Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Když mu jedna řekla, že chce, aby ji škrtil mrtvou kočkou, rozhodl se, že si raději nabrnkne počítač. Jenže počítač začne přemýšlet a stane se z něj úplně obyčejná ženská. A on se zamiluje..../ Upřímně řečeno, chtěla bych vidět chlapa, kterého by bavilo hlavně povídání a babrání se v tom,co se dotklo jeho PC. Možná kdyby spolu měli aspoň ten virtuální sex.... Je mi líto, žádnou vizi budoucnosti jsem v tomhle filmu nenašla. Je tu jen spousta balastu vykradeného z harlekýnek. který tohle zajímavé téma zabil. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Citlive, krehke, chytre napsane. Dobre zahrane, ne zas tak nerealne. Vyznani na rozloucenou na tema prostoru mezi slovy me nesmirne dojalo. No a Scarlett ma krasny hlas, vyborna volba. ()

JaT 

všechny recenze uživatele

Dobré téma, dobří herci, hlas Scarlett, ale prostě mě to nechytlo. Možná napodruhé, až budu mít náladu na tento druh filmu. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a 'zatím' nemožný nápad. Osamocený Theodore se zamiluje do Operačního systému, což někdy asi nemusí vyjít tak, jak si člověk představuje. Na jednu stranu strašně skvěle sestříhaný a zpracovaný film s neuvěřitelnou dávkou citů a zvláštní, pozoruhodnou energií... Na druhou stranu jsem se bohužel chvílemi nudila, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z hodně mála Sci-fi filmů, které se mi kdy líbili. Joaquin Phoenix musel, dá se říct, utáhnout celý film sám, zahrávat si se svými city, bavit se "sám se sebou" a to se mu vážně dost povedlo. Klobouk dolů. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Průběh filmu je natoliko sterilní a instagramový, že jsem si z apatie samé začal projíždět komentáře zdejších špičkových uživatelů k tomuto filmu, kde prim hraje láska mezi ix-péčkem (není se čemu divit) a okníreným zaměstnancem pofidérní agentury na okraji SF. Zejména takový prostoduchý komentář TeeAge mne natolik znechutil, že jsem snímek musel rozsekat na pět kousků, přičemž každá zhlédnutá část těžce narušila již mou pošramocenou nervovou soustavu. Glosa na závěr: Inkriminovaná TeeAge označila hlasový výkon Scarlett za nejlepší vokál roku - pojďme tedy ve Varech zřídit podobnou kategorii! Samozřejmě v nadabované formě, jsme přeci Češi! 50% Celosvětový výdělek k 16. 2. 2014: $23,233,342 OPRAVA: TEEAGE JE MUŽ ERGO SE OMLOUVÁM ZA VYNECHÁNÍ PENISU ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Z toho pomalého, umolousaného, utahaného a melancholického rozjezdu jsem málem chytl deprivaci. Ale pak se ukázalo, že je to o lásce mezi strojem a chujem. Zpracování pěkné, včetně technických výdoblitků, ale konzervačně ubíjející. Stopáž mi nesedla. Solidní standart d dobrým nápadem i herci. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje blízkou (velmi blízkou) budoucnost, a naznačuje jak můžou vypadat lidské emoce, city a vztahy. Největším kladem filmu je myslím to, že divákovi nenutí žádnou "pravdu". Jakože tohle je budoucnost, které se máš bát, nebo tohle je budoucnost, na kterou se máš těšit. Prostě vzácně nechává úsudek na divákovi. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Film je ako jeho hlavný hrdina - zasnený, vláčny a melancholický. Tieto veci nebudem Jonezovi vyčítať - je to evidentne zámer. Kombinácia uvedených vlastností však spôsobuje, že film sa mi v druhej polovici celkom vliekol. Vždy sa síce objavil prvok, ktorý ma z letargie na chvíľu vytrhol, ale odstrihnúť cca 20 minút by celej veci neuškodilo. Na druhú stranu uznávam, že Jonze stopáž umelo nenaťahuje a v zásade len dôkladne obracia zvolenú tému z rôznych uhlov. Ako-tak ale rozmýšľam, strata tempa je bežný jav jeho filmov - aspoň u mňa. Väčšinou to býva preto, že režisér nevie dosiahnuť, aby mi na jeho postavách naozaj záležalo. Vždy je tam odstup, ktorý nie a nie preklenúť a vo výsledku tak viac ako vzťahmi medzi aktérmi Jonze zaujme nápaditým konceptom. Inak filmu nemám čo vytknúť - budúcnosť vykresľuje civilne, ale dostatočne odlišne od našej súčasnosti. Všetky technické, dizajnové a módne vychytávky majú hlavu a pätu, a sú výsledkom evidentne šikovných a kreatívnych ľudí. To isté platí aj o špiritizovaní nad tým, ako by technológie v budúcnosti mohli ešte viac vstupovať do medziľudských vzťahov, resp. sa s nimi plynule previazať. Všetko to pritom istí striedmy a Jonzeovsky neprístupný, ale absolútne 100%-ný Phoenix, ktorého kreácia je diametrálne odlišná od jeho neskutočného výkonu v The Master. Z hľadiska hereckého umu a schopnosti precízne stelesňovať rôzne postavy tak vyrástol do jedného z najlepších hercov súčasnosti. Nie filmovej hviezdy, ktorá pózuje na plagátoch, ale skutočného herca, ktorý sa poctivo vymakal vo svojom remesle. Som veľmi zvedavý na to čo predvedie v Inherent vice. Mám trochu problém hodnotiť, pretože nuda, ktorá sa do filmu vkradla celkovému dojmu škodí, ale inak je to dielko nápadité, milé a precízne. Čiže podobné dojmy ako z väčšiny Jonzeových vecí. Za kreativitu a poctivú prácu zúčastnených to zaokrúhlim s prižmúreným očkom nahor. P. S.: Nerozumiem inak, čo má pán režisér s tým štylizovaním pekných herečiek do strapatých hipsteriek vo vydudlaných svetroch. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Aneb, i operační systém dokáže být kurva. Přecitlivělý náhled do nedaleké budoucnosti lišící se maximálně existencí A.I. a výškou nošení kalhot. Určitou míru vzahových pravd v sobě Jonzeho Her nese, jen kdyby u toho nebyla tak otravně nudná a ubrečená. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Tak blbý námet filmu som už dlho nevidel (ale je pravda, že v poslednej dobe som veľa filmov nevidel). Film o tom, ako v budúcnosti ľudia majú partnerské vzťahy (namiesto s ľuďmi) s operačnými systémami a navzájom sa milujú. WTF?? Aj napriek mojej obľube Joaquina Phoenixa nemôžem dať viac ako 2* aj keby som chcel, pretože tento hlúpy námet robí tento film miestami nepozeratelným. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Film z kategorie těch nejkoukatelnějších a nejpříjemnějších. Skvělý scénář a věrohodně hrající Joaquin ve spojení s krásným hlasem Scarlet - největší chybou by zcela jistě bylo pustit si film s dabingem. A Rooney Mara je tak hrozně cute! ()

Script 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mi bude v žaludku ležet ještě hodně dlouhou dobu. Člověk, který se dá do vztahu s umělou inteligencí v podobě operačního systému v podání herečky Scarlett Johansson, která propůjčila svůj hlas té inteligenci. Děj je ze začátku zvláštní a taky trochu divný, ale jakmile se dostanete k té části, kde si hlavní postava nechá nainstalovat OS, tak děj nabere na šílené zajímavosti. Čím vším si prochází on i Ona je hodně zvláštní, ale hodně dobrý, protože se snažíte je pochopit a ve finále se vám to i podaří. Film se hodně opřel do psychologických myšlenek o existenci a podstaty života. Film ukázal jak tu dobrou stránku, tak i špatnou co se týče (mezilidských) vztahů a pronesl hodně dobrých mouder. Ze samotného finále jsem byl neskutečně nadšenej! Skončilo to jak špatně tak i dobře. Postupně se to přehouplo na tu pozitivní stránku. Samotný závěr vás donutí ještě dlouho nad filmem ještě přemýšlet. Jediné co si ve filmu mohly odpustit jsou momenty kdy docházelo na umělé styky. Jsou za-cenzurované, ale nemusely být ve filmu ty scény vůbec. 4,5 téměř dokonalé. Amy Adams je ve filmu skvělá! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Oplatilo sa opäť si pozrieť tento film. Aj po šiestich rokoch, kedy vo mne rezonovala len atmosféra z neho. Utvrdila som sa v tom, že Joaquin Phoenix bol nielen ústrednou postavou, ale dal to ako herec - pán. Do toho skvelý hlas a atmosféra vďaka Scarlett Johansson a príbeh, ktorý je síce z oblasti sci-fi, ale v podstate sa stáva realitou. Zovšadiaľ nás oslovujú rôzne digitálne sexy hlasy, ktoré nám majú robiť asistentky. Mne tento film položil otázku, kam sme sa to už dostali? Pozrite si ľudí na zastávke, vo vlaku... Každý čumí do svojho mobilu. Dvaja mladí inú po ulici - On a Ona. On sa rozpráva s kýmsi v mobile a Ona tiež. Neprichádzame o chvíle strávené s reálnymi ľuďmi, ak toľko priestoru venujeme virtuálnemu svetu? Staré mamy, ktoré nám rozprávali svoje príbehy, nakoniec vymrú? A prečo sa dnes toľko ľudí cíti osamelých? Iba utekáme z reality... ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Film pro introverty? Tu bí onyst, čekal jsem dobrej film, vzhledem k rejtingu uživatelů, kteří většinou vidí filmy podobně jako já, ale to co přišlo jsem vážně nečekal. Strašně nevinně, pomalu a krásně si příběh běží vlastním tempem, aniž by se o něco snažil, nic v tom není, jen holá pravda. Dnes už 10 let stará vize budoucnosti, která už teď není daleko od pravdy a takové parasoušl vztahy klidně mohou být. Navíc v dnešní době už je tady tolik možností, jak chcete žít, že bejt ve vztahu s EjAj už nemusí být pomalu ani wird. S postavou jsem se ztotožnil, takže jsme všechno fílovali společně a film ve mě dokonce zanechal pár myšlenek, pár debilních, ale i lepších.. Mám teď mandi dilema, avšak jedna věc  platí vždy a to i tady: nic netrvá věcně (ani umělá inteligence). :) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Vždy je on-line. Médium, Sirael do ucha, když na programu. "Připínáčky" fyzického života. Přepne se do fáze falzifikátora. Hlasu lásky v hlavě. Her pro (z)klamané. "Jiná" orientace. Vyvolená z elektronek, zapojená do interních vln intimních stránek,  za vizuálním závojem. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Her je neskutečně nádherný, i když velmi nepravděpodobný milostný příběh, mezi osamělým člověkem a jeho operačním systémem, který mě naplnil smutkem i štěstím, a to vrchovatě...zažil jsem s ním všechno, co jsem zažít chtěl, smích, pláč, i ten konec byl přesně takový, jaký měl být...vše podtrhovala melancholická hudba, která účinně zasahovala tam, kde byly emoce nejsilnější. Tuším, že mnohými diváky zůstane Her silně nedoceněn, ale mě si k sobě přivinul tak silně, že jsem nechtěl aby skončil. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Porovnateľné prekvapenie z kvalít filmu, o ktorom človek inak až do samotnej projekcie netuší viac, než ponúka stručný obsah na internete, som naposledy zažil asi ešte pred dvomi rokmi vďaka dvojici filmov Warrior a Nedotknuteľní. Je veľmi ťažké nájsť nejaké slová vhodné na opis zážitku z tohto filmu, pretože práve na tento prípad sedí staré pravidlo "radšej raz vidieť, ako stokrát počuť" ako uliate (aj keď vzhľadom na fakt, ako bola do filmu angažovaná Scarlett Johansson, by sa o tom dalo ešte polemizovať). Snáď najvhodnejšiu bude okrem nezabudnuteľnej myšlienky snímku a jej spracovania vyzdvihnúť bravúrny herecký výkon Joaquina Phoenixa. Tento rok je práve on asi jediným hercom, ktorému by som, aj keď asi len s ťažkým srdcom, odpustil, keby "ukradol" Leonardovi DiCapriovi sošku Oscara. (90%) ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Exkluzivní film k zamyšlení, právem nominovaný na mnoho Oscarů. Jen škoda, že chybí nominace pro skvělou Scarlett Johansson - možná proto, že ve filmu vůbec nebyla. Přesto byla skvělá. A o tom je tento film - o mezidruhových vztazích - tedy vztahu člověka k člověku bez těla (umělé inteligenci). Když se vám partner "kurví", vadí vám to, že? A když ne, argumentuje "jsme jen přátelé". Ale umělá intelignece nemá tělo - nemůže vás fyzicky podvádět. Vadila by vám "mentální polygamie"? Dodíval jsem se před 5ti minutami a chce se mi rozskočit hlava, když nad tím vším poemizuji. Opravdu skvělý film s Oscarovým scénářem, poutavý od začátku do konce. Doporučuji shlédnout - jen v originále prosím (né že byste teď měli na výběr). ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama