Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 263)

nelja 

všechny recenze uživatele

...mně se teda zatím hrozně, ale hrozně (!) líbí knírek Joaquina Phoenixe a za něj dávám čtyři hvězdičky ;-P no dobře no, pokusím se o sofistikovanější reflexi...film se elegantně vyrovnává s novodobým fenoménem "osamělosti jedince, ztraceného uvnitř virtuální džungle, respektive dobrovolně odevzdaného takovému umělému prostředí. je to neuvěřitelně melancholická, subtilní záležitost, ve které exceluje především slaďouš Phoenix s tím svým neodolatelným knírkem- -abych byl seriozní, je tu i úžasné virtuózní, herecké umění..to se třeba pronikavě projevuje ve scéně, kdy randí s jednou trapně fyzickou a tudíž přežitou slečnou, jíž popisuje, kterak by pro ni chtěl být nikoliv psíkem (!), ale drakem. Jakým drakem? Jeden z pádných důvodů přesvědčit se na vlastní oči. Phoenix pracuje s takovou jemnou mimikou a gesty, za které by se nemusel stydět žádný obyvatel Pixaru a to je přece skvělé vyznamenání, když něčeho tak vycizelovaného a propracovaného strašnou spoustou lidí dosáhne jedna jediná, jakkoliv trapně fyzická věc. Jaký to vyzývavý úkol pro striktní audio hráčku Scarlett Johansson! Jak obstála? No jak? Běžte do kina, že...Jestli se máte o sobě něco dozvědět, je velká šance, při trochu vnímavosti a účasti, že se to stane na "Her". Další silná stránka- střih, rámování jednotlivých scén, stojí za speciální projekci, na níž se zaměříte na práci kamer, proč si tak často stoupají za Theovo pravé ucho a čemu tím slouží, na jaké náladě snímku se tak podílí... ()

BeatleJohn 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Konverzační snímek S. Jonzeho je více, než pouhou sondou do duše chlápka, který neumí navazovat vztahy, a který se rozešel se svou životní láskou. Je to film o tom, že člověk možná jednou v budoucnu opravdu zapomene na to, jak se navazují lidské vztahy (přátelství, láska) a místo toho bude ponořen jen do vlastní konverzace s umělou inteligencí. Naše bytí se možná omezí jen na práci, občasnou soulož, jakožto nezbytný prostředek k reprodukci, a zbytek času budeme trávit pohrouženi ve světě "OS". Phoenix je skvělý herec a tento typ filmu mu opravdu sedí. Možná jen místy je film trochu moc rozvláčný a utahaný. Ale jinak je to pro mě výborná sonda do naší blízké budoucnosti, ve které možná každý budeme mít svojí "OS".. ()

BigRunner 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si to užil. Úžasný zážitek i prožitek. Jediná výtka - Chaplinovský knír hlavního hrdiny. Jinak ty záběry L.A. mě fascinovaly. Nedávno jsem byl v N.Y., ale kam se hrabe za L.A. A nebo to prostě Hoyte Van Hoytem s kamerou výborně umí. Doporučuji všem, kdo rádi přemýšlí nad smyslem života a vůbec. Po dlouhé době jsem v kině neusnul a to je co říct. Šel jsem do kina naprosto neplánovitě a tohle byl film, který zrovna dávali, kdy jsem dorazil. Prostě náhoda či intuice. Je lépe o filmu nic nečíst, aby člověk nebyl předpojatý. Byl jsem ohromen. Ještě dnes mi některé věci z filmu dochází a musím o něm často přemýšlet. Dostal se mi pod kůži. ()

eoj 

všechny recenze uživatele

Váhal Tak jsem zase jednou váhal mezi 3 a 4 hvězdama. Pokládal jsem na jednu misku jogina a skarlet, na druhou romantiku, na první parádní výpravu a na druhou zase spoustu sladkobolnýho slizu. Ale nakonec to budou 3 - za 126 minut a konec - nebyl špatnej, moh bejt lepší (asi ;) ()

Kritik 

všechny recenze uživatele

Děsí mě tahle blízká budoucnost, kdy budou lidé přitahováni k umělým "dokonalým" bytostem více než ke svému druhu. Avšak přes všechen můj odpor jsem si tuto love story velice užil. Doporučuji, přiznivci romantiky budou nadšeni. ()

Dazdn1k 

všechny recenze uživatele

prekvapil. Pekny sen o buducnosti a pekne prebudenie a mozno poukazanie nato, coby sa stalo keby na 1 den uplne spadol cely www ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Pokroucená romance. Při zamyšlení vlastně až strašidelná. Nepřekvapilo by mě, kdybychom se za čas dostali do podobného stádia. Melancholická záležitost. ()

Purish 

všechny recenze uživatele

Zasa jeden z filmov, ktorý môže byť hodnotený ako výborný vďaka hereckému výkonu a scenáru, ktorý sa stáva každým rokom aktuálnejším. Joaquin Phoenix stvárnil postavu osamelého muža naozaj excelentne. Tu by som určite vyzdvihol aj nenápadne skvele vymyslený kostým s nohavicami nad pásom, zakasanou košeľou, fúzkami a strapatými vlasmi, zaklincovaný okuliarmi aké mali naši starí rodičia. Je to ako keby som videl klasického frustrovaného robotníka z pred 30 rokov vsadeného do budúcnosti. Čo je ale na tomto filme najfascinujúcejšie je samotný príbeh. Počas celého filmu som sa sám seba pýtal či náhodou naša budúcnosť nebude vyzerať presne tak ako v tejto snímke. Keď sa pozriem na mladú generáciu, tak vidím vo väčšine prípadov len monitor, klávesnicu a mobil. Našťastie technika ešte nepokročila na toľko, aby sa dalo rozprávať s nečlovekom a tak si píšu s ľudmi, no osobný kontakt už absentuje. Čo ak zrazu bude k dispozícií dokonalý kamarát, ktorý mi bude rozumieť, ktorý bude k dispozícií kedy budem chcieť, nikdy ma nezraní alebo len mierne, aby to malo šťavu, pomôže mi s kariérou, dokonca aj sexom... ako zistíme, či je na druhom konci sociálnej siete človek? ()

CostOnerOne 

všechny recenze uživatele

Nápad = super, zpracování = super, ale to oblečení? A image herců? To teda jestli takhle budeme vypadat, tak už nechci žít.. Ovšem nápad toho že OS nám takto pomáhá s životem (nemyslím ten milostný a citový) ale vyloženě sluchátko a něco jako minitelefon, je super. ()

Danny71 

všechny recenze uživatele

Velmi nápaditý, originální a příjemný film. Místy možná až děsivý, že se tahle vize budoucnosti klidně může vyplnit. Myslím, že přesně vystihuje kam naše FB generace směřuje. Perfektní herecké a hlasové výkony, zajímavé nápady a neokoukané scény. Bylo to dost dlouhé, ale každá scéna měla smysl a rozhodně jsem se nenudila. Pro mě zatím film a překvapení roku . Film se mi velmi líbil. ()

funtom23 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě zklamáním. Skvělá myšlenka a velmi kladně hodnotím vizuální zpracování, ale co se týče samotného průběhu filmu, pro mě jedna velká nuda, utrápený Joaquin mi lezl celou dobu na nervy a opravdu jsem se těšil, až to skončí... ()

Mykie 

všechny recenze uživatele

WOW! No páni! HER je prostě a jednoduše jeden z nejpříjemnějších a nejhřejivějších filmů co, jsem kdy viděl. Nevím, co jiného k tomu říct :-) Neotřelé téma, výborné nápady, skvělí herci, parádní vizuál a krásná hudba. Prostě špička. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Neskutočne originálne! Spike zasa všetkých prečúral! Treba vidieť samozrejme v originále(Scarlettin hlas je nenapodobiteľný), dabovať nemá význam... Výborný scenár( oscar bol povinný), bájny vták to zahral dobre, prakticky nezliezol z plátna. Trošku ma desí taká budúcnosť( scény ked Theo kráča mestom a všetci "ľudia" naokolo sa bavia so svojim OS...), pevne dúfam že to tak nebude, aj keď prítomnosť už tomu nasvedčuje! 86%. ()

Suzzie 

všechny recenze uživatele

Velike prekvapeni. Velice prijemne natocena zalezitost na originalni tema v kvalitne pojatem provedeni s vynikajicimi hereckymi vykony. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Herecky hvezdne obsazene romanticke drama s brilantnim J. Phoenixem, konverzujicim s aplikaci jejiz hlas patri Scarlett Johnason (ta holka nemusi byt ani videt a stejne je sexy), upozornujicim na znepokojivy fakt, ze si zaciname rozumet vice s technologiemi, nez s lidmi samymi. Ani citliva kamera i soundtrack ve mne nedokazal probudit zadne emoce. Tohle brzy zapomenu. ()

Chenile 

všechny recenze uživatele

Me ten film teda silene ale silene nudil... Myslim ze scenar by se hodil tak na rozhlasovou hru a ne na celovecerni film... ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama