Reklama

Reklama

Extrémní rodiny

(pořad)
  • Slovensko Extrémne rodiny
Reality-TV
Slovensko, 2012, 60 min

Účinkují:

Michal Hudák

Obsahy(1)

Buďte iní ako iní. Žijú medzi nami, sú však iní než všetci ostatní navôkol. A iní v tom pravom slova zmysle... Nemajú ani farmu, ani mama im nehľadá ženu, no ich život je naozaj extrémny. V 1. epizóde sa predstaví 27-ročný Tonko s mamou Ivetou a nevlastným otcom Antonom. Ich spôsob života, názory na svet a v neposlednom rade ich výzor sú extrémne už zďaleka. Nedajú sa nevšimnúť a nedokážete sa na nich prestať pozerať. Stretnúť ich na ulici je zaujímavé, ale spoznať ich každodenný život bude extrémne aj pre Vás. Predstaví sa Vám aj štvorčlenná rodina zložená zo štyroch mužov – homosexuálov. Svoje úlohy v domácnosti majú rozdelené dokonale. Jeden je unudený a tichý, druhý drží peniaze a je mamou, tretí varí a upratuje a ten štvrtí nerobí nič... Show extrémne rodiny prinášajú tvorcovia najúspešnejších show minulej sezóny – Farmár hľadá ženu a Mama, ožeň ma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá séria mala 5 častí, druhá len jednu. Bavili ma len príbehy o Tónkovi, ostatné rodiny nestáli za nič. Jedna vec je, že by sa nemalo smiať na osude druhých, tieto rodiny však išli do televízie dobrovoľne a vedeli do čoho idú. A úprimne napíšem, že sa na to dá pozerať lepšie než na slovenské seriály. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Tu človek nevie, či sa má smiať alebo plakať, isteže som sa zasmial, ale je to úbohé. Ukazovať primitivitu, mentálne postihnutých alebo možno skôr menej rozvinutých ľudí, alkoholikov, komerčnú prázdnosť, skrátka vytrieskavanie peňazí z hyenizmu. Program bez dôstojnosti, robenie posmeškov zo života druhých, degenerácia zábavy. ()

Reklama

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Uzřel jsem nové dno televizní zábavy. Žumpu, ve které dramaturgové JOJ-ky plavali kraulem, zatímco kolem nich se v hovnech, které kdysi byly dobrým vkusem, utopila dobrá televizní zábava. Tohle není žádná "freakshow" pro milovníky lidské blbosti. Tohle je nucená prostituce v přímém přenosu. Teď už jenom vzít kameru a navštívit ústav pro mentálně postižené, bude to dozajista sranda, až k tomu bude moderátor sázet hlášky typu "...a tady ten malý retard netuší, že vidličkou tu polévku nikdy nesní", to se bude divák smíchy za břicho popadat. Gratulujeme. Můžeme se těm lidem smát, že jsou tak hloupí, že sami se sebou vlezou do televize. Jenže tam je jasně vidět, že jejich laťka intelektu je v mnoha případech snížená a někteří jsou možná na hranici svéprávnosti, čímž mě hnedka napadne, že si asi nejsou schopni si uvědomit nějaký další důsledek svého chování. Viz. první díl, kdy se rodiče snaží oženit syna, kterému táhne na 30, ale po zápalu mozkových blan zůstal mentálně tak o 13 let níž. Ale jak tohle ku*va může někdo vydat ve formátu televizní zábavy? Pokud se dramaturgové oženou formulkou, že pouze uspokojují poptávku, tak sorry, ale v tom případě je naše společnost definitivně zdegnerovaná skrze vlastní zhovadilost. Tahle cynická zábava byla kdysi dávno doménou uzavřených internetových komunit á la 4chan, atp. Teď je to standard pro všechny. Nebudu nikomu vyprávět o morálce, ale tohle fakt hodně za lajnou. ()

Bieseger 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní zábava! Ano a myslím to vážně, rád si přečtu jak primitivní a hloupý člověk jsem že se směji postiženým lidem v televizi, ale necítím vinu. Cítil bych vinu pokud bych viděl na ulici člověka a smál se jeho neštěstí z postižení, kdybych viděl video kde někoho točili bez jeho vědomí, kdybych viděl Tonka a jeho maminku kdekoliv na světě na ulici, nesmál bych se, byl bych naprosto uctiví a choval bych se k nim jako k jakémukoliv jinému člověku. To že oni se rozhodli že své soukromí a "přednosti" zpeněží a vystaví se na odiv celému světu, byla jenom jejich volba a v tom případě se budu bavit nad skvělým humorem štábu, vhodně zvoleným soundtrackem a pro mě zcela nepředstavitelnými situacemi a lidmi. ()

chaotic 

všechny recenze uživatele

Neřeším, jestli to má, nebo nemá být sliz zábavního průmyslu, příjde mi to jako velmi zajímavý exkurz do rodin s trochu odlišnými parametry. Tonkova rodina je nádherný příklad hodnot a čestnosti jejich protagonistů přestože nejsou bohatí géniové. Televize skrze Tonkovu rodinu ukazuje, že životní hodnoty bývají (jsou/měly by být) někde jinde, než ukazuje trend moderní konzumní společnosti. Snaha udat syna může vypadat úsměvná vzhledem ke zkušenostem a určitému oddálení k okolnímu světu, ale požadavku zabezpečení rodiny a jejího trvání lze porozumět. Fandím jim a přeji hodně štěstí v prokousávání životem. 4 gayové a jejich soužití mi připadá spíš jako kolejní život s přáteli, než "rodina". Bylo by zajímavé vědět jak dlouho spolu mohou vycházet... Poslední (hodně častý) příběh rozvrácené rodiny a potomka s problémy v uplatnění na trhu práce je poněkud smutný ale v této verzi Doda a jeho mamy ještě poměrně schůdný, Dodo matku asi nebije a neobírá o důchod tak, jak často vidíme a slýcháme ze zpravodajství, nedejbože vidíme podobné v okolí. Je to smutné, strašně těžko se z toho leze, opět nezbývá nic jiného než popřát štěstí a vytrvalost. Ad štáb... Nechápu proč se Tonkův rozhovor podkládá titulkama? Rozumím bez problémů a tohle jej dle mne degraduje, stejně jako komentář, který není místy zrovna vybraný... Za interpretaci morálního podtextu a určitého odrazu aktuálního stavu společnosti 4* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama