Reklama

Reklama

Synchronicity

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Když fyzik Jim Beale (Chad McKnight) postaví stroj, kterým lze složit časoprostor, z budoucnosti se v něm objeví vzácný druh květiny. Jim musí najít identickou odrůdu květiny v současnosti a dokázat tak, že jeho stroj funguje. Jim ale brzy zjistí, že květina je v rukou tajemné dívky (Brianne Davis), která ho svádí k tomu, aby odhalil svá tajemství. Je přesvědčen, že se stal obětí "femme fatale", jež se snaží ukrást jeho vynález. Proto se Jim vydá na cestu zpět v čase, aby zastavil její podvodný trik, než se uděje v přítomnosti. Ale jakmile se jednou ocitne v minulosti, odhaluje překvapivou pravdu o stroji, dívce i své vlastní realitě... (mac000)

(více)

Recenze (21)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ako fanda Blade Runnera som sa nechal naivne nalákať, len aby som dostal lacný papundeklový opruz, ktorý by sa chcel tváriť strašne múdro a vmiesť divákovi do ksichtu ako veľmi je pred ním.. a pred ostatnými.. no wáu! V úvodných titulkov mali ešte upozorniť, aby sme si pre istotu nasadili plienky. Neveril som tomu ani ň, podobná trapárna ako kedysi Primer. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zase sklamanie. Nie veľké, ale rozhodne mám pocit, že je to film, ktorý nám mohol ponúknuť oveľa viac (keby reálne chcel). Lenže myslím si, že miesto toho, aby z toho niekto robil sci-fi romanťárnu z toho mal reálne urobiť skutočný sci-fi film s celkom iným scenárom. Lebo si myslím, že práve ten ho ťahá von. Nevyzerá to najhoršie, herci nie sú najhorší, no mohli z toho jednoznačne viac vyťažiť. Prečo musíme mať vo všetkých filmoch romantiku ako hlavný motív. Alebo nie vo všetkých ... ale vo väčšine týchto filmov. Majú nápad, no ako napísať príbeh okolo toho? Tak ako to už bolo miliónkrát predtým. Je to celkovo okey, ale aj tak to chcelo viac. Hodnotenie: C ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající vizuál, ladění do tmavě modrých barev, noc, ulice po dešti, hypnotizující hudba, odosobněná moderní architektura, to vše hraje skvěle. Problém je ale poněkud s příběhem, jak to u skoků časem, případně do paralelních světů bývá. A k tomu poselství, že láska (chtíč, vášeň) je mocná čarodějka, a fuck the science, hlavně když se dá zasunout. Ok, proč ne, ale přece jen myslím, že už v tom byl krapet bugr - kolikrát tedy skočil, kam a skutečně vše skončilo smrtí těla a teprve až teď, najednou...? Hezké je vysvětlení paralelních světů těmi výtahy v hotelu, ale co si budeme povídat, Cestování červí dírou s Morganem Freemanem má podobných záběrů také dost, a to je to jen dokument. A vlastně jsem těm dvěma ani tu romanci nevěřil, holka hraje na můj vkus až nějak moc vyžile... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zkouknul jsem tohle levné scífko asi hoďku předtím, než jsem odjel na dovolenou. A jelikož jsem vůbec nevěděl co k němu napsat, a taky protože jsem měl v té chvíli v hlavě úplně jiné věci, nechal jsem to až po návratu. Teď jsem si ho znovu proklikal a... a nevím to pořád. A to o filmu myslím taky něco vypovídá, protože nouzí o postřehy a názory většinou netrpím. Takže heslovitě: Leitmotiv o cestách časem atraktivní a populární. Scénář ovšem krkolomný a hlavně pitomý - ta hodně přiboudlá lovestory byl fakt špatný nápad. Závěr nenápaditý, očekávaný, trapný. Herci navíc necharismatičtí, nevýrazní, nedobří, vhodní maximálně do béčkového TV seriálu na podvečery všedních dnů; tragický je hlavně hlavní "hrdina" - s tím svým myším xichtem by se snad uplatnil v nějaké podřadné fekání komedii, ale jako svůdce... no to snad... Zkrátka šeď, nuda, mizérie. Druhá z milosti, protože jak říkám - i špatné scífko je lepší, než žádné scífko. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celá ta retro stylizace do 80. let jak hudebně, tak obrazově je naprosto super. Dunící synťáky, použité kulisy a všudypřítomný mlžný opar věrohodně evokují klasická 80's sci-fi (každého asi jako první napadne Blade Runner) a je teda nakonec škoda, že dějově je to vlastně docela nezáživné a hlavně nepřesvědčivě zahrané. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Chytrých sci-fi je celkem málo a zdá se, že snímek "Synchronicity" jejich řady nerozšířil. Není to špatné, ale je to takové ohrané. Cestování osob v čase, kdy se něco děje a my zjišťujeme, že za tím stojí osoba, kterou sledujeme, opravdu není nic nového a tenhle snímek bohužel nemá sílu v to, že by se směrem ke konci zlepšoval. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Základní motiv láska, je ve sci-fi prostě jako růžové žužu napíchnuté na rohu nosorožce. Nemá tam místo, protože o růžovém žužu se točí pořád, ale o nosorožci to umí jenom opravdoví zoologové a těch je hodné málo a Jacob Gentry jím bezesporu není. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

To vypadá, že někdo vyhrabal z trezoru VéHáeSku z osmdesátých let a jenom přepsal rok výroby. Vzhledem k námětu by to bylo i symbolické. Akorát tomu chyběla nějaká pořádná hvězda své doby, třeba takový Michael Paré. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Příznivce sci-fi tenhle snímek určitě příjemně potěší. Můj šálek tohle rozhodně není, ale každý den není posvícení. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra, naprosto skvělý soundtrack, zajímavé ústřední postavy, na svůj znatelně malý rozpočet snaživý a povedený vizuál a ani ten příběh není špatný, jen není úplně dotažený a má klišé poselství o tom, jak láska vše překoná a je silnější než věda. Na jedno zhlédnutí to není špatné, docela to ujde a stojí za to to vidět, ale i přes všechny klady je to jenom dost průměrná sci-fi, která nic výraznějšího v člověku nezanechá a taky v ní dost chybí nějaký výraznější herecký výkon... Slabé 3* ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Možná by mě to i překvapilo pokud bych neviděl dřívější Butterfly Effect, Predestination, Project Almanac a hlavně Cronocrimenes - ze kterých se asi čerpalo nejvíc ... takhle už je to trochu neorigo klišé s trochu jiným průběhem ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som sa celkom chytal. Nerobí mi problém myslieť v 5 rozmernom priestore a multiparalelnom univerze... v 3/4 som sa ale začal trošku strácať. Potenciál to malo, ale nakoniec to nedopadlo na jedničku. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Synchronicita aneb setkání dvou událostí v čase, existujících paralelně vedle sebe, aniž by spolu souvisely. Tak se i může jevit prolínání dvou žánrových rovin filmu. Sci-fi, která má nádech love story a love story zahalená do kabátu sci-fi. Ale v podstatě film není ani jedno ani druhé. Řada dějových událostí není vysvětlena, doteď nevím, co vlastně měl konec filmu znamenat. Asi je to moje chyba... ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Asi prvni film, který jsem viděl, který se ze 100% natáčel v šeru. Krom toho prostá laciná amatérská hovadina. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Je to tak, že podobných věcí tady už bylo dost. Pánbůh zaplať ...jednou to zase vyjde a bude to trhák. V tomto filmu jsem se ale trochu ztrácel. Skvělá byla ovšem hudba! Toho pána Bena Lovetta budu více sledovat. ()

Heywood odpad!

všechny recenze uživatele

Únavné, otravné, femme fatale nepřesvědčivá a trapně pózující (místo aby hrála) a bleskové vzplanutí hrdiny za pár minut také trapné, množení smyčkou připomínalo Moon, tři herci a dva statisté a milionové kecy s mizernou muzikou amatérského klávesisty se nedalo poslouchat a výčet hrůz by mohl pokračovat. Snad jen ten trvale černo-modrý nádech by byl na hvězdičku, ale nakonec nebyl. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Stephen Hawking je teoretický fyzik, který se dlouhou dobu zabývá myšlenkou o cestování v čase. Synchronicitu popsal jako paradox, díky kterému nikdy nebude možné cestovat v čase do minulosti. V tomto sci-fi filmu však hlavní hrdina Jim Beale vycestoval do blízké budoucnosti a do té by teoreticky podle Hawkinga člověk v budoucnosti za určitých v dnešní době nesplnitelných podmínek vycestovat mohl. Jim se i přesto setkal se svým minulým já, což je podle teoretické fyziky nereálné, ale je to jen sci-fi film, takže to beru s rezervou. Bavilo mě prolínání minulého děje s budoucím. Líbilo se mi ozvučení a ikdyž je to béčkový film, tak se na něj určitě rád podívám i příště. ()

Reklama

Reklama