Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

Mr.Keli 

všechny recenze uživatele

Ano, Her je v některých věcech objevný, ale v zásadě se jedná o film jako ze škatulky, taková "one women show" pro hi-tech generaci. Nemám pochyb o tom, že něco takového nás v budoucnu čeká. Otázkou, ale zůstává to, jestli vyřčené hranice technologie a humanity opravdu budou takové jaké jsou znázorněny. Přece jenom, dnešní generace zažívá něco podobného, lidé se odlučují, ale přitom pořád je osobní kontakt tím nejdůležitějším, tím nejvíce ceněným. Možná právě tohle je základní premisou tohoto příběhu, ale opravdu to stačí na dvouhodinový film? Nebo to, že lidé mají své limity, ale umělá inteligence ne? Joaquin Phoenix je jako vždy dobrý, ale několikrát je cítit váhavé hraní. On je podivín, ale zde hraje normálního podivína jakých nás je dneska plno a to se určitě na něho nehodí. V opozici Samantha, ta je výborná! Její hlas není pouze zjev zvukových vjemů, ale i také imaginace skutečného digitálního světa, která dodává filmu nový rozměr. 80% ()

nana071 

všechny recenze uživatele

Neskutočne upokojujúci hlas Scarlett Johansson a zaujímavý pohľad na to ako to v budúcnosti môže vyzerať. Ostáva len dúfať, že raz sa všetci nestretneme na ulici so sluchátkom v uchu a priateľom vo vrecku. A za soundtracky palec hore ! ()

Azrael 

všechny recenze uživatele

Pozor! Čas chvály přichází… já jsem byl s filmu unešený. Famózní scénář, úctyhodná režie, skvělí Phoenixův výkon který jen dokazuje jak zatraceně dobrý je to herec. Film mě od začátku až do konce pevně držel a ani po jeho konci nepustil a měl jsem chuť podívat se na to znova. Nejsem zrovna fanda romantických filmů ale ''Her'' je díky bohu krásná vyjímka kde snímek postupem času emocionálně graduje do nadpozemských výšin a prostředí blízké budoucnosti vyslovuje to krásné ‚‘Co kdyby to bylo možné‘‘. Já jsem s filmem naprosto spokojen a určitě ho shlédnu znovu za mě zasloužených 5*=95% ()

urboss 

všechny recenze uživatele

Jenom (hlavně) díky vzrušující a zároveň znepokojující myšlence tomuhle filmu nemůžu dát plný počet, ale víte co tu poslední hvězdu posílám mezi slova knihy, která doufám nebude nikdy existovat. A jestli již existuje, tak se omlouvám, nechtěl jsem případně nikoho urazit.. :D ... Vnímání světa je ošemetná záležitost a když se do toho smíchá ještě trocha umělé inteligence, jejíž základ vytvořil omezený lidský mozek, výsledek stojí zato i díky velice dobrým hereckým výkonům. ()

MEL 

všechny recenze uživatele

Spike Jonze nám servíruje futuristický příběh ochucený retro atmosférou. Phoenix je podivínský mistr svého oboru a Johansson mu to s omezenými hereckými možnostmi kupodivu ani tolik nekazí. Jen se musím ptát: ,,Co je to teď za módu cpát jednoduché příběhy do pomalého tempa a zdlouhavé filmové stopáže???" Kdyby ubylo pár minut, ubylo by i chvil občasné nudy. Místo toho máme na talíři únavné vykreslení jedné romance a děje se tak na úkor závěrečné fáze, která vyzní tak nějak nijak. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Výtok tu pár je a tou najsilnejšou z nich je tá neuveriteľne prepálená stopáž. Ale obecne ide o filozofickú sci-fi romancu na úrovni. 65 % ()

elgreco 

všechny recenze uživatele

Zatím krátce... ten nejkřehčejší romantismu... ideální kombinave filmů Opilí láskou + Věčný svit neposkrvněné mysli a Ztraceno v překladu... Phoenix hraje úžasně... je to zároven jen zamlženě impreionistický výkon... zároveň jakoby detailně kreslený mikrotužkou... Nebral bych, že tématem je člověk a jeho vztah k technice, virtuálnu... je to spíše meditace (zase imperionismus) a analýza (zase ta mikrotužka) partnerského vztahu jako takového... Fyzická nepřítomnost druhého partnera ve filmu otvírá prostor pro diváka, který se sám stává, může stát druhou postavou vztahu, nebo možná pravděpobněji hlavní postavou filmu. Film možná více pro rozum a duši než pro srdce. Možná ne film všech filmů ale po všech stránkách brilantní a výjimečný! ()

muttant 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je tak veľa pravdy, až som sa občas necítil dobre. Chvíľami ako prehrievajúci sa notebook, miestami ako najdôležitejší človek na tejto planéte. ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů silně přepálených místní klakou pseudointelektuálů. Dal bych klidně tři hvězdy, ale rovnováha ve vesmíru musí být zachována ()

Feri0 

všechny recenze uživatele

Skromný film, ktorý mi vyrazil dych. Spike Jonze sa po dvoch úspešných spoluprácach so scenáristickým géniom Charliem Kaufmanom rozhodol napísať a zrežírovať vlastný oscarový scenár. Na ňom je vidno, že sa z časti nechal inšpirovať Kaufmanovým originálnym štýlom, s novými filmovými myšlienkami. Ťažko predpokladať, či to čo je vo filme, by mohlo byť možné niekedy v budúcnosti. Aj keď počas filmu som nad možnou reálnosťou vôbec nerozmýšľal, keďže ma film úplne vtiahol do deja a vychutnával som si precízne natočené dielo. Jonze nám predstavuje spoločenské problémy modernej doby, kde technika v podstate zaujala vedúce postavenie v našich životoch. Veľká škoda, že Joaquin za svoj výkon nezískal ani len nomináciu na oscara, pretože v tomto filme sa naozaj vytiahol. Veľká pocta patrí aj Arcade Fire, ktorí pripravili fantastický soundtrack. Bezpochyby film roku 2013. ()

taft 

všechny recenze uživatele

Málo který film mě tak hrozně nudil jako tento. Musela jsem ho vidět na 3x, protože jinak bych to v kuse nezvládla. Myšlenka možná zajímavá, ale čekala jsem něco víc, nějaký zvrat nebo že se začne konečně něco dít, ale to se nestalo, celou dobu jen kecy kecy kecy..tohle rozhodně nebyl film pro mě.., ale chápu že někoho mohl nadchnout. Plus dávám za sympatického Joaquina Phoenixe. ()

Daggeron 

všechny recenze uživatele

Je naozaj veľmi príjemné opäť zistiť, že kreativita a originalita vo svete kinematografie ešte nevymreli. Her by si mal pozrieť každý mladý človek, žijúci v tejto pretechnizovanej spoločnosti, v ktorej veľkú časť dňa presedí za počítačom na facebooku. Keď nesedí za počítačom, vytiahne tablet a zapne si facebook. A ak nemá náhodou tablet, vyberie z vrecka mobil a pripojí sa na facebook. Spike Jonze prináša originálny a nápaditý film s netradičným a neohraným námetom. Je skutočne veľmi dobre napísaný, jednotlivé dialógy nie sú fádne, obsahujú patričnú hĺbku a nesú v sebe významné posolstvo. Her je síce o technológiách, ale iba obsahovo. Natočený je minimalisticky, dôraz kladie na jeho hlavnú myšlienku a hrozbu z nej vyplývajúcu. Je mimoriadne aktuálny a treba ho vidieť. Problémom je však pridlhá stopáž, kedy snímka bez výraznejšej variácie interiérov alebo exteriérov, postavená prevažne na rozhovore dvoch ľudí, začína postupne nudiť. Spočiatku žasnete nad brilantným nápadom, melancholickým Phoenixom a úžasným hlasom Scarlett Johansson, do ktorého sa nemožno nezamilovať, lenže po hodine začína byť všetko repetitívne a viacmenej iba opakuje už dovtedy videné. Skrátiť to minimálne o tridsať minút, možno aj viac, a bude z toho výborný film, ktorý je o niečom a má čo človeku povedať. Oscar za scenár je i tak zaslúžený, lebo takýchto produktov je v rámci Hollywoodu čoraz menej a väčšina režisérov sa viac orientuje na formu než na obsah. Ale Her má srdce, je veľmi príjemný a milý, z hľadiska pocitovosti netlačí na pílu, hoci na druhej strane ani nedosiahne potrebnú emocionálnu spätosť. Má však naozaj výborného Phoenixa, ktorý herecky strčí do vrecka akýchkoľvek umelo vytvorených superhrdinov a mačov. Tu mu stačí postava zvláštneho chlapíka so sklonmi k depresii a s láskou k počítaču a one-man-show je na svete. Prirodzene, bez sexy hlasu Scarlett Johansson by Her nebol tým, čím je. Síce netradičná, ale pekná love story. ()

generalmagor 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si o tomto poutavém snímku mám myslet. Myšlenka je krásná, ale na druhou stranu... Dosti nemocná. Film zaujme svou vizuální stránkou, hudbou, myšlenkou, místama vtipné scény (tanec Phoenixe nebo virtual sex s mrtvou kočkou mě dojebalo) a vynikajícím Phoenixem a perfektně namluvenou Samanthou by Scarlett Johansson alias sexy bitch. Pokud' překousneš tu absurdnost, která je ale v budoucnu opravdu možná, budeš spokojen/a. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Užíval jsem si každou minutu filmu a pořád čekal, kdy sklouzne k nějaké klišovité pointě - a ono ne! Jednoznačně nejlepší "romantický" film vůbec s natřískaným hereckým obsazením, kterému vedle skvělého Phoenixe kraluje dokonalá Scarlett Johansson. Pokud se někdo hodlá na Her podívat v dabingu, tak ať se radši nedívá vůbec. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

HER - Jeden z mála futuristických nápadov, kde sa hlavný hrdina dostáva z role pána, do úlohy úplne bezvýznamného bodu v novom svete, avšak perfektne doladené zvraty a veľmi sexi prenikavý hlas "Čiernej vdovy" robí super atmosféru, a keď si človek odmyslí úchylnosť dnešného sveta, je z toho veľmi podarený snímok... ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Ona (Her) - tak tento de facto sci-fi film (bez futuristické technologice by celá zápletka filmu nemohla existovat), je zajímavý hlavně tím, že je to film o velmi pravděpodobném současném reálném světě. Je to film o dnešním životě, kdy jsou už téměř všichni a všechno propojeno, našeho soukromí stále více ubývá díky sociálním sítím a osobní vztahy jsou nahrazovány online / virtuálními vztahy. Pokud patříte k lidem, kterým připadá bizarní představa, že by se někdo mohl zamilovat do softwaru, věřte, že už dnes existují lidé, kteří toto běžně prožívají a to včetně virtuálního sexu...Zastavíme to vůbec někdy ?! Režiséru a scénaristovi v jedné osobě Spike Jonzemu se film Ona podařil a já vřele doporučuji... ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Joaquína príliš neobľubujem. Po Gladiátorovi, v ktorom mi vyslovene vadil, teraz pre zmenu zapadol do konceptu filmu presne. Perfektný hlas Scarlett Johansson vás donúti k tomu, že sa zamilujete aj vy. Bohužiaľ v momentoch, kde film mohol vyťažiť z pocitov diváka ešte o niečo viac, to príliš nezabralo a práve preto stratil poslednú hviezdu. ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Tak se mi to líbilo, až jsem skoro zapomněl na to, že i přes všechny ty hluboké "lidské" city je nakonec lepší zůstat sám. Se sebou. ()

kunda4 

všechny recenze uživatele

Theodor sa zamiluje do kompu, igen, nech bude, aj ja mám rád virtuálny sex aj pri ňom sa dá parádne vzrušiť a péro vyhoniť, ale predsa len po čase Vám začne chýbať to láskave teplo medzi ženskými nohami do ktorého sa môžete zahryznúť a cítiť to človečenstvo, o tom žádna. Moja skúsena rada znie, ked si už päť krát po sebe osemeniťe klávesnicu, ktorá prirodzeným spôsobom stvrdne ako Vaše péro, v takom prípade už utekajte za najbližším farárom nech Vám s posvätnou rukou vyhoní a láskavo pohladí Váš ritný otvor ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama