Reklama

Reklama

VOD (1)

Aliena se vzbudí v řece, ve Francii, aniž by si cokoliv pamatovala ze své minulosti. Má u sebe tašku s 2 miliony Euro a přes hruď velkou jizvu. Brzy odhalí, že ji pronásleduje záhadný muž. Když zjistí, že má dánský přízvuk, rozhodne se Alien jet do Dánska, aby zde odhalila, kým skutečně je. Postupně přichází na to, že její minulost je mnohem komplikovanější, než si původně myslela. Je zatažena do sítě protichůdných příběhů od jejích blízkých, kteří se jí snaží nasměřovat na cestu pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

měla jsem pocit jako když čtu knihu mého oblíbeného žánru - severských detektivek.I ve filmu jsou situace kdy se hrdinka vrací z přitomnosti do minulosti aby vše co se děje v současnosti mělo svůj původ.Absolutně napínavé a konec se vlastně dal tušit.Což filmu neubralo na grádech.Gangsterka po evropsku.Bez obvyklého cirkusu a úporné snahy byt jako že holyvúd...Některé situace, jako třeba kde ve snaze vymlátit informaci, byly dost na hraně.Ostatně ve filmu si užijete napětí od začátku do závěrečných titulků.Dobrá doprovodná hudba.reálná kamera.fantastické exteriéry.Pokud se pro film rozhodnete určitě si přijdete na své ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává Agenta bez minulost v sukních, bude nepochybně zklamán. Id:a je mu totiž podobná pouze základním motivem, jinak jde o naprosto odlišný film v tempu filmu i v atmosféře. Ovšem pokud má někdo ráda severskou kinematografii, zda navíc okořeněnou špetkou Francie, ten se může od začátku do konce kochat. Velmi zdařilý výber hlavní hrdinky. Tuva je okouzlijící, sexy, ryze ženská, zahalená rouškou tajemství. Id:a v jejím podání je přirozená, charakterní, dokáže se vyjádřit pouhým mžiknutím řas. Zatímco Bourne klade aktivní odpor a během celého filmu se prakticky nezastaví, Tuva je křehká, bezbranná a napadnutelná, ale v klidnějších fázích filmu plně rozvine svůj šarm. Viděno v rámci Challenge Tour 2017. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že alespoň někdo mému příjmení dává glanc. Tuva Novotny je tady totiž absolutně k zulíbání. Ona je teda pokaždý k zulíbání, ale tady z ní ta neznalost a nejistota spojená se ztrátou paměti dělá naprostý jezulátko. A do toho jí to ještě šíleně sluší. Film samotný je takový, no docela jednoduchý. Začíná tím, že se Tuva probudí na šutru u řeky a nic si nepamatuje. Pak dorazí do první vesnice, celá špinavá, zpocená a od krve, no a nějakej Frantík jí ubytuje, naleje sklenku božolé a vůbec na nic se neptá. Já bych teda volal policajty, ale chápu, že pro potřeby filmu to muselo být jinak. A to není jediná scéna filmu. Přesto se na to pěkně koukalo, i když to nebyl zázrak. Tuva to ale krásně pozvedla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dánové si vytvořili vlastní verzi agenta Bourna. Je to žena a vystupuje v thrilleru, kde zapomněla na svou minulost. Ale rozhodně se ji neobjevovat ve strhujícím tempu, ale v tempu velmi pozvolném, kdy téma filmu se chvílemi mění spíše v dramatickou romanci, než aby zůstalo thrillerem. Na mě to vyloženě nefungovalo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Žádný severský peklo se nekoná. Film,kde začnete,aby jste se pak ke konci k tomu vrátil a vysvětlil divákovi co vlastně viděl a proč to hlavně viděl. Holka co ztratí paměť a mezitím má holka v tašce slušný honorář,aby jí někdo pronásledoval kvůli tomu. Mě to popravdě ani nějak moc nebavilo. Uz přišlo divný proč by někdo jen tak pomohl ženský nic z toho nechtěl profitovat. Asi lidumil. Ostatní bohužel moc nevybočovalo z nějakých standartů, zde to měla okořenit hlavní představitelka, ale ani ta ve mně nevyvovala žádný herecký zázraky.55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Dánsku a ve Francii. (Terva)
  • Tuva Novotny je dcerou přažského rodáka Novotného, který v roce 1968 emigroval do Švédska. (Terva)

Reklama

Reklama