Reklama

Reklama

Všichni v naší rodině

(festivalový název)
  • Rumunsko Toată lumea din familia noastră (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Marius je rozvedený a svou malou dcerku Sofii vídá jen v předem určené dny. A jeden z nich právě nadešel. Náhle je mu ale řečeno, že Sofie je nemocná a nemůže s ním jít. Marius přesto trvá na svém a situace se postupně začíná vymykat z kontroly. Vyjednávání, přesvědčování, nátlak, fyzické útoky i policejní zásah... Minimalistické drama je brilantním rozborem jedné vyhrocené situace, ve které není nic tak samozřejmé, jak se zpočátku může zdát. Jde o poslední zoufalý čin beznadějného otce snažícího se získat svou dceru na společný víkend nebo i naprosté selhání a psychopatické projevy jeho skutečné osobnosti? (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který také nenápadně začíná. Zhruba v polovině se ale z něho stává drsné drama. Marius je zubař, který vypadá velmi inteligentně a kultivovaně. Jednoho dne si přijede pro pětiletou dceru, kterou chce vzít k moři. Matka dítěte ale není doma, proto ho její nový partner a babička zdržují, aby na ni počkal. Holčička měla včera teplotu a měla by ležet. Marius jen nerad poslechne a jeho nálada se pomalu, ale jistě začíná měnit. Ptáte se, jestli se nakonec projevil jako psychopat? Podívejte se na tento skvělý film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tie vysoké hodnotenia som čakal niečo oveľa lepšie. Potenciál to určite malo. Samozrejme, každého ihneď asi napadnú Funny Games, ktorých vplyv tu bol akosi chtiac nechtiac citeľný. Aj keď mal človek prvotne z Mariusa relatívne dobrý dojem, tak postupne sa to vymyká z kontroly a je z toho poriadna psychopatia so všetkým, čo k tomu patrí. Ale aj tak sa mi zdá, že to proste zostalo také mdlé a ťažkopádne. Dialógy tiež nič extra. Originalita vzhľadom na Funny Games, tiež zostáva v úzadí. Takže za mňa max 2*. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pojedeme k moři na rumunský spôsob. Alebo vydarená dramatická štúdia zúfalého stresmena. Muž, zubár je odkázaný na občasnú starostlivosť o malú dcérku. Chce si užiť každú minútu naplánovaného výletu. Proste len vziať dcérku do auta a odísť. Plán však drhne. Drobné zdržiavačky odchodu zo strany nového partnera exmanželky a jej mamy majú za cieľ vyčkať príchod matky do bytu. Mala by totiž odobriť odchod dcérky na výlet, z dôvodu jej raňajšieho prechladnutia a zvýšenej teploty. Drobné slovné trenice narastajú. Napätie v byte stúpa, dochádza k fyzickej inzultácii a obmedzeniu osobnej slobody. Situácia sa vyhrocuje, o stav v rodine sa začína zaujímať privolaná polícia. Jednoduchý dynamický príbeh drámy jedného dňa, ponúka zamyslenie nad vzťahovými situáciami v rozdelených rodinách. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím proč se o tomhle filmu píše v termínech jako "precizní studie". Jo, je soustředěný a oko kamery sleduje každý moment vývoje postupně se hrotící situace. Postavám rozumíte, jsou průsvitné. Ale právě proto není vidět nic víc. Film nám nedává možnost extrapolovat si dění na obrazovce do reálného života, nevybízí k přemýšlení. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama