Reklama

Reklama

A Trip to Mars

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Dobrodružný / Fantasy
USA, 1910, 5 min

Režie:

Ashley Miller

Recenze (11)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zjevná inspirace o osm let starší a přesto v každém ohledu lepší Mélièsovou Cestou na Měsíc. Své kouzlo ale přesto má. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Krátká hříčka, která nerozvíjí složitější příběh, ale zobrazuje vědce vynaleznuvšího prášek na obrácenou gravitaci. Díky němu doletí na Mars, setká se s tamními obry, kteří z něj udělají sněhovou kouli a pošlou zpět na Zem...Triky obdobné jako u Meliése - hlavně dvojexpozice a stoptrik. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je v tak mizerné kvalitě. Jinak by to bylo celkem zábavné. Ocenit musím nápad, možná jde o první s myšlenkou zrušení gravitace. Provedení není špatné, nicméně se nedá srovnávat s filmy Meliése. Například trik s obří hlavou na Marsu se mi zdál vydařený. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Borec, borec, borec... ani tohle slovo ale nemůže vystihnout pašáctví muže, který jen tak bez ničeho, pouze ve fráčku a klobouku přeletí vzdálenost mezi Zemí a Marsem, přičemž patrně celou cestu zadržuje dech. A to není všechno, navíc umí perfektně kozáčka, jak ukázal při oslavě nového objevu. Co by člověk od druhého člověka mohl chtít víc. ()

Reklama

Reklama