Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, proč někdo tuto oslizlou exkurzi do jugošského válečného bordelu označil jako horor. Hrdinní veteráni se smyslem pro něžné a romantické milování se evidentně nebojí naprosto ničeho a bez obav vlezou i na zfetovanou štětku, co je ojetá více než déjednička, a kolem huby má zhnisané opary velikosti bércového vředu. Něco takového musí mít o patro níž minimálně čerstvě vykuchaného netopýra a být traumatizovaným bojovníkem, raději si odchytím panenskou ovci nebo si uhoním tenisový loket. Ale proti gustu.... Každopádně na anglický film je to hnusné, špinavé a docela sugestivní, tudíž se nehodlám žinýrovat a ohodnotím to jako bych měl na žaludu podivnou žlutou vyrážku velikosti dvacetikoruny. No dobře, tak dvoukoruny, ale víc už své kvality snižovat nehodlám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Úporná snaha přenést na diváka tíhu trpící hrdinky se zcela míjí účinkem. Špína, zpomalené záběry, monotónní hudba a špatní herci s příšerným východoevropským přízvukem k tomu nestačí. Nakonec jsem tedy trpěl taky, ale nikoli "spolu s hrdinkou", nýbrž "kvůli filmu". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od zdejšího hodnocení jsem vytušil, že tohle nebude blbej film. Jenže byl a jak. Angláni, nevím proč, natočili, jak to údajně chodilo na Balkáně po té jejich absurdní pseudo náboženské a území vymáhající válce. Zřejmě asi režisér pochopil, že k tomu má, co říct a tak se to rozhodl pojmout, co nejvíce špinavě a syrově. To, že tam všichni mluví rádoby lámanou angličtinou bych přešel, ale že to bude natočený tak strašně debilně, syrově, voslizle a špinavě, to by mě za boha nenapadlo. Já věřím, že je asi na západě kůl se do Balkánu strefovat, ale lepší, když si to snad Balkánci dělají sami. Například takový Srbský film, kterej má aspoň koule, i když je to prasárna. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,COKOLIV JSTE OD ŽIVOTA OČEKÁVALY, JE PRYČ.…“ /// Byl jeden domeček. V tom domečku stoleček a několik madrací. Za stolečkem pán, kterej se (prej) moc hezky stará o všechno, co mu patří. Ovšem… nic není zadarmo milé děti. Ten domeček byl totiž pěkně hnusnej a sloužil – správně Pepíčku, k šukání! Jestli nemáte ještě dost šukaček pod Balkánskou zástavou, tak nakouknutí do tohohle bordelu 150tý cenový skupiny pro podobně náročnou klientelu, vám dlouho nemusí připadat jako horor, ale spíš něco ve stylu špatnýho snu (mýho ne vole, vod toho jsou tady jiný…). Holky tak trochu trpěj, co taky čekat vod špinavýho podomního podnikání, že? Cca v půlce se děj zvrtává v naháněčku (napsal bych v honění, ale mohlo by to působit dvojsmyslně…) hluchoněmýho anděla. V tom baráku. Holka přestává pantomimicky znázorňovat a šikovně (?) snižuje počty. Hranice uvěřitelnosti budiž překročena. Všichni, jenž milujou přírodu nechť vědí, že přijde i malé survivalové dobrodružství, jehož výsledek je nejasný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) K podnikání mi stačí válka a madrace. 2.) Miluju špinavý a krvavý holky. (A taky drsný chlapy.) 3.) Thx za titule ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Presne ten typ hororu, ktorý milujem! Znásilňovanie, týranie, špina, pomsta, brutalita, kvantum mŕtvol, skvelé gore, nejaká naháňačka a ešte aj prekrásna hlavná hrdinka. Je tam síce pár hluchých miest, kde by som si želal trochu svižnejšie tempo, a aj záverečné rozuzlenie by som čakal o niečo nekompromisnejšie, ale na celkovom zážitku mi to aj tak neubralo - k úplnej dokonalosti mi však niečo chýbalo. Tak či onak - keby bolo takýchto exploiťáčikov viac, bol by pre mňa svet omnoho krajší. (8/10). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Temný, napínavý Revenge thriller, oživený zřetelným pocitem z hrozby. Seasoning house popisuje TERROR válečných zločinů proti zoufalým a beznadějným lidem (hlavně ženy, děti) které jsou nuceny provádět prostituci 4 zničující sezony! Prvních 40 minut jsou klidnějších a pomalejších, ale jakmile vtrhne do bordelu skupinka vojáků, začíná cat and mouse show s jednou nejlepší Gore scénou letošního Roku. Paul Hyettuv Debut si zaslouží 4 hvězdy, jelikož jako jediný letos natočil pořádný Exploitation ! 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak se říká" "PECKA JAKO PRASE!!!" ... První polovina má až úděsně pomalé tempo, hnusnou ztísněnou atmosféru jednoho východního bordelu pro místní "vojáky". Sledujeme zacházení s unesenýma holkama a hlavní němou hrdinku, která zde prostě dělá služku. Je to smutné, nechutné a pomalé. V polovině se děj rázem změní, kdy se hrdinka v obraně její kamarádky, která je ušukaná k smrti obrovským nahým Ivanem, do něj pustí ... a pak už jen sledujeme kaluže a potoky krve, brutalitu, násilí a hon na mladou holčinu, která má víc štěstí než rozumu a zanechává za sebou jen spoušť a mrtvoly vojáčků z vyvražďovací jednotky ... Druhá polovina se přenese do lesa, takže skvělé a ve finále celá pomsta hlavní hrdinky nemá prostě chybu ... Obrovské překvapení. Pro diváky odolné vůči filmovému násilí, brutalitě, násilí na ženách atd. Fakt síla ... ale jízda jak prase!! Tohle mi fakt sedlo a jen kousek dělí film u mne od plného počtu * ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Rozhodně nečekejte ultra brutální exploitation, jelikož v tomhle Sezónním bordelu je to samá špína, drogy a několik pomalu umírajících, mladých dívčin, co tu nedobrovolně dělají kurvy. První půlka je spíš ve znamení stísněnosti, nedůležitých flashbacků a zpomalených záběrů, jakoby se snímek snažil o nějaký přesah. Vlastně až druhá půlka je "divácky vstřícnější", protože teprve tam se všechno zlomí a dojde na zajímavou naháněčku za zdmi domu nebo v okolních lesích. Deprese docela hodně, škoda je té monotónní hudby. Dvě scény parádní (efektní rozříznutí krku nebo probodnutí držky), ale stejně mám pocit, že tvůrci mohli víc přitlačit na pilu. Jinak v pohodě žánrovka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Temná, špinavá a depresívna exploitačná dráma o nemom dievčati, ktoré je nútené pracovať v bordeli, kde sa stará o mladé prostitútky. Stáva sa tu svedkom mnohých zvráteností, pričom ju ťažia aj spomienky z detstva, no šéf bordelu si ju obľúbi a necháva jej určitú voľnosť, netušiac, že časom si dievča začne plánovať pomstu. Má to štýl, snahu a jasný útok na citovú stránku diváka, pokiaľ je ochotný sa do toho vcítiť, čo sa ale mne až tak nepodarilo; postavy a ich útrapy mi boli viac-menej ukradnuté, tak ako aj vojnový podtext a prvé 2/3 filmu ma skôr nudili. Záverečná, napínavá survival tretina to ale v rámci možností zachránila a tak z toho zlý dojem nemám. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný thriller z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladej hluchonemej žene, ktorá je počas vojny na Balkáne unesená a prinútená pracovať v nevestinci, kde má za úlohu starať sa o nedobrovoľné sexuálne otrokyne a navyše sa časom spriatelí s jednou z nich, keďže ovláda znakovú reč. Lenže po príchode polovojenskej jednotky, ktorej členovia sa tu prišli uspokojiť je jej priateľka zabitá a kvôli tomu sa neváha pomstiť, lenže zvyšní členovia na čele s mužom, ktorý bol pri vraždách v jej dedine to len tak nenechajú a urobia všetko preto, aby ju dostali. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak sa nezbavím pocitu sklamania. Táto zápletka ma v rámci žánru dosť zaujala, ako celok pôsobí uveriteľne, keďže využíva túto veľmi nepríjemnú udalosť z nedávnych dejín, takže by mohla silno zasiahnuť aj emocionálne, ale potenciál sa až tak dobre naplniť nepodarilo. Chválim, že to celé pôsobí skutočne hnusne a tak nepríjemne uveriteľne, lenže dej sa zbytočne dlho rozbieha a väčšinu času je dosť stereotypný, jednoducho sa len hluchonemá žena stará o otrokyne a tak vrcholom celej tejto fázy je spomienka na masové vraždy v jej dedine. To hlavné sa začne diať až v poslednej polhodine, lenže chýba tomu ten správny náboj, odohráva sa to na malej ploche, je tu málo zabitých a ani mi to neprišlo napínavé. Aj takto to na mňa pôsobí kladne, celkom ma to bavilo, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. Čo sa týka akcie, jednotlivé úmrtia sú dostatočne drsné, hlavne hneď úvodné podrezanie, ale je toho málo a tie naháňačky ma tiež moc nezaujali. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická hlavná hrdinka, ktorej som fandil a správne nepríjemné záporné postavy, teda až na ich šéfa, Sean Pertwee sa tu vôbec nehodí, vždy ho rád vidím a je to pre mňa typická kladná postava, takže šéfa polovojenskej zločineckej jednotky mu veriť nedokážem, aj keď to hral ideálne. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, hlavne tá atmosféra vyšla presne tak, ako sa aj pre film s takouto nepríjemnou tématikou hodí. Takže Seasoning house je dobrý film, pozretie určite neľutujem, ale mohlo to byť aj o dosť lepšie. 60% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ha, docela překvápko! Tak jak to mám rád, vůbec jsem nevěděl, do čeho se pouštím, takže v úvodu jsem byl trochu nejistej, jestli se mi nedostává béčkovýho zpracování všech stránek humusu jménem genocida. Na podobnou zábavu jsem opravdu v nedělní odpoledne ideální náladu neměl, no jak se situace překopla do zákoutí nástrah provozování ilegálního špinavýho nevěstince, kde personál tvoří unesený, herem sjetý týnejdžerky, exploitační točky nabraly na intenzitě. Pak už se všecek ten marast točí kolem němé služky, která se jako "vyvolená" stará o hygienické i smažounské potřeby ostatních kobylek. Jakmile se do šmajchlkabinetu dostaví pětka horkokrevných sadisctických balkánských partyzánů, začne džem stříkat jako vodotrysk ve velmi slušném gore zapracování, takže ano, bavil jsem se více než dobře. Je libo naháněcí, špivanej, sakra krvavej thriller? Zkuste tohle. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakané prekvapenie. Dokonca do niečo vyše polky stopáže si to koledovalo o štvrtú hviezdičku. Režisér pustil príbeh k vode, zameral sa však na postupné budovanie ubíjajúcej atmosféry, plnej špiny, krvi a čakania na smrť. Odkedy príde do domu partička balkánskych vlastencov pribudne aj trochu krvi a mäsiarčiny. Potom však film nepochopiteľne atmosfericky upadá, záver je už odfláknutý a u hlavnej hrdinky začnú rozčuľovať jej nelogické činy. Škoda toho konca, snímok mal naviac. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za mě zklamání. Většina filmu se odehrává v bordelu, takže o nějakým propracovanějším scénáři se tady dá mluvit jen stěží. Což by ani tak nevadilo. Větší problém filmu byl v postavách. Větší propracování charakterů postav by nebylo vůbec na škodu, protože jestli tenhle film měl vyvolat nějaký emoce nebo snad soucit tak u mě to rozhodně nefungovalo. Osudy mučených šlapek mi tak byly úplně fu(c)k. S tím souvisí i napětí, který bylo na bodu mrazu. Taky jsem nepochopil zpomalené záběry kamery? Mělo to snad působit víc umělecky ? Podle mě to bylo jen na obtíž a jen to zbytečně prodlužovalo stopáž. Jediný co se dá na filmu pochválit je gore a s tím spojené dvě scény. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jugoslávci měli velmi zvláštní chutě, ale proti gustu žádný dišputát. Vůbec nechápu, jak se k tomuto filmu přimotal žánr horor, či thriller, neboť tento snímek není ani jedno. Jedná se o čistokrevné drámko o nečistých kurvách, které své řemeslo provozovali nedobrovolně a mnohé i nevědomky, neboť byly častěji zdrogované než nezdrogované. Sympatický majitel bordelu Viktor si shodou okolností oblíbí nejhnusnější hluchou slečnu, kterou nazve andělem. Bordel je to naprosto perfektní na zdech je opadaná omítka a okna jsou většinou vymlácená. Také bordel nenavštěvují žádní frajeři. Kurvy jsou v žalostném stavu a zákazníci potřebují velmi mnoho štěstí, aby si nepřinesly domů HIV. Než ta malá a hluchá vzala nůž a spravedlnost do vlastních rukou, tak byl film docela o ničem. Poté nastane mírné zlepšení. Holka utíká a nemá kam. Jednoho plešárda moc hezky rozpáře. Posledních 30 minut je docela dobrých, ale zbytek je ubíjející nuda. Taková pěknější hvězda. Na víc to nevidím. Pokud vás ke zhlédnutí nikdo nenutí, tak se filmu klidně vyhněte. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou * přidávám za hlavní roztomilou hrdinku. Jinak, jak už tu několikrát padlo, první polovina je celkem nuda, za to ta druhá to vše dohnala. Film je plný drog, špíny a nedobrovolné prostituce. Brutality tu mohlo být klidně více (hlavně na vojácích), ale i tak to bylo celkem hodně slušné. (típek na konci zaseknutej - fail roku :-D) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Exkurze do balkánského bordelu pro střední vrstvy, personál byl totiž živý a lidského druhu. Hnusné, špinavé a depresivní, ovšem díky hlavní hrdince Angel a jejímu tichému světu, je hluchoněmá, nabývá ona krutá realita v některých momentech i zvrhlý poetický půvab. Závěrečná vybíjená je navíc velmi překvapivě uvěřitelná, subtilní dívka proti partě zkušených balkánských vrahů v uniformě a ...držím hubu, podívejte se sami, jestli má šanci... ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Dvě naprosto rozdílné poloviny (komorní artovka a následná naháněčka), přičemž ta druhá polovina je naprosto dementní a nelogická, kde banda vojáků není schopná dopadnout malou hluchoněmou holku. A wtf závěr to pohřbívá úplně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosférou silně depresivní a na sledování náročná podívaná, která je zde prezentovaná jako horor, ale spíše drsným dramatem o dívkách, které jsou nabízený nadrženým vojákům. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že když už je dneska ten štědrý den, tak si pustím něco „light“ a namátkou jsem šáhl po tomto anglicko-jugoslávském „bordelu“. Spíše než o horor se sice jedná thriller, ale pěkně krvavý. Zatuchlá a špinavá podoba nevěstince nabídla kvalitní prostředí a bezmocnost ve společnosti nářků a lidského ponižování vytvořila solidní atmosféru. Hyett se s tím nepáral a již od prvních minut nabídne divákovi přesně to, co od podobných filmů očekává (brutalitu). Romantika a něžnosti tu nemají šanci na úspěch, tady bude pořádně cákat krev. Nejprve sice jen z tváří spoutaných holek, ale následně i samotných vojáků. Angel není zas až takovým andílkem a pěkně těm hovadům natrhne prdel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina, která se soustředila výhradně na život v balkánském nevěstinci, byla tak syrová a brutální, že ta špína a hnus doslova zalézaly pod kůži. V té druhé jsem si chtě nechtě vzpomněl na Cravenovy Lidi pod schody a i když ona naháněčka působila značně přitažená za vlasy, byl jsem s ní spokojen. 70% ()

Reklama

Reklama