku nezvládol. Prečo? No nevie nabudiť atmosféru, čo je u duchárskych hororov dosť podstatná vec. Chce nás vystrašiť, ale nieje možné aby som bol 2-3 sekundy pred "ľakacou" scénou pripravený, že teraz príde...A to sa stalo cirka v 95% prípadoch. Scenár je 100x videná záležitosť, žiadne prekvapenie. Niektoré scény resp. pointy až moc smiešne. (niekoľko krát vysvetlené, že 5 znamená klincov, nie ľudí a pod.) Niekedy som mal pocit, že si to režisér vysvetľuje sám pre seba.... Mnohokrát ma nasiera fakt (dievčina Emma), že hlavná....tentokrát vedľajšia postava môže kedykoľvek opustiť dom a ona i pri zistený danej situácii v dome ostáva. hmm. Dead Souls je poslabší horor, ktorý nemá čím vystrašiť. Tie dva bodíky sú za sľubných prvých 10 minút. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To bol zas nápad pozrieť si tuto somarinu.Nič tu nefungovalo,tak ako malo.Lakačky,atmosféra a nelogické správania postáv.Začiatok sa tváril,ako docela slušní horor ale potom to skĺzlo do klišé a bolo po atmosfére.A nemožem nespomenúť hlavného akože hrdinu,ktorí až do záverečných tituliek má sral a bol mi hrozne nesympatický.Ako celok sa s toho dalo vyždímať viac,ale na moje nešťastie sa tak nestalo,škoda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uh, tak tohle bylo dost příšerný. Už od začátku to působilo hodně televizně a po filmařské stránce dost neumětelsky a lacině (zejména divná postprodukce zvuku), ale zhruba v polovině se tvůrcům podařilo vykřesat nějaké napětí. Scénář je ale příšerná neambiciózní slátanina, herci jsou špatní a po většinou nepříjemně přehrávají. Světlou výjimkou je kanadská seriálová hvězdička Magda Apanowicz, která tu nejenže funguje jako fajne rozptýlení a potěcha oka, ale jako jediná umí hrát docela přirozeně. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Ách jo...někdy jsem naivní a nevěřím zdejšímu hodnocení. Daniel měl sympatický výraz vystrašeného neználka, který najde v domě cizí dívku a rodiné památky. A právě z fotek pozná svou nově nalezenou a ztracenou rodinu. Trochu mu k tomu napomáhají duchové, šeptajíc nějaké hlášky...a škaredí byli také. Daniel ale nedostal strach a rozhodl přijít celé záhadě na kloub. Dívka mu v tom pomáhá. Ta hudba mi k tomu moc nesedla. Stodola byla hnusná fejst. Závěrečné minuty snímku byly na pováženou nudné, a ten konec...očekávaně nudný až urážející. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama