Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva, 1986, vrcholí perestrojka. Borja je obyčejný nemotorný teenager, který je jako zázrakem přijat na legendární Bolšojskou baletní školu. Chlapec je přesvědčený, že se stane baletním tanečníkem jako jeho otec, Michail Baryšnikov. Je ale jeho otec skutečný nebo existuje pouze v jeho představách? (Film Europe)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak moc je tento film komedií, já se zase tak moc nesmál. Odehrává se na sklonku komunistické éry v Rusku, v podstatě nikoho zásadně neuráží, ale zároveň dokazuje, že i v Rusku žijí individuality, které se v roce 1986 dokázaly postavit režimu. Opravdu? No třeba zrovna Borja, kterého tu solidně ztvárňuje Dmitrij Vyskuběnko. Takže zatímco u nás jsou filmy z této doby vlastně hrozně smutné, narážející na komunisty nejtěžšího ražení, tak tady si Rusové natočili takovou svojí variaci na Billy Elliota. Jasný, každopádně to bylo fajn. Příjemná změna od ruských depek. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Celých pět za to,že jsem se i pobavila.Ten kluk byl úchvatný.Jako vekslák nedostižný.Hláška:"Žid musí mít vždy z matematiky jedničku s hvězdičkou"..."Ale já jsem Rus"...tak tančil.A další: normálně jsou placatky  s obsahem tak čtvrt litru a i méně.Rusové se s tím nepářou a mají rovnou litrovky...scéna ve vlaku. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád klasickou hudbu i ruský balet, byl jsem zvědav na tento film. A nebyl jsem věru zklamán. Hlavní hrdina, asi čtrnáctiletý Boris Fiškin v podání Dmitrije Vyskuběnka byl opravdu vynikající. Svým nadšením nás vtahuje do děje, že je jeho postava zcela uvěřitelná. Radost z tance přenáší k divákovi a jeho nadšení je až nakažlivé. Z každého jeho pohybu tancem pěkně formované postavy vyzařuje upřímná radost. Za film bych bych dal nejvýš 4 hvězdičky, ale pro výkon Dmitrije Vyskuběnka jsem nakonec dal plný počet. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád, když vidím kopii skvělého snímku. Ani nevím, jestli šlo tvůrcům o vytvoření plagiátu v modrém, ale Baryšnikov se od Elliota svým způsobem nakonec podstatně liší. Ale jo... 70%. ()

Reklama

Reklama