Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Film je úžasný a je podaný skvělým způsobem. Ve filmu chvílemi nevíte jistě jestli se díváte na romantický film, na komedii nebo na drama tvořené z obou těch žánrů. Příběh a děj je skvělý, ale nebudu tu o něm nic prozrazovat, protože se na to prostě musíte nejdříve podívat sami. Herecky je film podaný opravdu skvěle a vlastně o každé postavě ve filmu si můžete udělat obrázek a to dokonce i u těch kteří ve filmu moc nejsou. A pokud jde o hudbu. Byla dobrá, ale moc jí ve filmu neuslyšíte. Ona se sem hudba ve většině filmu ani tolik nehodí, takže je to spíš dobře. Film u vás rozhodně vyvolá nějaké pocity. Možá kladné, možná záporné. Ale to už je na vás a na tom jak si tento film vyložíte. Já osobně jsem z něho nadšený. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Běžně bych za podobný film dával tři hvězdy a šedesát či maximálně sedmdesát procent, ale zde oceňuji svěží neokoukanou zápletku. Kdybych potom měl naopak zmínit z mého pohledu největší slabinu, řekl bych tempo. Melancholie sice do snímku patří, ale místy se to vážně táhlo ukrutně a až moc. Suma sumárum na shlédnutí moje doporučení Ona má. 80 % Oblíbená část- malý mimozemšťan ve videohře ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Kde končí a začíná ono pověstné lusknutí prsty (opovaž se dráždit tu prsatou servírku, bo nám nenaleje a ještě nám napaří pokutu)? Kdy začnou přeskakovat jiskry? (opovaž se té tetě v mekáči zapalovat chlupy v podpaží) a kdy si stroj poradí s city (opovaž se zkoušet to narvat do USB)? Co je to vlastně ono souznění a láska? Sled pravděpodobnosti a nepravděpodobnosti? Algoritmus o x neznámých? Ať už jsou odpovědi jakékoliv, po delší době je tu vlastně jednoduchá a přitom dobře a hlavně poctivě namíchaná vztahová alegorie. Chraplák naší Scarlett je dlouhé roky silná zbraň, tak proč toho nevyužít a Joaquin si roli musel také užívat (byť bych se v jeho kůži asi chvílemi cítil mírně retardován, ovšem tka je to vlastně i s onou láskou)...snad jen jedno je děsivé...na začátku bylo prázdno a na konci se k němu scénář zase vrací...byť je tam jistý náznak naděje...(jen nezbývá doufat, že po titulcích se to nezvrtlo v masakr:))) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Her má skvělý námět a výborně ukazuje, jak lidé v dnešní době nedají bez tabletů, mobilů apod. ani ránu. Avšak mě to nějak nesedlo, nestrhlo mě to. Joaquin Phoenix sice hraje opravdu působivě, ale to je málo. Na mě to někdy působilo opravdu směšně a hlavně předvídatelně, 3 hvězdy. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

veľmi zaujímavý scenár a myšlienka (dúfam že sa až do takej budúcnosti nedostaneme :)). Super muzika (film nominoval na oskara za hudbu) a prijemne plynutie deja časom sprevádzané peknými kamerovými zábermi (v závere tie "medzery mezi slovy" a tyndallov efekt v prachu podušky ... to bolo famózne. A ešte niečo. Nevidel som originál (teda nepočul hlas Scarlet Johanson, ale to čo urobili bratia v česku to bolo bravúrne, ta herečka čo dabovala Johansonku spôsobila, že som bol do "OS zamilovaný, ako sam Theodor vo filme :) ach jo ... moc fajnoveee ... MINULOSŤ JE LEN PRÍBEH, KTORÝ ROZPRÁVAME SAMI SEBE. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...snad můžeme hluboký vztah skrze slova a sdílené prožitky nějak definovat... ...jenže, když definovat dokážeme, ztratíme se v bludišti sebe sama... když definovat přestaneme, vztah se naplní... ...až k odchodu, který bolí, ale také uzdravuje... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Un deux trois, dis: Mirror Noir! Takhle to dopadá, když si pořádně nepřečtete všechna varování v příbalovém letáku. Možná by je měli nabízet i v mluvené formě. Nebo rovnou zhudebněné. Třeba na způsob: ♪ Never get so attached to a poem, you forget truth that lacks lyricism ... ♫ ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný nápad doplněný skvělým scénářem. Procítěný film plný očekávání, zaujetí, který stojí na fantastickém výkonu Joaqina Phoenixe a hlasu Scarlett Johansson. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná uklidňující podívaná se spoustou velice opravdově vypadajících lidí. Sympatická stylizace blízké budoucnosti a víc než uvěřitelný vztah muže a hlasu z telefonu. Atmosférické sci-fi s námětem, který je, zdá se, víc než aktuální. Nenašel bych výtku. Snad jen, že jsem celou dobu držel palce :) ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak moc divné, až to bylo krásné. Film má zajímavou myšlenku a je celkem nekonvenční - to je na něm to příjemně koukatelné, co ve mně vyvolávalo velké zaujetí. Jo, a bulela jsem. Jo, a Johansson má sexy hlas (a smích). ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Zkurveně dlouhá "romantická komedie," která je krom pár hlášek neuvěřitelně nudná, protože kdo by vydržel 126 minut Phoenixe (neřikám že neni hezkej, ale postava Thedora je fakt jen zoufalej přitroublej dement), zatimco Scarlet je jen zvuk? Neuvěřitelně debilně vystavěnej příběh, kterej se odehrává na pár místech s pár lidmi, a po dvou třetinách se zničehonic přesune do chajdy v horách, a představí deus-ex-machina nový postavy (filozof, další os) a dlouho očekávanej scénářovej zvrat. Vedlejší role jsou absolutně zanedbatelné, příběh neposouvají nikam, ačkoliv mají ten potenciál (proč je tam ten týpek z práce? A nemohla by Amy Adams mít víc prostoru? řeší paradoxně mnohem zajímavější vztah než T. O Rooney a Olivii Wilde, která se každá zjeví na pět minut ani nemluvě) K ZAMYŠLENÍ. Zaprvé - barvy - zejména červená. Zadruhé - Film je nicméně sonda do nosného tématu intermediality / remediace, vytvářeje z médií téměř obytný prostor či další postavu. Parádní videohry jsou jedna věc, ale chápete, že tomu týpkovi vydaj KNIHU na základě MAILU, kterej napsal OPERAČNÍ SYSTÉM o DOPISECH co vznikly v POČÍTAČI, kam je Theodor NAMLUVIL? My mind is blown. ()

morgos 

všechny recenze uživatele

Po oscarových filmech řešící otroctví nebo AIDS a další populární témata jsem shlédl další pecku loňského roku. Film HER podivně zapadl mezi ostatní filmy ale nakonec jsem se k němu dostal a opravdu jsem nelitoval. Nepatřím mezi milovní Sci:Fi ale tento film jsem si zamiloval. Jediné co bych filmu vytkl je to, že je až příliš melancholický. Nicméně mu to neubírá na kvalitách. Zajímavé na filmu je to, že každý má na něj diametrálně odlišný názor. Pro mě je to relativně smutná vize do budoucna kde jsou lidé naprosto odcizení od ostatních a největším jejich problémem jsou vztahy. Lidé už neřeší žádné existenční problémy ale "pouze" že jsou osamělí a nemohou navázat vztah. Na kamarádku to zase působilo naprosto odlišně. Vize hezké, barevné a příjemné budoucnosti. Kde lidé žijí bez velkých problémů. Na filmu je krásné, že se Spike Jonze nesnaží vnutit ani jeden z těchto pohledů. Dalším překvapením pro mě bylo jejich oblečení. Nevím ani co, ale přišlo mi, že jsou prostě divně oblečení a to jejich oblečení má divnou barvu. Na to, že se film odehrává asi v nedaleké budoucnosti, tak jsou oblečení spíše jako z nedaleké minulosti. Je to takové retro-futuro oblečení , ale opravdu se mi to líbí. Celé to město působí velice příjemně, hezké prostředí, moderní technologie zapojené do každodenního života a nikde žádné zacpi a podobně. Tak nějak by měla doopravdy vypadat krásna budoucnost. Operační systém mluví velice sexy hlasem Scarlett Johansson. Jaquin Phoenix zahrál až nezvykle dobře. Smekám.Celkově hodnotím velice pozitivně, viděl jsem ho již 3x a věřím, že nakonec si ho dám i do TOP 10. Něžný a opravdu geniální film. Doporučuji :-) ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Ako to asi môže dopadnúť keď sa hipsterovi pokazí 1 terabajtové tamagoči..aneb..prázdnota..vyhorenie...asociálnosť a iné podobné výdobytky našej modernej doby. S tetrys aspoň človek nič neriskuje..stačí navŕtať len dostatočne veľkú dieru.Ponaučenie: Vzťah s OS Windows napokon vždy padne...je to len otázka času. Každopádne, výborný nápad, výborný Choakín, Ejmi, vtipné, často nenútené s presahom, ale príliš dlhé s rozvláčnym ambientom, páčili sa mi tie digitálne mrakodrapy takže záver : 85% P.s. Milujem ťa si môj 681 ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Dospělejší verze toho jak se Raj Koothrappali ze seriálu Teorie velkého třesku zamiloval do svého iPhonu a musím říct že se mi to líbí , ale má to takové svoje mouchy . První polovina je záživná a vtipná , ale druhá toho už moc neskýtá . Je jen depresivní a to já nemusím . Byl bych mnohem radši kdyby tento film byl krátkometrážní , jelikož tahle myšlenka je na mě až moc natáhlá . Navíc mi příjde že tu není důležitý obraz jako spíš dialogy , ale po nějákém čase mě i ty omrzely . ( 17.6.14/MAC ) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

To, že se do života osamělého člověka implementuje kompjútr s lidskými vlastnostmi, který uživateli nahradí ztraceného partnera- to je geniální námět. Můžeme totiž přemýšlet nad tím, do jaké míry může umělá inteligence nahradit živého tvora, do jaké míry je to terapie a do jaké závislost, zdali je to nebezpečné, anebo prospěšné. Zkrátka je to téma jako hrom. A může být využito jak na skvělou komedii, tak i na oskarové drama. Bohužel v tomto případě Spike Jonze natočil žánr "romanťák pro lúzry". Snímek je mírně úsměvný, velmi melancholický, krutě pomalý a hodně niterný. Tu niternost Joaquin Phoenix řekl bych zvládl tak na 50%. Vykreslit míru hrdinovy samoty by se dalo za dvacet minut, ale tady na to máme v klídku celou hodinu. Během té doby film upadne do schématu "jsem v hajzlu, ale dávám to, protože mám holku z počítače", chlapík se plouží a tváří se, že mu ulítly včely. S přibývající stopáží dialogy ztrácejí úplně reálnost a stává se z toho jakýsi videoklip. Základní poselství, že "přece jen stojí za to ten život prožít" - to se dalo říci i rychleji a zajímavěji. Krutě promarněný námět. 50% ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama