Reklama

Reklama

VOD (1)

Crunch je notorický zloděj, ale rád by začal žít jinak. Když ho bratr přemluví, aby se zúčastnil poslední krádeže v životě, dají dohromady starou partu. Plán se však pomalu začíná hroutit... Crunch Calhoun (Kurt Russell) byl v Polsku se svými kumpány a bratrem Nickym, se kterými okradl místního mafiána o pravý obraz od Van Gogha. Při úprku z města, ale došlo k autonehodě a jeho bratr Nicky byl zatčen. Aby se zachránil, začal s policií spolupracovat a práskl Crunche. Ten pak musel jít na sedm let do vězení. Po pěti a půl roce byl propuštěn na svobodu a vydělává si jako kaskadér na motorce. Jeho bratr Nicky stále krade obrazy. Nicky ukradl obraz mužovi jménem Sunny. Policie chtěla Nickyho chytit, ale on je opět převezl a obraz od George Seurata schoval jinam, takže mu interpol nemohl nic dokázat.  Interpolu pomáhá bývalý zloděj uměleckých děl Samuel Winter (Terence Stamp). Crunch je se svým kamarádem Franciem, když v tom za ním přijde člověk jménem Sunny, kterého okradl Nicky. Sunny chce buď obraz zpátky nebo 30 tisíc.Crunch říká, že ani jedno nemá a Sunny mu vezme motorku. Crunch pak volá příteli Paddymu s tím, že chce zpátky do zlodějské branže. Paddy navrhne schůzku, ale na ní se objeví i Nicky. Když se oba setkají, začnou se prát. Poté se usmíří a začnou dělat na krádeži za jeden a půl milionu. Paddy vypráví, že v Amsterdamu byla ukradena vzácná kniha, Jakubovo Evangélium. Nikdo zatím o tom neví, jelikož byla vyměněna za padělek. To se dozví až při výstavě za několik dní. Originál je prý nyní v Kanadě a měl být propašován z Montrealu do Detroitu. Zloděj byl však zatčen za převážení drog a kniha zabavena. Za několik dní se má na knihu přijet podívat expert. Paddy chce toto evangelium ukrást. Crunch do toho nechce jít, ale Nicky ho nakonec přesvědčí a omluví se mu, za to že ho dostal do vězení. Nicky a spol. se sejdou s člověkem „ze vnitř“ a ten jim prozradí, že v sobotu se na obraz přijede podívat expertka Olga. Paddy s ní kdysi něco měl, takže všichni zavrhli, že by jim mohla pomoct. Do města přijel také další člen Crunchovy party Francouz Guy de Cornet. Na letišti ho vyzvedává Crunch. Je tam i interpol a Samuel, který uvidí Crunche a jde si s ním promluvit. Samuel hledá jen obraz, který ukradl Nicky Sunnymu. Nicky vymyslel jak propašovat knihu. Chce ji dát do uměleckého díla, obří kostky, kterou legálně zakoupí. Protože ji převáží Crunch bude na hranicích zabavena. Gee se dostane do celního skladu a tam má za úkol vyměnit originální knihu za padělek. Partě zlodějů se podařilo ukrást knihu a oslavují. Gee pak vypráví příběh, jak jeden podvodník nechal ukrást Monu Lisu, pak ji šestkrát okopíroval a prodal šesti kupcům. Francie dostal úkol propašovat Monu Lisu do USA. Nicky se toho chytí a chce knihu padělat a prodat více kupcům. Crunch nejdříve nechce, ale pak souhlasí. Padělky má udělat Gee a potřebuje na to 750 tisíc dolarů... (TV Prima)

(více)

Recenze (133)

verbal 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, neobjevil se v tom jediný turbokokot navlečený do pitkáčů v barvě americké vlajky ani hustě uvědomělá třináctiletá pizda s posláním, co v digitálním mrdníku sveřepě zachraňují civilizaci za mohutného povzbuzování všech těch budoucích uklízeček a obráběčů kovů. Nečumělo se v tom ani černobíle hodinu do zdi za účelem zdůraznění hlubokého filosofického přesahu kognitivní percepce heideggerovské omítky s důrazem na korelativní kauzalitu aplikované Schopenhauerovy Teorie metafyziky hrbolů, tudíž si na své nepřišli ani škaredí, lupovití panicové, kompenzující si své sexuální frustrace egoonanickým pseudovstřebáváním abstrakce tohoto hostilního světa s perpetuální absencí kundy. Ne, toto byl prostě jen naprosto zábavný, ultimativně nahláškovaný sexy film s koulema, skvělou pointou a mačo herci, po kterém jde zdravý a střízlivě uvažující divák spát s nahoru vykřivenými koutky a pocitem radosti, že se ještě pořád mezi tím ukájením hloupých dětí a samozvaných műslitelů najde tak milé povyražení a krystalicky čistá zábava. Perla tedy zatím leží s chrochtáním opomíjena vedle žlabu s pomejemi a já vyzývám všechny soudné kritiky, co to ještě neviděli, aby to neprodleně dostali do zasloužených červených čísel, abych nemusel žít ve strachu, že jsem obklopen výhradně bandou esoterických buzerantů! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

S těmi, co mne jednou zradili, okamžitě přerušuji komunikaci a hle ... ona je to chyba. Ono to chce nabídnout jim záda k dalšímu bodnutí, pak nečekaně ohlásit tah pěšcem na G12 a udělat z nich idioty. Tímto přístupem mne kaskadérské nemehlo Crunch naprosto nadchlo a kdyby ten příběh byl o něco více neprůhledný, tak bych mu možná přihodil i čtvrtou hvězdičku. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Máme tady další nenápadný snímek, který se snaží přiživit na úspěchu zlodějských kousků typu Dannyho parťáci. Nabízí však překvapivě hvězdné herecké obsazení, celou dobu slušné tempo a povedený twist na závěr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Styl pointy je jasný Kansas City Shuffle z Lucky Number Slevin, uvolněnost panuje po vzoru Oceánova skorotuctu, obhroublé slovní hříčky a obskurní postavy jsou jak ze sousedství Guye Ritchieho. Subjektivně jsem však měl pocit, že to trvá o půl hodiny déle než ve skutečnosti. Nedostatek originality nevyčítám, ono je taky těžké s nějakou v tomhle žánru přijít, ale že to všechno Sobol neposlepoval do nějakého kompaktnějšího celku, za to si zaslouží schovat do plastiky, kterou v galerii žádný Francouz nemůže minout.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Pohodový film, ktorý sice nie je ničím prelomový, no celkom pobaví vtipom a nadhľadom. Logika nie je sice najsilnejšou stránkou filmu, no Kurt Russell ako známa tvár a humor celý film odľahčujú a dávajú mu príjemný rozmer. Interpol? Fucking Interpol? I'm not going to fucking prison! I'm not cut out for that shit. Have you seen these fucking arms, man? These wet noodles will prevent very few prison rapes. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený film s frekventovaným vtipom a nie úplne schematickým scenárom, kde rozuzlenie nejde predpovedať, len ako tak tušiť. Keď kôli ničomu inému, Kurt Russell a Terence Stamp sú u mňa zárukou obstojnej zábavy. Ako bonus nápaditý scenár na kľudný sobotný večer. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak špatné, ale místy je vidět až přílišná snaha kopírovat hlavně britské postupy (Podfu(c)k). Herecké obsazení je slušné, ale co tam proboha zase dělal Barušel? Toho chlapa nemůžu ani vystát. Na Kurta se neskutečně těším v novém Tarantinovi, který mu dodá opět zašlou slávu. Místy jsem se ve filmu ztrácel. 45% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ať na to koukám jak na to koukám, film mi prostě přišel takový "fousatý... unavený... vyčpělý" Jaku by si všichni herci, režisér i scénárista řekli:(No co už jsme starý páky, tak se nebudeme pouštět do žádnejch větších akcí), a nebo tenhle film natočili jen proto, že měli všichni pár měsíců volna před nějakou větší zakázkou. A i ted' když píšu komentář, nemohu se tohohle pocitu zbavit. A hlavně díky němu nemohu film hodnotit lépe než 3 slunci. Ano konec je překvapivý a opravdu povedený, ale ani on nezachránil celkový dojem. Takže za mě "pouhých" 68% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvětralý comeback Kurta Russella. Loupežníci přes umění bez patřičné režijní úrovně. Když jim nestačí krást vzácné obrazy, mají spadeno na unikát - Gutenbergovu bibli. Každý ve zlodějské partě má svoji nepostradatelnou přezdívku s nezbytnou popiskou u jejich postavy. Naprosto ohrané a ve filmech stokrát použité. Režisér si musel připadat, že objevil poševní vchod. Přezdívky nejsou do češtiny přeloženy vtipně a nápaditě, takže se u nich nepobavíte. Snad zaberou hlášky, kterými film překypuje podle vzoru spřízněných filmů, ale jen o procentu z nich se dá prohlásit, že na diváka alespoň trochu zabírají. Problémem filmu je, že je zhusta trapný a podprůměrně natočený. Tolik by se chtěl rovnat kvalitním heist movies s "gajričiovským" syndromem, ale s neznámým a nenápaditým režisérem Jonathanem Sobolem na to nemá a není to v jeho provedení dost cool. V popředí stojí lupič Crunch, odsouzený zloděj uměleckých děl, veterán ve svém oboru, který po návratu z vězení dá opětně dohromady svoji starou zlodějskou partu, navrch přibere nováčka Jay Baruchela, kterého by si do party nevzal ani pes Fido, kdyby chtěl provést krádež ostatků Lassie z galerie Vaňkovka. Prostě Baruchel je katastrofální debilit, který v jedné scéně hraje dokonce nadbytečnou (nebylo jasné proč) dvojroli(!). Schéma všech podobných filmů je zachováno - relativně originální plán loupeže, jak oblbnout bezpečnostní systém a ostrahu, jak dokonale vyšplouchnout podvratný článek v partě, nejméně jedna povinná závěrečná pointa, kterou divák nesmí odhalit a taky neodhalí. Dohromady nic, co byste neviděli jinde a lépe. Kurt Russell je za sympaťáka, Matt Dillon za chladnokrevnou svini. Film zásadně drží jeho herecké obsazení. Russell a spol. spolehlivě loupou vtipný perníček, aby dojem trochu pozvedli. Jen díky nim se to daří. Režijní vedení pozbývá atraktivnost a nedokáže zařídit s dobrou hereckou partou nezapomenutelnou loupež. V tomhle ohledu jsem měl dojem, že "zlodějským" filmům cinká umíráček. 40% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zlodějský film. Žádný velký odvaz. Podvody, plány a pár vtipů. Koukatelné ano, ale je to hodně průměrný. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vtipy suchý jak velbloudi trus uprostřed sahary. Přesto fajn obsazení a celkem fajn střih a zpracování trochu zachraňuje. I když je to další rádoby kůl nevtipna picovina o loupeži, stejne jako tamta sracka stema dědkama.. konec se trochu povedl. Film me celkove nebavil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zábavnou lupičskou komedii, ale dostalo se mi překombinované a po všech směrech nevyužité slátaniny, která není ani zábavná, ani vtipná. Potenciál zapomenutých hvězd (Dillon, Russell) nevyužit a možná se díky tomuto filmu, propadly ještě hlouběji. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vypiplaná oldschoolová heistovka se slušnými herci, kde překvapivě exceluje Matt Dillon jako bad guy, ale ani Kurt Russell naštěstí nepatří do starého železa. Hodně charismatický je stále Terence Stamp, který si svou část krade pro sebe a jeho špičkování s natvrdlým poldou je vynikající. Film vůbec obsahuje tu jemný, tu občas drsnější humor, ale stále jde o chytrý humor. Celé to má vůbec velmi příjemně laděnou atmosféru, nenásilně je nám vsunuto něco o umění a dokonce historii (mimochodem, povšimněte si scény, kde Kurt Russell mluví o "bláznovi" Claudiovi, jak najednou začne taky kulhat :-)), a kamera kouzlí, co to dá - i z opuštěného místa v zapadákově dokáže vykouzlit "impresionistický" obraz. Nutno vidět v originálním znění, protože je zde i celá řada dvojsmyslů, slangu a žargonu, které při studiu angličtiny běžně nepochytíte. :-) Vážně hodně vydařený film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že ti co tomuhle nabouchali 4 a více hvězd tak učinili převážně díky té obří vagíně, kterou by rádi měli doma jako trenažér. Jinak jde totiž o zcela průměrnou podívanou, která se v určitých bodech snaží napodobovat své známější kolegy. Lupičských kousků už tu byla celá řada a většina z nich měla rozhodně sympatičtější bandu zlodějíčků než tady, ale nelze tomu upřít, že i zde došlo na několik vtipných momentů/hlášek, herecké výkony nebyli rovněž špatné a v modrých číslech je to zcela oprávněně. Jestli se na to ale podívám někdy znovu, jo to asi ne… ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zlodějská hříčka o obrazech a pomstě, která v paměti rozhodně neutkví, ale na druhou stranu má solidní tempo a pár herců, kteří jsou sice už vícméně odkecaní, ale hrát pořád umí. Jen by mě zajímalo, kde je to množství hlášek. 50% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Tak tento kúsok v závere čaruje. Nie som jeden z tých, ktorí si v priebehu filmu robia pauzy a predpovedajú možné konce, aby na konci mohli statočne prehlásiť "ja som to vedel už pred pol hodinou",,, Ja som to záverečné rozuzlenie ozaj nečakal, a tak som bol príjemne prekvapený. Nikdy som nebol Russellov fanúšik a nie som ním ani po tomto filme, ale nebojte sa, nič zle nenaznačujem. Len poviem, že podľa toho ako vyzerá, má už asi 80 rokov alebo čo. Dillon je v pohode, toho mám celkom rád. Takže odporúčam každému, aby sa nenechal odradiť nižším hodnotením, lebo za pozretie to určite stojí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nedostatek důvěry znamená anarchii......... Auto Taxi, které je použito v deváté minutě je Trabant 601. Situace je jednoduchá - ukradneme, odevzdáme, sebereme prachy a budeme si užívat. Je to klišé, já vím, ale má to grády, humor a zajímavé situace. CITÁT - Nejsme přeci žádný A team, tak D-............. Nakonec je to šíleně zamotané, ale to se dalo očekávat. Já se bavil. CITÁT - A teď na tebe ukážu prstem...... Hudba celkem ujde a povedené je i komiksově rozdělaný obraz, i když to není podle komiksu. Na konci jsou nepovedené scény, tak jsem se ještě zasmál. Na úplném konci, za titulky, je ještě jeden fórek. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení,nejdříve vám film přijde tuctový a říkáte si ,že je to průměrný film na tři hvězdy...pak se děj začne hýbat dopředu a vaše mínění stoupá a konečná zápletka je napsaná dokonale,ano už těchto filmů bylo víc,ale když od toho nic nečekáte a dostanete tento zvrat v čele s Kurtem Russellem měli byste být spokojení.80% a pět hvězd. ()

Reklama

Reklama