Reklama

Reklama

Elektrické děti

  • USA Electrick Children (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Rachel je nespoutaná teenagerka z mormonské rodiny z Utahu. V den svých 15. narozenin objeví zakázanou kazetu s rockovou hudbou. Rachel nikdy předtím nic takového neslyšela a prožívá přímo zázračné chvíle. O tři měsíce později Rachel zjistí, že je těhotná a tvrdí, že díky poslechu hudby došlo k neposkvrněnému početí. Její rodiče jí domluví sňatek, ale Rachel uteče a snaží se najít muže, který na oné kazetě zpívá... (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (28)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Fakt zvláštny film, ale do istej miery má aj zvláštne čaro. Napokon, veď je v ňom konfrontovaný extrém náboženskej sekty, ktorá absolútne kontroluje životy svojich ovečiek od narodenia po hrob, s extrémom bezprízornej mládeže veľkomesta, ktorá si od nudy takmer hryzie vlastné prsty. "Nepoškvrnená panna" / hriešnica vstupujúca do jamy Satanovej, prechádzajúca premenou... zdieľajúca bremeno transformácie so svojimi nasledovníkmi, aby z nej vyšli ako (staro)noví ľudia. Podanie je chvíľami rozpačité a dej rozťahaný, ale Elektrické deti v podstate vedia, čo chceli povedať (možno im šlo iba o kritiku náboženských fanatikov, ale aby to vyzeralo fajnovejšie a nezávislejšie - podarilo sa - tiež sa podarilo upútať cieľové publikum, čo potvrdzujú ocenenia z festivalov). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film s prazvláštní atmosférou, která prímově elektrizuje a obklopuje příběh/nepříběh vyvrhelů dvou zcela neslučitelných komunit. Ve výsledku je ten film skoro o ničem - byť dovoluje divákovi dumat hned nad několika společenskými otázkami - ale má tak silnou auru undergroundového kočkopsího indie mimoně, že jsem si přál, aby ještě nekončil. 7/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé dospívající dívky, dávejte si pozor co posloucháte, abyste náhodou z toho neotěhotněly! :D Zvláštní snímek, který je tak zvláštní, až se mě nakonec líbil, i když jsem to stejně zas tak nepobral. Natočeno to je dobře, to se popřít nedá, hlavní song je velice poslouchatelný, ukázka dvou odlišných světů, které k sobě najdou prazvláštním způsobem cestu a atmosféra je také líbivá. Julie je zajimavá herečka, která by to mohla dotáhnout hodně daleko a Rory byl opět skvělý. Za to všechno musím dát 4* i když to bylo při mém rozhodování jen tak tak. Asi to byl Ježíšek vol. 2 ... počkat ... mají Mormoni vůbec Ježíška? :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet, netradičný, neokukaný, možno ani nenatočený. Dráma, kde si každý nájde svoje vysvetlenie. Kto má rád niečo hlbšie, hoci dejovo pomalé, určite odporúčam. Kontrast medzi relatívne čistým a špinavým svetom. Ale stojí za úvahu aj iná myšlienka, prečo rodičia, ktorá celý život veria na kresťanský zázrak neuverí vlastnej dcére, že sa jej taký zázrak naozaj stal? ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimave tema sonickeho oplodneni. Jako hudebnik totiz take skladam songy, ktere maji schopnost oplodnit mlade zeny, ktere v sobe nasledne nosi embrya samotneho Jezise Krista. Jedna se o tzv. svate oplodnovaky a jsou podstatne vyzivnejsi, nez ten v tomto filmu. Zda se mi totiz minimalne podezrele, ze by mladou Rachel mohla oplodnit coververze "Hanging On The Telephone", kdyz The Nerves original i nasledna 70's verze od Blondie jsou podstatne vetsi hitovky. Dale mam vytku k soundtracku filmu, ktery ac neni spatny, pomerne dost brutalne ripuje Reznorovu "The Girl With The Dragon Tattoo", ve spojeni s biblickymi nahravkami na kazete, ktere se rovnez vyskytuji v obou filmech je pak ta asociace jeste silnejsi. Jinak ale prekvapive povedeny debut mlade reziserky. 7/10 ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Nó, je jedno zda to budete brát (podle komentářů), za totální úlet nebo za silně křesťanský snímek. Kam se zařadíte je na Vás. Pravdou je, že budete po skončení přemýšlet co tím chtěla Rebecca Thomas říct? Donutila Vás k tomu ? Tak a o tom to je! ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Jedna z najvtipnejších paródii na kresťanstvo, akú som doteraz videl. Ťažko hodnotiť film, ktorý je dejovo aj formou absolútne indie. Nech som práve videl čokoľvek, bolo to zaujímavé. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně zvláštní snímek, který ukazuje prolnutí dvou naprosto odlišných světů.. Trošinku mi to připomínalo film "Vesnice", ale ten je daleko lépe natočen. Julia Garner je přímo andělská a Roryho Culkina jsem po dlouhé době ráda viděla jako "dospěláka".. Příběh se mi líbil, ale čekala jsem nějaké "brutální" odhlení na závěr.. Nevím proč, ale nějak mi tam něco nesedělo, proto jsem se rozhodla nakonec pro 3*. Průvodní song je dosti chytlavý :-) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavě udělaný film z prostředí jakési odloučené komunity, kde pevnou rukou vládne otec - diktátor. Jsou zde naplněny všechny znaky sektářství, kdy z úst otce slyšíme jen jak to se všemi myslí dobře a neustále se pěkně tváří. Jedna dívka se ale svému osudu vzepře, uteče a tím začíná její dobrodružství v záři velkoměsta, přičemž o takovém světě neměla ani ponětí. A to vše díky jedné písni... ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Z extrému do extrému. Zajímavý film, ale dala bych k němu jiný konec. Takhle z toho náboženští pošahanci zas vyšli jako svatoušci a né jako prznitelé vlastních dětí, protože logicky když to nebyl bráška ani bůh a už nám tam do třetice chyběl jen ten fotřík, tak kdopak to asi udělal, hmm??? Eniky beniky kliky bé, kdopak jí to udělal.... ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Picovina je pes. Zase jeden z filmu, kde se KAZDA postava chova jako absolutni dement. A pritom namet docely zajimavy ... ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si mám o tom filme mysliet, Pripadal mi ako natočený v inej dobe. Ved samotny protagonisti prisli z mormonskych pomerov do mesta ako mimozemstania na inú planétu. Obidva svety majú svoje veľké negatíva. O pozitívach radšej pomlčím :) ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Nenápadných indie filmov podobného druhu veľa nie je. Skvelo vykreslené kontrastovanie dvoch úplne odlišných typov spoločností - extrém náboženskej vidieckej sekty a skazenej mestskej rock'n'rollovej mládeže, niekde uprostred nevinná tehotná teenagerka. Mohlo to byť aj lepšie, pretože film je ohromne prázdny, rutinne podaný, miestami až trochu absurdný. Priemerná depresívna zívačka, ktorá by určite dokázala zo seba vyťažiť viac. ()

-tHESWINe- odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se mi tohle muselo stát? Pomsta mormonů západní civilizaci? Hrozný film, vedoucí od ničeho k ničemu, od patosu k patosu, náboženské kecy a neuvěřitelná blbost hlavní postavy, za celý film se nic nezmění. Nechápu, zda je režisérka náboženský fanatik nebo zapřísáhlá ateistka, ale nic mezi tím to být nemůže. Ztracený čas, tenhle film, to už radši ty drogy a sexy ... ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Útek z komunity spojený so spoznaním vonkajšieho sveta. Hrdinka si ma získala hneď na začiatku. Naivná, (pravdepodobne) nevinná 15-tka, ktorá žije sťastne v zajatí mormonskej komunity a netuší, čo všetko je vonku. Páči sa mi záhadný podtext v pozadí. Ako sa dostala do druhého stavu? Všetko je to tak príjemne komorné. Rozhovory, myšlienky. Neviem to však priradiť ani ku kritike, ani k obhajobe náboženstva. Zrejme ide len o kritiku mormónov. Zmätený som len z toho, ako ten svet vonku vnímala. Keď si predstavím, že som 15 rokov zatvorený len v malej komunite, návštevu Las Vegas by som asi tak ľahko nepredýchal. Na koniec nechýba happy end s biblickým podtextom (až tak mi nevadil). Postava R.Culkina prešla počas deja zopár zmenami a on to všetko zahral tiež dobre. Škoda, že som nemal aspoň poriadne EN titulky. Iste sa to nebude páčiť každému, ale za pozretie to stálo. 56% - 3* ()

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama