Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truls Paulsen byl kdysi úspěšným hráčem norského curlingového týmu. Ale jednoho dne se zhroutil, skončil na psychiatrii a tam mu diagnostikovali obsedantně kompulsivní poruchu. Každé ráno musí brát plnou hrst pilulek, aby se udržel na nohou. Je vyděšený a pod vlivem své despotické opatrovnice a manželky Sigrid. Když se ovšem Truls dozvídá, že jeho bývalý trenér a mentor Gordon umírá a zachrání ho jedině nákladná operace v USA, rozhodne se, že Gordona zachrání stůj co stůj. Ve snaze získat peníze dává dohromady tým skládající se ze svých starých spoluhráčů. Snaží se přesvědčit své přátele, že je psychicky naprosto v pořádku, a že je schopen znovu dovést je k vítězství a získat tak potřebný obnos na Gordonovu operaci. (Severský filmový podzim)

(více)

Recenze (43)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Norská komedie si schválně vybrala naprosto minoritní sport a ještě z toho těží (např. ušetřila za statisty při inscenování mistrovství Norska). Jenže dělat si srandu z něčeho jako je curling by bylo pod skandinávskou důstojnost, takže si tvůrci vzali opět na paškál mnohem vtipnější věci: duševní zdraví, smrtelné choroby, manželství atd. A na závěr využije i známé klišé sportovních filmů a předvede finálový zápas s velkým F. :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vynikající humorná severská origoška, která má hovno společnýho s jakým koli jiným filmem. Příběh se ubírá po svý dálnicí, nikde nestaví a veze bez jedinýho zakodrcnutí na konečnou, kde jsm eměl chuť říct jen jedno jediný, nedáme spolu ještě jednu jízdu ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto nekompromisní norská komedie, kde každej přehrává ostošest, aby pokaždé vytvořil naprosto perfektní scénku, u který jsem se musel smát jak zjednanej. Úžasný, asi si to dám ještě několikrát....Nevěděl jsem, že po curlingu je v Norsku taková sháňka :-D ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Norský Big Lebowski - ačkoli to zní jako tradiční recenzentské zjednodušení, lze se domnívat, že přesně tak zněl programový koncept tvůrců. Složky coenovské absurdity, severské černohumorné existenciality a žánru sportovních filmů se vzájemně skvěle doplňují a výsledkem je bezchybný crowd-pleaser. Hlavní silou snímku jsou stejně jako u Lebowského skvostně groteskní postavy. Jen namísto různých podob vyšinutosti zde všichni bez rozdílu jsou cvoci s fobiemi, fetiši a mániemi. Inu, čtyřicátnická loserská komedie, která nevyhnutelně přiroste k srdci. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Spomeniem si na tento film a musím sa uchechtnúť. Neviem či dať 2* alebo 3*, lebo je to síce perla absurdnosti výrazne poznačená severským pôvodom, ale zároveň to ani vo svojom žánri nie je zase až taký žiarivý maják úžasnosti... Parodické prvky o niečo lepšie než iracionálny humor a prvoplánové gagy. Jednoducho to má niečo do seba, osobité čaro aj punc škandinávskej životnej filozofie, obrátenej samozrejme na srandu, predsa však citeľnej. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

S Lebowskim to mělo tedy společné absurdní postavičky. V příběhu Krále curlingu mi poněkud chyběla ta temná linka.. Díky filmu jsem se dozvěděla, že v curlingu je skiper, viceskiper, pak první hráč a druhý hráč. A taky jsem zatím netušila, že se dělají transplantace plic a že existuje pták, co se jmenuje bekasina otavní. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A jedna perlička: Ve hlavní hrdina sleduje pořad: „Nikdo nevěří, že tam někdo bydlí.“ S přítelkyní sleduje díl, ve kterém se hledá místo, kde bydlí, producent filmu Kong Curling, Håkon Øverås. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jednuduchý příběh, jehož konec lze dohlédnout po skončení úvodních titulků. Několik povedených scének nezachraňuje celkově trochu zmatené vytźnění. Na míru stylizace je film málo vtipný a a na skutečnou crazy komedii málo stylizovaný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušná komédia, ktorá ťaží hlavne z absurdných postavičiek v spojitosti so snáď najnudnejším športom na svete - curlingom. Niektoré situácie a scénky veľmi dobre pobavili, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že na plné vychutnanie tohto špecifického humoru treba vedieť aj čo to z reálií, zvyklostí a sociálnych pomerov nórskej spoločnosti. 65/100 ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tady budu stručný. Tento film je nehorázná pičovina, která nemá absolutně co nabídnout. Jestli jsou všichni Norové beze smyslu pro humor, jak tvůrci této sračky, tak Norsko bude asi docela smutná krajina. Na takovou sračku narazí člověk pouze pár set krát za život. Totální odpad a naprostá ztráta času! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film přesně proti mýmu gustu (stejně jako Big Lebowski), od kterého stačí zkouknout trailer a vše podstatné (rozuměj, co by tvůrci chtěli, aby bylo vnímáno jako vtipné) jste viděli. Vypadá to jako retro, přestože film se má odehrávat v dnešní době, ale je to spíš retardo. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Až přehnaně absurdní, děj se tak nějak táhl a to to mělo jen hodinku a půl. No žádná sláva, ale jako jednohubka postačující. Doporučuju ještě posečkat po konci, scény při titulcích taky stojí za shlédnutí. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kousek z 6 filmů na kterých jsem na Severským podzimu byl. neuvěřitelná porce zábavy, která neustává snad do konce filmu. Scéna s polštářema z Jisku, anglícké hlášky co padají z plešatého člena týmu (opravdu si nepomatuju jak se jmenoval) + jeho heslo: Každá stojí za pokus, ti dva komentátoři hlavního turnaje v Curlingu, prostě ze všech herců padá jedna geniální perlička za druhou a člověk se nepřestává smát. Až jsem u toho dostal chuť zkusit Curling [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 16.11.2012] ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Rybu suchýma rukama nechytíš." ... "Teď přišel čas se bít, řekla bába a zmizela v bouřce."... "Ačkoli se hrnec vysmíval kotlíku, zjistil, že je sám čený." Tak to byly asi tři nejnosnější moudra celýho filmu, ve kterým se blázni chovají jako magoři a normální lidi se chovají jako blázni. Jinak srovnávat tenhle film s Lebowskim svědčí o naprostým nepochopení elementární podstaty obou snímků. Pokud byl "Král curlingu" něčemu podobný, jak absurdností, tak filmařsky, barevností i hudebně připomínal spíš Amélii. Neomalenou stokilovou plešatou Amélii s knírem, která si zapíná zip až ke krku a má panickej strach z "chomáčů". Uf. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Král curlingu je vystavěn na absurditě a nezbývá než konstatovat, že to funguje skvěle. Postavy, jednotlivé situace, prostě všechno. Párkrát mi to připomnělo moji milovanou Vybíjenou, i když té se vyrovnat je téměř nemožné. 70 % Oblíbená část- jak odvést svoji holku z ledu ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Curling je dost zvláštní sport a o to víc by mě lákalo jej vyzkoušet v reálu. Vzhledem k tomu, že je to v ČR omezené, tak jsem se rozhodl pro film. Nečekejte bůhví jaké vysvětlování principů hry, zápasy nelze ani něják zvlášť prožívat kvůli svému lehkovážnému pojetí. Líbila se mi stylizace a výběr hudby překvapivě dobře zapadající. Jedná se o fajn ulítlou komedii, taková žánrová jednohubka. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je to hodně ulítlý a absurdní, severská šílenost. Ale i zárověň dobrá kamera a fůra podivnejch typů herců a inspirace okrajovým ( nechci slyšet slova jako okrajový, malý, nevýrazný :-) sportem je originální. Neválíte se smíchem, ale je to místy hodně zábavné. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Tento film si ide svojou vlastnou cestou a je mu jedno, či mu niekto porozumie. Všetko do seba zapadalo ako hodinky. Kráľ curlingu je silný ako celok. Myslím, že cieľom bolo spopularizovanie curlingu a pobavenie diváka. Žiadne neustále záchvaty smiechu. No vďaka drobnokresbe postáv mi po celý film zostával úsmev na tvári. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Takto upřímně jsem se dlouho nepobavil. Norové předhazují svou lahůdku pro pobavení a já celou návnadu s povděkem přijímám. Vynikající ptákovina, která nikoho nekopíruje ani nevykrádá a rozhazuje porci scén, které jen tak nezapomenu. ()

Reklama

Reklama