Reklama

Reklama

Elektrické děti

  • USA Electrick Children (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Rachel je nespoutaná teenagerka z mormonské rodiny z Utahu. V den svých 15. narozenin objeví zakázanou kazetu s rockovou hudbou. Rachel nikdy předtím nic takového neslyšela a prožívá přímo zázračné chvíle. O tři měsíce později Rachel zjistí, že je těhotná a tvrdí, že díky poslechu hudby došlo k neposkvrněnému početí. Její rodiče jí domluví sňatek, ale Rachel uteče a snaží se najít muže, který na oné kazetě zpívá... (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (29)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Fakt zvláštny film, ale do istej miery má aj zvláštne čaro. Napokon, veď je v ňom konfrontovaný extrém náboženskej sekty, ktorá absolútne kontroluje životy svojich ovečiek od narodenia po hrob, s extrémom bezprízornej mládeže veľkomesta, ktorá si od nudy takmer hryzie vlastné prsty. "Nepoškvrnená panna" / hriešnica vstupujúca do jamy Satanovej, prechádzajúca premenou... zdieľajúca bremeno transformácie so svojimi nasledovníkmi, aby z nej vyšli ako (staro)noví ľudia. Podanie je chvíľami rozpačité a dej rozťahaný, ale Elektrické deti v podstate vedia, čo chceli povedať (možno im šlo iba o kritiku náboženských fanatikov, ale aby to vyzeralo fajnovejšie a nezávislejšie - podarilo sa - tiež sa podarilo upútať cieľové publikum, čo potvrdzujú ocenenia z festivalov). ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Nenápadných indie filmov podobného druhu veľa nie je. Skvelo vykreslené kontrastovanie dvoch úplne odlišných typov spoločností - extrém náboženskej vidieckej sekty a skazenej mestskej rock'n'rollovej mládeže, niekde uprostred nevinná tehotná teenagerka. Mohlo to byť aj lepšie, pretože film je ohromne prázdny, rutinne podaný, miestami až trochu absurdný. Priemerná depresívna zívačka, ktorá by určite dokázala zo seba vyťažiť viac. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Z extrému do extrému. Zajímavý film, ale dala bych k němu jiný konec. Takhle z toho náboženští pošahanci zas vyšli jako svatoušci a né jako prznitelé vlastních dětí, protože logicky když to nebyl bráška ani bůh a už nám tam do třetice chyběl jen ten fotřík, tak kdopak to asi udělal, hmm??? Eniky beniky kliky bé, kdopak jí to udělal.... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet, netradičný, neokukaný, možno ani nenatočený. Dráma, kde si každý nájde svoje vysvetlenie. Kto má rád niečo hlbšie, hoci dejovo pomalé, určite odporúčam. Kontrast medzi relatívne čistým a špinavým svetom. Ale stojí za úvahu aj iná myšlienka, prečo rodičia, ktorá celý život veria na kresťanský zázrak neuverí vlastnej dcére, že sa jej taký zázrak naozaj stal? ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavě udělaný film z prostředí jakési odloučené komunity, kde pevnou rukou vládne otec - diktátor. Jsou zde naplněny všechny znaky sektářství, kdy z úst otce slyšíme jen jak to se všemi myslí dobře a neustále se pěkně tváří. Jedna dívka se ale svému osudu vzepře, uteče a tím začíná její dobrodružství v záři velkoměsta, přičemž o takovém světě neměla ani ponětí. A to vše díky jedné písni... ()

Galerie (26)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama