Reklama

Reklama

Sestra

(festivalový název)
  • Francie L'Enfant d'en Haut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Simon žije se svou starší sestrou poblíž luxusního lyžařského střediska ve švýcarských Alpách. Většinu času tráví okrádáním bohatých turistů, čímž živí sám sebe i nezodpovědnou sestru. Podivné setkání s cizí ženou na svahu probudí v Simonovi potlačené emoce a rozhodne se před sestrou odkrýt velmi nepříjemnou pravdu. Snímek reflektující odvrácenou stanu pověstného švýcarského blahobytu získal Zvláštní cenu na MFF v Berlíně. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (44)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Silné drama. Není všechno zlato co se třpytí, aneb i zevnějšku bezproblémová švýcarská společnost může skrývat své bubáky. A ten, který odhaluje Sestra, je zatraceně temný a znepokojivý. (Cinema Mundi 2013, Brno) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $775,000║ Mierne rozpačitá snímka, ktoré nemá zlé postavy, ten mladý chalan to slušne ťahá ale dosť statický príbeh bez ráznejšieho posunu. /videl v kine: 40%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Švýcarský vyslanec na Oscary, který se dostal do užšího kola 9 finalistů -- pro fanoušky bratří Dardennů a Léy Seydoux povinnost. Patřím do obou skupin. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEŠ HNUSNEJ ZLODĚJ, TY MALEJ ŠMEJDE! PROČ VŮBEC KRADEŠ?“ … ,,NEVÍM. ABYCH SI MOHL KUPOVAT VĚCI. JÍDLO, TOALEŤÁK, MLÍKO, TĚSTOVINY.“...... /// Tam pod kopcem ve věžáku, žije brácha se svou ségrou. A není to vobyčejnej kopec - alpský středisko – zlodějův ráj! Sleduju kluka při ,,práci“. Hmm, jako instruktážní video dobrý. Sledujem ségru při …. hmm, ta vlastně nic nedělá. A tak brácha musí makat jak barevnej. Vztah, ve kterým on dělá to co musí a ona je píča. Sociální drama o složitosti života. Můžu se zamyslet nad tím, za kolik toho si můžou sami a co všechno se dá svést na soukolí osudu. Film nic neřeší. Vzbuzuje emoce nasranosti a navíc nechápu, co jako má tohle spořádanýmu (hmm, ty si fandíš….) člověkovi říct. Chápu, že není šťastnej, chápu, že vona taky ne, ale …..život kurva není jednoduchej! P.S.: Jako víte co, mohl bych fláknout tři. Ale proč? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy si hodnej kluk dává filtry (vod cigár) do uší. 2.) Zjistím, která kurva mi šlohla ve Švajcu prkno. 3.) Thx za titule ,,Playbox Guest“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Krásné hory, ale už vůbec ne krásný život Simona a Louise, který máme možnost sledovat v pomalu plynoucím příběhu a mně bylo smutno, když jsem tak přemýšlela nad jejich vykolejeným životem, nad jejich city, touhami, smutkem a hlavně bojem o své místo v životě. A ač se to může zdát divné, tak ten malý klučina s nevinnýma očima možná cítil větší odpovědnost za ně dva i když to neřešil úplně nejideálnějším způsobem, než starší lehkomyslná Louise. Oba to hráli nesmírně přesvědčivě a Simonovi plačící oči v závěru a nebo jeho až hmatatelná touha po lásce byla velmi emotivní. A tenhle už druhý snímek, který jsem viděla od Ursuly Meier na mě zapůsobil určitě víc než Dům u dálnice, takže jedna hvězda navíc je jasná. . ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jemuž dominují nádherné, zasněžené hory s nebesky modrou oblohou a příběh bratra a sestry. Jejich charaktery jsou jen lehce načrtnuty, nejdou nijak extra do hloubky, spíše je představují jako obyčejnou dívku a jejího mladšího brášku. V průběhu sledování jsem uvažovala nad tím, jaký vztah k sobě vlastně ti dva mají a jestli nám náhodou nezůstalo něco ukryto. Odkrytí pravdy je přichystáno až v závěru. Nemůžu říct, že by mě nějak šokovala, či snad překvapila. Možná mi přišla natolik věrohodná a dokonale zapadající do celého příběhu, že mi to připadalo vlastně jako docela pravděpodobné vyústění. Z obsazení mě zaujal Kacey Mottet Klein, jeho výkon je úžasně přirozený a v určitých pasážích také silný a role Martina Compstona je také velmi sympatická. Nádherná hudba Johna Parishe je rovněž klenotem. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[FFF 2013, Sydney] Znepokojujúci portrét pozostalých v najlepšej tradícií bratov Dardennovcov. Pálčivá štúdia nedôstojného života a bipolárnych rodinných väzieb v ktorých dochádza (okrem iného) k stretu ohľaduplnej starostlivosti a zaslepenej "nenávisti". Veľmi citlivé vedenie hercov, pokojná ruka Agnès Godard a vzácna katarzia... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nezajímavé horské drama s celkem ponurou a depresivní atmosférou, nečekaným zjištěním v polovině filmu, pěknými exteriéry a pár vtipnými momenty. Bohužel je to po celý čas takové dost stejné. Jako filmová oddechovka to ale funguje dobře. 65% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příjemné herecké výkony i obsazení jako takové. Léa Seydoux se osvědčila už ve Farewell my Queen, mladý Kacey Klein byl naprosto bezchybný, a umírněná Gillian Anderson s blonďatou kšticí vyloženě potěšila. Pohled do jedné sociální vrstvy, kde nezbývá než lhát a krást, abyste přežili a ono je to občas, co se toho lhaní týče, i lepší, protože pravda dokáže kurevsky bodnout. Pomalejší kousek ze života plný sněhu, na který se mi na rozdíl od toho za oknem koukalo celkem příjemně. 70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

O Simonovi, ktorý potreboval iba riadnu hromadu lásky zdarma a pocit istoty, že bude o neho postarané. O Louise, ktorá si so svojim životom nevedela dať rady. Zostáva nám len dúfať, že touto zimnou sezónou to všetko skončilo, Louise dostala rozum a Simonov život sa začal uberať iným smerom. Tým lepším. Veľmi dobrý film a známe herecké tváre potešili. Nedá mi nenapísať, že som sa celý čas bála, aby Simona neprichytili pri tých krádežiach, no na druhej strane, by som mala asi nesmierne nervy, keby niekto na svahu ukradol moje lyže. Simon neSimon. Videné v rámci Challenge Tour 2015 : 30 dní so svetovou kinematografiou vol. 2 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Upřímný film, jehož téma Čechům bude blízké, kdykoliv se nám nějaká naše věc nikoliv vlastním přičiněním ztratí. Není těžké sympatizovat s mladičkým živitelem rodiny Simonem, jehož postava skýtá obrovský prostor pro nadějného herce jménem Kacey Mottet Klein (ročník 1998). Jeden z favoritů v mém programu letošního festivalu nezklamal, a to překvapivé odhalení v ději jako pověstná třešnička… kult pro Cinema Mundi, 2013. Čtyři a půl, ale pět nedám. Kde se Simon a jeho ségra vzali a co budou dělat po sezóně? Odpovědi nežádoucí, zničily by totiž dojem, který se Ursule Meier moc povedl. Když před vás postaví vynalézavého zlodějíčka, který krade aby měl na jídlo, budete mu fandit nebo se za něj upřímně stydět? Tak vidíte, a vítejte ve fanklubu. Agentka Scullyová je pořád ještě kost a Léa Seydoux vypadá na sedmnáct! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príliš zjednodušené a povrchné, aby to malo správnu silu. Tvorcovia dávajú mnoho otázok, na ktoré sami nevedia odpovede. Úvodné sekvencie sú príliš zdĺhavé, druhá polovica filmu je dramatická, ale to už nestačí. Zdá sa, že príliš kritizujem, ale ako festivalová záležitosť nesklamala. Hlavne to prekvapivé odhalenie... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"To sa máš, že si môžeš robiť, čo chceš." No rozhodne nie vo veku, kedy ešte nevieš, čo chceš. A kedy to ešte ani vedieť nemáš. Príbeh zo života, skrátený do jedného hesla, by mohol znieť: Obchod s lyžami a s vlastnou budúcnosťou v lanovke zvanej Rodina. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Napadalo mě hodně věcí, například jak to že dvanáctiletý klučina nechodí do školy a další, pak jsem raději takové otázky pustila z hlavy a soustředila se na vztah Simona k jeho povedené příbuzné , protože ten byl vykreslen opravdu působivě. Musel chudák malý tvrdě vydělávat na živobytí pro ně oba, ještě dojemnější byly však ty situace, kdy se snažil u té, kterou musel nazývat sestrou, koupit trochu té lásky a něhy. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Dnes, žiaľ, naozaj nie je raritou stretnúť ženu, ako Simonova "sestra". Zodpovednosť nie je v zrejme in. Aj dvanásťročné dieťa je niekedy dospelejšie, ako jeho rodičia, hlavne ak ho k tomu donútia okolnosti. Nezdalo sa mi to povrchné, ako som čítala v ktoromsi komentári, práve naopak, páčilo sa mi, že bol film dostatočne silným aj bez trápneho citového vydierania. Morálne hodnoty a snaha byť dobrým človekom sa pomaly niekam vytráca a nahradzuje ich prázdna existencia a honba za nezmyselnými cieľmi. Stále viac ľudí volí jednoduchšiu cestu a zatvára oči pred skutočnými problémami a pred pravdivým pohľadom do vlastnej duše. Páčil sa mi koniec v ktorom svitla aspoň malá iskrička nádeje ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě nejvíce zaujal obsah a prostředí, kde se odehrává. Ale zvrat, který nastane kolem půlky mi by byl jasný už trošku dříve dopředu. Nezdálo se mi to silné a ani moc dramatické což jsem myslel, že bude. Působí to tak pořád stejně bez velkých momentů. Herecké výkony kvalitní ale zůstanu u průměru. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hm, chudák kluk. Ale to ještě dobrý film přece nedělá. ~ Spoilery ~ A tak tu máme absolutně nelogicky protaženou story o bezprizorním klukovi, co krade co může a kšeftuje s tím, a jeho sestře, která se za náí ale jen vydává, jelikož je to jeho matka, dělající kdo ví co, asi kurvu, ale ani to ji nevydělává. Hlavní je to, že je pořád pryč a kluk bezprizorní. Časem se to možná změní, ale mě to bylo u zadalele. ~ Proč já se těmi festivaláky nechávám stále svádět, když vím, jaké to nakonec bude. Možná hledám výjimku, potvrzující pravidlo. 1* za kluka, sedícího samotného přes noc na vrcholu opuštěného lyžařského střediska. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Natažený děj, místy zbytečně, leč velmi smutný a syrový. Mladá žena vydává svého dvanáctiletého syna za bratra a žije s ním ve skoro vybydleném bytě, s prací to také nepřehání a kluk ze zoufalství krade v luxusních horských letoviscích lyžařské vybavení. No...co říct...sociálku a začít dělat. Leč ouha, oba dva představitelé svoje role ztvárnili dokonale a tak mi nezbývá nic jiného, než tu čtvrtou hvězdu dát. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vôbec by to nebol zlý film, keby sa ten príbeh poriadne rozvinul aj do nejakých dramatickejších dejových súvislostí. Základ to ma dobrý, prostredie taktiež, dokonca aj postavy boli pozoruhodné, ALE celé to stroskotalo na strnulosti príbehu, ktorý sa stále dokola točil len okolo toho istého. Samozrejme tam bolo trochu malých zvratov, no najmä nestálosť vzťahov s jeho sestrou. Škoda teda, že film zostal akoby po celý čas v jednej a tej istej rovine - od začiatku, až do konca... ()

Reklama

Reklama