Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 5
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, tak to je asi ňáký protikulturní spiklenecký centrum v čele s... Hotoví policajti z >ulice< a inšpektor Blbček v akci, hahaha... %-o . . . Hraje si to na herectví, snaží(?) se to hrát si na krimižánr, je to směšné a toporné, konverzačně blbé, typická šašskosolvinská televizácká šmíra v duchu výtoku peněz a současné kulturní impotence televize veřejné služby. Ale ono je to jedno, už je to naprosto jedno, jeden sráč vedle druhého, zdegenerovaní snadným bytím v čudlárenským sociálizhnusu... Škoda času, škoda slov... Pomáhej (si) a chraň (nás pámbů)... Tak pochcat šmíru a pisskultůře zmar! Nedohledím... - - - P.S. Ten poslední díl jsem teda dohleděl! Svatá ArtForie atrofovaná... 8-))) - - - - - (Nahlédnuto na >veřejnosrádní jebničce< párkrát nahodile, nedohlédnuto krom poslední apisssody nikdy, hovnocení 444., kokotmentář zde s pohrdáním jako čtyřiašedechcátý - 9.5.2013) ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Ti z periferie už jako byli, nebo...? Fakt prdel, když se seriál ohání výpravností a vypadá jako levná inscenace (po přečtení zajímavostí se divit nebudete) pro chudé duchem a chudší Expozitura. Téma korupce už je vyčpělejší než pokusy o další české filmové pohádky. 10% za některé vztahové peripetie. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný, nabízí se srovnání s Prvním oddělením, jak 1. oddělení funguje, tak u Policajtů z centra je vše špatné. Zpracováni, režijní vedení, způsob vyprávění, herecké obsazení (až na pár výjimek), neverohodne, proste špatný. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 78%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// PLUS: úvodní znělka, nepředvídatelný děj, rovněž většina případů se prolíná do více epizod, je tu zajímavá herecká sestava (i když ne všichni herci k sobě pasují-jako pěst na oko tu působil Roman Zach), v obsazení tu najdeme i Janu Janěkovou ml. a zaujal mě tu i Marek Vašut svojí nejednoznačnou postavou, akce tu je překvapivě hodně, dramatické okolnosti tu na sebe nenechají dloho čekat, závěr nešetří napětím MÍNUS: podle mě bylo natočeno málo dílů, abych jako divák pořádně pochopil čím tento seriál chtěl být a co chtěl zdělit, ostatně s postavami se dá ještě dlouho pokračovat, i samotné případy byli zajímavé a to natolik že bych zvládl i dalších 10 dílů, jo a taky mi vadí nízké hodnocení tohoto seriálu./// Shrnutí: Když Policajty z centra srovnám s ostatní českou tvorbou na poli krimiseriálů, vychází mi tento počin jako prozatimní výtěz. Je nejakčnější a tváří se i jako nejdražší. Dějově mě hodně zaujal. Když pro nic jiného, tak především proto, že nevím co mám čekat dál, co bude za 5 minut, jestli případ vyřeší apd. A v neposlední řadě je to viditelná spolupráce se Slovenskou produkcí a v samotném seriálu se Slovenskými kolegy, což podle mě přidalo na uvěřitelnosti. ()

InJo

všechny recenze uživatele

Policajti z růžové zahrady. Jedna hvězda za jedny pěkný odhalený kozy. Nic hodnotnějšího mi první díl nenabídl. ()

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

Průůůser! Děsný průser. Zlatá Kriminálka Anděl. Otřesné dialogy, příšerný děj, nic proti hercům...no ale skutečně jsou vidět všude stále dokola a až na pana Švehlíka to skutečně žádní velcí herci nejsou. Do toho Igonda, který je v každé roli stejný, laciná Karin Hajdu...Stankeho mám moc ráda, ale tady nedostal prostor. Tohle opravdu NE! ČT ulítla. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Něco mezi reklamou na kafe a na Pohodu. Výsledek těžko uspokojí. Zlatí pitavalové... Česko-slovenskou spolupráci vítám, ale tvůrci zaplevelili úvod tolika postavami, že se našinec sotva orientuje. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko popsat své pocity, které jsou hodně protichůdné. Na nový seriál jsem se těšila, protože vedle těch Gymplů, Ententyků, Obchoďáků, to vypadalo jako zrnko mezi plevami. Po prvním dílu tedy nutně přišel šok, protože něco začalo, neskončilo, cítila jsem se jak na historicky prvních neslaných prasečích hodech (byl jednou jeden král)... Přesto jsem tomu dala šanci, musím přiznat, že ze zvědavosti, co bude dál, a i když jsem z druhého, třetího a možná i čtvrtého dílu stále nebyla nadšená, něco mě při něm drželo. Pořád jsem si říkala- takový herecký ansámbl, to přece nemůže vyjít do prázdna. Jediná postava (dost podstatná pro děj), která mi silně leze na nervy, je Danica Jurčová v roli Majerové. Tu bych vykopla z fleku ven a přitom za to holka nemůže. Díky tomu, že Slováky náhle nechali promlouvat slovensky, jsem neustále odtrhována od děje, když půl minuty přemýšlím, co to jsou "otlačky". Ale vraťme se k jádru pudla. Po devátém díle jsem se uhnízdila mezi 3 a 4 hvězdičkami, a protože vidím zde pouhých 38%, což mi přijde nespravedlivé (ale život obvykle není fér), dávám 4*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut srážejí seriál hodně mizerný střih (příliš dlouhé scény nám nedávají zapomenout lacinost televizního provedení) a nevysvětlení základních mantinelů (proč tam jako pobíhají Slováci s Čechůny, proč český herec mluví slovensky, proč český polda žil se Slovenkou, jak a proč spolu souvisejí policejní složky Prahy a Bratislavy - to vše si musí divák složitě dedukovat během sledování, což ho odvádí od příběhu). Milostný život hlavního hrdiny máme sice jako na dlani, ale vůbec netušíme, kdo kde a proč a co. Mimochodem už úvodní znělka s umcaca hudbou a ledabyle sestříhanými nějakými scénami bez špetky nápadu dávají tušit určitou odfláknutost. Ta se pak line celým seriálem, ačkoliv sem tam má jisté světlé momenty. Kameramanovi patřilo mlátit do rukou - dostal tak hezké lokace a vykouzlil z nich jen zmatek, roztěkanou kameru, a nedokázal z těch míst vytáhnout ani gram atmosféry - třeba jak doslova zabil náměstí v Řevnici včetně kostela, za to by ho měl někdo na katedře kamery zlynčovat. Jednotlivé případy jsou na jeden skoro hodinový díl příliš utahané, policisté ne-uvěřitelní, a ten mezipříběh po nějakém x-tém setkání s tajemným Vašutem už je mi taky u... někde. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se náhodou přílepila na čtvrtý díl a odlepila až se závěrečnými titulky. Překvapivě dobré obsazení, v hlavní roli s Filipem Blažkem, mistrně zvládnutá režie, vhodně naservírovaná odborná terminologie, příjemně doplňující (ne uřvaná přehlušující jako obvykle zvlášť u české produkce) hudba a zajímavý děj s vkusnými dialogy, mě skutečně zaujaly, aniž bych to čekala. Když má něco úroveň, nevidím důvod, proč to nepřiznat a nepochválit. Dobrého není nikdy dost. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Je to slušně akční, ale bulvární a mnohdy silně nelogické, jen proto, aby bylo zase více akčnosti. Např. v dílu Bratr zadržený a svázaný nečekaně střílí za zády. Inu, ... prostě mnohdy úsměvné, připomínající parodii, pane scénáristo Zapletale. A nebo si tyhle poměrně časté úlety "vybojovala" režie? Držet se snáze uvěřitelných výjevů ze skutečného života, mohl to být dobrý seriál. To "Cirkus Bukowsky" má jiný náboj. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Nevadí mi herci v hlavních rolích, kteří se zviditelnili v nekonečných seriálech ala Ulice či Ordinace. Ale několik vedlejších postav bylo vážně mizerně zahraných. Buď to byli herci, kteří naposled hráli muchomůrku v maňáskovém ochotnickém divadle nebo onen štěk vyhráli v nějaké soutěži. Ale hlavně, atmosféra na kriminálku byla skoro nulová, napětí nikde, s postavami jsem se neztotožnil seč jsem se snažil jak to šlo. A přitom ČT kriminálky umí! Ale tohle mne nenadchlo. A to jsem viděl teprve první díl. Přesto si dovoluji ohodnotit již nyní podprůměrnými 2*. Pokud se v dalších dílech můj dojem zlepší, zvýším i hodnocení...nebo naopak... edit: Druhý a třetí díl (=jeden případ) se mi zdály o něco málo lepší, ale pořád ne nad dvě hvězdy.... edit2: (14.3.13): Buď se mi to zdá nebo se seriál v dalších dílech stal koukatelnější.... ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie po všech stránkách. Asi půlku prvního dílu jsem si myslel, že to možná je nějaká sofistikovaná parodie, která mi jen nepřijde vtipná, protože asi neznám parodované dílo, ale teď mám spíš pocit, že to prostě opravdu je jen tak blbé. Kamera jak kdyby někdo točil svatbu, neexistující střih, obzvláště humorné v pokusech o akční scénu. Jedinou záhadou tak zůstává, jak se podařilo shromáždit tolik herců na jedno místo, aniž by to mělo nějaký účel? Další díly vynechám. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Bylo to prý připravováno pro Primu na rok 2006/2007 a uvedeno až v čt a v roce 2012. No, tak z toho důvodu to celé beru na milost, byť jediná věc, která se tomu všemu před tímto zjištěním dala přičíst k dobru, je to, že Roman Zach je opravdu pěknej chlap... ;-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká televize tentokrát se svou lodí nabrala nesprávný kurz. Zapoměla si vzít kompas, mapy a nedala na rady zklušených kapitánů a lodivodů. Tahle loď zkrátka do přístavu šťastných diváků nedopluje, protože ztroskotá někde po cestě a nebude to vinou přírodních živlů. Asi by si v České televizi měli prohlédnout svůj archív, aby se poučili, jak se točí kriminální seriály. To už i Nově se povedly lepší seriály. Jednu hvězdičku dávám jen za herce, kteří se pro tuto nelehkou plavbu rozhodli. ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné, křečovité, scénář psal diletant a kamera jak z Ulice. Navíc je seriál o bandě strašnej #&*^#&%. Rozčilovalo mě na tom snad úplně všechno. Pro tenhle typ braku by mělo csfd povolit hodnoceni -1. Obrovský kontrast proti pár novým seriálům z 2014. Tak třeba --- Profesionální vrah si neumí spočítat 5 nábojů. Když zásahovce utíká zadržený, tak nestřílí, nekříčí, prostě nedělá nic. Hledaný zločinec se zadržuje křikem přes celé náměstí. Když Vám někdo ukradne tajné materiály, tak ho zmlátíte, řeknete mu:,,Ještě jednou!" a pustíte ho. ()

Reklama

Reklama