Reklama

Reklama

Vítejte v novém těle

(pořad)
  • Česko Extrémní změna vizáže: Úbytek na váze (více)

Obsahy(1)

Buďte svědky té největší a nejinspirativnější přeměny v televizi. Odvážní dobrovolníci s těžkou obezitou si pod vedením zkušeného trenéra dali za cíl bezpečně zhubnout o polovinu své tělesné hmotnosti během jednoho roku. Jejich výsledky budete ohromeni...  Pořad je unikátním projektem, jaký jste ještě v televizi neviděli. Zachycuje 365 dní dlouhou cestu a šokující kroky, které musí podniknout morbidně obézní člověk na hranici totálního fyzického selhání organismu, aby pod vedením experta ztratil polovinu své tělesné váhy. Muži v pořadu váží přes 200 kilogramů, ženy přes 140 kilogramů. I ty nejobyčejnější fyzické úkony jsou pro ně problém. Natáhnout si pár ponožek trvá věčnost, vyjít patro je leckdy nemožné a hra s dětmi pouhý sen. Úžasná přeměna, které budeme v každé epizodě svědky, nejen změní jejich fyzický vzhled, ale i pohled na život.
Hubnutí je rozděleno do čtyř tříměsíčních fází. Na začátku proběhne týden podrobných laboratorních rozborů a testování fyzické způsobilosti. Dojde na nezbytné poučení o správné výživě. Zkušený trenér Chris Powell osobně vede každého z osmi účastníků. Navštěvuje je v jejich domovech a zajistí, aby měli přiměřenou výživu a cvičili. Dává jim lekce, jak bezpečně hubnout a lépe žít. Na startu každé další fáze stanoví účastníkům váhový cíl. Pokud ho splní, čeká je odměna. Ke konci podstoupí chirurgické odstranění přebytečné kůže, která už nemusí překrývat jejich obrovská těla. V úplném cíli divákům odhalí, jaká osoba se po celou dobu uvnitř skrývala a toužila se dostat ven.
V každé z osmi epizod účastník prochází transformací nejen těla, ale i osobnosti. Každý z dílů je samostatnou kronikou jedné lidské cesty. V prvním díle uvidíte jednadvacetiletou učitelku Rachel, která váží 167 kg. Dříve byla královnou krásy, ale váha se jí vymkla. Teď má šanci získat zpět pevnou a štíhlou postavu.

Druhý díl: Alexovi je třiadvacet let a dříve s oblibou hrával baseball. Dodnes je velkým milovníkem tohoto sportu, kvůli své velké nadváze – váží 208 kg – se mu už ale aktivně nevěnuje. Matka, která také trpěla nadváhou, zemřela před několika lety na rakovinu a jejím posledním přáním bylo, aby Alex zhubl a rodina začala žít zdravěji A právě o to se chce Alex s pomocí Chrise Powella pokusit. S oblíbenými jídly z fast foodu je konec...
Po prvním týdnu ve výcvikovém táboře a lékařské prohlídce začíná Alex pod Chrisovým dohledem cvičit. Doma mu mezitím místo pokoje, kde jen jedl a díval se na televizi, instalují domácí posilovnu. Pokud za tři měsíce shodí 45 kg, věnuje mu Chris předplatné na zápasy jeho oblíbeného klubu. Tyto tři měsíce stráví Chris v domě Alexovy rodiny, nakonec se ale ukáže, že Alexovi chybí do předepsané váhy jeden kilogram. Přesto je odměněn návštěvou baseballového zápasu, kde si může pohovořit s hráči, kteří mu drží palce.

Třetí díl: V premiérové epizodě pořadu Vítejte v novém těle uvidíte 44letého Danu, který trpí vysokou nadváhou. Každý den jí sladkosti, bábovky, sušené maso. Odstěhoval se daleko od své rodiny a nejezdí za nimi ani na Vánoce, aby neviděli, jak je tlustý. Moc rád zpívá, je členem kostelního sboru. Chce zhubnout, vidět rodinu a mít děti. Chodí na vodní aerobic. Zde ho Chris překvapí a řekne mu, že ho bere do svého pořadu. Program je připraven na jeden rok a je rozdělen do 4 fází po třech měsících. První fáze: Chris vezme Danu na týdenní výcvikový tábor, kde se bude vše učit. Dana je nadšený, bere to jako životní šanci.
Po výcvikovém táboře se nastěhuje Chris k Danovi domů. Tým předělal celý dům, všude jsou posilovací stroje. Za následující tři měsíce musí Dana shodit 50 kg, a pokud to dokáže, dostane učitele zpěvu. Druhá fáze: Chris se z domu odstěhuje a chce, aby Dana shodil za další tři měsíce 30 kg. Zařídí mu koncert se svým bratrem v den jeho narozenin. Po dlouhé době se konečně uvidí se svým bratrem, jsou oba moc šťastní.
Třetí fáze: Za další tři měsíce musí Dana zhubnout o 50 kg, aby mu mohla být odstraněna přebytečná kůže. Dana se snaží a jezdí zpívat na koncerty. Vážení po 9 měsících. Má 144 kg. Za poslední tři měsíce shodil jen 18 kg.
Čtvrtá fáze, závěrečné vážení: Uběhne přesně 365 dnů. Chris společně s Danovou rodinou a dalšími lidmi čekají na Danu v hale. Když vejde, lidé blázní, je to neuvěřitelné, taková proměna. Nenechte si ujít dnešní díl pořadu a uvidíte jak se Danovi podařilo zhubnout.

Čtvrtý díl: Jamesovi je 26 let a neprojde většinou dveří. Na škole byl velkým sportovcem, patřil mezi nejlepší hráče fotbalu a vyhrával soutěže ve vzpírání. Pak si poranil koleno a neuvěřitelně přibral. Tvrdí, že měl přes 300 kg. Když v televizi viděl, jak museli vysekat velkou díru do domu, aby nějaký tlustý muž mohl vyjít ven, vzchopil se. Začal cvičit a napsal Chrisu Powellovi dopis se žádostí o pomoc. Program je naplánován na jeden rok a je rozdělen do čtyř fází.
Prví tři měsíce: První týden stráví James s Chrisem na výcvikovém táboře v institutu zdraví a dlouhověkosti. James měří 196 cm a váží 293 kg. Má náběh na cukrovku a také kýlu, která může být operována, až když zhubne.
Jamesův byt je mezitím předělán. Dostane novou kuchyň a nové stroje na cvičení. Pozměněné prostředí ho musí podporovat v hubnutí. Jeho cílem je shodit za tři měsíce 67,5 kg. Pokud to dokáže, dostane kolo, které ho unese. Chris se k Jamesovi nastěhuje. Cvičí třikrát denně, stravují se zdravě a za první měsíc zhubne James o 23 kg. Rodina ho miluje a podporuje. Po třech měsících váží 223,5 kg. Dokázal to, zhubl 69,5 kg. Dostane kolo a je šťastný.
Druhá fáze: Za další tři měsíce musí zhubnout 36 kg. Chris se od něj odstěhuje. James bohužel onemocní, má zápal plic a plicní embolii. V nemocnici je týden a následně se musí šetřit. Po šesti měsících má 218,5 kg, zhubl pouze 5 kg. Je zklamaný, ale domluví si fotbalový trénink s profesionály. Trénink je náročný, slabý jedinec by ho nezvládl, James si však vede dobře. Drsný trenér ho nakonec pochválí.
Třetí fáze: James chce zhubnout 40,5 kg. Každý den jezdí na horském kole a opravdu si to užívá. Je odhodlaný a dře. Když ho Chris po dalších třech měsících vidí, je nadšený. James váží 179 kg, opravdu to dokázal. Za devět měsíců zhubl 115 kg.
Čtvrtá fáze, závěrečné vážení: Dnešní váha je 152 kg. Za jeden rok James zhubl 141 kg. Je to rekordní úbytek. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (24)

Reklama

Reklama