Reklama

Reklama

Vítejte v novém těle

(pořad)
  • Česko Extrémní změna vizáže: Úbytek na váze (více)

Obsahy(1)

Buďte svědky té největší a nejinspirativnější přeměny v televizi. Odvážní dobrovolníci s těžkou obezitou si pod vedením zkušeného trenéra dali za cíl bezpečně zhubnout o polovinu své tělesné hmotnosti během jednoho roku. Jejich výsledky budete ohromeni...  Pořad je unikátním projektem, jaký jste ještě v televizi neviděli. Zachycuje 365 dní dlouhou cestu a šokující kroky, které musí podniknout morbidně obézní člověk na hranici totálního fyzického selhání organismu, aby pod vedením experta ztratil polovinu své tělesné váhy. Muži v pořadu váží přes 200 kilogramů, ženy přes 140 kilogramů. I ty nejobyčejnější fyzické úkony jsou pro ně problém. Natáhnout si pár ponožek trvá věčnost, vyjít patro je leckdy nemožné a hra s dětmi pouhý sen. Úžasná přeměna, které budeme v každé epizodě svědky, nejen změní jejich fyzický vzhled, ale i pohled na život.
Hubnutí je rozděleno do čtyř tříměsíčních fází. Na začátku proběhne týden podrobných laboratorních rozborů a testování fyzické způsobilosti. Dojde na nezbytné poučení o správné výživě. Zkušený trenér Chris Powell osobně vede každého z osmi účastníků. Navštěvuje je v jejich domovech a zajistí, aby měli přiměřenou výživu a cvičili. Dává jim lekce, jak bezpečně hubnout a lépe žít. Na startu každé další fáze stanoví účastníkům váhový cíl. Pokud ho splní, čeká je odměna. Ke konci podstoupí chirurgické odstranění přebytečné kůže, která už nemusí překrývat jejich obrovská těla. V úplném cíli divákům odhalí, jaká osoba se po celou dobu uvnitř skrývala a toužila se dostat ven.
V každé z osmi epizod účastník prochází transformací nejen těla, ale i osobnosti. Každý z dílů je samostatnou kronikou jedné lidské cesty. V prvním díle uvidíte jednadvacetiletou učitelku Rachel, která váží 167 kg. Dříve byla královnou krásy, ale váha se jí vymkla. Teď má šanci získat zpět pevnou a štíhlou postavu.

Druhý díl: Alexovi je třiadvacet let a dříve s oblibou hrával baseball. Dodnes je velkým milovníkem tohoto sportu, kvůli své velké nadváze – váží 208 kg – se mu už ale aktivně nevěnuje. Matka, která také trpěla nadváhou, zemřela před několika lety na rakovinu a jejím posledním přáním bylo, aby Alex zhubl a rodina začala žít zdravěji A právě o to se chce Alex s pomocí Chrise Powella pokusit. S oblíbenými jídly z fast foodu je konec...
Po prvním týdnu ve výcvikovém táboře a lékařské prohlídce začíná Alex pod Chrisovým dohledem cvičit. Doma mu mezitím místo pokoje, kde jen jedl a díval se na televizi, instalují domácí posilovnu. Pokud za tři měsíce shodí 45 kg, věnuje mu Chris předplatné na zápasy jeho oblíbeného klubu. Tyto tři měsíce stráví Chris v domě Alexovy rodiny, nakonec se ale ukáže, že Alexovi chybí do předepsané váhy jeden kilogram. Přesto je odměněn návštěvou baseballového zápasu, kde si může pohovořit s hráči, kteří mu drží palce.

Třetí díl: V premiérové epizodě pořadu Vítejte v novém těle uvidíte 44letého Danu, který trpí vysokou nadváhou. Každý den jí sladkosti, bábovky, sušené maso. Odstěhoval se daleko od své rodiny a nejezdí za nimi ani na Vánoce, aby neviděli, jak je tlustý. Moc rád zpívá, je členem kostelního sboru. Chce zhubnout, vidět rodinu a mít děti. Chodí na vodní aerobic. Zde ho Chris překvapí a řekne mu, že ho bere do svého pořadu. Program je připraven na jeden rok a je rozdělen do 4 fází po třech měsících. První fáze: Chris vezme Danu na týdenní výcvikový tábor, kde se bude vše učit. Dana je nadšený, bere to jako životní šanci.
Po výcvikovém táboře se nastěhuje Chris k Danovi domů. Tým předělal celý dům, všude jsou posilovací stroje. Za následující tři měsíce musí Dana shodit 50 kg, a pokud to dokáže, dostane učitele zpěvu. Druhá fáze: Chris se z domu odstěhuje a chce, aby Dana shodil za další tři měsíce 30 kg. Zařídí mu koncert se svým bratrem v den jeho narozenin. Po dlouhé době se konečně uvidí se svým bratrem, jsou oba moc šťastní.
Třetí fáze: Za další tři měsíce musí Dana zhubnout o 50 kg, aby mu mohla být odstraněna přebytečná kůže. Dana se snaží a jezdí zpívat na koncerty. Vážení po 9 měsících. Má 144 kg. Za poslední tři měsíce shodil jen 18 kg.
Čtvrtá fáze, závěrečné vážení: Uběhne přesně 365 dnů. Chris společně s Danovou rodinou a dalšími lidmi čekají na Danu v hale. Když vejde, lidé blázní, je to neuvěřitelné, taková proměna. Nenechte si ujít dnešní díl pořadu a uvidíte jak se Danovi podařilo zhubnout.

Čtvrtý díl: Jamesovi je 26 let a neprojde většinou dveří. Na škole byl velkým sportovcem, patřil mezi nejlepší hráče fotbalu a vyhrával soutěže ve vzpírání. Pak si poranil koleno a neuvěřitelně přibral. Tvrdí, že měl přes 300 kg. Když v televizi viděl, jak museli vysekat velkou díru do domu, aby nějaký tlustý muž mohl vyjít ven, vzchopil se. Začal cvičit a napsal Chrisu Powellovi dopis se žádostí o pomoc. Program je naplánován na jeden rok a je rozdělen do čtyř fází.
Prví tři měsíce: První týden stráví James s Chrisem na výcvikovém táboře v institutu zdraví a dlouhověkosti. James měří 196 cm a váží 293 kg. Má náběh na cukrovku a také kýlu, která může být operována, až když zhubne.
Jamesův byt je mezitím předělán. Dostane novou kuchyň a nové stroje na cvičení. Pozměněné prostředí ho musí podporovat v hubnutí. Jeho cílem je shodit za tři měsíce 67,5 kg. Pokud to dokáže, dostane kolo, které ho unese. Chris se k Jamesovi nastěhuje. Cvičí třikrát denně, stravují se zdravě a za první měsíc zhubne James o 23 kg. Rodina ho miluje a podporuje. Po třech měsících váží 223,5 kg. Dokázal to, zhubl 69,5 kg. Dostane kolo a je šťastný.
Druhá fáze: Za další tři měsíce musí zhubnout 36 kg. Chris se od něj odstěhuje. James bohužel onemocní, má zápal plic a plicní embolii. V nemocnici je týden a následně se musí šetřit. Po šesti měsících má 218,5 kg, zhubl pouze 5 kg. Je zklamaný, ale domluví si fotbalový trénink s profesionály. Trénink je náročný, slabý jedinec by ho nezvládl, James si však vede dobře. Drsný trenér ho nakonec pochválí.
Třetí fáze: James chce zhubnout 40,5 kg. Každý den jezdí na horském kole a opravdu si to užívá. Je odhodlaný a dře. Když ho Chris po dalších třech měsících vidí, je nadšený. James váží 179 kg, opravdu to dokázal. Za devět měsíců zhubl 115 kg.
Čtvrtá fáze, závěrečné vážení: Dnešní váha je 152 kg. Za jeden rok James zhubl 141 kg. Je to rekordní úbytek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pořadů (nebo reality show?), který ukazuje něco pozitivního, totiž to, že ze srabu a životního neštěstí se lze vyhrabat, když skutečně chcete, a že se tvrdá dřina a vytrvalost vyplácejí. To je v moři současné televizní zábavy, která vydává často dosti blbé (pseudo)celebrity za vzory úspěchu či prezentuje nejrůznější exoty a pošahance z lidu ve vilách či u prostřeného stolu, osvěžující kapka. A právě za to si Vítejte v novém těle ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia potrebujú usmerniť, niektorí sa tejto šance chytia, iní idú ďalej čelom k smrti. Americky patetické a teatrálne, ale ľudia so zdravým rozumom dávajú tejto forme reality-show aspoň aký-taký význam. 75%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutečná americká pakárna s veškerym patosem, co k tomu patří, reality show kýč hadr, ty kecy a hraní na kameru, to se kolikrát ani nedá poslouchat... ale pak konečně nastoupí Chris, začne jim kecat do jídelníčku a drtit jejich hranice v posilovně a morálce a jó, v tu chvíli mám pocit, že koukám na tu nejvíc motivační věc na světě a konec dílu má na mě silnější účinek jak anabolika. Pokud teda nepočítám opět hru na kameru a Chrisovy Pohlreichoviny alá vyhazování jídla z okna na ulici. Mám rozporuplný pocit, mám chuť tomu dát kolikrát odpad... Když ono mně to tak pěkně zvedá z gauče a nabuzuje to mojí natěšenost na denní dávku pohybu. Dávám si každé ráno díl před cvičením, na kávu to stačí, protože začátek a konec je fakt nekoukatelná změt sraček, kterou nejde přežít bez rychloposuvu. Občas ale i nějaká ta hláška mile překvapí - kupříkladu, Chris vezme typana na tvrdej vojenskej výcvik a typan válející se ve vlastním potu: "Tohle se vůbec nepodobá Call od Duty" Ty vole, kam se hrabou ty nejlepší komedie, měla jsem vločky všude. Edit: končím první sérií, jelikož jsou všecky díly na jedno brdo bez větších obměn. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento typ programu vnímam ako ukážku toho, že ak sa chce, všetko sa dá. Asi je potrebné vidieť podobné formáty v televízii, pretože mnohí podobným osudom postihnutí ľudia neveria, že sú takejto zmeny schopní. Forma programu až tak dôležitá nie je, obsah je tu všetkým. No a ten tréner je sympaťák, ktorého tak môžeme vnímať nielen ako trénera konkrétnej osoby v programe, ale aj ako človeka, ktorý dokáže vzbudiť vôľu k zmene v ľubovoľnom divákovi. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pro svou cílovou diváckou skupinu inspirativní projekt s motivacemi natolik chvályhodnými, až je mi nakonec poměrně líto ho vidět objektivně jako patetickou reality show za hranou kýče.. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ITtQsNDaIEk No, akurát niektoré tie príbehy boli zaujímavé, ale spôsob akým chudli zúčastnení - overtraining+starvation(1500 calories). Chcela by som zúčastneních vidieť po takých 10 rokoch. Nemusíte prehnane cvičiť, alebo hladovať - caloric deficit. (look up - dietary thermogenesis: http://drmcdougall.com/misc/2009nl/mar/passionate.htm), aby ste schudli - to vám chce natrepať systém, že práve TO je jediný spôsob ako schudnúť. Problém je v tom, že ľudia chcú výsledky čo najrýchlejšie - neuvedomujú si, že za to zaplatia zdravím. Tak, ako ste svoju váhu nenabrali za jeden rok, nedá sa očakávať ani schudnutie. Treba ÚPLNE zmeniť stravovanie, a zmýšľanie ohľadom jedla. Prečítajte si tieto knihy: -* The China Study by T. Colin Campbell, Ph.D., - * Prevent and Reverse Hearth Disease by Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D., -* Dr. Neal Barnard´s Program for Reversing Diabetes by Neal D. Barnard, M.D., -* The Starch Solution by John A. McDougall, M.D., -* The 80/10/10 Diet by Dr. Douglas N. Graham ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný a inšpiratívny program o zmene váh u ľudí, ktorí nemajú motiváciu to spraviť sami a ani nevedia ako. Tu pomocou trénera menia rapídne váhu a o prípadnú prebytočnú kožu sa im tiež postarajú. Štýl správania je stále ten kapitalistický spôsob, kde okrem iného nakoniec so širokými úsmevmi a vrieskamním sa ľudia škeria do kamier, taktiež som tam nepostrehol stále nejaké inovácie, ale je to normálny program, ktorý je pozerateľný. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ať už je to jaké chce, splní to svůj účel. Vyvolení lidé změní svůj životní styl a váhu a statisíce diváků se zabaví. Je to mnohem lepší než naše "Jste to, co jíte". Tam jim dají asi po 8 týdnech vale, kdežto tady si své klienty hýčkají celý rok a za ten se už člověk vážně dokáže změnit.. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zaujalo, až jsem se sama divila. V žádném případě se nesmím vyprasit do takových rozměrů, protože jak mi tento pořad ukázal, i poté, co shodíte nabrané kilogramy, zůstane vám na těle kůže, které se zbavíte jen plastickou operací, to je NAPROSTÝ ŠÍLENSTVÍ! Jinak to na mě působí velmi emotivně, protože v podstatě jde o to, že ti lidé mají problémy, které v Americe řeší x procent jejích obyvatel převážně jídlem. Ten přechod k lepší postavě je velmi radikální, ale jak se pak z pořadu dozvíte, je to nutností (musíte zasáhnout, když jsou v noci při vašem spánku momenty, kdy se vám zastavuje dech!) a co je mi sympatické, jsou ty výsledky a ti "noví" usměvaví lidé na konci pořadu. "Já jsem si konečně vyšel na procházku!" "Koupil jsem si kalhoty, do kterých jsem se vešel, mám takovou radost." "Začal jsem i opět pracovat, protože se už nezadýchávám a můžu se hýbat." Neuvěřitelný! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jednu věc ze srdce nenávidím, a to je 3x,4x,5x.. opakování stejných záběrů, stejných frází. To co by se vešlo do 20 minut je natažené na více jak 40, a to je prostě vopruz. Jinak skvělé proměny, respekt. ()

rt12

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů za pevnou vůli zúčastněných, ale to je asi tak všechno. Pro mne je to za hranicí zdravého rozumu a samotného zdraví. Pokud ,,trenér" nechá hrocha cvičit s utrženým kolenem, a následně s druhým utrženým kolenem, tak je asi někde chyba a to v samotném trenérovi ať je sebe -sladší. Docela by mě zajímalo kolik dietářů šlo následně na endoprotézy kolen a kyčlí, po nesmyslech- přihlásil sem tě na Maratón, Triatlon atd. Zdravé - nezdravé hlavně, když bude v TV atrakce a zhubneš 80 kg za rok. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že väčšina tých emócií a situácií plných konfliktov je hraná ale sledovať pri pive tie ovísajúce kože Amerických vymietačov McDonaldov je veľká sranda. Ale je to jedna z mála reality šou, ktorá je aspoň troška užitočná, to sa musí nechať. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to emotivně teatrální, jak je u amerických projektů zvykem, na druhou stranu, člověk se dozví zajímavé informace o zdravém životním stylu, proměny jsou opravdu extrémní, Chris Powell je sympaťák, takže jde o další projekt z rodiny Exterme Makeover, který stojí za zhlédnutí. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Relácia má potenciál,nesie v sebe posolstvo,pomoc zmeniť ľudí od jeho samotného jadra,jeho fyzično,ale aj duchovné ,,JA" A to všetko pod dozorom sympatického fitness trénera,ktorý nie je len milí,ale hlavne má ľudský prístup k chudnúcim. Za Chrisa Powella a jeho veľké srdce 5 hviezd ! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca reality show. Konečne niečo, čo má aj nejaký väčší zmysel a je to veľká motivácia. Nielen že takto pomôžu tým účinkujúcim schudnúť a v podstate im zachránia život, ale navyše určite motivujú aj mnohých ďalších ľudí. Keď už ničím iným, tak aspoň ukážu, že všetko je možné! Navyše možno mnohých odstrašia aj tie príklady nadváhy a megaobezity... Ja osobne mám za každým, keď si to pozriem chuť cvičiť, zdravo sa stravovať a chudnúť :D A neverím, že len na mňa by to takto vplývalo, ale určite aj na mnohých ďalších ľudí, ktorí zápasia s pasivitou voči svojmu zdravému životnému štýlu. Tipujem, že o pár mesiacov to tu budeme mať aj v Česku a na Slovensku. Len sa obávam, že v našich televíziach sa to opäť zmení na citové vydieranie typu Modré z neba a stratí to pôvodnú myšlienku (ako väčšina prebratých relácií). ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pozitivní pořad, který dokáže člověka inspirovat a zároveň podobným jedincům ukázat, že to prostě "dolů" jde! Navíc, provází tím sympaťák Chris Powell, který dokáže být i velice empatický, což nám v naší malinké zemi občas chybí. Celkově moc televizní pořady nemusím, ale tento je zajímavý a pro klienty Chrise i užitečný. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Fandím těmto lidem a líbí se mi , že je to pojaté tak lidsky , že do Vás neklavírují cvič ty bečko , ale všechno to je o přístupu, který Chris má k lidem opravdu dobrý. . Těším se na další díly a osudy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Existují slovensky dabované díly australské verze s Lee Campbell, nemastné neslané... 1.sezona Rachel 4*  Alex 4* Dana 4*  James 4*  LaRhonda 4* Wally 4* (selhal) Staci 4* Krista 4* 2.sezona Tony 4* (50 let, ze 180 na 90 ochranka.) Jacqui Mike 4*  Ashley 4*  Nyla 4* Jonathan 4* Sally Jarvez 4* 3.sezona Rebecca and David Meredith Ryan Rachel and Jason Jami Mehrbod Trina Chantell Alyssa Mike (Jason) and Ashley Cassandra Bob 4.sezona Ty and Charita Kathie and Josh Jayce Bruce Melissa David Brandi Georgeanna Cassie Sara Kenny and Christy Rod Juliana and Jeff 5.sezona Robert and Raymond Kelli and Josh Tiffany and Cain Shane and Marissa Bryce and Amber Jenn Pearls Rachel Panda and John Mitzi Jackie Kim Hannah ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano, je to v "americkém stylu", ale zase je tam kladen důraz opravdu na morbidní obezitu a Chris Powell dává lidem možnost podívat se sám na sebe z hlediska,z kterého to ještě nezkusili... ()

Reklama

Reklama