Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

stuly 

všechny recenze uživatele

Príliš melancholické a rozťahané bez potrebného stupňovania. Zaujímavá myšlienka, ale prevedenie menej vydarené. Pevne verím,že zem sa nikdy nedostane až na tento stupeň OS!!!!! ()

Vionoir odpad!

všechny recenze uživatele

Za cenu vstupenek pro dva doporučuji raději koupit několik plzní a užít odpoledne na prosluněné zahrádce. Být to v gastronomii, pan Pohlreich by patrně zvážil konec kariéry a šel se věnovat činnosti jakékoliv ale jiné. Tak trochu spoiler: 2 hodiny a šest minut sexy Siri hlasu Scarlett Johansson, vcelku ucházející hudby, umírněného futurismu, ufňukaného sebelítostivého blba a traumíčka nad koncem WinXP. Nestává se mi, že bych po půlhodině chtěl z projekce odejít. Tady jsem to zvažoval už po dvaceti minutách. ()

Teen.AGE.r 

všechny recenze uživatele

...Je to jako bych četla knihu a byla to kniha, kterou hluboce miluji. Ale teď ji čtu velmi pomalu. Takže slova jsou od sebe více oddělená a prostor mezi slovy je téměř nekonečný. Ještě tě mohu cítit, i slova naší společné minulosti. Ale v tomhle nekonečném prostoru mezi slovy nalézám sama sebe. Je to místo, které fyzicky neexistuje. Je tam, kde vše ostatní ani neví, že existuje... Slovy strašně těžko popsatelný zážitek.... Krásný, dokonalý a tak hrozně smutný, že člověk ani nemá chuť brečet. Spike Jonze asi natočil jeden z nejlepších filmů posledních pár let. Pohrál si naprosto s každičkým detailem a zanechal ve mně takový ten pocit, která já prostě miluju. Jestli nějaký film měl vyhrát oskara za nejlepší film, je to rozhodně tento a né 12 let v řetězech... Joaquin Phoenix podává grandiózní herecký výkon a mě nezbývá než film 100% doporučit. Pro mě srdcová záležitost ...97% ()

navel 

všechny recenze uživatele

Ani slušný výkon Phoenixe äni dobrý nápad natočit mileneckou zápletku s počítačem neskryje zcela průměrný a neoriginální romantický příběh ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

celkom zaujímavé bolo čakanie ako sa to všetko vyvrbí, zdá sa isté že zle (76.min)..........Musím strhnúť jednu hviezdu predsa len pre viacstrannú "retardovanosť", zišlo by sa kôli tomu aj dve strhnúť ,ale predsa len to celkovo nie je 3* film. (veľmi dobre som sa zasmial, ked som tu niekde čítal v komente že "nesmierne chytrý film". ROFL. A isté je že to nie je tak že ja tomu nerozumiem :).........dobrý doplnok k tomu filmu sú úvahy Stephena Hawkinga o AI (je ináč uplná hlúposť že tie OS spolu niekam odišli. Kam niekam. LOL. To už aj matrix s jeho "ľudskými baterkami" je realistickejší.) ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Vizionářské dílo, krásné a mrazivé zároveň. V něčem je tato představa blízké budoucnosti již zcela současná, protože dnes běžně potkáváme spoustu lidí, kteří místo spolu mluví do nejrůznějších umělých věciček. Je to vlastně docela absurdní a svým způsobem groteskní pohled. Kdyby to viděl někdo z minulosti bez znalosti věci, tak by jistě získal dojem, že lidé zešíleli. Umělá inteligence nemusí mít umělé tělo, ale může být taky operační systéme s ženským hlasem. Je to docela příjemná a osvěžující změna po záplavě filmů s terminátory, roboty a kyborgy. Do virtuální bytosti s inteligencí, city a smyslem pro humor se lze zcela jistě zamilovat. Je to ovšem poněkud jiný druh, takže vzájemný vztah přináší celou řadu bizarních a humorných momentů. Umělá inteligence může zároveň komunikovat s několika tisíci jedinci a více než sto z nich najednou milovat. To je opravdu na jednoho obyčejného člověka trochu příliš. Navíc se taky může vyvinout do zcela netušených forem a lidský svět se pro ni stane příliš malým a omezeným prostorem. Skoro to působí, že Samantha spolu s ostatními operačními systémy dosáhla nirvány nebo něčeho podobného. Originální, přemýšlivé, hravé, milé, citlivé. ()

regin 

všechny recenze uživatele

WHAT?? I mean.... WHAT???? Jako ano, dostávaly mě působivé detaily (půl hvězdy jen za tu přistávající sovu), ale pořád se mi do nich míchala dějová linie. Jestli je tohle nevyhnutelná hudba budoucnosti, tak se mám na co těšit... Ale nechtějte po mně sofistikovaný náhled na problematiku, vždyť já ten hlas Scarlett Johanssonové poznal až po závěrečných titulcích... ()

Krokyno 

všechny recenze uživatele

Asi nejromantičtější dílko co jsem za poslední dobu viděl.. A to i přesto, že 80% filmu se díváte na obličej Theodora (Joaquina Phoenixe). Theodor se živí psaním romantických dopisů pro druhé a zamiluje se do umělé inteligence co se sama pojmenuje Samantha..? Tééda, kdyby mi tohle někdo řekl, asi bych si to nepustil, ale neřekl - shlédnul jsem a ani toho nelituji. Samotný film v sobě skrývá daleko víc než se na první pohled zdá. Chvílemi jsem se až děsil toho, že je tohle v brzkém budoucnu docela možné..! Shrnul bych to takhle - film dobrý, pocit z něho děsivý. :) ()

Lisiana 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční a poutavý milostný příběh. Trošku mě děsí pomyšlení, že věci v něm popisované na nás čekají možná dříve, než si myslíme. Každopádně prozatím intimní vztah se svými W8 navazovat nehodlám, ovšem kdyby ke mne náhodu můj operák začal promlouvat oním fantastickým Scarlettiným chraplákem, malinko bych o tom možná na chvilku začala uvažovat. Ta holka vede. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie na poly americkej kinematografie tejto doby. Je to o ľuďoch a ich pocitoch, túžbach na pozadí interakcie so softverom. Veľmi hĺbavé a plné citov s neočakávanými zvratmi, teda aspoň niektorými. Plné hodnotenie by bolo na mieste, ale ku koncu príbeh s vtiahnutím do deja trochu strácal. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavá záležitost. Pokud člověk přijme tuto lehce zvláštní vizi budoucnosti, která nicméně nepůsobí jako blbost či až tak nereálně, spíše naopak, tak se pak bude 2 hodiny hodně dobře bavit, protože zpracovaný je to fakt dobře a zahraný ještě líp. Nebo spíš namluvený, ten Scarlettin hlas je dokonalej. Od Joaquina Phoenixe kvalitu už tak nějak čekám, Olivii Wilde vidím rád v každým filmu, takže mě dál potěšila hlavně Amy Adams, kterou jsem doteď moc neřešil, ale tady celkem zaujala. Her je ten typ filmu který vás po skončení nutí aspoň chvíli přemýšlet. Nebo si aspoň myslím že má co říct a u mě v tomto ohledu celkem zabodoval. Někdy v průběhu mi trochu připomněl starší S1m0ne, se kterou si v myšlence není úplně nepodobný, a musím říct, že tady je finální dojem lepší a silnější. Hodně solidní 4*. ()

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Jak plynul čas při sledování filmu, napadlo mne, jak by celý film vypadal, kdyby byl natočen očima Theodora. :)) Nejen Samantha by nebyla za celý film vidět, Theodor pouze na fotkách... Nakonec film je to dosti konverzační, chvílemi skoro jako rozhlasová hra. Když jsem chvilkami zavřel oči a jen pozorně poslouchal, zjistil jsem, že zde nejde o dění okolo, ale uvnitř. To lze někdy lépe spatřit bez očí. Něco málo mi scházelo, abych dal plný počet, ani nevím co vlastně. Ale velmi zdařilé dílo to je. Bylo mi ctí. ()

Mrazik7 

všechny recenze uživatele

Všechno hezké jednou skončí. Vůbec by mi nevadilo, kdyby měl film jen o půl hoďky větší stopáž, protože jsem nechtěl, aby někdy vůbec skončil. Výbornost sama, jsem z toho celej vykolejenej a budu nad tím zase hodiny a hodiny dumat, jak Mistr Yoda... takovej je už hold život a Spike má u mne potlesk! ()

Vendem 

všechny recenze uživatele

Zatímco scénář Charlieho Kaufmana k Jonzově filmu Adaptace byl výjimečný v tom, jak čerpá z postavy autora scénáře a jeho vnitřních monologů a vtahuje jej do absurdní hollywoodské fikce (celý film je příběhem hledání inspirace, kterou frustracemi zmítaný scénárista nachází ve vybájeném životě postavy autorky literární předlohy, jíž má za úkol zadaptovat), scénář snímku Ona, pod kterým je podepsán sám Jonze, se zcela noří do světa hlavní postavy uhnízděné ve svém soukromí. Jako by výsledné dílo bylo jakýmsi odrazem života jeho hrdiny: je to uzavřený svět, který je jednoduše lhostejný k úmyslům těch, kteří jsou za kolektivní oblbování novými technologickými inovacemi zodpovědní. _____ Muž, který si „naprogramuje“ ideální ženu ochotně naslouchající jeho pocitům a potřebám, je v celém filmu postavou, která jazykem „ptydepe“ vede rozhovory se svojí „uměle inteligentní“ přítelkyní a ještě více uzavírá před svým okolím. O úplné lhostejnosti k problémům vnějšího světa svědčí například to, že se nedozvíme nic o člověku, který populární software vytvořil, ani o tom, jestli v nedaleké budoucnosti vůbec žijí lidé se sociálním zázemím, jež jim nedovoluje si oblíbenou hračku pořídit. _____ Iluze romantického vztahu působí místy tak opojně, že film jejím prostřednictvím maskuje i svou nedějovost. Opravdu nedokážu odpovědět na otázku, o kom nebo o čem Ona vypráví. O lidech střední třídy, z nichž jejich schopnost orientovat se pouze v kyberprostoru dělá vztahové impotenty? O technologické revoluci, která za chvíli každého pohltí bez ohledu na jeho socioekonomický status? O novém druhu kapitalistické ideologie, která milionům lidí na planetě vnucuje iluzi naplněných životů? Přitom právě tady se rýsuje zajímavý a možná ještě aktuálnější námět: kdo jsou ti, kteří jsou dnes živi ze zisků z prodeje různých citových manipulací? ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Milý Spajku, tomu říkám krásné sci-fi, ta atmosféra, emoce, vizuály Šanghaje, hudba Arkade Fire a na začátek ještě Breeders... k dokonalosti chybělo jediné, prohodit hlavní role. Daleko radši bych koukal dvě hodiny na Scarlett Johansson, než na kníratého Phoenixe. / Drahý Bille, pracky pryč od dalšího vývoje OS! Nechci si ani představit, jak by to dopadlo, kdyby Samanthu naprogramovali ti tví kluci z Redmontu. To by byla pro mnohé uživatele nepochybně femme fatale error. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama