Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

a0001 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som bol proti filmu zaujatý, nieje to totiž moja šálka kávy, no po pár minútach som si začal namýšlať, že sa zrejme mýlim. Film mal čaro, originalitu, humor a lákavé tajuplno. Žiaľ ani po čase sa dej nikam neposunul, tempo bolo čoraz ťahavejšie smerujúc do krajiny Nuda. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Pri pasážach, v ktorých opisujú slovom, alebo hudbou svoje či už pocity, konkrétne situácie v ktorých sa nachádzajú, alebo dokonca výzor istých "vecí". Vtedy som sa zamyslel, aké je to byť napríklad nevidiaci, alebo byť v styku s niekým, koho nikdy neuvidíme. Veľmi zaujímavý scenár a príjemne natočené ()

Don Maty 

všechny recenze uživatele

Nádherná myšlienka pokiaľ ide o lásku. OS bol prakticky človek, s veľmi vábivým hlasom a o to viac vábivými myšlienkami, zmyslom pre humor a koňskou dávkou trpezlivosti a chápavosti. Tzn. ideálny partner. Ale naozaj bol ideálny? Odvrátená stránka OS bola len jedna. OS bola tak trošku mimo emocionálnej roviny človeka. A na to doplatil aj Joaquin. Vždy som opovrhoval AI - umelou inteligenciou. Ale keď som videl tento film. Naozaj by som si vedel predstaviť vzťah aj s ňou. S tou neznámou a tajomnou OS ;)...4* ()

Garros 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že abyste pochopili hloubku a podstatu snímku musíte být aspoň trochu empatičtí. Nebo minimálně prožít rozchod, který se Vás dotkne tak, že se cítíte opravdu osaměle a každý sebemenší náznak cizí náklonosti vůči Vaší osobě je pro Vás najednou tak neuvěřitelně potřebný, že i ten hlas Umělé Inteligence, který si s Vámi povídá a zajímá se o Vás, přijmete s otevřenou náručí... Věřím, že spousta lidí si najde své místo při sledování tohoto filmu. Že Vás uchvátí roztomilost ale i reálná stránka děje, ačkoliv se jedná o mírné Sci-Fi. Mě se to tak stalo... a díky výkonu Joaquina a rajcovnímu hlasu Scarlett, nemůžu jinak, než dát 5*. ()

kiararaftl 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je sice vyborny herec a staci na to, aby utiahol cely film, ale takto znicit potencial filmu som este nevidela. Totiz ten koniec, kedy nie je vysvetlene, co, ako, preco, len sa proste spravi nieco , aby sa film ukoncil, to vo mne zabilo cely zazitok. No a sex s programom, koho toto moze uspokojit na vztah? ()

ikre 

všechny recenze uživatele

Dost nudný přerod umělé inteligence v normální nesnesitelně protivnou ženskou. Trochu vzruchu přinesl pouze pokus o použití zapůjčeného těla dočasné náhradnice, čehož ale hlavní hrdina trestuhodně nevyužil. ()

Jas3 

všechny recenze uživatele

Tolik osamění.. A tak ulítlé a nakonec tak blbé. Ale krásný hlas.. Ovšem, když si to pustíte podruhé, ale jen zvuk, jako rozhlasovou hru na pozadí, tak to konečně dává smysl a může to být i lahodné.. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity vo mne ostávajú ešte dosť dlho po zhliadnutí filmu. Joaquin Phoenix sa dal nahovoriť na síce originálny, ale dosť zvrátený scenár, ktorému som neprišiel na chuť. Sorry, ale dve hodiny pokecávania s počítačom ma nemohlo nejako nadchnúť. Tri hviezdičky ale dávam za tú primárnu myšlienku, ktorú tento počin priniesol. Spike Jonze totižto pekne ukázal, že súčasná virtuálna doba plná virtuálnych vzťahov a priateľstiev môže dospieť až k neodvratnej osamelosti. A navyše ma naštvalo, že Scarlett ani raz neukázali...počuť iba jej hlas je ako sexovať so vzduchom...nič moc teda :) Takže pre mňa dosť divný film a hodnotím priemerne. 55 % ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Mít můj operační systém hlas a inteligenci Scarlett Johansson, tak se asi zamiluji taky :-)! Velmi originální a vizuálně nádherný film o lidské osamělosti... je mi z něj smutno... a možná o to víc, že když se kolem sebe rozhlédnu, tak do podobné budoucnosti neomylně míříme... ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Keď si myslíte, že vás v žánri romantických komédií už nemá čo prekvapiť, tak si pustite tento film. Futuristická láska (bojím sa, že z nie veľmi vzdialenej budúcnosti) podaná citlivo a jemne. V dnešnom pretechnizovanom svete je to dokonale uveriteľné. Môže mať počítač skutočné city? Môže mať človek nejaké city k počítaču? Kde je hranica skutočného a virtuálneho? ()

ptajda 

všechny recenze uživatele

Sladce melancholické. Příběh o tom, že každý chce být milován. A když to přijde, pak nezáleží na tom kým, nebo v tomto případě možná čím. Velmi citlivý Theodore se emočně obnažuje až na kost a umožňuje pohlédnout do samé podstaty toho, co je láska. Zkrátka a dobře osud jednoho prostého, milujícího a láskou zklamaného muže, který dá průchod citům s tou, kterou považuje za tu Pravou. Částečně se s ním identifikuji ve svých životních příbězích. Skvělý herecký výkon Joaquina Phoenixe a výborná hudba. A Scarlett, byť se neukázala ani na sekundu, jako bych ji tam neustále cítil. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Krásny film. Jemne plynie. Tesne po odsledovaní neviem, či mam byť deprimovaná, alebo sa tešiť zo života, ktorý môžem žiť. Jedno Vám však môžem zaručiť a to, že si po tomto filme budete vážiť každé pohladenie od svojej milovanej osoby. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Už len ten žáner (romantická sci-fi dráma) napovedá, že pôjde o niečo špeciálne. Keď k tomu prirátame Spikea Jonzea ako tvorcu, Joaquina Phoenixa ako hlavného predstaviteľa a niekoľko zaujímavých ženských postáv, výsledok nemohol sklamať. Film, ktorý nastoluje niekoľko otázok ohľadne budúcnosti ľudstva, vzťahov a technológií. Chválim skvelú kameru (nečudujem sa, že Van Hoytema si vybral Nolan pre Interstellar), fantastického Phoenixa a príbeh... 75% ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Doufám, že takový vynález mi nebude nabídnut, mám obavu, že bych dopadl ale mnohem hůř. Skoro jako v jednom Clarkově románu (tuším Desátý stupeň?), tedy kompletní propadnutí virtuální realitě bez cesty zpět. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Vcelku neotřelý nápad, bohužel jsem sledoval v dabingu a hlas Samanthy mi vůbec nesedl. Něco tomu chybělo, ale nevím, co. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Filmárska dokonalosť. HER je presne ten druh filmu, po ktorom Vám v hlave neprestajne víria tisíce otázok a začnete viesť filozofické úvahy, či sa vlastne tešiť či netešiť na takúto pretechnizovanú budúcnosť. Prvú hodinu som bola presvedčená o tom, že žiť v budúcnosti, kde by som mala vzťah s OS by bolo splneným snom. Nefungujúce a emočne vyčerpávajúce medziľudské vzťahy by boli nahradené virtuálnym partnerom, ktorý Vám vo všetkom rozumie a vždy je tu pre Vás, no hotová utópia. Áno, je to nádherné, ale paradoxne aj frustrujúce. Theo cíti osamelosť a snaží sa ju zaplniť tou najjednoduchšou a najpohodlnejšou cestou ( OS naprogramovaný presne pre nás bude samozrejme dokonalý pre naše indivindi potreby), miesto toho aby čelil skutočnému svetu. My ľudia sme zvláštni, chceme vzťah, niekoho kto nás bude chápať a milovať takých akých sme, ale na druhej strane pri prvých problémoch zlyhávame, rozchádzame sa v snahe hľadať ďalej niekoho „dokonalého“ ušitého presne na mieru našim potrebám ( taký náš OS ) a v dôsledku toho sa často cítime osamelo a depresívne, pretože nikto taký nie je, sama láska nie je dokonalá. Záver super: zistenie OS, že im proste nestačí interakcia s ľuďmi a vzťahy sa vracajú zas do roviny človek v. človek. :-) PS: Dotyky sú super! ()

cguio 

všechny recenze uživatele

Je to první film, u kterého jsem po hodině díval, kdy už to konečně skončí a ne jak dlouho to ještě bude. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama