Reklama

Reklama

Děj snímku Her se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Po jeho instalaci se seznamuje se „Samanthou", umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a překvapivě vtipná. Jak její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství ve skutečnou vzájemnou lásku. (Falcon)

(více)

Recenze (1 263)

maxs 

všechny recenze uživatele

Zjednodušeně a trochu opovržlivě by stačilo říct, že se hlavní hrdina zamiloval do windowsů. Při hlubším pohledu se nabízí poněkud neodkladná otázka, co je s virtuální realitou a umělou inteligencí ještě únosné a co už je "za čárou". Film je vhodně zasazen do mírné budoucnosti, avšak snaží se nastínit ne až tolik vzdálené otázky. Přesto je film v některých pasážích poměrně nudný a dlouhé elektronicko-humanické dialogy jsou jen tu a tam střiženy nějakou trochu akce.. ()

vincenzzo7 

všechny recenze uživatele

Přesně takto jsem si to představoval, výborný herec = ještě lepší herecký výkon, musím vyzdvihnout i velmi dobře zvolený dabovaný hlas Scarlett Johansson, která namluvila OS ženský hlas a v českém znění se mi to opravdu líbilo. Od začátku, až do konce jsem se bavil i když romantiku moc nemusím. V této Sci-fi formě mě to opravdu bavilo a dokážu si představit, že by ve skutečnosti to mohlo podobně fungovat. Za mě plný počet hvězd, protože mě to opravdu překvapilo a když jsem si film pustil večer na usnutí a se zájmem vydržel až do konce, tak klobouk dolu zvlášť u tohoto žánru. Měl jsem to na sluchátkách :-D tak jsem se v některých případech vcítil do role Theodora :-D vřele doporučuji se sluchátky ;) ()

Ether 

všechny recenze uživatele

Aj keď má Joaquin moje veľké sympatie a svoje herecké kvality potvrdil spolu s mojou miláčkou Scarlettou aj v tomto filme, ani krásne farebný vizuál ma "nezachránil" od priduseného pochechtávania sa. Na intenzite potom nečakane pridal pri "tom" čísle. Značka: Kto videl, tak vie. Áno, aj mňa ako veľkú fanynku najrôznejších "terminátoroviek" ku koncu filmu napadlo, že možno som práve dopozerala príbeh o vzniku Skynetu. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zahraná one man show, ale s hořkou pachutí, která zbude po dvouhodinovém čekání na výslednou pointu, aby pak divák tupě zíral do titulků s nezodpovězenou otázkou, co a proč že se to na konci vlastně stalo. Chybí tomu kouzlo Nolanova Počátku, kde konec filmu jen vyvolává diskusi, zda totem spadne nebo ne. Tady je konec mnohem záhadnější a výsledný dojem akorát kazí. ()

Prokop23 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je o hlasu. A ten hlas je pekelně sexy. Nejde se tak divit, že bolestínský a správně neo-romanticky ztracený hrdina s knírkem alá postavičky filmů pro dospělé století minulého (hurá listopad se blíží), naprosto tomuto kouzlu propadne. Pro někoho úsměvná, pro jiného vcelku reálná a děsivá, představa blízké „současnosti“ inteligentních operačních systému a jejich ne tolik inteligentních páníčků. Skvělá atmosféra, zajímavá představa, parádní one-man šou Joaquina Phoenixe a ten hlas... ()

Jardavorel 

všechny recenze uživatele

Nemaje profil v knize ksichtů, oproti tomu maje reálné přátele, nechtělo se mi věřit, že jednou bude doba tak dekadentní, aby všichni koketovali s kompjutrem a dobře si s ním užívali piknik. A vůbec, gatě vytažený do podpaží a permanentní Movember - takhle má vypadat budoucnost? Prostě slabota no. ()

machopoltar 

všechny recenze uživatele

fuuu,,, o tomto sa bud da pisat do nekonecna a este dalej co film dáva , moda, prostredie, myslienka, scenar, hudba, hlavny predstavitel v podani phoenixa, ktory to dal paradne, alebo radsej malo, ako ,,,,vynimocne,,,,taky matrix A.I. pre citovych filozofov,,,, ()

Digi_cz 

všechny recenze uživatele

Celkové působivý film s prvky co mě bavili. Zvláštní prostředí ve, kterém si lidé pozměnili "kabát" dané budoucnosti a zapadali, tak do prostředí. Jakoby by Hipsteři ovládli zemi. Film má dobrý scénář, který se ovšem odvíjí od předchozích filmu. Jako typu Simone s blondýnkou, zde v podobě Isabely (Samantha - Scarlett Johansson), kterou nikdo nikdy neviděl pouze slyšel a nebo moc dobrého filmu Zvláštní dny, zde v podobě přeneseného sexu prostřednictvím OS. Nicméně film se ubírá svou vlastní cestou a přináší nám, tak nový pohled na UI. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /místy takové docela melancholické až lehce smutné, celé takové divné, je to takový divný film/, + /Joaquin hrál slušně, takový poklidný filmeček - proč ne/, hodnocení - divnej zamilovanej film neboli budoucnost singles leží ve virtuální realitě, bohužel, jak to tak už dnes vypadá, za nějaký čas to možná už nebude jen taková eroticko - romantická utopie ve filmu, poznámky - vlastně sci - fi ne o něčem, co se buď nestane nikdy, nebo za dlouho /útok mimozemšťanů na Zemi/počítač ovládaný myšlenkami/, ale film o něčem, co možná bude za pár desítek let docela aktuální, jen co to bude technicky na této filmové úrovni ()

pouzivana 

všechny recenze uživatele

Nadržuju jakýmukoli sci fi, ale tady sem se musel sakra přemáhat. Tohle bylo zneužíti k vážně špatné věci. Film o čirém zoufalství. Jedna hvězda na víc, za sci fi a druha za nechutně sexy hlas Scarlett Johansson. Sakra, za to že dokázala jen svým hlasem víc jak všichni ostatní herci a udržela mě tak u filmu až do konce si zaslouží ještě jednu na víc. ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

film ako (môžeme) dopadnúť v budúcnosti napr. stačí sa pozrieť do husto presídlených oblastí/miest ako Hongkong, kde ľudia nemajú čas si niekoho nájsť a hľadajú alternatívne virtuálne lásky. ale aj to je jedna z možností, ak nie je iná možnosť,alebo nevychádzajú vzťahy. no bez toho, že by som "nevidel" Scarlett, tak by som ju virtuálne "miloval", no na skutočné zamilovanie ju treba vidieť.dojemné scénarom, ale to ukončenie mi nejako nesadlo. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které zaměstnají vaše myšlenky - ale ne sebou samými: a to není často k vidění (v tom si jsou podobní s Transcendence). Teď jde o to, jestli vám to stačí k dobrému pocitu; nebo velké znuděnosti. U mě tak ze 2/3 ta první možnost, překlopení vah zcela nepomohl ani Hlas (plus), ani mírná bezradnost scénáristy s vyústěním děje (mínus). ()

lukas_flek 

všechny recenze uživatele

neskutečně citlivé a nabité emocemi. krásný hlas hlavní protagonistky a pro mě velmi sympatický vnitřní svět hlavního protagonisty ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Pozoruhodné ztvárnění budoucnosti, kde počítačovými systémy budeme nahrazovat úplně vše. Je to dobře? Srdce rvoucí podívaná v čele s Phoenixem, která dle mého vyjadřuje, že od strachu z ublížení od druhého člověka Vás rozhodně nezachrání OS 1, protože dříve či později vám ublíží taktéž a jakožto člověk společenský tvor potřebuje k žití svého života někoho lidského. Závěr mě trochu zklamal, mohl být více rozvedený, ale jinak to rozhodně za podívanou stálo. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

Reklama

Reklama