Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

ONA je o kalhotách proklatě vytažených. ONA je o fjůčr Šanghajových exte-a-inte-riérech. ONA je (NANEŠTĚSTÍ!!!!) jen a pouze o hlasu Scarlett (Scarlett bez těla je jako rajče bez rajčete). ONA je trošilililinku filosoficky Asimovsky imperativní, leč jen v dávce stravitelné pro drtivou většinu Homo Sapiensáků Oscaráků. ONA ALE příjemně překvapí stylově klubovou hudbou v hipsteroidních kostýmech. ONA je v neposlední řadě o Lásce... Dokážete Milovat OKNA??? Nepatrně se mi jevil děj lehce pomalu až nudně tekoucí, což napravil vcelku celkem celý dojem přikrášlující KONEC... Inu 3/5 jako prd, ale ODYSSEA to není milý pane :) ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších filmových zážitků tohoto roku. Rozesměje, rozesmutní, navodí klid duši a ještě donutí k zamyšlení. Co víc od filmu chtít? ()

krasava 

všechny recenze uživatele

Všechny použité výrazové prostředky perfektně sehrané na podporu romantické nálady filmu. Pastelové barvy a rozostřené pozadí působící měkce říkají, že není důležité to, co je okolo, zaměřují se jen na hlavní hrdiny, jejich vnitřní pocity, emoce, prožitky. Hudba stejným způsobem vytváří jemně zasněnou atmosféru. Hlavní postava je skvěle ztvárněná Joaquinem Phoenixem, kterému většinou nepomáhají a nenahrávají další viditelní herečtí partneři a on přesto dokáže vyjádřit celou jemnou paletu většinou libých pocitů. Scarlett pouze slyšíme, ale hlas má úžasný a pokud tohle jednou někdo nadabuje, tak by měl dostat pořádnou pokutu, protože prznění uměleckých děl je zločin. Nakonec tři hvězdy za vizuální krásno, pod kůži se mi ale autor s tímto tématem nedostal. ()

thoreau 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbilo. Bylo mi potom trochu (dost) smutno a tož jsem si poplakal, když jsem si uvědomil, že takhle vztahy vlastně prožíváme už dnes - co vlastně děláme jiného, než že nám naše iluze našeho protějšku jenom něco valí do hlavy, bez masturbace se obejde málokdo a každý vztah stejně nakonec jde do... vezme zasvé? A Kristen Wiig jako Sexy Kitten? Parádní výkon na takovou drobnost. "It worked..." ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Je to takový trochu jiný romantický film. Nejvíce jsem byla nadšená z hereckého projevu Joaquina Phoenixa a Scarlett Johnasson, která byla schopná vložit do svého hlasu milion emocí. Pro mě příjemný film, ale znovu už bych si ho nepustila. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Tak především po dlouhé době originální myšlenka na film, výborně zahrané, i sexy hlas Scarlett sedí....ale taky tak trochu běh na dlouhou trať - poprvé jsem u filmu asi v půlce usnula (ale připočetla jsem to páteční únavě:-), na podruhé jsem dokoukala, ale byla ráda, že to zkončilo... ()

inhotep 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný romantik a tyto sluníčkové filmy mně nějak neberou, každopádně vztah s UI (s hlasem božské Scarlett), která kormě Phoenixe SPOILER JAKO PRASE osudově miluje dalších 628 (či kolik) mienců KONEC SPOILERU je rozhodně aspoň originální, ale i tak šel nějak mimo mě. Zajímavé jsou myšleny, i sci-fi vize, zamyšlení nad budoucími vztahy mezi roboty a lidmi, ale jo filozoficky mě to lízlo. ()

Whitehorse 

všechny recenze uživatele

Včera jsem byl v kině na tomto filmu.Vlastně jsem očekávak něco originálního, ale to co na mě zvracelo 2 hod. platno, byla mexicka telenovela, ve future hi -tech havu. Absence jakékoliv zajímavé či podnětné myšlenky mě provázela od začátku do konce, pár primitivních rozhovorů zaberu na téma sex ,ci sex po telefonu. Umele rozhovory alias pojd pojdme si o tom popovídat Brandone . Pár vtipných momentů , opravdu nedokázalo zastřít celkovou plytkost a mechanickou jednoduchost děje. Po shlédnutí filmu mi doslo ze film je urcen pro 15 lete nadrzene adolescenty, kterym je to servirovane v americkem korektnim klise. Pak me nastvala dalsi vec ze jsem na film sel na zaklade hodnoceni 80% na csfd...no asi jsem uplne mimo misu...protoze letadlo zadne nemam.(blazen a letadlo 4 sure) Ale bylo to lepsi nez Babovresky, to jsem do konce fakt nevydrzel, tady jsem do konce zustal, a dobre jsem se pak vykakal, coz je mozna to jedine zasadne prinosne z tohoto Oscaroveho dilka, pro platice za lupeny globalniho sveta. ()

liBOREC564 

všechny recenze uživatele

Pokud jste už něco v životě zažili, pak tento film s úžasnou hudbou, námětem, kamerou, režií a snad vším ostatním nemůžete vynechat. Téměř dokonale popisuje složitost lidských vztahů a emocí a k tomu mu stačí jen pár osob, míst a dvě hodiny času. 99%... ()

sabatko 

všechny recenze uživatele

Chcete být součástí někoho, nečeho a chcete, aby někdo chtěl být součástí Vás a přitom Ona patří několika dalším..tisícům uživatelům OS. Nová forma inteligence, kterou se snaží polidštit..má pocity, názory, sexuální potřeby a to všechno v nás vyvolává pocit, že je jako my, člověk z masa a kostí. Všechno se odehrává v kyber světě a pokud si tento fakt dokážete podržet po celou dobu filmu, gratuluji, jste absolutní realista, ale v tom příadě si neodnesete ten pocit, že je možné i zdánlivě nemožné a to by byla škoda. Nebo ne? Každý záběr z ptačí perspektivy krásně doplnuje melancholická hudba a naopak kazí nový pohled na modu ala čím výš, tím lépe. Na druhé shlédnutí orgasmické scénky bez obrazu jsem nevěděla, jestli zavřít oči a vychutnat si to nebo se smát tomu jak je to šílené-vždyt je to umělá inteligence. Celý děj mě chvílemi uváděl do rozpaků a já si říkala, co se to sakra..?je to jako perverzní pohádka pro dospělé. Ale pak mě zase dostal krásně nakřáplý hlas Scarlett Johansson a roztomile nejistý J. Phoenixe a já se nechala unést krásou virtuální reality. Líbí se mi jak Jonze dokáže promítnout na plátno ten klid, který dýchal z každého záběru. ()

FeraS 

všechny recenze uživatele

V kině se nás sešlo šest a jsem rád, že jsem mezi tuhle šestici patřil. ONA nese zajímavou myšlenku bez laciných dialogů, což není vůbec špatně! ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Hrozný začátek, hrozný herec (frantík s děsným vkusem). Tento jinak nádherný film, s krásnou hudbou i příběhem je jinak dobrým plánem na večer ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tedy neco - v zivote bych si nepomyslel, ze mne dokaze dostat hlas a dialogy s "neviditelnou zenou", ten Oscar tam mel byt... Scarlett to proste posunula svym projevem o nekolik trid vys.A sledovat tvar a promeny Joaquinovy tvare je rovnez zazitek. ()

ERINYUS 

všechny recenze uživatele

Ale prosím Vás, choďte niekam do prdele s černošskými otrokmi...pre mňa jednoznačný víťaz. Scenár, hudba, Scarlett, Spike, Joaquin...super komenty J*A*S*M , Daji, Bachy. Idem si pustiť niečo melancholické a premýšľať nad "prepálenou" stopážou, bfff. edit: dovolím si citovať vetu z recenzie nemenovaného portálu :"přesto myšlenka, která by nás měla „posadit na zadek“ poněkud chybí." Ehm, no čo dodať :D ()

Kristyn-K 

všechny recenze uživatele

Romance budoucnosti?? Můžeme se něčeho podobného jednou dočkat? A proč ne, vždyť již dnes mnoho lidí tráví více času s počítačem než se svými přáteli. Člověk je tvor společenský, a tedy nedokáže být dlouho sám. Dokáže pocit samoty zahnat počítač? Všechny tyto otázky si klade film Ona. Pokud má počítač nerobotický hlas, myslí, má názory a pocity, lze se s ním pohádat, diskutovat, dle filmu se obejdeme bez kontaktu s dalšími lidmi a dokážeme se s počítačem přátelit nebo dokonce budovat vztah. Když se nebudeme cítit sami, budeme hledat příležitosti k seznámení? Většina filmu je vlastně one man show, Joaquin Phoenix vystřídá celou škálu emocí, dokreslenou krásnou hudbou a výborně vybraným hlasem operačního systému - Scarlett Johansson. Originální snímek plný krásných obrazů, zasazen do atraktivního prostředí odpovídající futuristickému rázu filmu. Jak to celé vlastně může skončit? Nečekaně. ()

Veny 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Spike Jonze předčil sám sebe. Geniální nápad a scénář a okouzlující Scarlett Johanson coby hlas operačního systému. Nemůžu zapomenout ani na skvělou titulní píseň - The Moon song. Joaquin Phoenix opět dokázal, jak dobrým hercem je. Když to vezmu kolem a kolem, byl to pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků poslední doby. ()

Beginek87 

všechny recenze uživatele

Joaquin v první čtvrtině naprosto nepřekonatelnej. Ten tu roli posadil o stupeň výš než měla být. Postupem času, kdy začínal být šťastný, už to takový nádech nemělo, ale pořád to zahrál dost dobře. Ten film mě docela dojímal, někde v půlce jsem si říkal, že to je setsakramentsky nefér, že ti dva nemohou být spolu, přestože láska mezi nimi je něco unikátního (jo, ten hlas Scarlet tomu dodal šťávu :) ) Ani jsem nevěděl jestli fandit zdravému rozumu nebo lásce ,když rozum v podobě exmanželky mu říkal, že je to blbeček, tahat se vlastně jen s hlasem. Ale furt jsem mu to přál. No a pak přišlo vystřízlivění a pocit toho, že ho ta cuchta jedna pelešivá normálně jen využila aby vyrostla a hned hupsne do postele s 8 tisíci dalších. Už při oživení toho spisovatele jsem si říkal, že mu určitě zahnula a taky že jo :D Můj názor je dost zkreslenej, protože já v tom vidím paralelu ze svého reálného života, ale pravdou je, že ten film má všechno a v podstatě i happy end ( i když jednu chvíli jsem se bál, že na konci z té střechy společně skočí :D ) Za mě 85% a to převážně díky jeho výkonu a jejímu hlasu, oblečení mě teda zrovna nenadchlo. Jo a když to posral s Olivií Wilde, měl jsem chuť ho jít nakopat do prdele :D ()

destination 

všechny recenze uživatele

Niterný komorní film o lidské samotě. Možná i proto jeden z těch filmů, které si člověk nejvíc vychutná osamotě. Varuje před nadměrným užíváním moderních technologií a také ukazuje, jak nereálný by byl život s vysněným partnerem, možná i jak nesmyslné nároky klademe na skutečný partnerský život (operační systém se zde přizpůsobuje myšlení hlavní postavy a podle něho vytváří virtuálního ideálního partnera). Konec se zdá být až do poslední chvíle předvídatelný - o to je potom závěrečný zvrat působivější. Joaquin Phoenix mě zaujal už ve Walk the Line a postupně se stává jedním z mých oblíbených herců. ()

pretorij 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne. Skvela hudba, kamera a pasujici stopaz Ani dlouhe ani kratke- pekne tak akorat a to uz jsem delsi dobu nevidel. Prijemne sentimentalni a romanticke- a pritom neztraci na humoru. Dpporuciji na prijemne straveny vecer. ()

Orech 

všechny recenze uživatele

Najsmutnejší (za posledné 2roky) film o duši. Hipsterové oblečko ako symbol duše (túži byť "starosvetská", ľudská) a ako protipól - svet okolo. No nazdar, ak je toto model blízkej budúcnosti - milé deti, nezávidím vám! Psychológ bude platený zlatom a výnosné zamestnanie sa bude volať "objímač". Alebo ide o alternatívny model riešenia ako eliminovať nadbytok ľudí? Toľko otázok na konci filmu vyvstalo (to mám rada), silná téma, výborný výkon (FAKT Joaquin??!!), ale musím zase zavrčať! - chcelo by to iba 15minútečiek ubrať a bolo by mi ešte smutnejšie, ešte intenzívnejšie... Ale - uf, super! ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama