Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Tu sa dalo zhliadnuť naozaj čokoľvek: úchylka na mŕtvu mačku, nechať si vyrábať citové a ľúbostné listy na počkanie, stromy vo výťahu a hubatého panáčika v PC hre (to sa mi páči, také chcem), ukážku ako vzrušiť a následne ošukať operačný systém (well, maybe it was alcohol talking) a následne aj to, čo sa udeje, keď sa z neho/nej stane proradná k.rva. Ešte nakoniec aj citát: "Srdce není krabice, která se naplní. Roste s tím, jak moc máš rád." 80% ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

Tolik krásných dialogů v jednom filmu! Tolik romantiky a přitom vkusně a inteligentně podané. Ne třeba jít někam hlouběji do děje. Rozhovory mezi Samanthou a Theodorem naprosto stačí, aby zamotaly divákovi hlavu a vytvořily pár otazníků. Skvělá práce s kamerou a výborná hudba. ()

el_chorro 

všechny recenze uživatele

Po tom týdnu, co jsem to viděl, si pamatuji jen divný outfit Joaquina a sexy hlas Scarlettky. Zajímavý nápad, výborní herci, ale jinak poměrně nuda. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale 3* stačí vrchovatě. Až bude Siri takhle flirtovat v reálu, přidám klidně další! ()

iraven 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda, nuda v oranžové košili. Každá druhá povídka v XB1 obsahuje víc nápadů a děje než tohle. Jedinou zajímavou myšlenkou, kterou mi sledování filmu vsadilo do hlavy, je budoucí způsob komunikace mezi AI. Bude založená na lidském jazyce? Pokud má AI simulovat lidské myšlení, musí být i jazyk AI založen na lidském jazyce, protože myšlení a jazyk jsou velmi úzce spjaty. Ale AI nebude mít fyzická omezení lidského hlasového ústrojí. Bylo by fajn se nad tím ještě někdy zamyslet - je to skoro na dizertačku nějakého computer linguist :). ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle počinu je i série stmívání tou nejtestosteronovitější heteráckou smažbou. Marně vzpomínám, kdy jsem viděl něco tak EMO a ještě tak jaksi nechutným způsobem. Budoucnost plná deprivovaných kníratých hipsterských uhlazených pseudointelektuálů, kteří neřeší v životě nic lepšího než, jestli mačkat zeleninu nebo ovoce a natáčejí dokument o tom jak jejich matka chrápe. Místo aby se ožrali tak jdou na rande a obdivují "asijské prvky" v nobl lokále. Budoucnost z terminátora mi po shlédnutí tohodle připadá jako ráj na zemi. Téměř nedodívatelný počin, který korunují nechutné jalové americké přízvuky (byl jsem nucen to vidět v originále s titulkama a nic takového už nechci v případě amerického filmu nikdy zažít). Po technické stránce a i v některých jiných ohledech je to ale poměrně precizní, ale taky je to neuvěřitelně utahané, rádobyumělecké, plné v podstatě jenom nekonečných záběrů a debilních keců jak z bravíčka. ()

filip333 

všechny recenze uživatele

Osamělost na druhou. Skvělý Joaquin (asi si nechám narůst knír) a ještě lepší scénář. zajímalo by mě kdo v nejbližší době založí firmu na psaní dopisů... ()

Mathyen 

všechny recenze uživatele

nejlepší scénář zaslouženě slízl Oskárka, tohle je vážně fantazie a lidi co píšou (a pak si i zrežírují) takovýhle věci, by měli dostávat mastný budgety namísto všech těch onanystů z rádoby první blokbásterové league... jednoznačně pecka film 10/10 ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem den předem viděl Solaris (2002), který se nese v podobně melancholickém duchu. Zatímco to, co zaznělo v Solarisu, jsem vnímal jen jako plané filozofování, věci, o kterých vás film nutil přemýšlet, jsou dost samoúčelné (týkají se většinou filmu samotného), Her nabízí takovou porci materiálu k úvahám o docela blízké budoucnosti lidstva, že z toho budu žít půl roku. Navíc způsob, jakým autoři tyto představy zhmotnili, je naprosto výjimečný, a proto jej považuji za milník v žánru, možná zakladatele subžánru, který bych stručně nazval reálná dystopie. Zařazuji do top filmů roku 2013. Skvělý, nápaditý komentář:J*A*S*M ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele

Jakože mezi nejlepší ?! Asi jsem se moc těšila, či co .... bývalý Mistr Joaquin sedící před ptákem byl bezva (záběr jako víno), kalhoty hodně vostrý - ale tentokrát mi hubu dokořán neotevřel ... Scarlett mi taky lezla na nervy, když nabírala vzduch - takže asi dobrý (na orgasmus však stále řádně nedostatečný) ... Aspoň mám ale jasno v tom, čím chci být, až budu velká, to jo ! Ten klavír se mi taky líbil. ()

bmolko 

všechny recenze uživatele

Tak zvlastni a tak pekne. Intimni pohled na zivot muze, ktery neni schopen zvladat skutecne emoce. Smutny pohled na spolecnost pohlcenou virtualnem. Tresnickou na dortu je pak hlas Scarlett Johansson, ktery opravdu hraje a hyri vsemi emocemi. ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Tahle neobvyklá introvertní love story se mi zaryla doslova pod kůži. Dávka pocitů a otázek, kterou mi romance Her nabídla mě natolik upoutala, že jsem po jejím shlédnutí měl chuť odvyprávěný příběh dál ve svých myšlenkách rozebírat ba dokonce i rozvíjet. Nelze jednoznačně říci zda vzájemné souznění člověka a umělé inteligence bude do budoucna naše zkáza pro navazování klasických mezilidských vztahů nebo zda bude vítaným pomocníkem pro jedince, kterým život sám z nějakého důvodu nedopřál dostatek porozumění od okolí (starší lidé, nemocní, hendikepovaní,...). Režisér Jonze téměř bezchybně předvedl, že romantický snímek lze pojmout i tak nějak jinak, protože vzájemné partnerství Theodora a Samanthy působilo na jednu stranu tak bezelstně, čistě, avšak na stranu druhou tak perverzně, že jsem si v hlavě vytvořil docela příjemný maglajs. V jednom jsem měl však jasno, strašně jsem anti Don Juanovi Theodorovi fandil :-D. Znamenitý herecký výkon Joaquina, fajn melancholický soundtrack, příšerně dlouhá stopáž. P.S. Kdyby mě můj budík budil vychlastaným hláskem Scarlett J. vůbec bych se nezlobil. ()

SeldomSeen 

všechny recenze uživatele

Zápletka slibovala ledacos, od laciné morality o přetechnizované společnosti po klasický "indie" o jednom výstředníkovi - Jonze z ní však vykouzlil nečekaně civilní zamyšlení nad tím, co hledáme ve vztazích a co od nich ve skutečnosti potřebujeme... Hlásím zásah přímo na komoru - srdeční i mozkovou - a odcházím cvičit na své ukulele... :) P.S. To, že mi jako nejpůsobivější romance na filmovém plátně za hodně dlouhou dobu přišel vztah člověka a operačního systému, je skutečnost bezesporu lehce znepokojivá - teď je ovšem otázka, zda více pro současnou kinematografii, nebo mou maličkost... ()

nat. 

všechny recenze uživatele

Film spracúva čoraz aktuálnejšiu tému vzťahu modernej techniky a človeka. Je kľudný,pastelový, citlivý... a pritom osamelý, máme všetko a pritom nič. Vzťahy sa stávajú povrchnejšie a nikto nikoho nepočúva. Ten teraz tak obľúbený sex po telefóne si mohli odpustiť, ale tak, je to americký film, čo by som chcela. Bohužiaľ nedám 4 * ,pretože ma trošku sklamal záver. Ak by teda nezrušili operačný systém, tak ako, ostalo by všetko v online podobe? Miestami sa mi zdalo, že takýto vzťah je výhodnejší ako ten skutočný . Hlas Scarlett je strašne príjemný na počúvanie a ani neviem, aký výsledný efekt by mal film bez neho. A nakoniec - skutočne skvelá hudba, ktorá sa k filmu hodí a dodáva mu šmrnc.p.s. Tie nohavice, až pod "pazuchy" boli ale fakt kúl :))) ()

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

LoL, je to vuglární a k tomu i sci-fi! Tudíž si nemám na co stěžovat, ale k plnému hodnocení mi tam něco chybělo...asi já nebo tak nějak... ()

Petka92 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velké očekávání od tohoto filmu...a naplnily se! Joaquin Phoenix podal tak úžasný výkon, že jsem úplně ty jeho pocity viděla zhmotněné před sebou a to ani nemusel nic říkat, stačil ten jeho pohled. Scarlett Johansson má úžasný hlas, který je vážně krásně nakřápnutý. Celé dvě hodiny uběhly jako jedna. Jen mě trochu děsila naléhavost toho, že ta budoucnost ve filmu už tak trochu nastává teď. Kam to až povede? ()

Nerdvana 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, v kinech právě probíhá souboj AI. Vítězem se stává jednoznačně tento snímek, který vás nechá uvěřit, procítit a pak ve vás zanechá těžko popsatelnou prázdnotu. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama