Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že když už je dneska ten štědrý den, tak si pustím něco „light“ a namátkou jsem šáhl po tomto anglicko-jugoslávském „bordelu“. Spíše než o horor se sice jedná thriller, ale pěkně krvavý. Zatuchlá a špinavá podoba nevěstince nabídla kvalitní prostředí a bezmocnost ve společnosti nářků a lidského ponižování vytvořila solidní atmosféru. Hyett se s tím nepáral a již od prvních minut nabídne divákovi přesně to, co od podobných filmů očekává (brutalitu). Romantika a něžnosti tu nemají šanci na úspěch, tady bude pořádně cákat krev. Nejprve sice jen z tváří spoutaných holek, ale následně i samotných vojáků. Angel není zas až takovým andílkem a pěkně těm hovadům natrhne prdel. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento rape&revenge horor by si pokojne zaslúžil aj hviezdu naviac, po skoro celý čas si totižto udržiava silnú depresívnu atmosféru a vďaka úžasne zvolenému prostrediu na diváka miestami pôsobí nepríjemne a nechutne (pokojne by som sa aj vsadil o to, že ak by sa niečo také v skutočnosti stalo, realita by bola ešte horšia), lenže v druhej polovici nastáva problém. Divákovi je síce dopriata akcia a dobré gore, ale film sa dostáva do úplne absurdných a nemožných situácií, takmer nič nedáva zmysel a skrátka sa z toho stane len bezduchá naháňačka po dome, bez logiky. The Seasoning House tak ostáva len mierne nadpriemerným filmom, ktorý si udržiava solídnu atmosféru a tempo, ale mimo to je aj nedobre napísaný. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ve své šablonovitosti, okaté prvoplánovosti(ta všudypřítomná špína..orly?hahá) a nesmyslnosti je to neskutečně pitomé. Neumím to přesně popsat ale ta snaha být šokantní a exotický mi absolutně nesedla a krom zajímavé kamery a relativně výživného fightu s Ivanem jsem v tom nenašel nic obohacujícího..... A to já mám tyhle filmy o silných holkách fakt rád. :( ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ha, docela překvápko! Tak jak to mám rád, vůbec jsem nevěděl, do čeho se pouštím, takže v úvodu jsem byl trochu nejistej, jestli se mi nedostává béčkovýho zpracování všech stránek humusu jménem genocida. Na podobnou zábavu jsem opravdu v nedělní odpoledne ideální náladu neměl, no jak se situace překopla do zákoutí nástrah provozování ilegálního špinavýho nevěstince, kde personál tvoří unesený, herem sjetý týnejdžerky, exploitační točky nabraly na intenzitě. Pak už se všecek ten marast točí kolem němé služky, která se jako "vyvolená" stará o hygienické i smažounské potřeby ostatních kobylek. Jakmile se do šmajchlkabinetu dostaví pětka horkokrevných sadisctických balkánských partyzánů, začne džem stříkat jako vodotrysk ve velmi slušném gore zapracování, takže ano, bavil jsem se více než dobře. Je libo naháněcí, špivanej, sakra krvavej thriller? Zkuste tohle. 85% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela těšila, poněvadž si to většina mých oblíbených uživatelů nečekaně chválila. Ale nevyšlo to. Nějak mě v první polovině minula tamní depresivní, ztísněná atmosféra, soucit s dívkami a znechucení z veškeré té špíny, kterou byly obklopeny. Celých 45 minut kamera spíš tak nějak jezdí z pokoje do pokoje za doprovodu nevýrazné a špatně zvolené hudby, zabývá se nic neříkajícími flashbacky a je v podstatě prázdná. V druhé polovině sledujeme příjezd vojáků a tušíme, že asi začne pěkný rape teror. Nakonec to není tak hrozné. Hlavní hrdinka nám v tomto snímku poskytne rape-revenge poněkud trochu jiným a rychlejším způsobem, tím pádem to má i naprosto jiné následky a závěry, než býváme zvyklí. Hon na hlavní hrdinku mi přišel ale vyloženě nezajímavý. Nemělo to správné tempo, za to to mělo zvláštní průběh. Ty dvě si to ale zaslouží, až tak marné to nebylo a níž bych už nešla. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama