Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 263)

Kusic 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny si Joaquin povídá se sluchátkem ve svém uchu.. chvílema to může působit lehce schyzofrenicky, ale film mě bavil. Hlas Scarlett bych mohl poslouchat asi věčně :).. film měl za úkol především ukázat to, že milostné pouto může vzniknout snad mezi čímkoliv, zamilovat se můžete i do někoho, o kom nevíte, jak vypadá.. že je dnešní společnost na tak špatné úrovni, až se lidé budou v budoucnu spoléhat na inteligentnní operační systémy.. v domnění, že vytvořený program svého přítele/partnera nezradí a bude mu šeptat do ucha to, co chce slyšet. Jenže systém, který má kopírovat lidské vlastnosti a myšlení musí mít zakonitě i lidské chyby.. jednoduše.. i operační systém je kurva. ()

Malkinka21 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film. Nová a svieža myšlienka pre film, ktorý sa odohráva v budúcnosti. "Her" sa mi hlavne zapáčil preto, lebo to opisuje a upozorňuje ľudí, kam tento vysoko elektronický svet speje. Ako bolo vo filme vykreslené, že ľudia absolútne zabudli na fyzický kontakt s ľuďmi a priateľmi a namiesto toho uprednostňujú spoločnosť počítačov, operačných systémov a virtuálnych asistentiek, ba čo viac, uprednostňujú aj vytváranie milostných vzťahov s počítačom. Herec v hlavnej úlohe bol výborný a takisto oceňujem výber pekného a zvodného hlasu Samanthy, ktorú nahrala Scarlet Johansson. Dávam 4 hviezdičky. ()

hrano 

všechny recenze uživatele

Ľudský hlas samotný dokáže preniesť všetky pocity tak intenzívne, aby ich bolo cítiť všetkými zmyslami (snáď okrem čuchu). Toto je prostriedok, s ktorým Spike Jonze úspešne prezentuje tento snímok. Je to vcelku originálne pojaté poukázanie na to ako sa dnešná doba mení a odosobnenie medzi jedincami nášho druhu je stále viac citeľné. Na druhú stranu, po odmyslení virtuálnej reality nám vo výsledku ostáva platonická láska, ktorú za život zažil takmer každý a teda by sa mohol dej filmu odohrávať v akomkoľvek storočí a mal by rovnaký efekt. (75%) ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedno z prekvapení roka. Filmu dominuje najme nádherne choro erotický hlas Scarlett Johansson a Joaquin Phoenix, ktorý si to u mňa vyšplhal do top 50 charizmatických hercov. Kua, dal som za počítač 1000 Euro, ale nemá taký krásny hlas :-( . Scarlett Johansson v krabičke a v mobile, to by mohlo mať slušný marketingový potenciál :-) . Každopádne ide o celkovo krásny film, odhaľujúci izoláciu a samotu dnešných tridsiatnikov z generácie singles (mne sa to chvalabohu vyhlo - a možno práve preto môj počítač nemá erotický chraplák). Pre niekoho pôjde o príjemne romantický film (aspoň v prvej polovici), pre niekoho o filozofickú sondu do emocionálnej vydedenosti spomínaných singles. Pre mňa to boli predovšetkým dobre strávené dve hodiny. Napriek tomu, že sa považujem za počítačového technokrata, tak pri niektorých scénach zobrazujúcich previazanosť hlavného hrdinu s technikou ma zamrazilo. Film je viac-menej vhodný pre deti. ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

K ději nemám co velice dodat. Ono finále bylo tak nějak jasné už při zápletce a navíc už kolegové v prvních pěti komentářích vystihli prakticky vše. Za děj a zápletku 3*, tu další dávám za moc příjemnou práci s kamerou a clonou. ()

jemenfoutiste 

všechny recenze uživatele

Osobne sa cítim pricynická na tento druh lovestory. Nie že by mi ten pán s moustache a smutnými očami spolu s hlasom Scarlett predstierajúcej sex po software-i neboli sympatickí, len celý ten film mi prišiel zbytočný. Síce perfektne natočený. Melanchólia, farby a tá hudba! Jediná myšlienka, ktorá vo mne zostala po konci filmu, bol ten pocit ľútosti nad niekým, kto si neuvedomuje výkonnosť počítačového software-u. Pokiaľ je však celá tá vata len o jednom tragickom ale poetickom rozchádzaní dvoch ľudí (Mara Rooney skvelo hrá), tak potom 5. Obávam sa však, že je to len útok, síce kvalitnejší, ale i tak agresívny na jednu veľmi konkrétnu skupinu. ()

Kelexro 

všechny recenze uživatele

Supr vytříbenej filmeček,, Chvilkama občas k popukání ,ale jo fakt dobrý,,no uvažoval jsem mezi 3 a 4 hvězdami , nakonec 4 kvůli tomu jak to Phoenix dokázal neuvěřitelně prodat. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi nepřišel žádný film tak podivný jako tento. Filmařsky je to klasa, krásné záběry na budoucí Los Angeles, kde každý má v uchu svůj vlastní svět ve sluchátku, nějaký svůj operační systém a kde ruční dopisy za lidi musí psát zvláštní agentura, asi že v budoucnu na to budeme moc líní, abychom svým blízkým ručně napsali třeba milostný dopis. Otevírá se spousta otázek a námětů k zamyšlení. Jde mít vztah s někým, kdo žije jen v počítači? Milovat někoho, koho někdo jiný naprogramoval? A proč nebýt raději šťastný se svým OS místo smutné samoty? Jako výprava do psychologie, do světa partnerství to bylo přínosné, to každopádně. V mnohých situacích jsem si říkala, vždyť o tom jsem taky přemýšlela, to je trefná poznámka nebo jak by tohle někdy mohlo být skutečné apod. Ale občas mi to přišlo prapodivné. Her je asi o tom, že člověk potřebuje lásku, porozumění a něco co mu zaplní srdce, aby byl úplnější. Akorát tady hlavní hrdina naráží na ten fakt, že chodí s OS a ne se ženou, kterou může obejmout. Bylo to zajímavé. Ale doufám, že vždycky bude pro člověka důležité mít vedle sebe někoho dalšího, kdo je z masa a kostí. OS mě nezahřeje, nepohladí, erotické záležitosti určitým způsobem řešili, ale stejně to není milování v pravém slova smyslu. K OS si nemůžete přivonět a neucitíte v hrudi bít jeho srdíčko. Joaquin Phoenix hrál bezvadně. Je mi spíš protivný, ale tady až tak nevadil.... až na tu housenku pod nosem :) český hlas Samanthy se mi líbil a to, že je film ukecanější se dalo čekat. Však co by tam jinak dělali, když se vlastně nevidí, respektive nevidíme fyzickou podobu Samanthy, která komunikuje především hlasem. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Nemůžu říct, že by mě tento snímek vyloženě nadchnul (našlo by se pár nelogičností i věcí trochu přitažených za vlasy), ale rozhodně to má atmosféru (mj. díky skvělé hudbě) a působivou myšlenku. Navíc mě docela potěšil závěr. Takže ve výsledku si ho vlastně klidně dám někdy znovu... :o) 75 % ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Romantický film roka, skvelý nápad a scenár a výborná ústredná dvojica (aj keď Scarlett je len virtuálna). Jonze je v Hollywoode momentálne podivín č. 1 (v tom dobrom slova zmysle) ()

Santiago. 

všechny recenze uživatele

Oni to snad mysleli vážně? Skvělý námět na komedii, ale toto? Tolik přeslazenosti, umělosti, ty vohozy jak z bývalé NDR osmdesátých let (fandové módy ať prominou mé ignorantství)... Jindy skvělému Phoenixovi jsem to tentokrát prostě a jednoduše nevěřil vůbec nic. A kopačky od "windows" jen vrcholem potupy. Opravdu velké zklamání, námět originální a co z toho vzniklo... ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Technicky kvalitní film se zvráceným a nechutným příběhem. Akceptace kontroverze společností mě dostala snad ještě víc, než samotný fakt, pak už to byla ale jen kýčovitá nuda..3* za skvěle zvládnutou hl.roli a originální námět, ať už se mi líbil nebo ne. ()

Tercikkk 

všechny recenze uživatele

Film je úžasný. Ta kamera, hudba, emoce, barvy, herci, melancholie...nemám slov. Ale něco mě trochu znepokojovalo. Nedokázala jsem se plně vcítit do filmu, protože jsem hluboce nesouhlasila s tak dokonalou láskou k něčemu pro mě neživému. Čekala jsem na každé zakopnutí (*SPOILER* → a když Samatha Thea opustila, cítila jsem se šťastně a svobodně ← *SPOILER*). Film je pln krásných pocitů, je to svým způsobem oslava lásky. Jsem opravdu nadšena. K hereckým výkonům netřeba komentáře. Byly báječní. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

To co odlišovalo tuhle romanci od ostaních byla jakási předpověď vztahů člověka a umělé inteligence pro nepříliš vzdálenou budoucnost. Zajímavé až podmanivé to bylo v tom, že je to až příliš reálné. Náznaky něčeho podobného už jdou sledovat v dnešní době a je jen otázka času kdy lidé budou moralizovat osoby, které budou mít vztah s umělým mozkem. tady jsou už nad to lidi většinou povznesení a téměř všichni to berou jako denní reálii. Další v čem byl film zajímavý bylo sledování prostředí ve kterém jsou přirozeně pro potřebu člověka integrované chytré technologie. V podstatě až na výborně zpracovaný futuristický vizuál jednalo "pouze" o konverzační film se skvěle napsanými dialogy. A ještě jedna věc. Pokud z nějakého důvodu nemáte možnost vidět obraz, úplně postačí pouze audio. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nemohu pominout skoro až geniálně dojemné herectví J. Phoenixe, několik mrazivě nápaditých detailů varujících před netrpělivě blízkou budocností a především úžasnou smyslovou záměnu romantiky obrazové za zvukovou, ovšem na to, že jde vlastně o banální milostný příběh "post-moderního" muže, byl tento snímek až přespříliš dlouhý. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama