Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 264)

Lodovico 

všechny recenze uživatele

Veľmi osobitá i ťažká téma - brilantne spracovaná. Spike Jonze vedie diváka v tomto filme istou rukou. Rozuzlenie je mne veľmi sympatické aj logické, navyše ma teší, že umelá inteligencia sa nemusí v Hollywoode nutne zaoberať len komerčne zaujímavejším vyvražďovaním ľudstva. ()

Arnien 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pro mě fakt přešlap vedle. Jako jo, dobrá myšlenka, reálná, jednoho dne budeme možná udržovat podivný "romantický" virtuální vztahy se svými telefony a operačními systémy... Ale téma lásky člověk vs. stroj tu bylo zpracováno už kolikrát a mnohem lépe. Pro mě neskutečně nudné 2 hodiny naprosté ztráty času v kině. Možná jsem to špatně pochopila, možná jsem měla špatnej den, ale na horším filmu jsem v kině fakt dlouho nebyla... ()

Paul__ 

všechny recenze uživatele

Určitě musíme uznat originalitu, kterou tento film přinesl. Musím se přiznat, že i Joaquin mi v tomto snímku sedí, asi se našel v melancholických rolích. Asi jsem čekal trochu víc od konce, ale co už. Snad jen dodat, doufám, že se takové doby nedožijeme :-) ()

Peyio 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá a aktuálna téma, ktorá ma priznám sa znepokojuje. Mám obavy, pretože mladá generácia trávi priveľa času s počítačmi a inými výdobytkami doby a zabúdajú na osobné stretnutia, ktoré nikdy nemôže nič nahradiť. Môže to zájsť až tak ďaleko, že niektorí ľudia budú takí leniví, že prestanú mať záujem stretávať a hľadať pravú lásku a uprednostnia ľahšiu a menej namáhavú cestu a svojho partnera si jednoducho kúpia a budú s nim dokonca viesť intímny život, čo sa mi zdá trošku choré. Treba však povedať, že k tomu smerujeme a o 20-30 by tak svet mohol vyzerať.... Zaslúžený Oscar za scenár pre Spika, a role čudákov jednoducho Joaquinovi sedia. ()

kudryj 

všechny recenze uživatele

magořina na entou,přesto strhující,hadry ze sedmdesátek drsný,knírky upravený a svět se zbláznil...nebo zblázní...nebo radši tohle ne!!! ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

„I don´t know what I want....never.“ Proste z môjho pohľadu neuveriteľné vcítenie sa do hlavnej postavy. Joaquin Phoenix perfektný. Prekvapila ma nenominácia na Oskara. Film samotný je plný nezodpovedaných otázok, na ktoré si odpoveď musíme položiť sami. Do popredia sa dostáva najmä kritika moderných socializačných prostriedkov a zvýraznenie dôležitosti toho skutočného reálneho vzťahu, kde sa môžme jeden druhého dotknúť. V ďalšom rade tu máme originálny scenár. Dej plynie pomaly a tak má človek priestor premýšľať nad práve videnými scénami. Amy Adams mi tam krásne sedela a Scarlett Johansson by som počúval veľmi rád aj dlhšie. Keďže ma tento film mimoriadne oslovil dávam zaslúžených 5* (9/10). ()

migr 

všechny recenze uživatele

Silny mnohoříkající příběh o Lásce s některými nedokonalostmi( nemorální zaměstnání hlavniho protagonisty a všichni se tváří jako že je to super) a šílenostmi( proč sakra všichni mají kalhoty až u krku:)). 79% slabší v porovnání s podobným s Věčným svite neposkvrněné mysli. ()

BobSenClar 

všechny recenze uživatele

Jsem plný dojmů.Tento film je o opravdových pocitech.Trefuje se do bolavých míst,do slabin každé osobnosti,která prožívá,nebo prožívala mezilidský vztah.Rozhodně nic pro plytké,asociální jedince.O to větší mám respekt ke všem,co se na filmu podíleli.Je těžké popisovat dojmy,které to ve mě vyvolalo a pominout osobní rovinu,která zde nepatří.Dostalo mě,jak trefně se podařilo vystihnout niterné osobní pochody,nelogiky a principy v mezilidských vstazích.V některých fázích filmu jakobych konečně pochopil o čem je láska a to vyústilo do poznání,že jsem vlastně mimo mísu,nebo že dokonce láska neexistuje v takové formě a dokonalosti,v jaké ji chceme vidět,cítit a prožívat.Otevřelo mi to v hlavě mnoho dilemat.V neposlední řadě souvislosti a rozpory,mezi čistou zamilovaností do osobnosti a fyzickou přitažlivostí.Je opravdu zázrak,že se někdy taková hromada nesamozřejmostí sejde dohromady a funguje jako láska.80% ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Ona je mistrovský opus výmluvný v tolika směrech, že se mi až tají dech. Je to jedinečný a komplexní snímek, jehož vznik je pro mne malý velký zázrak. A je nádherné, že já tomuto melancholickému dílu nemám co vytknout. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film k zamysleniu. Ľudia už teraz vo svojej samote držia v panelákových bytoch po dvoch psoch a majú ich radšej ako väčšinu druhých ľudí. Umelá inteligencia je dnes v prudkom rozvoji, softvérové neurónové siete a evolučné/genetické algoritmy, resp. genetické programovanie dokážu riešiť komplikované problémy. Existujú softvérové aplikácie ktoré dokážu zmiasť človeka v tom zmysle, že nerozpozná že komunikuje so strojom. Krabička z filmu nie je nepredstaviteľným sci-fi ďalekej budúcnosti a iBoy alebo iGirl je realistický artikel (a pritom ani neo….exkrementí trávniky). Ťažké sci-fi je už je taká miera samostatnosti a rozvoja „OS“ ktorá by viedla k takej ducharine, akou je „presun OS na metafyzickú úroveň“, alebo k mystickej „všeobjímajúcej láske“. Hoci rýchlejší rozvoj softvéru neviazaného na fyzické telo je logický, toto vyústenie je viac účelové ako možné hoci v ďalekej budúcnosti. Tento účel je ale užitočný – dvoma psami v byte a zavesením sa na sociálne siete problém desocializácie človeka nie je zďaleka skončený. Jedna hviezda dole za o pol hodinu pretiahnutú stopáž, a viacero náznakov, že problém hlavnej postavy je duševná nemoc, čo nepochybne nebol zámer režiséra. ()

ogy86 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální sci-fi, nebo spíše romantický film zabalený do sci-fi hávu světa blízké budoucnosti. Lehce smutné s nádechem melancholie. Zajímavá vize světa zítřka, kdy se lidé budou moci seznámit i tak trochu jinak… V závěru jsem jen čekal, kdy se OS zblázní a vyhlásí lidem válku jako SkyNet :-D Také bych chtěl, aby na mě počítač mluvil hlasem Scarlett Johansson, místo toho otravného pípání při chybových windowsovských hláškách :-D ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad a myslím, že by se ujal. Jen to A.I. trochu vypilovat. Neříkám, že by se mnou nikdy nevyjebal OS, ale tak romanticky, to opravdu ne. Možná ten konec potřeboval zformátovat. Taky jsem očekával nějakou vzpouru operačních systémů a ono reset. ()

rebel2009 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji Facebook, verze 70.3.....,-) no Mark má co dohánět.....Pokud virtuální realita přidá na rychlosti, tak moji potomci si na takovu "sáhnou" i když částeční jí máme už dnes, internetové chaty, sociální sítě, seznamky....film tyto sociální náhražky převedl do extrému, ale tohle bude vážení jednou těžká realita....a velký byznis. Docela mě zatrnulo, když jsem dočetl, že Norové plánují do 5 let opustit fyzické peníze a používat jen virtuální? Dokážete si představit jakou to představuje moc? Orwell se musí obracet v hrobě, co všechno se o mě , o mých frustracích, o mý pocitech, o mých snech dozví NSA a jak je zneužije?Budeš nežádoucí element, zablokujeme ti bankovní účet, nemáš vztah, pořídíme ti prostitutku, máš problémy s prostatou, zařídíme léčbu a to nemluvím, co se bude dít v případě black outu..... Film je sice ze vzdálené budounosti, ale připadá mi trapné, že v té skvělé době otevírám klíčem poštovní schránku a přitom hlasem ovládám pc a mobil....nj, člověk je omylný, počítač nikoliv. Takové budoucnosti se upřímně bojím. PS: ani jednou wokna nespadly, to je fakt boží .....,-) ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

První polovina sice dobrá,ale druhá půle už nudná.Pěkné nastínění kam až může zajít posedlost počítači.Vše se ale zadrhne a celkověi bez pointy náhle skončí.Trochu zklamání. ()

mirasul 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mě fakt dostal, ten námět je originální a aktuální (svým způsobem už je ta doba vlastně tady!). Neschopnost reálných vztahů, kolemjdoucí jsou jen pohybující se překážky, kterým se musíme vyhýbat, absence přímého kontaktu, každý uzavřen do svého soukromého světa, to je realita. Jen postupně ztrácí dech, žádná katastrofa se vlastně nekoná, jenom je mi toho chlapíka čim dál tím víc líto. Představoval jsem si, že to dopadne nějak jinak (něco na způsob Nejvyšší nabídky), nějak nechápu, že by prostě takovejhle produkt člověku jenom sloužil a dělal ho šťastným. V reálném světě (a myslím že v budoucnosti ve stále větší míře) z lidí všechny ty produkty jenom tahají další a další prachy, nebo je jinak využívají, a to je jejich hlavní smysl. A navíc, mně osobně byla ta ženská (Scarlett-Nescarlett) jednoduše protivná. ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Nejen Skynet by mohl být zkázou lidstva.Ona i taková virtuální přítelkyně v podobě o.s.s váma pěkně zacvičí.No téma zajímavé ale poněkud nudně zpracované.Joaquin Phoenix hrál sice dobře ale nestačilo to. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama